Devamlı çağıran aile

Kardeş iyidir girme aralarına duyma görme konuşma bak ne kadar iyi hissedeceksin kendini..

Senin ailen onlar değil esin ve gelecek cocuklarindir evini aliscaksin onlarla birlik olmuycaksn bence
Tamam ozluyosun ama 40 gün boyunca esinle yalniz kalmaman lazim annen bosanmis ve senin için ayni şeyler yaşayacağı düşünüyor ama sen onlarin doldurusuna hic bakmasan kocanla çok mutlusundur bakarsan biter yani acik acik söyleyeyim eğer sen kovanla mutlu olmak istiyorsanız onlardan uzak durcaksin kaynanandan da annenden de.. Banada ayni şeyler söyledi illa gergin gel diyende oldu görmedim kaynanamda öyleydi y yüz vermedim evliliğini bu şekilde sürdürmeye calisiyoeum bi sene oldu çok şükür bak Katrina evliligin ömrünü sonuna kadar sürmek istiyorsanız kimsenin agzina bakma annen baban yada Kaynanam sana ne derse hic kulak asma doldurmaya kalkarsa hc alinma. Onlar birgün gidecek sen nerde kalcaksin kocan olacak bi tek. Onu asla uzmemeye calis elini cabuk tutmalisin.

Onlara da boyle açiklamanizi oneririm. Ayni baskiyi erkek ailesi yaptiginda cogumuz bu kadar yumusak ulsupla anlatmak ve empati yapmak yerine saydiriyoruz degil mi? Son gunlerde çokça açilan kaynana temali konulardan da gorebildigimiz uzere... Yani erkek ailesi surekli cagirsa biz isyan bayragini ceker, kaynanam oglunu kiskaniyor, bizi bir rahat birakmadi vs... Deriz
O yuzden esinizi baskidan kurtarmanizi oneririm.

Benim annemde de vardı o, ilk sene özellikle "Burda zaten yemek pişiyor, burda yiyip gidin." teklifini yaptı ara ara ( :
Kıyamadıkları için, fazla iyi niyetten.

Haftanın en yorgun olduğum günü annemlere yemeğe gittik.
Onun dışında 2 günde bir falan fırsatım olursa uğramaya çalıştım, taze yemek varsa eve götürdüm, gönlü olurdu yemek götürünce eve.

Sık gittiğimiz olduysa da yine çağırıyorsa "Evde vakit geçirelim, biraz da bizim evde yemek pişsin." dedim.
Israrcı değil Allah'tan.

Yani bunlar hep iyi niyet.
Kırmayın, evde yemek yapmak istediğinizi, öyle evliliğe de daha çabuk alışacağınızı falan söyleyin.
Arada tatlınızı alın, çay koyun deyin ama, gözleri yolda kalmasın.

Ne kaynanaya çok gidip kokutacaksın nede kendi ailene. en güzeli kendi evinde otur mis gibi. işte bu yüzden bende ne kaynanaya nede kendi aileme yakın bi yere oturmak istemedim.

annene annecigim esimle basbasa vakit gecirmek istiyorum yeni evliyiz anlarsin ya diyebilirsin

onlar da damata laf sokar ki konu sahibi bu potansiyelleri olduğunu da söylemiş yani

böyle annenin ananenin kıymetini bil bugün esin iyi ona güveniyorun ama aileni her zaman esindne üstün tut

neden üstün tutsun

herkesin yeri ayrı

aynı kategoride değiller ki

ayrıca aile olup biz olmayı öğrenmesi lazım

artık "bize gelin" dediğinde annesine değil konu sahibinin evine oturmaya gideceğiz o artık ayrı bir hayata sahip

Bunu sırf fazla iyi niyetlerinden yapıyorlar. Çocuk 50 yaşına da gelse onların gözünde minicik bebektir.. Işten yorgun argın gelip bir de yemek bulaşıkla uğraşma diye yapıyorlar. Anne olunca sen de anlayacaksın..
Ama unuttukları bir nokta var.. Baban başınızda olsaydı eşin orda biraz daha rahat ederdi.. Simdi iki kadın birde sen üç kadının arasında sıkılır rahat edemez.. Sen üzülme diye dile getirmez belki ama sürekli gidilirse bunalır adam..
Yeni evlisin evinde vakit geçirmek en doğal hakkın.. Annenlerle konuşmaya çalışırsan kırılabilirler.. Evlendin, bize artık ihtiyacın yok vs tarzında cümle kurabilirler.. Bu yüzden birden değilde yavaş yavaş alıştırmaya çalış..

Ben bu yazdıklarından şunu anladım onlar seni çok seviyor eşinden kıskanıyor , ama mutlaka bunlar yaşanıyor bende evlenir evlenmez kaynanam duygu sömürüsü yapmıştı ve her hafta sonu gelmemizi zorunlu tuttu lçimde halen bundan dolayı öfke ve sinir var , yıllar sonra dahi geçmedi bu öfkem ki çalışan kadındım

@katrina_89 benim annemde ilk zamanlar cok sik gelin diyordu gerci israrci olmadi hic bir zaman simdi iki haftada bir gidiyoruz esimle ben esim olmadigi zaman iki uc gun de bir gidiyorum yani esimin izinli gunlerinde iki hafta gidiyoruz dider zamanlar esimle birbirimize vakit ayiriyoruz bu BENIM ESIM AILEMI SEVMIYOR ANLAMINA GELMIYOR TAM DERSI AILEMI COK SEVER SAYAR ESIM.AMA BIZIM BAS BASA KALMAYA VE ESIMIN DINLENMEYE IHTIYACI VAR

Aaa ben şok.
Eğer konu " eşimin ailesi her gün bizi çağırıyor" olsaydı, yerin dibine sokulmuştu hepsi. Ne kaynananın arsızlığı, ne anneanne'nin yüzsüzlüğü kalmıştı. Vallahi bak benzer konular var göz at yorumlara :)

Kuzum siz evlenmişsiniz, insanın kendi evi gibisi var mı? Anne'de kıymalı börek yesende evinde yediğin zeytinin tadı başka olur. Kendine ait bir dünya ister donla gezersin, ister poponu kaşırsın, istersen yerlerde yatarsın. Eşin iyi niyetinden gidiyor ama iki gün sonra "eh eytere beya" der, ben olsam derim ne yalan söyleyeyim.

Daha 1 aylık evlisiniz, eşin işten geliyor bir ayağını uzatmak istiyor, karısının elinden yemek yemek istiyor. Zaten sende farkındasın bunun ama biraz önlem alman gerek. Azıcık mesafeli olun. Bu demek değil ki aileni sil at, kalplerini kır asla hayır. Ama evliliğinizin bu ilk zamanları aynı zamanda birbirinize alışma zamanları, işin içinde sürekli ailen de olursa nasıl olacak?
Ya da annen değil de kayınvalidenin sizi her gün çağırdığını, gitmezseniz eşine " mutsuz musun? :'( , gelin mi göndermiyor?" dediğini düşün. Ay cinnet sebebi.

Sen annenlere nazikçe açıkla. Bir iki kere "planımız var, arkadaşlar gelecek, şuraya söz verdik" dersin, yavaş yavaş alışırlar onlarda. Annen ile iletişiminiz nasıl? Mesela şaka yollu " böyle giderse torun görmeyeceksiniz he, her gün burdayız kıpss" ya da "bu gidişle yemek öğrenemeyeceğim, benim adama sorsalar karımı bilmem ama kayınvalidem çok güzel yemek yapıyor diyecek" falan dersen alınır mı?

Benim ailemde de vardı bu "acaba damat mı göndermiyor kızımızı, ay mutsuz mu, sesi bozuk" hatta babam "duyuyorum sesi bozuk geliyor, boşansın gelsin" ohoo. Kafalarına soka soka işledim artık, yalnız her gün telefon etme alışkanlığını kıramadık, gönlü olsun diyoruz artık o kadarına.

sen biraz anlayışlı olun diye konuştunmu, eşinin ailesi nerde. bide onlar çıkmasın her gün bize gelin diye. insanın kendi aileside olsa her gün gidilmesi bi sorun

konuştum ama anlamıyorlar. tabii evinizde dinlenmek hakkınız diyorlar ondan sonra sanki hiç konuşulmamış gibi aaa gelmiyor musunuz lar başlıyor. eşimin ailesi de uzakta sayılmaz aslında. 30-40 dk lık bir mesafede onlar da. ama tabii trafik vs olan bir güzergahta olduğu için onlar h.içi bulaşmıyorlar.

hah işte, bizde de olay durduk yere acaba damat mı gelmek istemiyor o mu göndermiyor a dönüyor sebepsiz yere-ki damada da ölür biterler bayılırlar orası ayrı. bir de sevmedikleri biri olsa nasıl davranıtrlardı acaba çok merak ediyorum :) eşim yoğun çalışıyor bir de üstüne her gün trafik çekiyor. doğal olarak akşam eve gelince yapmak istediği şey yemek yemek ve dinlenmek. ama h.sonu hadi annemlere gidiyoruz desem hayır demez asla. fakat ailemin gözündeji algı eşimin keyfine çok düşkün olduğu, evde misklinliği sevdiği sen gezmeyi çok seversin evde sıkılırsın onunla bile demişlikleri var-sanki 7 yıllık sevgililik sürecimizde başkasıyla gezmişiz gibi

her gün telefon konuşması allahın emri zaten. kazara akşam üzeri gibi arayayım hemen ne oldu bir şey mi oldu lar başlar.

muhakkak çocuk başka bir şey. hassas olunuyor. ama çocuğun hayatını kolaylaştırayım derken zorlaştırmamak da lazım değil mi :)

bence en kısa zamanda el at

aynı şeyi eşinin annesi yapsa şimdi yorumlar

öğrensin artık oğlu evli, madem öyle evlendirmeseymiş şeklinde olurdu

haftada bir gün belki uğranır ama diğerleri çok fazla

evet kız ailesi olunca hanımlar daha yumuşak başlı davranıyorlar burda farkındayım

haklısın dengeyi kurmam lazım. başından beri ona gayret ediyorum aslında her çağırdıklarında gitmiyorum ama her seferinde de kırılıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…