- 22 Kasım 2010
- 11.265
- 20.059
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Valla söyle düşün karşı taraf cagirsa böyle anlayışlı olamayabilirdin kayinvalide rahat bırakmıyor derdin belkide şahsen ben derdim. İşte aynı durum iki taraf için de geçerli dengeyi kurman lazım haftada 1 2 git bence diğer günler kendi evinizde yiyin. Ben öyle yapıyorum çünkü yeni evlisiniz birbirinize evinize alışma surecindesiniz aile kavramı oluşturmaya çalışın derim ben. Beni de sürekli çağrıyor iki taraf ta ama ben inan ki 1 gün anneme belki 2 gun de (bu değişiyor 1 günde oluyor ) kayinvalideye gidiyorum diğer günler kendi evimde ben yemek pisiriyorumHenüz 1 aylık evliyim. Balayında geçirdiğimiz süreyi de aradan çıkarırsak 3 haftadan daha az bir süredir bir evi paylaşmaya başladık. Benim başka şehirden tayin olup gelmem sebebiyle evimizi düğünden kısa bir süre önce tuttuk, dolayısıyla evimizde daha bayağı bir eksik var. Eşim de ben de çalışıyoruz. Balayından döndüğümüzden beri hem beraber yaşamaya alışmaya, hem de el ele verip evimizin eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Evi benim aileme 15 dk lık bir mesafede tuttuk. Benim ailem (annem ve anneannem) sağ olsun ellerinden gelen yardımı yapıyorlar bize. Ama daha ilk günden beri hemen hemen her gün onlara gitmemizi istiyorlar. Anlıyorum ben çalışıyorum bir de ev işiyle yemek yapmakla yorulmayayım istiyorlar ama ben evliliğimizin daha ilk günlerinde başbaşa eşimle vakit geçirmek, evimi düzmekle ilgilenmek ve boşa kalan zamanımda da dinlenmek istiyorum çünkü hem ev kurmak hem çalışmak artı iki kişilik yemek yapmak (yemek konusunda hiçbir zaman usta olmadım daha yeni yeni öğreniyorum) beni yoruyor.
Eşim sağ olsun her çağırdıklarında gitmeye gayret ediyor. Ama o h.içi çok geç geliyor eve ve geldiğinde de ayağını uzatıp dinlenmek istiyor. Bir iki kere gitmedik diye annemle anneannem hemen "Tabii bize gelmiyorsunuz, neden gelmiyorsunuz? Eşin mi istemiyor yoksa? Çok da yakınız yemeğinizi yer giderdiniz" vs diye sitem etmeye başlıyorlar. Direk eşin mi istemiyor demelerinin altında aslında zamanında babamın annemin ailesiyle hiç içli dışlı olmak istememesi yatıyor, annem de eşinden boşandığı için damatlar hep gelinin ailesini istemeyen göndermeyen kişi konumunda onların gözünde. Her gün arıyorlar mesela ve ortada daha hiçbir şey yokken " Sesin bozuk geliyor yoksa tartıştınız mı? Mutsuz musun sen?" diye soruyorlar. Ve tel konuşmasının sonu hep bize gelsenize, o gelmiyorsa sen gel diye bitiyor. Oysa ki allaha şükür eşimle mutluyuz. Eşim ailemi sever, bizimkiler de onu aslında. Ama neden bu kadar korkuyorlar ve devamlı her gün gel diye ısrar ediyorlar anlayan beri gelsin.
Bir de ailemin evinin hemen karşı bloğunda bir daire kiralıktı ama hem kirası yüksek oldupu hem de içine tadilat gerektiği için o daireyi tutmadık. Ama her bir araya geldiğimizde illa o dairenin muhabbeti açılıyor ve ahh orayı tutsaydınızz nidaları başlıyor hem annemin hem anneannemin. Eşim gülüp geçiyor ama geçenlerde "aşkım sizinkiler de hiç unutmayacak herhalde bu mevzuyu hep gündeme getirecekler " vs dedi. Bazen de annemle anneannemin masumane taklitlerini yapıyor altın kızlar vs diye. İyi anlaşıyorlar ama ilerde eşimin öööf sizinkiler de hep müdahil olmaya kalkıyorlar bıktım vs diyecekler diye korkuyorum. Ne kadar bu konuda ailemle konuşsam da nafile. Siz de benzer şeyler yaşadınız mı? Nasıl aştınız?
böyle annenin ananenin kıymetini bil bugün esin iyi ona güveniyorun ama aileni her zaman esindne üstün tutHenüz 1 aylık evliyim. Balayında geçirdiğimiz süreyi de aradan çıkarırsak 3 haftadan daha az bir süredir bir evi paylaşmaya başladık. Benim başka şehirden tayin olup gelmem sebebiyle evimizi düğünden kısa bir süre önce tuttuk, dolayısıyla evimizde daha bayağı bir eksik var. Eşim de ben de çalışıyoruz. Balayından döndüğümüzden beri hem beraber yaşamaya alışmaya, hem de el ele verip evimizin eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Evi benim aileme 15 dk lık bir mesafede tuttuk. Benim ailem (annem ve anneannem) sağ olsun ellerinden gelen yardımı yapıyorlar bize. Ama daha ilk günden beri hemen hemen her gün onlara gitmemizi istiyorlar. Anlıyorum ben çalışıyorum bir de ev işiyle yemek yapmakla yorulmayayım istiyorlar ama ben evliliğimizin daha ilk günlerinde başbaşa eşimle vakit geçirmek, evimi düzmekle ilgilenmek ve boşa kalan zamanımda da dinlenmek istiyorum çünkü hem ev kurmak hem çalışmak artı iki kişilik yemek yapmak (yemek konusunda hiçbir zaman usta olmadım daha yeni yeni öğreniyorum) beni yoruyor.
Eşim sağ olsun her çağırdıklarında gitmeye gayret ediyor. Ama o h.içi çok geç geliyor eve ve geldiğinde de ayağını uzatıp dinlenmek istiyor. Bir iki kere gitmedik diye annemle anneannem hemen "Tabii bize gelmiyorsunuz, neden gelmiyorsunuz? Eşin mi istemiyor yoksa? Çok da yakınız yemeğinizi yer giderdiniz" vs diye sitem etmeye başlıyorlar. Direk eşin mi istemiyor demelerinin altında aslında zamanında babamın annemin ailesiyle hiç içli dışlı olmak istememesi yatıyor, annem de eşinden boşandığı için damatlar hep gelinin ailesini istemeyen göndermeyen kişi konumunda onların gözünde. Her gün arıyorlar mesela ve ortada daha hiçbir şey yokken " Sesin bozuk geliyor yoksa tartıştınız mı? Mutsuz musun sen?" diye soruyorlar. Ve tel konuşmasının sonu hep bize gelsenize, o gelmiyorsa sen gel diye bitiyor. Oysa ki allaha şükür eşimle mutluyuz. Eşim ailemi sever, bizimkiler de onu aslında. Ama neden bu kadar korkuyorlar ve devamlı her gün gel diye ısrar ediyorlar anlayan beri gelsin.
Bir de ailemin evinin hemen karşı bloğunda bir daire kiralıktı ama hem kirası yüksek oldupu hem de içine tadilat gerektiği için o daireyi tutmadık. Ama her bir araya geldiğimizde illa o dairenin muhabbeti açılıyor ve ahh orayı tutsaydınızz nidaları başlıyor hem annemin hem anneannemin. Eşim gülüp geçiyor ama geçenlerde "aşkım sizinkiler de hiç unutmayacak herhalde bu mevzuyu hep gündeme getirecekler " vs dedi. Bazen de annemle anneannemin masumane taklitlerini yapıyor altın kızlar vs diye. İyi anlaşıyorlar ama ilerde eşimin öööf sizinkiler de hep müdahil olmaya kalkıyorlar bıktım vs diyecekler diye korkuyorum. Ne kadar bu konuda ailemle konuşsam da nafile. Siz de benzer şeyler yaşadınız mı? Nasıl aştınız?
söyle ama kaynananay gittin mi bulasık ta yıkamasan yerlestirme yaptırırılar o arada cay koydururular falan fistan gelin kaynanan gittimi durmaz yani ille laf sokulur hizmet beklenir ama kız annesi öylemis hic bisey ellettirmez yemeyini yer cayını tatlını yer evine gidersinValla söyle düşün karşı taraf cagirsa böyle anlayışlı olamayabilirdin kayinvalide rahat bırakmıyor derdin belkide şahsen ben derdim. İşte aynı durum iki taraf için de geçerli dengeyi kurman lazım haftada 1 2 git bence diğer günler kendi evinizde yiyin. Ben öyle yapıyorum çünkü yeni evlisiniz birbirinize evinize alışma surecindesiniz aile kavramı oluşturmaya çalışın derim ben. Beni de sürekli çağrıyor iki taraf ta ama ben inan ki 1 gün anneme belki 2 gun de (bu değişiyor 1 günde oluyor ) kayinvalideye gidiyorum diğer günler kendi evimde ben yemek pisiriyorum
Olsun canım sen karşı tarafı düşünme sen kendini düşün. Sen Allah rızası için yap anlayan anlasın anlamayan anlamasin. Ama sen arada ki dengeyi kurman lazım annen seni dogurduysa kayinvalidende eşini doğurdu denge önemlisöyle ama kaynananay gittin mi bulasık ta yıkamasan yerlestirme yaptırırılar o arada cay koydururular falan fistan gelin kaynanan gittimi durmaz yani ille laf sokulur hizmet beklenir ama kız annesi öylemis hic bisey ellettirmez yemeyini yer cayını tatlını yer evine gidersin
bak iyi kaynananay cok iyi kaynanaya denk gelirsin o zaman amenna ama binde bir öyle ihtimal ki bu kız calısıyor diger eltiler calısmıyo kız hic yapmak zorunda dgeil iyilikten maraz dogar benceOlsun canım sen karşı tarafı düşünme sen kendini düşün. Sen Allah rızası için yap anlayan anlasın anlamayan anlamasin. Ama sen arada ki dengeyi kurman lazım annen seni dogurduysa kayinvalidende eşini doğurdu denge önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?