Devamli yalan söyleyen, yalanlarını gözümle gördüm. Eşime nasıl davranmam gerek?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
esim kucukte olsa surekli yalan soyluyo ve ona nekadar durust olsam aksine dusunun annesine bile gitse gitmedim diyecek kadar sizce bu sorunu nasil asabilirim

Son düzenleyen: Moderatör:
neden yaan söylediğini sorun,hastalık olmuştur belki bazı insanlar yalan söylemeden yapamazlar

biraz benim eşimdede war bu yalan söyleme huyu çok sinir bozucu bişey daha çok onun anne tarafında yaşanan olaylarda yalan söylüyo ya da hiç bişey söylemio onlar hakkında ben dedim ki eğer bir daha yakalarsam böyle birşeyini çok kötü olur dedim birde paylaşmamasıda çok sinir bozucu ben senin karınım yaa ne demek söylememek bakalım şimdilik bişey yokk seninde eşinle konuşman gerek canım açık ve net söyle ki anlasın

yalanlarının sebebini araştırın. kızacaksınız sorgulayacaksınız diye mi acaba?
yoksa keyfi mi yapıyor. yakaldığınız yalanı böyle demiştin unutkan kocacım gibi tatlı tatlı konuşarak yalanlarını yakaladığınızı ima edin.
bir dediği diğerini tutmuyorsa ben böyle dedin sanmıştım gibi doğru olanı öne sürün.

yada baktınız olmuyor canım ben bür süredir böyle yaklaşarak uğraştım ama düzelmiyor bir uzmandan yardım alalım diyebilirsin.

bencede konusun...en azından onun yalanlarının farkında olduunuzu bılsın..belkı farkındalıgınızın farkında deıldır..kımbılır ozaman belkı yuzu kızarır.yalan kotu bı alışkanlık.ve boylelıkle guvenınızıde sarsıodur eminim.oncelıkle konusun baktınız olmuo bı uzmandan yardım alın.aşılması şart bı konu bence.

canım karşına al eşinle ciddi ciddi konuş.peki acaba eşin senden mi çekiniyor yani ne bileyim belki kızarsın diye falan var mı böyle bir şey ?

esim kucukte olsa surekli yalan soyluyo ve ona nekadar durust olsam aksine dusunun annesine bile gitse gitmedim diyecek kadar sizce bu sorunu nasil asabilirim

bencede en mantıklısı konuşmak, dahada sonuç alamazsan psikolojik destek ama onada yanaşmaz benceebenneyaptımki

bencede devamlı yalan atmak bir hastalık ve sorunun nerden kaynaklandığını bulup tedavi edilmesi gereken bir hastalık hemde

çok enteresan bence eşinde yalan konuşma hastalığı var sen sürekli eşinin yüzüne vursan bak yalan konusuyorsun cok gereksiz desen belki utanmaya başlar ve eger yalan sölersem anlıcak diyerek bırakabilir
geçmiş olsun

belkide sizin kendisine tepki vereceğinizden korktuğu için yalan söylüyordur.Erkeklerin vardır böyle takıntıları siz bi şey dersiniz diye tatsızlık çıkar diye yalana başvururlar.bence olaylara biraz ılımlı yaklaşın kızacağınız bir şeyi yapmış olsa bile kızmayın ılımlı bi şekilde tatlı dille anlatın,o da sizden çekinecek bir şeyin olmadığını anlayıp size yalan söylemekten vazgeçecektir.

esının yasadıgı olay tamamen pskolojık rahatsızlık bence uzerıne pek gıtme..kucuklukten berı aılesıne yalan soyleyen ınsanlarda buyuduklerınde de alıskanlık halıne getırıp zaman zaman bu hataya tekrarlayabılıyorlar..esıne psıkıyatrıye gıtmeyı oner..eger gıtmek ıstemezse sen gıt onun yerıne ne yapman gerektıgını ogren...bu sorunu aşman dılegıyle

saygılar...:CüvCüv:

Bence anladığınızı belli edin. Konu açın mesela "erkekler yalan söylediğinde kadınlar mutlaka anlar." demeye getirin. Mesela benim eniştem de bir ara sürekli süylüyordu. Teyzem dedi ki ben yalan söylediğinde anlıyorum kesinlikle gözümün içine bakmaz. KOnuyu çok kısa keser ve esner derdi. Gerçekten de baktık enişten bunu yapıyor. Her i insan mutlaka bir şekilde belli ediyor. Siz de buna benzer bir örnek verin. Belki sizin anladığını bilirse devam etmez bu olaya. Tabi nasıl anladığınızı da söylemeyin.

hayatta en korktuğum insan tipi..
yalan söyleyebilen hele ki bunu rahatlıkla yapabilen insandan korkarım..
bu davranışının çirkinliğini her anlamda ona anlatmalısınız..

konusmak en güzel şey. ve onu psikologa yönlendirmeye calıs. umarım karsı cıkmaz.
kimileri karaktersizliğinden yalan söyler.ama cok ufak seylere bile yalanla yaklaşıo diyosun ya. işte bu hastalık olabilir

canım sanırım bu durum yalan söyleme yani mitomani hastalıgı.iş yerinde bi arkadasım var o kadar basit gereksiz yalanlar söylüyorduki bi gün dayanamadım.gözümün içine baka baka yalan söyleme artık yeter dedim.önce sasırdı.sonra aniden aglamaya basladı.kendi kendine asamadı bu sorunu ve tedavi görmeye basladı.6 ay tedavi gördü simdi gayet iyi.şimdi bana sen benim yüzüme yalanımı vurmasaydın ben yalan söylemeye devam edecektim dedi.bence eşinin yalanlarını içine atma ve yüzüne söyle herseyi.o zaman farkına varacaktır kaydirigubbakcemile5

anaaaam hayatta en nefret ettiğim insan türü.

Eski kocam canlandı gözümde yazılanları okuyunca. Hasta bunlar başka denecek bişey yok. Asla da vazgeçmezdi yalan konuşmaktan. En sinir olduğum şey ise doğrusunu bildiğim ispatladığım halde beni aptal yerine koyup yalancılıkla suçlamasıydı.
Yalan konuşmalarının sebebi kızacak işler yapıyorlar bu yüzden saplandıkça saplanıyorlar batağa. Sonuç ne mi? Hüsran....

Back
X