bende bu korkularla evlendim
3 sene oldu evleneli
sana ne tavsiyede bulunursak bulunalım
sen hasreti üzüntüyü çekeceksin
önemli olan bunu evliliğine mutluluğuna yansıtmaman
sadece zaman-zaman-zaman
tek ihtiyacın olan şey zaman
bunu unutma.....
Evvela çocuk için acele etme derim.Senden 10yaş büyüğüm.
Bunu bir abla nasihatı olarak kabul et...
Ben 6yıllık evliyim.
Ailemden ayrı hiç görmediğim bilmediğim bir şehre gelin geldim...İstanbula...
Kmsem yoktu burada.
Ne bir arkadaş ne de bir akrabam...
İlk zamanlar eşim mesaili çalışıyordu.Gece 1de eve geldiği zamanlar oluyordu.
Hep tek başımaydım.
Ama yalnızlığımdan kurtulmak için de çocuk yapayım demedim asla.
Hatta hep erteledim.
Şimdi 2yaşında bir oğlum var.
Demem o ki alıştım İstanbula.
Kısa sürede arkadaş edindim.
Eşimin yengesi binaya taşındı öyle böyle derken çevrem oldu.
Eşimin akrabaları hep İstanbulda.
Senden tek farkımız ben üniversite okurken ailemden ayrıydım.
Alışkındım yani ailemden gurbette olmaya...
Sen de alışırsın alışacaksın da...
Ama zamanla elbette.
İnsanoğlu nelere alışmıyor ki hem...
Tavsiyenizi,nasihatınızı göz önünde bulunduracağım şuanlık öyle bir düşüncem yok ki istemiyorumda...Yavrunuzu Allah bağışlasın...Elbette zamanla herşey rayına oturur da işte o zaman ne kadar sürer orası muamma..? Benim nişanlımda turizimci yazları eve gelişi 12-1 buluyor o saatlere kadar yalnız kalacağım..Umarım çok çabuk alışır ortama ve iyi dostlar edinirim..
ben 30 yaşındayım ve sana hiç iyimser bır tablo cızemeyecegım:18::18::18::18::18:
evleneceksın ailenden uzaga gıdeceksın ve eve tıkılıp kalacaksın belkı bır cocuk yapacaksın ... benım yasımdakıler unv okuyor gezıyor tozuyor dıyeceksın... etrafında hep senden buyuk tıpler olacak dahada moralın bozulacak...sen eşinle gezmek ısteyeceksın o calısmak ve dınlenmek
eger eşinin ailesi size yakınsa gecen gunduzun onlar olacaklar...
ha egerkı eşinin maddı durumu ıyı yanı paraya para demeyn bırı olursa ayrı alır altına bır araba o işe sende gunler ,cemıyet hayatı, sosyal etkınlıkler,spor salonları şeklınde gununu gun edersın... tabıkı böle paraya para demeyen ailelerde kaynana görumcede senın gıbı cemıyet hayatındadır ilgilenmezler senın ufak tefegınle yemekler davetler seklınde gununu gun edersın tatlım ... unutursun anayı babayı... amma:18::18::18: genelde ılk tablo karsımıza cıkıyor...
erken evlılıkler 19 yaş nedırkı ... acelen ne ... ben 19 yasındakı halımle sımdı arasında daglar var ... şimdi biri bi laf dedımı hööttt noluyoz deyıp lönk cevabı yapıstırıyorum... ama eskıden korkarmıısm şimdi anlıyorummm
Canim ben evli degilim hatta senden 1 yas buyugum de anlamadim ben bu ne acele daha 19 yasindasin. Universiteye git eline meslegini al. Nisanlin calismani istemiyorsa durumunuz da musaitse o zaman calismazsin ama bence oku . Allah ayirmasin ama dunyanin ne gosterecegi bilinmez ileride ne olacagini bilemezsin. Annem ve babam ayri benim annem bir bankada yonetici ve annem de babam da hep ayni seyi soyler eger annem calismasydi ayrilamazdi ayrilsa bile annesinin babasinin evine donerdi sartlari bu kadar iyi olmazdi onlarin eline bakardi. Sana evlenme demiyorum evlen ama ayni anda universiteye de git. Ayrica bende anneme asiri derecede cok duskunum ayrilamazdim yanindan ama simdi baska bir sehirde okuyoru,. Annemi ozluyorum ama aglayarak depresyona girerek hic bir seyi degistiremezsin . Arada bir annenlerin ziyaretne gidersin onlar senin ziyartne gelir.
Teşekkür ederim canım...
Oturacağınız ev kira mı olacak?
Yakınlarda eşinin aile tarafı yada akrabası vs olacak mı
öncelikle cvpladığınız için tşk ederim sevgili temmuz ; alışmanız ne kadar sürdü ve neler yapıyordunuz nasıl vakit geçiriyordunuz evliliğinizin ilk günlerinde,aylarında..?
Herkesin evlenebilecegi, sevdigi, uyusabildigi bir adami kendi sehrinden bulmasi mümkün olmuyor.
Ayrica nasil ki eslerimizden evlendikleri zaman kendilerinin de bir aile kurdugunun bilincine varmalarini, kendi ailelerini bizlerle kurduklari ailenin önüne gecirmemelerini, herseylerini kendi ailelerine göre ayarlamamalarini istiyorsak, ayni özveriyi bizlerinde göstermesi gerek.
Sonucta ayni ülkedesiniz, gider görürsünüz ailenizi ama unutmayin ki sizde aile kuruyorsunuz.
Hem endiselenmeyin zaman ilerledikce, ailenizi ziyarete gittiginiz zaman, bir süre sonra evinizi özleyeceksiniz, kendi düzeninizi özleyeceksiniz.
ilk zamanlar zor oldu
sürekli aklım memleketimde, ailemde, arkadaşlarımda oldu
birde doğudayız, küçücük bir şehir ve sosyal hayat sıfır
capcanlı bir şehirden sessiz bir şehre gelmek
üstüne aile hasreti tabiki zor oldu..
ama bunu asla evliliğime, eşime yansıtmadım
gündüz ağladıysam eşim gelmeden önce keserdim ağlamayı
gözyaşlarımı siler, süslenir karşısına öyle çıkardım
sağolsun eşimde anlayışlı karşılar beni asla üzmez
her haftasonu dışarı çıkarız
bir markete gidip gelmek bile bu şehirde nefes aldın anlamına geliyor
film izleriz, zeka oyunları kart oyunları aldık onları oynarız
bu oyun kısmını tavsiye ederim acayip zevkli...
evlenince çalışmadım ama okumaya devam ediyorum aöf den
ilk sene kimseyle samimi olmadım güvenemedim
sonra yavaş yavaş çevrem oldue
tanıştıklarımda genelde benim gbi başka şehirden gelenler
bir kaç arkadaş yetiyor zaten fazlası iyi değil...
yaşayacağınız şehir sosyal olarak ileriyse
asla fırsatları kaçırma
kurslara git, çık dışarı gez dolaş(en büyük özlemim gezecek yer olsada gezsem)
evlilikte mutlu huzurlu olmak çok çok önemli
evinde sıcacık yuvanda mutluysan
diğer olumsuzlukları sil at kafandan
hiçbir olumsuzluğu mutluluğunun önüne geçirme
Bende erken evliliklere karşıydım hayatıma nişanlım girmeden önce tanıdığım vardı 17 yaşında evlenmişti baya bir tepki vermiştim nasıl olur daha küçük vs. diye ama başıma geleceğini hiç düşünmedim çok büyük konuştum...Nişanlım benden büyük şükür aramızda yaş sorunu olmuyor haliyle o evlenecek yaşta yaşı geçiyor...Tanıştık görüştük ettik 3 sene oldu zaten tanıdıktı bizim..sevdik ettik işte yaşım küçük farkındayım ama seviyorum:) eşimin ailesi bizden uzakta yaşıyorlar aynı şehirde değiliz...bakalım hayırlısı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?