Detaylı ultrason şart mı?

elilimelili

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
15
2
16
29
Merhaba Kızlar. İlk gebeliğin ve doktorum bana bir dahaki ay gel organ taraması yapacağız dedi detaylı ultrasonmuş ama ben cok korkuyorum çünkü daha önce ablam yaptirdiginda bebegin burun kemiğinin kısa olduğunu down sendromu belirtisi olduğunu söylemişlerdi cok zor gunler yaşadık hamileligi zehir oldu yegenim de saglikli doğdu. Simdi bana da olumsuz bir sey derse hamileliğim zor gecerse diye endiseleniyorum ama doktorum da kesin gerekli görüyor bu durumu ona da anlattım yapalım mutlaka dedi. Bilmiyorum çok karışık kafam siz neler düşünüyorsunuz bu konuda?

bu sadece burun kemiğini görme ile alakalı değil. Bebeğinizin böbreklerine, yemek ve soluk borusuna kadar bakıyorlar. Benimki oturup tek tek omur saydı. parmaklarını ve onların hareketlerini inceledik. Hatta bi ara sırtını döndü ara verdik sonra tekrar devam ettik göğsüne bakabilmek için. Detaylı ultrason bunları da görmenizi sağlıyor. Ayrıca ikili taramada ultrasonda bebekte burun kemiğinde bir sorun olabileceği görünse de doktorlar buna yuzde 65 olasılık veriyor. ve o yüzde 65 in de içinde piyango size vurmalı yani. O yüzden bence mutlaka yaptırın. Ben gebelikte doktorumu çok sorgulamamaya karar verdim. Son derece eğitimli ilgili bir insan beni hiç başından savmaya çalışmıyor. O yüzden bir sorun görse önce onun mudahale edeceğine güvendiğim için o ne derse yapıyorum. Mesela şeker yuklemem var. Neymiş Canan Karatay aman yapmayın diyormus. Millete milyonlar kaptırmıs ve artık bir magazin figuru olmus kadına mı guveneyim yoksa her adımda benim yanımda olan adama mı. Doktorunuza güveniyorsanız yaptırmaktan cekinmeyin ama güvenmiyorsanız zaten o doktoru değiştirin. Sağlıkla kucagımıza alalım insallah.

Ben oğlumda yaptırdım.yine hamileyim bu sefer yaptırmadım.çok gerekli birşey olduğunu düşünmüyorum.neden mi? Çünkü 24.haftadan sonra allah korusun bir problem varsa zaten birşey yapamayız ve hamileliğimiz zehir olur tıpkı ablanız gibi.normal kontrollerde bir problem yoksa aslında gerek yok yine de siz bilirsiniz

Merak etme kötü Geçmez
Kötü bisey derse nifty test yaptirirsiniz, kesin sonuç alirsiniz
Üniversite hastanelerinde ücretsiz bir test

Çok teşekkür ederim dediğim gibi bir tecrübemiz olduğu icin korkular sardı beni zaten evhamlı bir insanım söz konusu bebeğim olunca her anne gibi daha da detaycı oluyorum. İnşallah sağ salim alalım bebekleri kucağımıza

Ben zaten gönüllü olmadığımı doktora söyledim ama doktorum mutlaka yapalım diyorum öneriyor.

Ya Allah korusun bir sıkıntı olsa ,tam teşekküllü bir hastanede doğum yapmanız gerekse. Bazı sorunları önceden bilmenin faydası var.

Kacinci hafta detayli ultrosona girdin canim?

Canim korksanda sonucu deistiremezsin ki yaptirirsanda sonuc neyse onu goreceksin yaptirtmayip doguruncada ayni sonucu goreceksin en guzeli onceden bil ona gore isini tut dimi ama insallah saglikla gelsin yavrun diyelim rabbim butun anne adaylarina anne olmayi nasip etsin insallah bir avazda kurtulursun insallah canim masallah

Kadın doğum doktorum birini tavsiye edip gitmemizi önermişti. Ben bir sıkıntı görmüyorum ama isterseniz detaylı da baktırın demişti. Gitmedik biz de, zaten hamileliğim de çok güzel geçiyordu, midem dahi bulanmamıştı. Kızım doğduktan 2 hafta sonra kalp hastası olduğunu öğrendik. Ama çok şanslıydık ki acil sezaryene alındım ve doğum sırasında bir problem yaşanmadı. Ben normal doğumda ısrarcı olsaydım bu bebek için riskli olabilirmiş bunu sonradan öğrendim. Üstelik böyle kalp hastası bebeklerin çocuk kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi bölümü olan bir hastanede doğması gerekirmiş. Düşündükçe dehşete düşüyorum ya bir şey olsaydı, keşke detaylıya gitseydim diye ama sonra da ya hamileyken öğrenseydim, o kadar güzel geçen hamileliğim stres altında geçecekti belki de bu başka sorunlara da yol açacaktı diyorum. Çok şükür gerçekten verilmiş sadakamız varmış ya da kızımın yaşayacak ömrü varmış diyorum. Allahın takdiri…

Sizi çok iyi anlıyorum inanın çok zor bir durum ama iç sesinizi dinlemenizi tavsiye etmekten başka bir şey diyemiyorum :/

Sizin ve bebeğiniz hakkında hayırlısı olsun inşallah

Ben bunu sorun olsa ne olacak o saatten sonra ya da olumsuz bir şey söylenirse hamilelik stresli geçer olarak görmüyorum. Ola ki gerçekten bebekte bir anomali var, bunu bilip hazırlıklı olmak daha iyi olmaz mı? Ya da doğar doğmaz ameliyat olması gereken bir durumu var, doğuma kadar en iyi doktoru bulacağım belki de. Anne karnında bebeğin bütün iç organlarının damarlarının dahi görülebildiği bir imkan varken, doğar doğmaz bebeğimi ultrasona mr a sokmayacağıma göre, varsa bir hastalığı erken teşhis de olmuş olacak. Bunların hepsi kötü senaryo tabi.
Eğer her şey yolunda çıkarsa, hamileliğin sonuna kadar derin bir oh çekmiş olacaksınız. Sağlıklı mı değil mi bilmemek daha stresli değil mi?

Tabi bu sizin düşünceniz.bi arkadaş vardı detaylı ultrasonu normaldi bebeği down sendromlu doğdu.yine bir arkadaş var bebeğinde kalpte parlama ve burnu küçük demiş doktor detaylı da.doğana kadar içi içini yedi sonunda şükür ki bebeği sağlıklı doğdu.detaylı ultrason %100 sonuç vermiyor ama yapmak isteyen tabiki yaptırabilir %70 bebekte olan problemleri tespit edebiliyor hem de bebeğinizi ayrıntılı görüyorsunuz.arkadaş gerekli mi demiş ben ona istinaden çok gerekli olmadığını söyledim

Ben kızımın kalbinde delik oldugunu detaylı ultrasonla öğrendim ve dogdugunda doğru çıktı kesinlikle yapilmali

Amin tüm anneler inşallah kolaylıkla saglikla alsin bebeklerini kucağına. Ne bileyim insan her türlü şeyi düşünüyor. Ya diyorum bana da olmayan bir seyin ihtimalini söylerse de durduk yere streslk gebelik gecirsem cocuguma yansirsa bu diye. Annelik cok zormuş her açıdan

Ya çok şükür içim rahat sağlıklı olduğunu hissediyorum inşallah da öyledir ama cok panik bir yapim var söz konusu bebegim olunca da iyice gerildim. Ama haklısınız baska durumlar icin gerekli olabilir Allah korusun. Ne diyelim dua ediyorum bol bol ancak. Ablamın yasadigi durumdan sonra korktum yoksa bunlari dusunmezdim bile doktorum neyi uygun görüyorsa güvenip yapiyorum normalde

Sana daha kimse bir sey demeden evham yapiyorsun stres yapiyorsun ne gerek var canim bebegine odaklan ona kavusacagin ani dusun boyle seyleri sil at kafandan boyle 9 ay gecmez rabbimden hayirlisini iste bu mubarek ramazan ayinda rabbim kimseyin duasini geri cevirmez gonlunu ferah tut baska seylerle meskul ol her gebelik bir deildir bunuda sakin unutma canim onun bunun basina gelmis diye senin basinada gelecek diye bsy yok belki seninki sorunsuz gececek bir avazda doguracaksin evladini niye eziyet ediyorsun varsayimlardan kendine hadi bakalim guzel dusun guzel seyler olsun canim tmm mi pozitiv dusunceler pozitiv bir gebelik olsun

Teşekkür ederim. Sanırım kuruntularım fazlalasti Haklısınız

bir problem varsa ne demek birşey yapamayız?
bir problem var ise erken müdahele edilir.
arkadaşımın bebeğinin detaylı da yemek borusu olmadığı anlaşıldı ve doğduktan hemen sonra ameliyata alındı.
sizin gibi o da yapotırmasaydı detaylıyı , bebeği emzirecekti ve bebek AllaH korusun boğulacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…