desteğe,tavsiyelere ihtiyacım var...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bolci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bolci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2012
326
0
26
Muğla
Merhaba bayanlar ben 19 yaşındayım ve nişanlıyım 5 ay sonra evleniyorum..Ve zaman geçtikçe daraldıkça içime kasvet basıyor..Sebebi ise doğup büyüdüğüm şehirden,ailemden,evimden ayrılıp uzak bir şehire gelin gitmek..Mutluyum sevdiğim adamla evleniyorum ama yaşayacağım yerde tanıdığım kimse yok eşimden başka...Düşündükçe korkmaya başlıyorum naparım nasıl vakit geçiririm diye..Nişanlım çalışmamı istemiyor..Ailemin hasretine nasıl dayanırım bilmiyorum ben bu zamana kadar ailemden en fazla 1 hafta ayrı kalmışımdır ben aileme ailemde bana aşırı düşkün..Nişanlım beni görmeye geldi 3 gündür bizdeydi gezdik,tozduk ama aklıma ailemden ayrılış,yalnızlığım gelince biranda nişanlıma bile düşman oluyorum..Sanki beni zorla götürüyor gibi bir hal alıyor..Nişanlımla Allah'a şükür bir sorunum yook sevgisinden,sevgimden eminim..Nişanlıma anlattığımda sıkıntımı herşey yoluna girer yanındayım vs. gibi destekte bulunuyor sağolsun...Ama ben çok sulu gözlüyüm sürekli ağlayıp zırlamaktan depresyona girmekten korkuyorum...Bilmediğim tanımadığım bir şehirde yaşamak nasıl olur nasıl gider bilmiyorum..Bütün evde ne yaparım ne ederim bilmiyorum..Şimdiden düşünmeye başladım düşündükçe canım sıkılıyor..Bende yuva kurmak çocuk sahibi olmak istiyorum ama bu zorlukların üstesinden nasıl gelirim bilemiyorum..Evli olup tecrübeli arkadaşlar bana tavsiyelerinizi önerilerinizi söylerseniz sevinirim..Vakit ayırdığınız için tşkler...

bende bu korkularla evlendim
3 sene oldu evleneli
sana ne tavsiyede bulunursak bulunalım
sen hasreti üzüntüyü çekeceksin
önemli olan bunu evliliğine mutluluğuna yansıtmaman
sadece zaman-zaman-zaman
tek ihtiyacın olan şey zaman
bunu unutma.....:49:

ben 30 yaşındayım ve sana hiç iyimser bır tablo cızemeyecegım:18::18::18::18::18:

evleneceksın ailenden uzaga gıdeceksın ve eve tıkılıp kalacaksın belkı bır cocuk yapacaksın ... benım yasımdakıler unv okuyor gezıyor tozuyor dıyeceksın... etrafında hep senden buyuk tıpler olacak dahada moralın bozulacak...sen eşinle gezmek ısteyeceksın o calısmak ve dınlenmek :30::30::30:
eger eşinin ailesi size yakınsa gecen gunduzun onlar olacaklar...:32::32::32:

ha egerkı eşinin maddı durumu ıyı yanı paraya para demeyn bırı olursa ayrı alır altına bır araba o işe sende gunler ,cemıyet hayatı, sosyal etkınlıkler,spor salonları şeklınde gununu gun edersın... tabıkı böle paraya para demeyen ailelerde kaynana görumcede senın gıbı cemıyet hayatındadır ilgilenmezler senın ufak tefegınle yemekler davetler seklınde gununu gun edersın tatlım ... unutursun anayı babayı... amma:18::18::18: genelde ılk tablo karsımıza cıkıyor...

erken evlılıkler 19 yaş nedırkı ... acelen ne ... ben 19 yasındakı halımle sımdı arasında daglar var ... şimdi biri bi laf dedımı hööttt noluyoz deyıp lönk cevabı yapıstırıyorum... ama eskıden korkarmıısm şimdi anlıyorummm

bende bu korkularla evlendim
3 sene oldu evleneli
sana ne tavsiyede bulunursak bulunalım
sen hasreti üzüntüyü çekeceksin
önemli olan bunu evliliğine mutluluğuna yansıtmaman
sadece zaman-zaman-zaman
tek ihtiyacın olan şey zaman
bunu unutma.....:49:

öncelikle cvpladığınız için tşk ederim sevgili temmuz ; alışmanız ne kadar sürdü ve neler yapıyordunuz nasıl vakit geçiriyordunuz evliliğinizin ilk günlerinde,aylarında..?

Evvela çocuk için acele etme derim.Senden 10yaş büyüğüm.
Bunu bir abla nasihatı olarak kabul et...
Ben 6yıllık evliyim.
Ailemden ayrı hiç görmediğim bilmediğim bir şehre gelin geldim...İstanbula...
Kmsem yoktu burada.
Ne bir arkadaş ne de bir akrabam...
İlk zamanlar eşim mesaili çalışıyordu.Gece 1de eve geldiği zamanlar oluyordu.
Hep tek başımaydım.
Ama yalnızlığımdan kurtulmak için de çocuk yapayım demedim asla.
Hatta hep erteledim.
Şimdi 2yaşında bir oğlum var.
Demem o ki alıştım İstanbula.
Kısa sürede arkadaş edindim.
Eşimin yengesi binaya taşındı öyle böyle derken çevrem oldu.
Eşimin akrabaları hep İstanbulda.
Senden tek farkımız ben üniversite okurken ailemden ayrıydım.
Alışkındım yani ailemden gurbette olmaya...
Sen de alışırsın alışacaksın da...
Ama zamanla elbette.
İnsanoğlu nelere alışmıyor ki hem...

şu kızların evlenince başka yere gitmesini hiç sevmiyorum. orada erkek ailesinin kahrını çekeceksiniz boş yere. iki aileye de yakın başka bir yerde yaşanması taraftarıyım ben. Ayrıca çok gençsin. ne evliliği?

Evvela çocuk için acele etme derim.Senden 10yaş büyüğüm.
Bunu bir abla nasihatı olarak kabul et...
Ben 6yıllık evliyim.
Ailemden ayrı hiç görmediğim bilmediğim bir şehre gelin geldim...İstanbula...
Kmsem yoktu burada.
Ne bir arkadaş ne de bir akrabam...
İlk zamanlar eşim mesaili çalışıyordu.Gece 1de eve geldiği zamanlar oluyordu.
Hep tek başımaydım.
Ama yalnızlığımdan kurtulmak için de çocuk yapayım demedim asla.
Hatta hep erteledim.
Şimdi 2yaşında bir oğlum var.
Demem o ki alıştım İstanbula.
Kısa sürede arkadaş edindim.
Eşimin yengesi binaya taşındı öyle böyle derken çevrem oldu.
Eşimin akrabaları hep İstanbulda.
Senden tek farkımız ben üniversite okurken ailemden ayrıydım.
Alışkındım yani ailemden gurbette olmaya...
Sen de alışırsın alışacaksın da...
Ama zamanla elbette.
İnsanoğlu nelere alışmıyor ki hem...

Tavsiyenizi,nasihatınızı göz önünde bulunduracağım şuanlık öyle bir düşüncem yok ki istemiyorumda...Yavrunuzu Allah bağışlasın...Elbette zamanla herşey rayına oturur da işte o zaman ne kadar sürer orası muamma..? Benim nişanlımda turizimci yazları eve gelişi 12-1 buluyor o saatlere kadar yalnız kalacağım..Umarım çok çabuk alışır ortama ve iyi dostlar edinirim..

Canim ben evli degilim hatta senden 1 yas buyugum de anlamadim ben bu ne acele daha 19 yasindasin. Universiteye git eline meslegini al. Nisanlin calismani istemiyorsa durumunuz da musaitse o zaman calismazsin ama bence oku . Allah ayirmasin ama dunyanin ne gosterecegi bilinmez ileride ne olacagini bilemezsin. Annem ve babam ayri benim annem bir bankada yonetici ve annem de babam da hep ayni seyi soyler eger annem calismasydi ayrilamazdi ayrilsa bile annesinin babasinin evine donerdi sartlari bu kadar iyi olmazdi onlarin eline bakardi. Sana evlenme demiyorum evlen ama ayni anda universiteye de git. Ayrica bende anneme asiri derecede cok duskunum ayrilamazdim yanindan ama simdi baska bir sehirde okuyoru,. Annemi ozluyorum ama aglayarak depresyona girerek hic bir seyi degistiremezsin . Arada bir annenlerin ziyaretne gidersin onlar senin ziyartne gelir.

Tavsiyenizi,nasihatınızı göz önünde bulunduracağım şuanlık öyle bir düşüncem yok ki istemiyorumda...Yavrunuzu Allah bağışlasın...Elbette zamanla herşey rayına oturur da işte o zaman ne kadar sürer orası muamma..? Benim nişanlımda turizimci yazları eve gelişi 12-1 buluyor o saatlere kadar yalnız kalacağım..Umarım çok çabuk alışır ortama ve iyi dostlar edinirim..

Teşekkür ederim canım...
Oturacağınız ev kira mı olacak?
Yakınlarda eşinin aile tarafı yada akrabası vs olacak mı

Herkesin evlenebilecegi, sevdigi, uyusabildigi bir adami kendi sehrinden bulmasi mümkün olmuyor.
Ayrica nasil ki eslerimizden evlendikleri zaman kendilerinin de bir aile kurdugunun bilincine varmalarini, kendi ailelerini bizlerle kurduklari ailenin önüne gecirmemelerini, herseylerini kendi ailelerine göre ayarlamamalarini istiyorsak, ayni özveriyi bizlerinde göstermesi gerek.
Sonucta ayni ülkedesiniz, gider görürsünüz ailenizi ama unutmayin ki sizde aile kuruyorsunuz.
Hem endiselenmeyin zaman ilerledikce, ailenizi ziyarete gittiginiz zaman, bir süre sonra evinizi özleyeceksiniz, kendi düzeninizi özleyeceksiniz.

ben 30 yaşındayım ve sana hiç iyimser bır tablo cızemeyecegım:18::18::18::18::18:

evleneceksın ailenden uzaga gıdeceksın ve eve tıkılıp kalacaksın belkı bır cocuk yapacaksın ... benım yasımdakıler unv okuyor gezıyor tozuyor dıyeceksın... etrafında hep senden buyuk tıpler olacak dahada moralın bozulacak...sen eşinle gezmek ısteyeceksın o calısmak ve dınlenmek :30::30::30:
eger eşinin ailesi size yakınsa gecen gunduzun onlar olacaklar...:32::32::32:

ha egerkı eşinin maddı durumu ıyı yanı paraya para demeyn bırı olursa ayrı alır altına bır araba o işe sende gunler ,cemıyet hayatı, sosyal etkınlıkler,spor salonları şeklınde gununu gun edersın... tabıkı böle paraya para demeyen ailelerde kaynana görumcede senın gıbı cemıyet hayatındadır ilgilenmezler senın ufak tefegınle yemekler davetler seklınde gununu gun edersın tatlım ... unutursun anayı babayı... amma:18::18::18: genelde ılk tablo karsımıza cıkıyor...

erken evlılıkler 19 yaş nedırkı ... acelen ne ... ben 19 yasındakı halımle sımdı arasında daglar var ... şimdi biri bi laf dedımı hööttt noluyoz deyıp lönk cevabı yapıstırıyorum... ama eskıden korkarmıısm şimdi anlıyorummm

Bende erken evliliklere karşıydım hayatıma nişanlım girmeden önce tanıdığım vardı 17 yaşında evlenmişti baya bir tepki vermiştim nasıl olur daha küçük vs. diye ama başıma geleceğini hiç düşünmedim çok büyük konuştum...Nişanlım benden büyük şükür aramızda yaş sorunu olmuyor haliyle o evlenecek yaşta yaşı geçiyor...Tanıştık görüştük ettik 3 sene oldu zaten tanıdıktı bizim..sevdik ettik işte yaşım küçük farkındayım ama seviyorum:) eşimin ailesi bizden uzakta yaşıyorlar aynı şehirde değiliz...bakalım hayırlısı..

Canim ben evli degilim hatta senden 1 yas buyugum de anlamadim ben bu ne acele daha 19 yasindasin. Universiteye git eline meslegini al. Nisanlin calismani istemiyorsa durumunuz da musaitse o zaman calismazsin ama bence oku . Allah ayirmasin ama dunyanin ne gosterecegi bilinmez ileride ne olacagini bilemezsin. Annem ve babam ayri benim annem bir bankada yonetici ve annem de babam da hep ayni seyi soyler eger annem calismasydi ayrilamazdi ayrilsa bile annesinin babasinin evine donerdi sartlari bu kadar iyi olmazdi onlarin eline bakardi. Sana evlenme demiyorum evlen ama ayni anda universiteye de git. Ayrica bende anneme asiri derecede cok duskunum ayrilamazdim yanindan ama simdi baska bir sehirde okuyoru,. Annemi ozluyorum ama aglayarak depresyona girerek hic bir seyi degistiremezsin . Arada bir annenlerin ziyaretne gidersin onlar senin ziyartne gelir.

Az önce arkadaşın cevabınada yazdım nişanlım benden büyük ee haliyle evlenip yuvar kurmak istiyor...Bende sevdiğimde bazı şeylere gögüs germeye çalışıyorum elimden geldiğince üniv. okumayı bende düşünüyorum evlilikle ne kadar sağlıklı olur bilemem tabi zamanla göreceğim yorumun için tşk ederim..

öncelikle cvpladığınız için tşk ederim sevgili temmuz ; alışmanız ne kadar sürdü ve neler yapıyordunuz nasıl vakit geçiriyordunuz evliliğinizin ilk günlerinde,aylarında..?

ilk zamanlar zor oldu
sürekli aklım memleketimde, ailemde, arkadaşlarımda oldu
birde doğudayız, küçücük bir şehir ve sosyal hayat sıfır
capcanlı bir şehirden sessiz bir şehre gelmek
üstüne aile hasreti tabiki zor oldu..
ama bunu asla evliliğime, eşime yansıtmadım
gündüz ağladıysam eşim gelmeden önce keserdim ağlamayı
gözyaşlarımı siler, süslenir karşısına öyle çıkardım
sağolsun eşimde anlayışlı karşılar beni asla üzmez
her haftasonu dışarı çıkarız
bir markete gidip gelmek bile bu şehirde nefes aldın anlamına geliyor
film izleriz, zeka oyunları kart oyunları aldık onları oynarız
bu oyun kısmını tavsiye ederim acayip zevkli...
evlenince çalışmadım ama okumaya devam ediyorum aöf den
ilk sene kimseyle samimi olmadım güvenemedim
sonra yavaş yavaş çevrem oldue
tanıştıklarımda genelde benim gbi başka şehirden gelenler
bir kaç arkadaş yetiyor zaten fazlası iyi değil...
yaşayacağınız şehir sosyal olarak ileriyse
asla fırsatları kaçırma
kurslara git, çık dışarı gez dolaş(en büyük özlemim gezecek yer olsada gezsem :14:)
evlilikte mutlu huzurlu olmak çok çok önemli
evinde sıcacık yuvanda mutluysan
diğer olumsuzlukları sil at kafandan
hiçbir olumsuzluğu mutluluğunun önüne geçirme:49:

Herkesin evlenebilecegi, sevdigi, uyusabildigi bir adami kendi sehrinden bulmasi mümkün olmuyor.
Ayrica nasil ki eslerimizden evlendikleri zaman kendilerinin de bir aile kurdugunun bilincine varmalarini, kendi ailelerini bizlerle kurduklari ailenin önüne gecirmemelerini, herseylerini kendi ailelerine göre ayarlamamalarini istiyorsak, ayni özveriyi bizlerinde göstermesi gerek.
Sonucta ayni ülkedesiniz, gider görürsünüz ailenizi ama unutmayin ki sizde aile kuruyorsunuz.
Hem endiselenmeyin zaman ilerledikce, ailenizi ziyarete gittiginiz zaman, bir süre sonra evinizi özleyeceksiniz, kendi düzeninizi özleyeceksiniz.

Çevremde birçok kişi sizin söylediklerinizi söylüyor bakalım zamanla göreceğiz çok tşk ederim..

ilk zamanlar zor oldu
sürekli aklım memleketimde, ailemde, arkadaşlarımda oldu
birde doğudayız, küçücük bir şehir ve sosyal hayat sıfır
capcanlı bir şehirden sessiz bir şehre gelmek
üstüne aile hasreti tabiki zor oldu..
ama bunu asla evliliğime, eşime yansıtmadım
gündüz ağladıysam eşim gelmeden önce keserdim ağlamayı
gözyaşlarımı siler, süslenir karşısına öyle çıkardım
sağolsun eşimde anlayışlı karşılar beni asla üzmez
her haftasonu dışarı çıkarız
bir markete gidip gelmek bile bu şehirde nefes aldın anlamına geliyor
film izleriz, zeka oyunları kart oyunları aldık onları oynarız
bu oyun kısmını tavsiye ederim acayip zevkli...
evlenince çalışmadım ama okumaya devam ediyorum aöf den
ilk sene kimseyle samimi olmadım güvenemedim
sonra yavaş yavaş çevrem oldue
tanıştıklarımda genelde benim gbi başka şehirden gelenler
bir kaç arkadaş yetiyor zaten fazlası iyi değil...
yaşayacağınız şehir sosyal olarak ileriyse
asla fırsatları kaçırma
kurslara git, çık dışarı gez dolaş(en büyük özlemim gezecek yer olsada gezsem :14:)
evlilikte mutlu huzurlu olmak çok çok önemli
evinde sıcacık yuvanda mutluysan
diğer olumsuzlukları sil at kafandan
hiçbir olumsuzluğu mutluluğunun önüne geçirme:49:

gidip yaşayacağım yer şuan ki doğup büyüdüğüm yerden çok daha hareketli tatil yerine gidiyorum marmarise yerleşiyorum orası fazlasıyla hareketli şehir bakımından sıkıntı olacağını zannetmiyorum tek sıkıntım evde nasıl vakit geçireceğim..Önerilerin için tşk ederim dikkate alıcağım ;)

Bende erken evliliklere karşıydım hayatıma nişanlım girmeden önce tanıdığım vardı 17 yaşında evlenmişti baya bir tepki vermiştim nasıl olur daha küçük vs. diye ama başıma geleceğini hiç düşünmedim çok büyük konuştum...Nişanlım benden büyük şükür aramızda yaş sorunu olmuyor haliyle o evlenecek yaşta yaşı geçiyor...Tanıştık görüştük ettik 3 sene oldu zaten tanıdıktı bizim..sevdik ettik işte yaşım küçük farkındayım ama seviyorum:) eşimin ailesi bizden uzakta yaşıyorlar aynı şehirde değiliz...bakalım hayırlısı..

bolci umarım karakterin saglamdır canım. benmi üst komsumun kızı çok güzel alımlı bir kızdı biraz aklı havada. bu biriyle evlenmek istedi ailesi vermedi ablanlar okudu sende mesleğini alacaksın dediler sonra yine ona vericez dediler ama kız yok oğlanan yası geçmesinmis oğlan istiyormus kaçtı :53: .ve tekirdağa gittiler. ve kocası bim de çalısıyordu.

çok sorun yasadı burdakı rahat hayatını özledi. bsonra annesigille barıstılar . ama hep bana anlatırdı gezmeye gelince çok üzülürdü keske evlenmeseydim diye. hala evli yanı nerdeyse 8 yıl olacaktır. boşanma süreçleri atlattı . amaderdi ki o dönemlerde bakardım dısarı camdan yasıtlarım ünv dersane kosturuyor ben komsu oturmaarındayım derdi.

o geldi aklıma. günümüzde 19 yaş çoook erken. evlenmeyen evliliği bilmez anlayamaz :50::50: çok ta mutlu olsan evlilik işte . ama yaşayıp görürsün . ben 26 da evlendim simdi 30 um ve keske 30 da falan evlenseymisim derim. yanı sıkılıyorsun. fıtrat olarak . ben öğretmenim aileme yakınım arabam var parama eşim karısmaz kayınvalidemlerle senede 1-2 görüsürüm arkadaş çevrem var düşün bu sartlarda bile keske eccük daha geç evlenseymisim diyorum. ha güzel taraflarıda var ama sınırlı . eşinle gece uyumak çok güzel ama evi hizmetçi gibi toplamak yemek ütü çamasır kavga bunlar bile sıkıyor . biraz gez dolas birdaha bu hallere asla gelemizsin . diye söyledim ben .

ama banada söylenen simdi yasadığım olumsuzlukları görmemistim hayır demistim . kesinlikle söylenenleri yasayacak ve anlayacaksın . umarım eşin iyi biridir de kıymetini bilir. bağıran sinirlenen bin tipse dahada yandın

Back
X