İğneli Epilasyon Devam eden iğneli epilasyon sürecim

mercic

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
71
24
Merhabalar herkese
Tüylerden kurtulma fikriyle 3 yıl önce akrabalarımın tavsiye ettiği yerde alexandrite makineyle koltuk altı bölgesi için lazer epilasyona başladım. Beyaz tenliyim ve sarışınım. Kıl tipi ise yumuşak ve koyu kahverengi gibiydi ama jiletle birkaç kez alınca kalınlaşır makine görür dediler ve 6-7 seans düzenli olarak gittim. İlk başlarda kıllar da artış oldu sonra ilk gittiğim haldeki gibi azaldı son seanslarda fark olmayınca devam etmeme kararı aldım. Birkaç farklı merkez ile görüştüm ama tüy rengi açık olduğu için kimse net olarak tüylerim de etkili olabileceğini söyleyemedi.
Yaklaşık 2 yıl sonra şehir değişikliği yapınca arayışlara tekrar başladım ve gittiğim lazer merkezinin bana iğneli epilasyon yapan bir yeri tavsiye etmesiyle iğneli epilasyona başladım.​
Kolaltı için 6 seans iğneli epilasyona gittim şu anda da devam ediyorum ve çok memnunum ilk seansım 46 dakika sürmüştü. 6.seansım da ise 17 dakikaya kadar indi. Ve 6 seansın üzerinden yaklaşık 1 ay geçti ve birkaç tüy çıktı onlar da o kadar ince ki dikkatli bakınca anlaşılabiliyor. Seanslara ayda 1 gidiyorum. Epilasyon yapan bayan sürecin 1 yıl kadar sürebileceğini söyledi.
Ben iğneli epilasyona başlarken siteden paylaşılan tecrübeleri okudum ve kendi tecrübemi de araştıranlara faydalı olması için paylaşmak istedim.
 
Bu arada koltukaltı azalmaya başlayınca bacak bölgesi içinde başladım bacağa iğneli epilasyon yaptırmak gerçekten sabır işi.
Bir bacağımın tamamının bitmesi yaklaşık 3 saat sürdü. 2 saatlik seanslarla giderek bacakların tamamı için 3 kez gittim. Bacağım da ağda sonrası oluşan küçük kırmızılıklar gibi lekeler oldu 2 ay boyunca geçmeyince cilt doktoruna gittim cildimin alerjik olduğunu ve tepki gösterdiğini kılları azaltıp öyle iğneliye devam etmemi söyledi. Ama maalesef görüştüğüm yerler tüylerimin makinelerin göremeyeceği tipte olduğunu söyledi. Tecrübesi olan arkadaşlarım zamanla bu izlerin geçtiğini söyledi. Bekliyorum bakalım geçer inş.
 
Ben iğneli epilasyon konusunda insanların acı kısmını abarttığını düşünüyorum. Tabi ki herkesin acı eşiği farklıdır. Ama sonuç çekilen acıya değer 1 yıl içinde kıllarin hepsinden kurtaran uygulamaya. Ben uygulama yaptırırken çalışmaya başlanan bölge de ilk başlarda acı yüksek oluyor ama 5-10 dk sonra o bölge de duyduğun acı azalıyor. Bu yöntemi keşke daha önce bulsaymışım diyorum o kadar memnunum.
 
bacak bölgesi gercekten cok oldugu ıcın sabır ısı. ben yüzüm için basladım bir ay oldu ama para yetiştirewmıyorum. bacaklarıma baslasak sonu gelmez:)
 
dakıkası kaç tl. ben ıstanbulda dk 1.75e gidiyorum. kolumun altına yıllar once lazeryaptrdım ıkı uc tel cıkıyodu onlara da ıgnelı yaptrdım bır kere. cıkınca yıne gıderım. ama bıyık cene de maddı manevı zorlanıyorum sahsen
 
dakıkası kaç tl. ben ıstanbulda dk 1.75e gidiyorum. kolumun altına yıllar once lazeryaptrdım ıkı uc tel cıkıyodu onlara da ıgnelı yaptrdım bır kere. cıkınca yıne gıderım. ama bıyık cene de maddı manevı zorlanıyorum sahsen

Bende İstanbul'da yaptırıyorum beylikdüzünde. Dakikası 2 tl. Sizin de uygunmuş ben site de yazılan fiyatları gördüğüm de baya uygun yaptırıyorum diye düşündüm. Sizin bıyık ve çene kaç dakika sürüyor? ben iki bacak icin ilk gittigimde tümünün alınması yaklaşık 6 saat sürdü. 15 gün içinde 3-4 kez gittim de 1.tur anca bitti. şimdi ayda 1 gidiyorum bacak için 2 saat yeterli oluyor hepsi yüzeye aynı anda çıkmadıklari için. koltuk altı da en son 13 dakika sürdü mutlu oldum
 
Yaşadığım birkaç tecrubeden bahsetmek istiyorum. İğneli epilasyon yapılacak bölge eğer daha önce işlem görmemiş bölgeyse çok hızlı sonuç alınabiliyor. Fakat ağda ya da farklı yöntemler ile kökünden alınmış bir bölgeyşe süreç uzuyor. Gittiğim uzman koltukaltıma daha önce lazer epilasyon yaptırdığım için bütün tüylerin yüzeye çıkmadığını uyuyan tüylerin olabileceğini ve zamanla yüzeye çıkabileceğini söyledi. 1 yıl oldu koltukaltı için düzenli gidiyorum ve cok faydasını gördüm. Şu anda gittiğim de uzun seanslar yerine çıkan 3-5 tüyün toparlanması yapılıyor.
 
Bacaklarım için de devam ediyorum iğneli epilasyona. Maliyetli ve uzun bir süreç. Bacakların bitmesi batık çalışmalarıyla yaklaşık 2 yıl sürer diyor görüştüğüm birkaç uzman. Şu an %60 ından kurtuldum diyebilirim
 
Bacaklarımda kırmızı izler oluştu demişsiniz önceki yazınızda o izler ne oldu şu an
 
Bacaklarımda kırmızı izler oluştu demişsiniz önceki yazınızda o izler ne oldu şu an

Kırmızı lekeler oldu bacaklarım da henüz tamamen geçmedi fakat yer yer hafifledi. iğneli epilasyon yaptıran arkadaşlarım kendilerinde de benzer lekelerin olduğunu iğneli bittikten 6-7 ay sonra cildin kendini toparladığını söyledi. UzmanIm da benzer şeyler söylediği için şimdilik ara vermeden devam ediyorum .
 
merhaba su sıralar bende dusunuyorum yaptırmayı arastırıyorum da tkonunuzu gormem cok ıyı oldu ayrıntılı bılgı paylasıyosunuz cok saolun genıtal bolge ıcınde yaptırıyormusunuz yada baslıcakmısınız
 
X