• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

desteğinize ihtiyacım var :(

senasahinsoy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2017
22
8
1
54
Merhaba bana yardımcı olabilecek tecrübeli anneler özellikle de prematüre anneleri varsa sizden destek bekliyorum bana yardımcı olun 5 gündür psikolojik olarak çökmüş durumdayım. 11 Temmuzda tansiyonum aşırı yüksek olduğu için 31+6 iken erken doğum yaptım. 1760 gr kızım oldu. Bebeğim şuanda küvözde ve solunum makinasına bağlı. Her gün sütümü sağıyorum hemşireler damar yolu ile bebeğime veriyorlar. Merak ettiğim ve korktuğum şeyler var bana lütfen yardımcı olun. Bebeğim ne kadar daha makina ile nefes alacak? Bu süreç tahmini ne zaman bitecek. Doktorlar pek ümit vererek konuşmuyor ama hemşireye sorduğumda toparlayacak diyorlar. Ne yapayım neye inanayım neye dayanayım bilemiyorum. Bebeğim akciğer gelişimini ne zaman tamamlar,onu ne zaman kucağıma alırım sabırsızlanıyorum. Benim yavrumdan daha küçük doğan bebeklerin çıktığını hemşirelerden duyuyorum ama yine de sizlere danışmak istedim nolur bi şeyler söyleyin

** az önce kızımın yanından geldim süt götürüp hemsirelere teslim ettim ama üzüntüden mi stresten mi bilmiyorum sütün azaldı. arttırmak icin ne yapabilirim? bebeğim birkac kere esnedi bu iyi birsey degil mi? esneyebilmesi nefes alabildigi anlamina gelir mi? bir de ellerini bacaklarini ayni anda hareket ettiriyor sanki bisiklet hareketi yapiyormus gibi ayaklarını kıpırdatıyor. bunlar güzel seyler degilmi?

Son düzenleme:
Allah bebeğinizi size bağışlasın. Bu süreçte sizin kendinizi iyi hissedip bebeğinize güç olmanız gerekiyor k hisseder annesi...
Çok daha küçük bebekler gerçekten de çıkıyorlar. Yeter ki alacak nefesi olsun.
Siz bebeğiniz için süt sagarken aglamayin, ona güzel sözler söyleyin. Gerçekten farkedecektir.

Allah şifalar versin prensese, onu ailesine bağışlasın inşallah. Merak etmeyin minik survivor hepimizden güçlü. Bunun da üstesinden gelecek.
Güzel haberlerinizi bekliyoruz, sevgiler :KK200:

Kilosu iyi toparlar bence.Allah sana bağışlasın canım.Allah korusun bu süreçler yeni anne için çok zor.Kucağına alıp evinize gittiğinizde hepsini unutacaksın inşallah.Bebeğin hergün aşama katediyor.Sende moralini iyi tut ki sütün gitmesin.

Merhaba bana yardımcı olabilecek tecrübeli anneler özellikle de prematüre anneleri varsa sizden destek bekliyorum bana yardımcı olun 5 gündür psikolojik olarak çökmüş durumdayım. 11 Temmuzda tansiyonum aşırı yüksek olduğu için 31+6 iken erken doğum yaptım. 1760 gr kızım oldu. Bebeğim şuanda küvözde ve solunum makinasına bağlı. Her gün sütümü sağıyorum hemşireler damar yolu ile bebeğime veriyorlar. Merak ettiğim ve korktuğum şeyler var bana lütfen yardımcı olun. Bebeğim ne kadar daha makina ile nefes alacak? Bu süreç tahmini ne zaman bitecek. Doktorlar pek ümit vererek konuşmuyor ama hemşireye sorduğumda toparlayacak diyorlar. Ne yapayım neye inanayım neye dayanayım bilemiyorum. Bebeğim akciğer gelişimini ne zaman tamamlar,onu ne zaman kucağıma alırım sabırsızlanıyorum. Benim yavrumdan daha küçük doğan bebeklerin çıktığını hemşirelerden duyuyorum ama yine de sizlere danışmak istedim nolur bi şeyler söyleyin
Komşumun oğlu 780 gram doğmuş şimdi 6 yaşımda tosun gibi bi çocuk

Allah bebeğinizi size bağışlasın. Bu süreçte sizin kendinizi iyi hissedip bebeğinize güç olmanız gerekiyor k hisseder annesi...
Çok daha küçük bebekler gerçekten de çıkıyorlar. Yeter ki alacak nefesi olsun.
Siz bebeğiniz için süt sagarken aglamayin, ona güzel sözler söyleyin. Gerçekten farkedecektir.

elimden geldigince pozitif düsünmeye calısıyorum ama günden güne de sabrım azalıyor endiseleniyorum. oksijen makinasına bağlı olması beni cok ürkütüyor kendisi nefes alabilecek mi cok merak ediyorum cok korkuyorum

Oncelikle Allah yavruya sifalar versin en kisa surede toparlansin insallah benim arkadasim 1.5 ay once erken dogum yapti 1700 gr dogdu kuvezde kaldi ve bayramdan once cikti hastaneden suan bildigim kadariyla sagligi yerinde bebisin seninkide duzelecek insallah sadece buna inan kotu seyler dusunme

Oncelikle Allah yavruya sifalar versin en kisa surede toparlansin insallah benim arkadasim 1.5 ay once erken dogum yapti 1700 gr dogdu kuvezde kaldi ve bayramdan once cikti hastaneden suan bildigim kadariyla sagligi yerinde bebisin seninkide duzelecek insallah sadece buna inan kotu seyler dusunme
oksijen makinasina bagli olmasi benim canımı cok sıkıyor o makinadan sonra nefes alamamasından korkuyorum

Yok cnm bebeğinin kilosu gayet güzel korkma hiç.Benim oğlum 27+4 haftalık doğdu 52 gün yoğun bakımda kaldı makinaya bayağı bağlı kaldı yani hastaneden taburcu olmadan 1 hafta evel ayrılmıştı düşün artık.Maşallah şuan 1 yaşında sağlıklı bir bebek.Sen doktorlara bakma onlar hep ümitsiz konuşur ani bir durum gelişirse dememiş olmamak için ki buda istisnai bir durumdur.Hemşireler
İnan hangi bebeğin çıkıp hangisinin sorun yaşayacağını daha iyi biliyorlar moralini yüksek tut sütün geri çekilmesin.Kızın çıkacak...

oksijen makinasina bagli olmasi benim canımı cok sıkıyor o makinadan sonra nefes alamamasından korkuyorum
Akciğerleri gelişmediği için makineye bağlı annesi. karnındaymış gibi düşün. Kendi başına nefes alamaz ki. 35,36. Hafta doğanlar da çoğu zaman makineye bağlanıyor. Karnındaki gibi haftalarını dolduracak, akciğeri gelişecek ve bir gün o makine çıkarılacak. Bu arada hemşirelerin sütünü vermesine çok sevindim. Genelde mama ile beslerler kolaya kaçıp. Sütündeki antikorlar onu koruyacak, çabuk toparlanacak. Sağlıkla kucağına al.

Akciğerleri gelişmediği için makineye bağlı annesi. karnındaymış gibi düşün. Kendi başına nefes alamaz ki. 35,36. Hafta doğanlar da çoğu zaman makineye bağlanıyor. Karnındaki gibi haftalarını dolduracak, akciğeri gelişecek ve bir gün o makine çıkarılacak. Bu arada hemşirelerin sütünü vermesine çok sevindim. Genelde mama ile beslerler kolaya kaçıp. Sütündeki antikorlar onu koruyacak, çabuk toparlanacak. Sağlıkla kucağına al.
canim Allah hepinizden razi olsun mesajlariniz beni rahatlatıyor insallah yavrumu kucagıma alırım cok korkuyorum kotu bi haber almaktan hepinizin duasina ihtiyacim var

elimden geldigince pozitif düsünmeye calısıyorum ama günden güne de sabrım azalıyor endiseleniyorum. oksijen makinasına bağlı olması beni cok ürkütüyor kendisi nefes alabilecek mi cok merak ediyorum cok korkuyorum

O makine zaten gelişimi normal devam etsin diye var. Gelişimi tamamlandığı zaman ihtiyacı olmayacak Allah'ın izniyle.. rabbim daha büyük imtihanlar vermesin.kilosu vs gayet iyi. Hemşireler genelde doğru yanıtlar verirler. Dua edin umutlu olun ki iyi enerji gönderebilin

Bayramdan önce benim oğlum da dört günlükken enfeksiyon nedeniyle kısa bir süre hastanede yattı, 5 gün kadar ve üç gününde küvözde kaldı, iki gününde ise birlikte kaldık. Gerçekten çok zor bir durum. Rabbim size sabır, miniğe de sağlık versin inşallah. Çok daha düşük kilolu ve düşük haftalı bebekler yaşıyor artık, o yüzden endişe etme, umutlu ol, bol bol dua et. Hem sen endişe edersen sütün azalabilir... Ben oğlum hastanedeysen tabiri caizse kaşık kadar bebekler gördüm. Eşim de bu tarz bebeklerle çalışıyor, arada anlatıyor. 26 haftalık doğanlar, resmen iki domates ağırlığında olanlar vs.

Zor bir süreç ama inşallah bittiğinde ne çabuk diyeceksin :) tekrardan geçmiş olsun.

Benim de terenim 31+5 'te doğdu. 1200 gr di. Solunum cihazına bağlı nefes aldı bi süre. Bir ay kadar kuvezde kaldı. Sonrasında her şey yoluna girdi. Senin bebeğinin kilosu çok iyi. Inşallah bir an önce taburcu olursunuz.

Hic uzulme canim sabirli ol.Benim bebehlerim 1.500 ve 1.600 gr dogdular sut sagip gonderiyordum 20 gum Solunum cihaziyla nefes aldilar sonra kendileri nefes aldi desteksiz.Hizlica topatliyorlar emin ol.Saglikla buyut insallah.

Ay kuzum beniiimmm.. Kilosu çok güzel, ben hastanede ne bebekler gördüm 500 gr doğan ve üstesinden gelen. Rabbimin yardımıyla toparlayacak inşallah.. Sende kendini yıpratma annesi sana ihtiyacı var..Umarım en kısa sürede çıkacak..

Allah güzel bebeğine sağlık güç kuvvet versin. Minik ama çok güçlüdür eminim. İnşallah sağlıkla kucağına alıp evine götüreceksin kızını. Dualarım seninle..

Geçmiş olsun ve hayırlı olsun bebeğiniz. Allah sağlık sıhhat versin. Bebekler göründüklerinden daha dayanıklıdır. Merak etmeyin iyi olacak.kuzenim ptematüre doğduğunda minicikmiş. O da makinede kaldı. Üstelik 23 sene önceki tıbbı imkanlarla. Eve getirdiklerindede küçük bir kayık tabağa bile sığmış. O kadar ufaktı. Şimdi evlendi.

Back
X