Devamlı çağıran aile

evet tabii ki iyi niyet. farkındayım bana kolaylık olsun diye yapıyorlar herşeyi ama devamlı laf anlatmaya çalışmak ve savunmaya geçmek durumunda kalmak daha şimdiden yordu beni.

Bende yeni evliyim 2 ay oldu. Ev tutarken bile annem birton sorun çıkardı bize yakın olsun diye. Evimiz ne annemlere ne de eşimin ailesine yakın. Evet annem yakınımda olsaydı çok iyi olurdu yemeğimi yapardı evimin işlerine yardımcı olurdu. Ama böylesi de iyi. Haftada 1 veya 2 sefer görüşürüyoruz eşim bazen geç geliyor o zaman anneme arada bi gidiyorum çünkü evin işi bitmiyor ben de çalışıyorum. Evi temizlemeyi işler yapmayı seviyorum. Annene temizlik yapıcam işim var desen her gün her günde gidilmezki. Evde zaman geçirin mısır patlat film izleyin :)

çok doğru tespitlerde bulunmuşsun...kendileri de hep diyorlar kaç yaşına gelirsen gel bizim minicik kızımızsın diye :) halen benim ev işlerinin altından kalkamayacağım şeklinde bir algıları da var. o yüzden yorulmamam için yapıyorlar bunları. evet eşim babam veya başka bir erkek olsaydı daha rahat ederdi ona da katılıyorum. bir keresinde işten yorgun argn geliyor ayağını uzatmak ister demiştim hemen biz oturma odasına geçelim o salonda uzatsın rahat etsin dedi anneannem her soruna çözümleri var yani yeter ki gidelim :) ama bir şekilde oturtacağım rayına yapacak bir şey yok...

en iyisi ne kvalideye ne de kendi ailene yakın olmak tabii ki ama biz biraz mecbur kaldık. benim yeni iş yerim aileme çok yakın bir yerde olunca evi de benim işime yakın yerde tuttuk. dolayısıyla aileme de yakın olduk. ama halen onların istediği yakınlıkta değil tabii, otobüse binip 10 15 dk yol gelinecek falan ailemin evinin hemen dibinde bir daire kiralıktı. orayı tutmamı çok istediler ama tutmadık. üstüne bir de annemin bir arkadaşı tuttu orayı. hala mevzusu ediliyor.

olur onlar bitmez. biz temizlik yaptık evi boyattık eve biraz eşya götürdük annem bizim orda bir ev bulmuş işteyken beni aradı gel burayı tutalım anne ne diyosun dedim artık tuttuk evi yok burası daha yakın yanıma gel dedi tabi tutmadık orayı

Benim annem ve babam karşı apartmanımda yemek yemeğe gitmezsem moralleri bozuluyordu artık o derece ve benimde çok moralim bozuluyordu. gitsem bir türlü gitmezsem bir türlü.
Baya zorlandım alışmakta. (evli olduğuma)
Anneme gitmekten daha evime tam alışamadım. çalıştığım için. ki evleneli 2 sene olacak.
Annenler senin mutluluğunu düşünüyor, senin yükünü hafifletmek için uğraşıyorlar. hatta bir şey olacak diye korku ve kaygılarını sana yansıtıyorlar. en önemlisi özledikleri için her şey bir bahane aslında
Sen yine evine alışmak ve elini hızlandırmak için benim yaptığım hatayı yapma hafta da 2 gün git 3 olmasın. yoksa eve de işlere de alışmak çok zor.

Ah benim canim annecigim babacigim baska sehirde olmalarina ragmen iki ayda bir gelir beni gotururler iki haftaligina.. Dayanamiyorlar ne kadar iyi oldugumu gorseler de.. Yasiyorlarken kiymet bilmek lazim. Tabii sizin durum farkli biraz. Guzellikle konusabilirsiniz bence anlayisli insanlar gibi geldi bana.

pof aynı benim durumum annem her telefonunda sana şu yemeği yaptım bunu yaptım, niye gelmiyorsun, baban özledi (babam kanser ), niye sesin bozuk vs vs. çok bunalıyorum. eşim gitmek istemiyor çok yoğun dönemlerde annem bozuluyor. bana bir kere arayıp ulaşamazsa binbir telaşla direkt eşimi arıyor falan. gitsem bir türlü gitmesem bir türlü. bilmiyorum napıcam bende aynı dertden muzdaribim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…