Dev Yönetmen Tim Burton ve Filmleri

tim burton un animasyon karakterleri genelde uzgun suratli ve uzun bacakli tipler.. bu halleri ile o kadar sevimli oluyorlar ki..
filmlerinde ise Johnny Depp, Helena Bonham Carter genelde basrolde.
Tim burton filmlerini zaten johnny depp olmadan dusunmek imkansiz hale geldi.. ozellikle edward`s scissorhands filmindeki oyunculugu kendisine hayran biraktiriyor..
hepsi birbirinden guzel basyapit niteliginde filmler..

Bugüne kadar hep en beğendiğim favori filmlerin yönetmeni olmuştur Tim Burton .. Filmlerinde yarattığı gothic masalsı hava bambaşkadır .. ızlemediğim bir kaç filmi kaldı malesef ,en yakın zamanda eksikleri tamamlamayı düşünüyorum.

Ed Wood u izlediğimde " Edward D. Wood Jr." şimdi çekseymiş o filmleri 2. bir Tim Burton olurmuş dedim.. Tim Burton da kendine yakın bulmuş ki bu derece qüzel işlemiş biyografisini ..

Tim Burton 'un kesinlikle dahi bir yönetmen ..

bu yeni film mi mi? Hbrim yoktu şimdi qördüm . Nasıl sevindm anlatamam ya :)
2010 yılında gösterime girecek bu film canım, yepisyeni yani :kedi:

muhteşem bir filmdi, tim burton yapımcılığının yanı sıra yarattığı karakterlerle de kendisine hayran bırakıyor. mutsuz ve çirkin balkabağı liderin moel babaya özenmesi de son derece trajikomiktir.

Seweny Todd harika bir muzikal.. farkli bir konus ve tabiki tim burton un kadrolu oyunculari Johnny Depp, Helena Bonham Carter basrolde.
muzikal sevenlere siddetle oneririm..

kesinlikle muhteşem, johnny depp ve helena da apayrı bir hava katmış, makyajlarına bayılmıştım bir de...

işte benim en sevdiğim yönetmen

özellikle karlı bir geceyle başlayan filmleri çok hoşuma gidiyo.

tabi filmlerinin müziklerini yapan danny elfmanında masalsı bir hava yaratmakta üstüne yok

tim burton'ın özelliği bu sanki, tüm filmlerinde var masalsı bir anlatım, evet o bir dahi alkisalkisalkis

bu klasik kadroyu çok seviyorum ben, makas ellerde de keşke helena carter oynasaydı, johnny deppin trajik tiplemesi de çok başarılı.

çok güzelmiş bu, teşekkürler Şeniz

benim de izlemediğim filmleri var, en kısa zamanda izleyip paylaşalım fikirlerimizi canım a.s.

Tim Burton benim de favori yönetmenim. özellikle animasyonları ve daha özellikle Johnny Depp'li olanlar=)

mükemmel ikili :)
kesinlikle öyle hihoyyyt
ölü gelinide unutmamak lazım, hele ölü gelinin piyano çaldığı sahne..
çok iyi filmdi gerçekten
ölü gelin de karakterleriyle Tim Burton'ın sevdiği gotik havayı yansıtıyordu,makyaj tekniği bile aynı animasyon ve filmlerinde buyrunnnnnnnnn
Yönetmen diyince Tim Burton abi tek geçerim. :1closedeyes:
Tüm filmlerini izledim :1closedeyes:

Şenizkaydirigubbakcemile5

"Alice in Wonderland " için sabırsızlanıyorum...

Tür : Fantastik: / Çocuk / Macera / Gençlik / Aile
Gösterim Tarihi : 5 Mart 2010
Yönetmen : Tim Burton
Senaryo : Linda Woolverton , Lewis Carroll (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Dariusz Wolski
Müzik : Danny Elfman
Yapım : 2010, ABD

Konu : Alice Harikalar Diyarı’nda yeniden çevriminde güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Linda Woolverton’ın çocuk romanından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice’in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile.

Harikalar Diyarı’nda Alice’i karşılayanlar arasında Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut. Bu yapımda Johnny Depp ve Tim Burton yedinci kez bir araya geliyorlar. Yine Tim Burton’ın ayrılmaz oyuncu ekibinden, aynı zamanda eşi olan Helena Bonham Carter’da Kırmızı Kraliçeyi canlandırıyor. Sürpriz olarak ise oyuncu kadrosunda 2009 Oscar ödül töreninde En iyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday gösterilen Anna Hataway de mevcut.

[dailymotion]video/xa231q_alice-in-wonderland_shortfilms[/dailymotion]​

alice in wonderland'de de johnny depp karşımızda olacak, ben de sabırsızlıkla bekliyorum :)

9.9.2009'da gösterime giren 9 filminde de yine karakterlerin yaratılması ile yapımcılık tim burton'a düşmüş, fragmanını izledim, müzik muhteşem; ama filme ulaşamadım henüz

evet canım johhny deep li olan afiş daha önce koyulduğu için onu koymadım ben .. 9 filmini ben hiç duymadım canım açarmısn biraz nedir ..?

Alice in wonderland'ı sabırsızlıkla bekliyorum... ve tim burton ve johny deeop in biraraya gelerek beni hayranlıkla içinde bırakmasına bayılıyorum her defasında ikisininde yaptıkları işi ne kadar başarıyla sürdürdüklerini düşünüyorum...
geçen sinemaya gittiğimde bu filmin kocaman afişleriyle karşılaşdım...şimdiden salonları donatmışlar..
jonhy gene makyaj harikalarıyla farklı bir kişi olarak karşımıza çıkacak...
tim burtonun unutamadığım diğer filmleri tabiki çocukluğumun filmi beter böcek,batman serileri
ve charlinin çikolata fabrikası ...farklı çizgisini yansıtan filmlerinden bunlar en vazgeçilmezlerim...

bende duymamışdım 9 filmini.fisfisfis..gösterim tarihi ve filmin adı da muhteşem olmuş....
9.9.2009 ve 9....
umarım filmde güzeldir konusu nasıl acaba??

evet canım johhny deep li olan afiş daha önce koyulduğu için onu koymadım ben .. 9 filmini ben hiç duymadım canım açarmısn biraz nedir ..?

bende duymadım 9 u..
nasıl bişey acaba ya

bende duymamışdım 9 filmini.fisfisfis..gösterim tarihi ve filmin adı da muhteşem olmuş....
9.9.2009 ve 9....
umarım filmde güzeldir konusu nasıl acaba??

Kızlar buyrun 9 filmi:

Konusu

9 doğduğu zaman kendini kıyamet sonrası bir dünyada bulur. Tüm insanlar yok olmuştur. İnsanları yokeden, makinelerden kaçarken hayatta kalmış diğerlerini şans eseri keşfeder. Saklanmak boşunadır. Hayatta kalmak istiyorlarsa karşı atağa geçmeli ve makinelerin kendilerinden ne istediğini anlamalıdırlar. Medeniyetin devamı sadece onların elindedir.

Notlar

Animasyon tutkunlarının gönlünde taht kuran birkaç ismin arasında Tim Burton ismi ayrı bir yere sahiptir. Bunun sebebi de şüphesiz Burton’un eşsiz hayal dünyasıdır. Böylesine özel bir insanın yeni animasyonunu merak etmeden durmak olanaksız.

9, 2005 yılında Oscar’a kısa metraj animasyon dalında aday olmuş. Oldukça ilgi gören yapım ödül kazanamasa da Tim Burton’un ilgisini çekmiş ve onun desteğiyle uzun metrajı çekilmeye başlanmış.

Yapımcılığını Tim Burton ve Timur Bekmambetov‘un üstlendiği 9′un senaryosu Shane Acker‘a ait. Film 09.09.2009 tarihinde vizyona girecek.

Filmimizin başrol oyuncusu 9′u Elijah Wood seslendiriyor. Diğer karakterlerin seslendirmelerini ise: Jennifer Connelly (7) , Christopher Plummer (1), Martin Landau (2), John C. Reilly (5), Crispin Glover (6) ve Fred Tatasciore (8) üstleniyor.

nasıl kaçırmışım bu filmi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…