Destek almalı mıyım ?

Pnr1990

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
795
627
103
35
Merhaba, konu saçma gelebilir birçoğunuza ama bunun hayatımı etkilemesinden çok yoruldum artık😔 yapı olarak çok duygusalım. Bazılarının hiç dert etmeyeceği şeyi oturup saatlerce hatta günlerce düşünebiliyorum. Özellikle hayvanlara karşı bir zaafım var. Görmüşsünüzdür haberlerde Samsun’da bacakları kesilen yavru bir köpek. Haberi okuduğumdan beri sanki o sessiz çığlıklar kulaklarımda yankılanıyor. Bunun gibi bir sürü şey. Ve bu tür şeyler günlük yaşantımı oldukça etkiliyor. Kendimi bir şeye veremiyorum. Dünya bir cehennem gibi gelmeye başladı. İçim daralıyor. Sadece hayvanlar değil insanlara karşı da öyleyim hiç tanımadığım insanlara bile kötü davranıldığını görsem o akşam nerdeyse uykularım kaçıyor. Bunun üstesinden nasıl gelebilirim? 27 yaşındayım kendimi bildim bileli hep böyleydim 5 yaşında da 15 yaşında da. Ama artık beni çok etkilemeye başladı. Destek almak istediğimi söylediğimde de gülüyorlar başka sıkıntın yok mu diye 😔

İnsanların hepsi aynı kategoriye sahip olmamalı diye düşünüyorum. Her birimizin özel yapısı var.

Kimimiz soğukkanlı,
Kimimiz hassas,
Kimisi vurdumduymaz kimisi merhametli.
Kimisi görmeden gecer kimisi görüp ağlar geçer kimisi görür yanına gider yardım eder de geçer.

Gibi gibi.

Siz hassas ve çok duyarlı bir insansınız bu özelliğinizi sevmiyorsaniz gidin destek alın.

Bence umursamaz olmaktan daha iyi sizin özelliğiniz.

Kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsanız insanlari bilinclendirici etkinlikler yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
İnsanların hepsi aynı kategoriye sahip sahip olmamalı diye düşünüyorum. Her birimizin özel yapısı var.

Kimimiz soğukkanlı,
Kimimiz hassas,
Kimisi vurdumduymaz kimisi merhametli.
Kimisi görmeden gecer kimisi görüp ağlar geçer kimisi görür yanına gider yardım eder de geçer.

Gibi gibi.

Siz hassas ve çok duyarlı bir insansınız bu özelliğinizi sevmiyorsaniz gidin destek alın.

Bence umursamaz olmaktan daha iyi sizin özelliğiniz.

Kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsanız insanlari bilinclendirici etkinlikler yapabilirsiniz.
Tabii ki daha iyi şikayetçi değilim, iyi ki diyorum. Benim şikayetçi olduğum nokta bunların uykularımı kaçıracak düzeyde beni etkilemesi ne yazık ki acı çeken hayvan ya da insan için elimden bir şey de gelmiyor.

Bu dünya hassas kalpler için bir cehennem. Ben de sizin gibiyim, bu tarz haberleri okuduğumda o günüm kötü geçiyor, hiçbir şey yapamıyorum, hayat akışım etkileniyor, başım ağrıyor... Size iyi geleceğini düşünüyorsanız destek alın, insanların fikrini çok önemsemeyin.

Hayatimda verdigim en dogru kararlar listesinde ilk 3'te terapi gormek var. 10 seneden fazladir terapistim hayatimda, zaman zaman yogun zaman zaman daha az sıklıkta gorusuyorum ve her seferinde donustugum insani daha cok seviyorum. (Benim buyuk bir travma gecmisim var, olumun esiginden donmemi ve hayatima olabilecek en iyi sekilde devam etmemi saglayan kisi terapistimdir).

Siz destek almak istiyorsaniz kimsenin soz hakki olamaz, karismaya calisan kisiler de zamanla alisirlar zaten. Tek onemli nokta sizin hazir hissetmeniz ve surekliligi saglayabilecek olmaniz. Terapi uzun soluklu bir surec cunku...

Hayatimda verdigim en dogru kararlar listesinde ilk 3'te terapi gormek var. 10 seneden fazladir terapistim hayatimda, zaman zaman yogun zaman zaman daha az sıklıkta gorusuyorum ve her seferinde donustugum insani daha cok seviyorum. (Benim buyuk bir travma gecmisim var, olumun esiginden donmemi ve hayatima olabilecek en iyi sekilde devam etmemi saglayan kisi terapistimdir).

Siz destek almak istiyorsaniz kimsenin soz hakki olamaz, karismaya calisan kisiler de zamanla alisirlar zaten. Tek onemli nokta sizin hazir hissetmeniz ve surekliligi saglayabilecek olmaniz. Terapi uzun soluklu bir surec cunku...
Geçmiş olsun, çok üzüldüm.Peki ilaç kullanıyor musunuz ?

Geçmiş olsun, çok üzüldüm.Peki ilaç kullanıyor musunuz ?

Tesekkur ederim, 10 seneyi gecti yasanlar uzerinden su an cok iyiyim :) Ilk 2.5 sene cok yogun bir terapi gordum ve ilac destegi aldim. Sonra yurtdisina doktora yapmak icin tasindim ve evlilik surecine girdim, butun hayatim degisince o yogunlukta zor bir surec gecirdim, yine terapistimin yonlendirmesiyle bir sure ilac destegi aldim. Psikiyatrist kontrolunde biraktim. Genelde terapi ile ilerliyorum, terapistim yonlendirirse psikiyatristim ile gorusup ilac destegi aliyorum.

Ihtiyacıniz olup olmadığını en iyi siz bilirsiniz. Kimseye sormayın, demek ki aşamadığiniz bir şeyler var sizi yoran. Gidin kesinlikle..

Meşgul olduğum şeylerden ötürü bir psikiyatri geçmişimin olmaması lazım o yüzden de erteledim hep ama bir psikolog da yardımcı olabilir sanırım 😔

Merhaba, konu saçma gelebilir birçoğunuza ama bunun hayatımı etkilemesinden çok yoruldum artık😔 yapı olarak çok duygusalım. Bazılarının hiç dert etmeyeceği şeyi oturup saatlerce hatta günlerce düşünebiliyorum. Özellikle hayvanlara karşı bir zaafım var. Görmüşsünüzdür haberlerde Samsun’da bacakları kesilen yavru bir köpek. Haberi okuduğumdan beri sanki o sessiz çığlıklar kulaklarımda yankılanıyor. Bunun gibi bir sürü şey. Ve bu tür şeyler günlük yaşantımı oldukça etkiliyor. Kendimi bir şeye veremiyorum. Dünya bir cehennem gibi gelmeye başladı. İçim daralıyor. Sadece hayvanlar değil insanlara karşı da öyleyim hiç tanımadığım insanlara bile kötü davranıldığını görsem o akşam nerdeyse uykularım kaçıyor. Bunun üstesinden nasıl gelebilirim? 27 yaşındayım kendimi bildim bileli hep böyleydim 5 yaşında da 15 yaşında da. Ama artık beni çok etkilemeye başladı. Destek almak istediğimi söylediğimde de gülüyorlar başka sıkıntın yok mu diye 😔
Siiz benden bile duygusalsınız ben böyleyim sanırdım.
Ayrıca bunu sırf biri için yada biz diyoruz diye almamalısın. Bu durum senin kendinle aranda. Ama eğer hayatına zarar verecek derecedeyse hiç düşünme derim.

Niye destek alacaksınız ? Yaş kalpli olmak icin mi ? Sonuçta insanız ve duygularımız var , bu şekilde tepki vermeniz gayet normal bence . Bence evlenip çoluk çocuk sahibi olsanız dahi böyle olursunuz , sizin gibi insanların var olduğunu bilmek çok güzel .

Niye destek alacaksınız ? Yaş kalpli olmak icin mi ? Sonuçta insanız ve duygularımız var , bu şekilde tepki vermeniz gayet normal bence . Bence evlenip çoluk çocuk sahibi olsanız dahi böyle olursunuz , sizin gibi insanların var olduğunu bilmek çok güzel .
Çok güzel keşke hepimiz duyarlı olabilsek. Ama benim yakındığım farklı bir nokta. Vicdan ya da merhamet değil. Geçenlerde kuşuma yemini vermeyi unutmuşum aklıma geldiğinde defalarca özür diledim inanın kuştan kendimi de aç bıraktım onun ne hissettiğini anlamam için. Tuhaf değişik göz yaşım bekliyor resmen akmak için.

Çok güzel keşke hepimiz duyarlı olabilsek. Ama benim yakındığım farklı bir nokta. Vicdan ya da merhamet değil. Geçenlerde kuşuma yemini vermeyi unutmuşum aklıma geldiğinde defalarca özür diledim inanın kuştan kendimi de aç bıraktım onun ne hissettiğini anlamam için. Tuhaf değişik göz yaşım bekliyor resmen akmak için.
Demekki çok duygusal ve hassas birisiniz . Size ve bir başkasına ciddi zararlar vermedigi sürece destek almanıza gerek yok bence

Bu kişilik yapısıyla alakalı bir durum gibi geldi. Elinizden geleni yaptıktan sonra kendinizi suçlu hissetmeyin. Bazı durumlar bizim kontrolümüz dışında oluyor, herşeye yetişebilmemiz söz konusu değil

Yardım almak istiyorsanız alın tabi ki belli ki hayatınızı kötü etkiliyor, belki de baskalarinin sorumsuzluklari yuzunden kendinizi asiri sorumlu hissediyorsunuz.

Yardım almak istiyorsanız alın tabi ki belli ki hayatınızı kötü etkiliyor, belki de baskalarinin sorumsuzluklari yuzunden kendinizi asiri sorumku hissediyorsunuz.
Belki de. Dünyanın yükünü sanki ben taşıyormuşum gibi yıllardır bu şekilde ☹️Teşekkür ederim yorumunuz için.

Sizi anlıyorum bu fazla empati yapma durumu. Hassas olmayanlar anlayamaz. Bi kitap var " iyi hissetmek yeni duygu durum tedavisi" isimli. Kişiye kendi kendine bilişsel terapi yapmayı öğretiyo. Dünya çapında başarı göstermiş kendini kanıtlamış bi kitap . Okumayı deneyebilirsiniz

Back
X