- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 210
- 163
- Konu Sahibi PurpleRain
-
2010 yılında gösterime girecek bu film canım, yepisyeni yani :kedi:
bu yeni film mi mi? Hbrim yoktu şimdi qördüm . Nasıl sevindm anlatamam ya :)
Nightmare Before Christmas
harika otesi bir film..
konusu:
Balkabağı Kral Jack Skellington, Halloweentown'ı yönetmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ruhlar ve yarasalardan oluşan bir nüfusa sahiptir.
Jack, bir gün Christmastown'a bir ziyaret yapar ve orada gördüklerini kıskanarak kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus'u kaçırır. Santa'nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar.
Çılgın dahi Tim Burton'ın konseptini yarattığı ve yapımcılığını üstlendiği film, en iyi özel efekt dalında Oscar'a aday olmuştu...
Seweny Todd harika bir muzikal.. farkli bir konus ve tabiki tim burton un kadrolu oyunculari Johnny Depp, Helena Bonham Carter basrolde.
muzikal sevenlere siddetle oneririm..
işte benim en sevdiğim yönetmen
özellikle karlı bir geceyle başlayan filmleri çok hoşuma gidiyo.
tabi filmlerinin müziklerini yapan danny elfmanında masalsı bir hava yaratmakta üstüne yok
tim burton un animasyon karakterleri genelde uzgun suratli ve uzun bacakli tipler.. bu halleri ile o kadar sevimli oluyorlar ki..
filmlerinde ise Johnny Depp, Helena Bonham Carter genelde basrolde.
Tim burton filmlerini zaten johnny depp olmadan dusunmek imkansiz hale geldi.. ozellikle edward`s scissorhands filmindeki oyunculugu kendisine hayran biraktiriyor..
hepsi birbirinden guzel basyapit niteliginde filmler..
Bugüne kadar hep en beğendiğim favori filmlerin yönetmeni olmuştur Tim Burton .. Filmlerinde yarattığı gothic masalsı hava bambaşkadır .. İzlemediğim bir kaç filmi kaldı malesef ,en yakın zamanda eksikleri tamamlamayı düşünüyorum.
Ed Wood u izlediğimde " Edward D. Wood Jr." şimdi çekseymiş o filmleri 2. bir Tim Burton olurmuş dedim.. Tim Burton da kendine yakın bulmuş ki bu derece qüzel işlemiş biyografisini ..
Tim Burton 'un kesinlikle dahi bir yönetmen ..
Tim Burton benim de favori yönetmenim. özellikle animasyonları ve daha özellikle Johnny Depp'li olanlar=)
kesinlikle öyle hihoyyyt
mükemmel ikili :)
ölü gelin de karakterleriyle Tim Burton'ın sevdiği gotik havayı yansıtıyordu,makyaj tekniği bile aynı animasyon ve filmlerinde buyrunnnnnnnnnölü gelinide unutmamak lazım, hele ölü gelinin piyano çaldığı sahne..
çok iyi filmdi gerçekten
Yönetmen diyince Tim Burton abi tek geçerim. :1closedeyes:
Tüm filmlerini izledim :1closedeyes:
alice in wonderland'de de johnny depp karşımızda olacak, ben de sabırsızlıkla bekliyorum :)
9.9.2009'da gösterime giren 9 filminde de yine karakterlerin yaratılması ile yapımcılık tim burton'a düşmüş, fragmanını izledim, müzik muhteşem; ama filme ulaşamadım henüz
evet canım johhny deep li olan afiş daha önce koyulduğu için onu koymadım ben .. 9 filmini ben hiç duymadım canım açarmısn biraz nedir ..?
bende duymadım 9 u..
nasıl bişey acaba ya
Alice in wonderland'ı sabırsızlıkla bekliyorum... ve tim burton ve johny deeop in biraraya gelerek beni hayranlıkla içinde bırakmasına bayılıyorum her defasında ikisininde yaptıkları işi ne kadar başarıyla sürdürdüklerini düşünüyorum...
geçen sinemaya gittiğimde bu filmin kocaman afişleriyle karşılaşdım...şimdiden salonları donatmışlar..
jonhy gene makyaj harikalarıyla farklı bir kişi olarak karşımıza çıkacak...
tim burtonun unutamadığım diğer filmleri tabiki çocukluğumun filmi beter böcek,batman serileri
ve charlinin çikolata fabrikası ...farklı çizgisini yansıtan filmlerinden bunlar en vazgeçilmezlerim...
bende duymamışdım 9 filmini.fisfisfis..gösterim tarihi ve filmin adı da muhteşem olmuş....
9.9.2009 ve 9.... umarım filmde güzeldir konusu nasıl acaba??
Kızlar buyrun 9 filmi:
Konusu
9 doğduğu zaman kendini kıyamet sonrası bir dünyada bulur. Tüm insanlar yok olmuştur. İnsanları yokeden, makinelerden kaçarken hayatta kalmış diğerlerini şans eseri keşfeder. Saklanmak boşunadır. Hayatta kalmak istiyorlarsa karşı atağa geçmeli ve makinelerin kendilerinden ne istediğini anlamalıdırlar. Medeniyetin devamı sadece onların elindedir.
Notlar
Animasyon tutkunlarının gönlünde taht kuran birkaç ismin arasında Tim Burton ismi ayrı bir yere sahiptir. Bunun sebebi de şüphesiz Burton’un eşsiz hayal dünyasıdır. Böylesine özel bir insanın yeni animasyonunu merak etmeden durmak olanaksız.
9, 2005 yılında Oscar’a kısa metraj animasyon dalında aday olmuş. Oldukça ilgi gören yapım ödül kazanamasa da Tim Burton’un ilgisini çekmiş ve onun desteğiyle uzun metrajı çekilmeye başlanmış.
Yapımcılığını Tim Burton ve Timur Bekmambetov‘un üstlendiği 9′un senaryosu Shane Acker‘a ait. Film 09.09.2009 tarihinde vizyona girecek.
Filmimizin başrol oyuncusu 9′u Elijah Wood seslendiriyor. Diğer karakterlerin seslendirmelerini ise: Jennifer Connelly (7) , Christopher Plummer (1), Martin Landau (2), John C. Reilly (5), Crispin Glover (6) ve Fred Tatasciore (8) üstleniyor.
nasıl kaçırmışım bu filmi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?