Desteklerinizi bekliyorum :(

haknur

kıymetlilerim benim...
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
1.575
3
108
Bursa
Arkadaslar merhabalar...
Bir konuda fikrinize ihtiyacim var ❤
Oturmakta oldugum bir evim var ve odemesi min.duzeyde devam ediyor evim 2+1 ve cok kucuk,ne kadar dolap vsyaptirsam da sigamiyorum ayni zaman da home ofice calisiyorum ve dökuntum fazla hem de salon ortasinda :( cevre de pek guzel degil.Esimle konusuyoruz kiraya ciksak kiracilik zor burda otursakta olmuyor evde alamayiz baska ustune ustluk bir oglum var 3 yasinda 2. nin de artik zamani geliyor napacagimi bilemiyorum lutfen fikirlerinizi paylasir misiniz :(

Bir arkadasim cok zengindi velhasil cocugu olmuyor yaşı da geciyor kocaman evde iki kisiyiz diye oyle uzuluyor ki ne guzel basini sokacak evin var iyi bir eşin cocugun var senin yerinde olmak isteyen ne kadar cok kadin vardir biliyor musun

Oncelikle yorumun icin cok tesekkur ederim arkadasim halimden sikayet ediyorum evet ama eve sigamiyorum 5 yildir bu evdeyim oglum 3 yasinda her sene evirip cevirip kullanisli bir hale sokayim diye canim cikti her sene yine zorluyorum ama neyi nereye koyacagimi sasirmis durundayim bir de her birey demek arti esya demek :( bi yol bulamadim danisayim dedim yoksa sukrumu bilen biriyim ;)

Demek istedigimcok bunalmissin belli olaylarapozitif yonuyle bak kotu durumda olanlari dusun rahatlarsin demek istedum ben oyle yapiyorum da

sana dolap degılkı ayrı oda lazım ama
cocugun kucuk oldugundan gene yanına gelecek gene bır odayı dokecen sacacan
evden ne yapıyorsunuz pekı?

biraz daha idareci olmakta fayda var dökümanlar içinde bende onlara büyük kutular varya o tarz bir şeyler al içine koy hem düzenli durur hemde kaybolmaz..

Aşırı bunaldim arkadasim evet yazarken bile aglamakliyim cikar yol bulamiyorum :(
Arkadasim evde anne bebek uzerine tasarimlar yapiyorum isimk seviyorum hem de ogluma bakmak adina dukkan acmadim resmi olarak evden yapiyorum reklama girebilir o yuzden yazamiuorum ama face ve instangramdan aktif olarak satis yapiyorum ;)

Döküman degil ki arkadasim inci boncuk kurdale vs suan 6 koli nerdryse...

Normal bi aile olsanız evet 2+1 eve sığmaya çalışın, idare edin falan denebilir. Fakat altı koli, home office, satış falan diyorsun. Bu işlerini yürütebileceğin bir çalışma odasına ihtiyacın var.
İçinde bulunduğunuz evi kalan ödemesiyle beraber satsanız, üstüne biraz ekleyip 3+1 ev alsanız olmuyo mu?

Herseye bahane buluyor gibi gozukecegim ama ayda bir yapiyorum nerdeyse o isi evim de ne vitrin ne gereksiz esya var oyle olsa hemen ayiklayip kurtulcam :( cocugumun odasinda ki dolap bile benim malzemelerle dolu :(

Herseye bahane buluyor gibi gozukecegim ama ayda bir yapiyorum nerdeyse o isi evim de ne vitrin ne gereksiz esya var oyle olsa hemen ayiklayip kurtulcam :KK43: cocugumun odasinda ki dolap bile benim malzemelerle dolu :KK43:
İşi kaç ayda bir yaptığının bi önemi yok ki, malzemelerini depolamak belli ki hayli zor. Altı koli diyorsun, çocuk dolabı bile incik boncuk dolu diyorsun. Bunlar bu iş için ayrı bi oda istemeye yeterli sebepler.

Arkadasim ne demek istedigimi anlamissin onu da dusunduk bize kalan 40/50 bin tl oluyor ev almamiz icin 150/200 bin tl miz olmasi gerekiyor en basitiyle 100 bin tl kredi ceksek odemesi 2/2500 tl yapiyor o da bizi cok zorluyor buyuk sehirde ev almak o kadar zor ki :( inanin yazarken bile agliyorum cok bunaldim bu konudan :( cikar yol bulamiyorum

Bence evinizini satıp üzerine kredi alın ve 3+1 bir eve çıkın tabiki imkanınız varsa..----- Şimdi okudum imkanınız yokmuş o zaman 1 iç mimar bulun tanıdık ve onun fikirlerini alın derim

Yine de olanla yetineyim eşimi bunaltmayayim idareli olayim diyorum ama olmuyor :(

Arkadasim ne demek istedigimi anlamissin onu da dusunduk bize kalan 40/50 bin tl oluyor ev almamiz icin 150/200 bin tl miz olmasi gerekiyor en basitiyle 100 bin tl kredi ceksek odemesi 2/2500 tl yapiyor o da bizi cok zorluyor buyuk sehirde ev almak o kadar zor ki :KK43: inanin yazarken bile agliyorum cok bunaldim bu konudan :KK43: cikar yol bulamiyorum
Tamam, sıkıntı yok. Bu konuyu eğer bu kadar çok kafana takıyorsan, ağlamaklı yazıyorum diyorsun resmen, yani seni ciddi yıpratıyor bu mesele, bu kadar takıyorsan o zaman "kiracılık da zor iş" demeyeceksin. Ben de kirada yaşıyorum öylçok büyük bi sıkıntı yaşamadım hiç. Her türlü şu anki "ağlamaklı" halin kadar sıkıntı çekmezsin kirada en azından.

bogurtlenkusu arkadasim burayi kiraya verirsek kendi kredisini oduyor ve sadece bize bizi sarsmayacak sekilde min odemesi kaliyor biz de butcemize gore kira bulruz onu cok problen yapmiyoruz ama olaki kiraci ciktiginda ev bir kac ay bos kalirsa ve tamamen odemeler bize kalirsa iste o zaman yapamayiz :( cocuk olunca her yonden bakmaya calisiyoruz :(

şimdiki evi satıp biraz daha kredi çekip 3+1 alırdım ben olsam.Küçük ev,iki çocuk ve evde iş çok zor.Çocuklar küçükken sıkışın biraz,büyüdüklerinde giderleri daha çok oluyor çünkü

bogurtlenkusu arkadasim burayi kiraya verirsek kendi kredisini oduyor ve sadece bize bizi sarsmayacak sekilde min odemesi kaliyor biz de butcemize gore kira bulruz onu cok problen yapmiyoruz ama olaki kiraci ciktiginda ev bir kac ay bos kalirsa ve tamamen odemeler bize kalirsa iste o zaman yapamayiz :KK43: cocuk olunca her yonden bakmaya calisiyoruz :KK43:
O tarz durumların önüne geçebilirsiniz canım benim.
Suriyeliler falan dolayısıyla ülkede kiracı bolluğu var ve hiçbir evin birkaç ay boş kaldığını görmedim. En fazla bir ay, o da kiracı beğenmezseniz.
Giren kiracıyla da yaptıgınız sözleşmeye koca harflerle "evden çıkmadan en az 2 ay önce haber verme" zorunluluğu maddesi koyarsınız, ilk başta 12 adet senetle sözleşmesini yaparsınız. Kendinizi sağlama alırsınız. O haber verir, siz de o arada yenisini bulursunuz. Vermeme durumunda da senetlerini iade etmezsiniz, siz kiracı bulana kadar 1-2 daha öder kirayı yasal olarak. Bunları nereden mi biliyorum?
Kiracıyım dedim ya, ev sahiplerinin her türlü güvencesiyle karşılaştım, ordan. :)

Back
X