Destek olurmusunuz

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.712
509
73
26
Hanımlar3 sene önce ben hamileyken lenf bezim şişmişti ve doğumdan sonra kanser şüphesinden biyopsi olmuştum o sıralar hastalık hastalığı başladı ve sürekli doktor doktor gezdim. Yeri geldi altın satıp özele gittim bişeymi var diye çok şükür biyopsi temiz gelmişti ve ben unutmuştum bu lensleri neyse sonra köprücük kemiğinde lenf buldum biyopsiden hemen sonraki ay yine Prof doktora usg oldum enfeksiyona bağlı şiş demişlerdi hemotoloji doktorumda çok iyiydi belli aralıklı takipten sonra bu lenfleri unutmamı söylemişti neyse ben yine 1 yıla kadar yine doktora gidip kontrol ettirdim hep reaktif geldi. Şimdi bu köprücük kemiğim deki lenf aklıma geliyor orda yıllar önceden beri vardı biyopsimi yapan da Prof doktordu Hematoloji doktorumda Prof su düşünüyorum bi sıkıntı görseler beni bırakmazlardı ama internette orada kötü huylu olur yazıyor başka doktorda söylemiştim köprücük kemiği kimisi orandaki lenfler önemsiz dedi kimi oranda yok bile dedi aradan 2 yıl sonra neyse sorun bu seneye kadar herçeye doktora koşan ben şimdi doktorlardan korkar olup asla doktora gitmiyorm böyle bir bunalıma girdim ne önerirsiniz Burdaki siz bilgili kişilere çok inanıyorum

Oradaki lenf nodları bazen sistemik enfeksiyona bağlı büyüyebiliyor.

Teoride supraklaviküler kötü huylu denir, sen yine tetkiklerini yaptır.
Ama kanser olsa zaten birkaç ayda büyür giderdi, yıllar süren lenf modundan kanser çıkması çok mümkün değil.

3 yıldır supraklavikülrrde lenf var üstüne defalarca da usg ye girdim tekrar. Bişey olsaydı çıkmazmıydı acaba. Bakıyorum orada kötü huylu olabilsede enfeksiyonda da şişer yazıyor. Bende reaktif çıktı

Evet gittim uzunsüredir iyiydim ama biranda yıllar öncesinin raporu karşıma çıktı ve köprücük kemiğimi elleyince bu düşüncelere daldım
7 yildir (belki daha fazladır) ayni bölgedeki lenf nodlarim yuzunden takipli hastayim.

2 cmden buyuk, daginik yapili ve agrili degilse sorun olmayacagini soyluyorlar hep

7 yildir (belki daha fazladır) ayni bölgedeki lenf nodlarim yuzunden takipli hastayim.

2 cmden buyuk, daginik yapili ve agrili degilse sorun olmayacagini soyluyorlar hep
Sizde de mi köprücük kemiğinde var. Bana talipi bıraktı doktor biyıpsiden sonra size neden takip ediyorlar

aynı sey mı bılmıyorum ama benımde boynumda cıktı. 4-5ay sonra tekrar baktırmamı ıstedı. Bıyopsı bile yapılmıs bence aradabır baktırmanız yeterlı Saglık anskıyetesı yasıyor olablılır mısınız?

Tabi sağlık anksiyete nin dibini yaşıyorum aslında kendimi duruduruyordum doktorum bu kadar kontrolden sonra gelme artık kontrole dediğinden beri ama şimdi tekrar aynı şeyleri yaşadım

Tabi sağlık anksiyete nin dibini yaşıyorum aslında kendimi duruduruyordum doktorum bu kadar kontrolden sonra gelme artık kontrole dediğinden beri ama şimdi tekrar aynı şeyleri yaşadım
Bunun ıcın pskıyıatrıye gıdersenız ıyı olur. Bazı hastalıklar ust uste gelınce yasanabılıyor ne yazık kı. Bahsettıgınız sekılde kıstlerım vardı benım de doktor bırkaç ay sonra tekrar baktır. Su an sorun yok dedı.

Canısı ben gittim pet çektirdim git çektir rahatla bence

Bncede dönmez ay ne bileyim lohusslıkta tetikliyor
3 yıl önce Prof çekmişti reaktif demişti ondan sonra sayısız usg girdim Allah korusun birşey olsaydı çıkardı Allah’ın izniyle. Ahsen hocada paylaşmış reaktif olan nerde olursa olsun iyi huylu kalır kaybolmayadabilir demiş o yüzden rahatladım çünkü bende yeni çıkmadı

Benim de bogazimda var nodul. Reaktifdi o yuzden biopsi alindi gecen sene. 3cm di. Biopsi temiz cikti.
Ameliyat olmazsam takip edecekler diye konusmustuk. Bu sene 3,03 olmus. Yavas buyudugu icin ameliyat istersen yapariz dendi yine.
Ve iyi huylu kotuye donmez degildir banada

Nodül derken tiroid modülü mi lenf nodu mu ayrı şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…