Desteginize ihtiyacim var.

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.211
498
Merhaba sevgili hanimlar. Biliyorsunuz canim kardesimi kaybettim ve ne yerdeyim ne gokte. Cok dusundum ne yapabikirim diye. Kardesimin adinin yasamasi icin bir hayir isi yaomak istiyorum. Fikir verirsenizcok sevinirim. Maddi acidan bir kaygim yok sadece gercekten ise yarayacak birsey olmasini ıstiyorum

Merhaba sevgili hanimlar. Biliyorsunuz canim kardesimi kaybettim ve ne yerdeyim ne gokte. Cok dusundum ne yapabikirim diye. Kardesimin adinin yasamasi icin bir hayir isi yaomak istiyorum. Fikir verirsenizcok sevinirim. Maddi acidan bir kaygim yok sadece gercekten ise yarayacak birsey olmasini ıstiyorum
Lösev'e destek olabilirsiniz.

Bir okula.. Hatta ihtiyacı olan okulun ismini de verebilirim isterseniz eskimiş ,dökülen sıralarını yenileyebilirsiniz..
Hatta müdürü kim bu iyiliği çocuklarımıza yaparsa o kişinin ismini sınıflarıma koyacağım demişti ..
Pano olarak yazdırıp asacaktı.

Basiniz sagolsun. Kardesiniz kac yasindaydi ?
Ben de kizimi kaybettim, erken dogumla. Cocuk sevindirmeye gayret ediyoruz ozellikle acikcasi.
Internetten kardes okullar, yardima muhtac cocuklar icin, eksiklerini belirten (kiyafet_kirtasiye) okullara bi seyler gonderebilirsiniz.
Bankalarin mobil uygulamalarinda, bagis yapilabilcek, kurumlarin isimleri var. Cocuk esirgeme, mehmetcik vs gibi kurumlar.
Katarakt ameliyati yapan, tv de reklam veren yerler var.
Ne biliym, pazarda ya da markette annesi, istedigi meyveyi, cikoltayi alamayan birine minin minik yardimlarda da bulunabilirsiniz.
Eve gelen yardimciniz varsa, ona fazladan verirsiniz arada, malum ihtiyaci olmasa calismazdi.
Kardesinizin adina agac dikebilirsiniz, o agac buyudukce, meyvelerinden hatta golgesinden insanlar, hayvanlar yararlandikca, asla kapanmayacak bi iyilik kapisi acmis olursunuz.
Arabanizda, hep kedi/kopek mamasi , suluk bulundurabilirsiniz, piknige yuruyuse ciktiginizda, belli noktalara birakirsiniz.
Eger niyetinizi o yone cevirirseniz, Allah firsat verip nasip ediyor. Ben boyle dusunuyorum.
Allah simdiden kabul etsin. Hepimize daha fazla yardimda bulunabilmeyi nasip etsin.

Öncelikle başınız sağolsun.Kardeşinizin adına Afrika’da Su kuyusu açtırabilirsiz

Su kuyusu actirma fikri cok guzelmis. Tesekkur ederim bunu yapacagim. Bunun disinda da dusuncelerim vardi aslinda. Bir aş evi kurmak yada bir hastaneye birkac oda yaptirmaj yada muhtac cocuklarin egitim alacagi bir merkez kurmak. Hangisi iyi olur bilemiyorum yani daha buyuk capta birsey istiyorum tek dilegim kardesim in adi soyadi olsun Allah razi olsun desinler yeter

başınız sağolsun :( kendi ülkemizde o kadar aç açıkta muhtaç fakir insan varken (insanlar kendilerini öldürüyor artık) önce onlara yardım edilmesi gerektiğini düşünüyorum.kendi ülkemizi bir kurtaralım da sonra afrikayı düşünürüz.eğer maddi sıkıntınız yoksa kimsesiz bir çocuğun koruyucu ailesi olabilirsiniz, kimsesiz çocuklara kışlık ihtiyaç listesinin bir bölümünü alabilirsiniz, haydi kızlar okula gibi kampanyalara yardımcı olarak kız çocuğu okutabilirsiniz, kelebek hastalığına sahip çocukların derneği var ona destek olabilirsiniz maddi desteğe çok ihtiyaçları oluyor.sokak hayvanlarının tedavi masraflarını üstlenebilirsiniz ya da bir barınağı yenileyip full imkanlara kavuşturabilirsiniz.belediyeleri arayıp mesela şunu sorabilirsiniz " ben 10 yetişkin kabanı , 10 çocuk botu , işte 100 atkı bağışlamak istiyorum" diyebilirsiniz.hani maddi durumu yetersiz insanlar belediyeye yardım için başvurduğunda belediye de sizin bağışladıklarınızı kullanabilir.ya da muhtarlıklarla iletişime geçip muhtaç insanları öğrenip muhtarlık aracılığıyla gerekli yardımı yapabilirsiniz.Allah kabul etsin.

Başınız sağolsun Allah kardeşinize rahmet eylesin.
Bir haberde görmüştüm,
hayırseverin biri devlet hastanesinin önünde mobil lokanta ile hasta yakınlarına sıcak çorba dağıtıyordu.
Bİr refakatçi gece yolculuğu ile Anadolu'dan geldiklerini, yolda acıktıklarını ve para harcamamak için mola yerinde yemediklerini,
o çorbanın nasıl makbule geçtiğini ağlayarak anlatmıştı.

Mahalle muhtarından ihtiyaç sahiplerinin adını ve adresini öğrenip erzak yardımı yapabilirsiniz.

Başınız sağolsun Allah kardeşinize rahmet eylesin.
Bir haberde görmüştüm,
hayırseverin biri devlet hastanesinin önünde mobil lokanta ile hasta yakınlarına sıcak çorba dağıtıyordu.
Bİr refakatçi gece yolculuğu ile Anadolu'dan geldiklerini, yolda acıktıklarını ve para harcamamak için mola yerinde yemediklerini,
o çorbanın nasıl makbule geçtiğini ağlayarak anlatmıştı.

Mahalle muhtarından ihtiyaç sahiplerinin adını ve adresini öğrenip erzak yardımı yapabilirsiniz.

Annem devlet hastanesinde hemşire
Uzak yerlerden gelenler var halleri perişan diyordu
Onlara kalacak yer, yiyecek artık elden ne gelirse çok makbule geçer
Konu sahibesi, İstanbul veya Ankaradaysa büyük devlet hastanesi yakınına misafirhane veya aşevi yaptırmayı düşünebilir, büyük çapta bir şey bakıyorsa

Tesekkur ederim yorumlsr icin. Izmir de yasiyorum burada bir hastaneye yakin bir yerde yiyecek icecek verilen bir as evi yaptiracagim. Ve kimsesiz cocuklar icin kiyafet yardimi ve bir huzurevi icin yardim yapacagim. As evi olayini halledince buradan resimlerini gonderecegim. Canim kuzumun adi yasasin huzur icinde uyusun. Tesekkurler herkese

Başınız sag olsun acınızı tahmin ede biliyorum ateş düştügü yeri yakar bende babamı kaybettim babam ölünce ihtiyaç sahibi ailelerin çıcuklarına yardım etmeye başladım ama çocuklara kıyafet okul ihtiyacı olarak yardım yapıyorum para olarak yapmıyorum çünkü zaman çok bozuk

Su kuyusu actirma fikri cok guzelmis. Tesekkur ederim bunu yapacagim. Bunun disinda da dusuncelerim vardi aslinda. Bir aş evi kurmak yada bir hastaneye birkac oda yaptirmaj yada muhtac cocuklarin egitim alacagi bir merkez kurmak. Hangisi iyi olur bilemiyorum yani daha buyuk capta birsey istiyorum tek dilegim kardesim in adi soyadi olsun Allah razi olsun desinler yeter
Su kuyusu için TADDAfrica diye bir kurum var onu inceleyebilirsiniz.

Back
X