Destek ve telkinlerinizi bekliyorum..

watershine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
102
0
26
Ankara
Günaydın kızlar. Biraz uzun yazacağım ama lütfen okuyun.
Biliyorsunuz dün bır konu acmıstım.İşin içinden çıkamıyorum. Geçtiğimiz pazar anneler günüydü malum.Biz de eşimle birlikte hediyemizi alıp anneme gittik ziyarete. Hoş beş sohbet ediyorduk. Kardeşim geldi o esnada, canımdır kanımdır o ayrı ama kardeşimi kısaca tarif ediyim size. Kardeşim; babamın vefatından sonra ki o zaman 13 yaşındaydı.(Babamın ölüm nedeni alkol bağımlığı buarada ve annemle babam boşanmıştı ölmeden önce. Ben annemle, kardeşim babamla kalıyordu her ne kadar istemesekte.) Babam ölünce bizle kalmaya başladı, zaten babamlaykende tüm bakımı yemesi,içmesi,kıyafeti bizdeydi ona kıyamadığından orada kalıyordu.Buarada babam hastaydı ve evi terketti aniden alkol yüzünden.Bir dahada dönmedi.Kardeşim ne yaptık ettiysek babamın ölümünden sonra hayattan bezmiş bir insan oldu. Gitmediğimiz doktor kalmadı. Çalışmaz, bütün gün evde yatar, iş aramaz, hayat amacı yok, annemden para dilenır, ki annemın bızden baska maddı dayanağı yok suanda, annem para vermezse canını yer, küfreder, adamı zıvanadan çıkarır,öldürüp öldürüp diriltir piskolojik işkenceleriyle.Evde gözüne ne çarparsa satmayı akıl etmıs ama ıs bulmaya, çalısmaya gelınce yok buarada.Sosyal hayatıda bıkaç arkadası ama kızlarlada gezer tozar, En kötüsü, bunun üzerine madde aldığını öğrendik, yine doktorlar,üzüntüler,destekler,güzel güzel konuşmalar ve düzeldi. Düzeldi derken bi baktık gçen pazar gözler kaymış geldi oturdu aramıza sohbet ederken, annem iş bulamamasından yakındı."Oğlum artık iş bulma zamanın geldi niye çabalamıyorsun bulmaya, bak herkes yardımcı olur enişten, ablan da" dedi. Kardeşim de anneme 'lan yürü git ben çekıyorum zaten sen kımsın kı bana öğretmenlık yapıyorsun,defol git manasına gelen ama çok iğrenç bı küfür etti. Eşim hala susuyor buarada. Ben de "sen ne bıçım bı ınsansın ya yeter artık kendıne gel dedım. bana da "sus gerizekalı" dedı. Bunun üzerıne esım dayanamadı üstüne yürüdü "sen ne zaman adam olcaksın lan" diye bu da artık refleks olarak mı,yoksa kendını tam bılemedığınden mı ne esım soyloyur esıme bos bı yumruk sallamıs esımde bunun üzerıne yumruk attı suratına. zor ayırdık.perısan oldk. esıme de kızdım ama aılemden kımse kızmadı çünkü herkes kardesımın artık sınırları zorlamayı bı yana bırakın astığını ve hakettiğini düsünüyor.ama yinede üzülüyorum destek ve telkinlerinizi beklıyorm arkadaslar.

Eşinizin kıymetini bilin, baştacı yapın onu.
Kardeşinizi de ikna mı edersiniz, polis marifetiyle mi derhal tedavi ettirin.
Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
eşinin yerinde kim olsa adam niyetine o davranışı yapardı.. sakın bununla alakalı kocana cephe alma çünkü kardeşin baya aşmış kendini..eğer ki iyiliğini düşünüyorsanız ki öyle olduğunu niyetinizden anlıyoruz lütfen madde konusunda çok dikkatli olun gerekirse bir şekilde zor kullanılsa da tedavisini hallettirin..istediği zaman para dilenemeyeceğini, evin küçük çocuğu modundan çıkması gerektiğini öğrensin.. yoksa ah edip vah edip üzülende yıprananda siz olursunuz yine.. yarın öbür gün daha büyük sıkıntılar yaşamayın..

Kardeş arkadaşlara katılıyorum kardeşin anlaşılan tedavi olmuyo baskı mı polis zoru ile mi olur bilmiyorum mudale edilmesi gerek allah yardımcın olsun anacığına destek ol yazık kadına da ne diyeceğimi bilemiyorum

kocan erkek bak kardeşin el kaldırmış karşılık verebilmiş adam laf söylüyo yarın öbür gün anasına bacısına el kaldırdığında siz ne yapacaksınız canım..
herşeyi geçtim ailesiniz siz birlik bütünlük sağlık sıhhatiniz hep birbirinize bağlı birinde bişey eksik olduğunda herkese yansıyor yazık annende çok üzülüyordur.. biz büyükleri olarak bişey yapmalıyız canım eşinde abilik yapsın birlikte bi çare düşünün olmaz mı.. Allah sabır güç kuvvet versin sizede

allah sabır versin, bende psikolojik sorunları var kardeşinin...mutlaka doktor gözetimi altında olması lazım
sanırım babanla yaşadığı için bu onu çok etkiledi ve psikolojisi bozuldu

valla yemin bıllah edıyorum türkiyenin sayılı piskyatrisini götürdk esımle netten arastırıp çok onemlı bır ruh ve sınır hastalıkları hastanesının bas hekımıne. bınbır rıcayla, mınnetle zor götürdük. annem gıttı yanında. adam demıs kı kardesıme yasadıkların kolay değıl ama ölmeyi bayılmakla karıstırma ya yasamayı öğreneceksın sımarıklık yapmadan yada ölmeyı öğren git at kendini biyerden. ben senden cok annenı ıyı görmedım. adam kızmıs buna resmen.bıseyı yok okadar demıs.bunu onemlı bı psikiyatr dıyor. çalısıp ıs bul demıs. askerlığını nasıl yaptın pekı demıs.zora gelınce yapıyosun demıs. madde ıcın tahlıl verıyo, mahkemelık zaten,devlet gözetımı altında.

benimde tanıdıgım biri madde bağımlısıydı tedavi falan olmaya kalktı ama fayda etmedi..en son bi kız arkadası oldu ona çok destek werdi çocuk ona alıştı kız onu hep madde kullanmayı bırakmazsan bu ilşki biter diye tehditler savura savura cocugu tertemiz etti çok zor günler geçirdiler ama sonunda cocuk bıraktı. şu an içmediğine de adım gibi eminim.

canım o zaman ne yapıcaksınız:44:

bi kere uğraştık olmadı deyince bırakılmaz ki.. sabır herşeyin başı
bu kadar rahat olmaması lazım bak isteyince bişeyleri yapabiliyor demek ki kafasına dank etmesi için bişeyler bekliyor olabilir ama geç kalmasa bari kaç yaşında şimdi
hadi doğru düzgün bir kız bulsa adam etse diyeceğimde elin kızının da günahına girilmez ki

valla hergün allaha dua edıom karsısına onu cok sevıcek adam edecek bı kız cıkarsın dıye. alnından opecem o kızı. ama bı ınsanın kendıne faydası yoksa baskasının adam edeceğıne ınanası gelmıo. sankı kardesım umutsuz vaka artık gıbı okadar dıdındık kı artık yoruldk cok.

26 yasında. açık net soylıyeyım sen o kızı karsıma alır anlatırım kardesımı eğrısıyle doğrusuyla razıysa yada aklından zoru varsa gelsın. kızlar hakkınde cıddı düsüncek durumda deıl bı ısı bıle yok.

anammm yaşıda az uz değilmişşşşş

ne yapmaya çalışıyo acaba hani çok yakın bir arkadaşı falan yok mu birini örgütle kendi tarafına çek alttan gir üstten çık bişiler bulalım:44:
benimde var kardeşlerim ikiside seninkinden küçük ben kendim takip ettiğim gibi arkadaşlarından da kanka olduklarım var valla dertleri telaşeleri olduğunda onlara hissettirmeden öğrenip derman olayım diye kendilerinin haberi olmadan arkadaşlarını sorup sorguluyorum

öyle düşünme sabır dedim ya herşeyin başı.. insanız hepimizin bir sınavı var sende ailenle veriyorsun sınavını canım..inşallah kurtulur doğru düzgün bir yaşantısı olur

Belki kocanız onu adam eder kim bilir o yumruğu hak etmiş kardesi canim.. Guzelikle olmuyorsa belki bir yumruk onu kendine getirir diyeceğim ama kesinlikle sanmıyorum. İsinİz çok zor.. Akili akili laflardan anlamıyorsa sonu babası gibi olcak farkında değil, yada deprozyanda olduğu için babası gibide olmak isteye bilirim. Bence çok hızlı bir sekilde bunu yola getirmeye çalışın yoksa kendi hayatı ve sizlerin hayatinida mahfeder. Bu arada yası kaç?

elbette ki umutsuz vaka değildir bence biraz sabır edin zamanla bu sekilde gitmeyeceğini kendi de anlar..allah yardımcınız olsun.

yalnız o cocuk psikologla falan iyileşmez onu ederse bir sevdiği adam eder baska da yolu yok gibi..

valla ne yapacağımıızı sasırdık her yolu denedık. en son bu tatsız olay yasandı. ıçım burkuluyo üzülüyorum da bı yandan da ıçten ıçe hakettı de dıyorum. of bılmıyorum. evlılığımde etkılenıyo bu olaydan sonra esımle bırbırımıze kotü bısey demedık ama üzüntüden dolayı keyıfsızlık var ıkımızdede o da ben de üzgünüm ama artık dayanamadım dıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…