- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
merhabalar. benim 4 yaşındaki oğlumda geçen yıl yarım dönem+ bu yıl devlet kreşine gidiyor.
1. evet sınıflarda tv var ama 4-5 arası izliyorlar diye biliyorum. bazı veliler çocuklarını erken aldıklarından ötekileri oyalama maksatlı izletiyorlar. yoksa sabırsızlanıp anne baba diye diretmeye başlıyorlarmış.
2. benim mesai durumum ve başka bakacak kimsemiz olmadığından oğlum tam gün gidiyor. yani 8 de bırakıp 5 te alıyorum oğlumu ama imkanım olsa sadece sabahları gidip, öğleden sonra evde olmasını tercih ederdim.
3. oğlumu servisle göndermek istemediğimden evimi okulun yakınına taşıdım. çünkü servislerin çocuğu alış - bırakış saati bana hiç uymuyordu. üstelik birçok okulu gezip tek tek öğrenci topluyor olması, oğlumun yolda çok vakit geçirmesine sebep olacaktı. bu durum beni servisten itti. üstelik ilk oğlumun okuluna uğrayacak 4.30 gibi oğlumu alacak ve ancak saat 6 gibi eve bırakacaktı. ben 5 te evde oluyorken oğlumdan neden 1 saat fazla ayrı kalayım ki diye düşünmekten servis işi aklıma yatmadı.
sizin durumda sizin açınızdan tabii ki çok kötü ama servislerin sayısız olumsuzluklarından birini yaşamışsınız bana göre
Sanıyorum aramızda hiç ana okulu öğretmeni ve çocuğu ana okuluna giden yok. :44::44:
Merhaba arkadaşlar, kafamda soru işaretleri var yardımcı olur musunuz?
1- Okulda televizyon olması normal mi? Çocuklara çizgi film izletiliyormuş her gün. (kızıma sorduğumda yok diyor, kaç kez sordum, tv. Yok dedi, hiç bahsetmedide, fakat dün ana sınıfından bir arkadaşı geldi, o var olduğunu söyledi, anneside görmüş)
2- Kızım 38 aylık, okula öğleden sonra gidiyor. Saat 13,00 da okulda oluyor. Akşam 16:45 te evde oluyor. Servisle gidiyor. Mesafeyide düşersek, toplam okulda kalış süresi, 3,5 saat, az değil mi? Okul yönetimiyle görüştüm. Kendiniz alın çocuğunuzu 17,30 da alın diyorlar. Okula yazdırırken 17,30 çıkış diyorlardı. Servisle giden çocuklar her zaman önce çıkarmış okullardan, ilk çocuğum olduğu için ben bilmiyormuşum.
3- 28 ekimde de servisle gelen çocuklar okula gitmedi. Servisçi beyin, saatleri uygun değilmiş. Çocuklar okulda 9,30 da olsun denmiş ona. Onunda servisi 9,05 te bitiyormuş yetişemeyeceğinden, o gün gitmeyeceklermiş, zaten okulda bugünde bir şey yokmuş, gitmemesi daha iyiymiş, şoför böyle söyledi.
Bende kendisiyle tartışma yaşadım. tam para almasını biliyorsunuz eylül ayı vs için. Servis O gün yok, bugün yok, ne zaman gidecek bu çocuklar okula, Ayrıca isterse 1 saat olsun çocuğum okuldaki tören için heveslendiyse o gün okula gönderirim siz mi veriyorsunuz bunun kararını dedim. Kendiside zaten servsite 8 çocuk var benim ücretimi kurtarmıyor dedi. Bende sizi zorlayan yoktur eminim bırakabilirsiniz dedim.
Okul müdürünüde aradım, işte taktir edersinizki, servisler sadece bizim emrimizde değil birkaç yere servis çekiyor, dedi. Bende okula çocuğumu yazdırırken okulunuzu servis var diye cazip hale getiren sizlerdiniz, Servişçiyle organize olup töreni yarım saat geç başlatabilirdiniz, Ben kızımı sabah 8 de uyandırdım, 9 da okul var bayrak sallayacaksınız 29 Ekim bugün diye önemini anlattım, öğretmeni süs istemiş sınıf süslenecek diye, hevesle Pazar günü süs aldık kızımla, şimdi gidemedi okula ve sebepte servis olmaması dedim.
Umarım Servis ve okul yönetiminin tutumu değişmez kızıma karşı, ses çıkartmasamıydım, Şimdi işteyim kızım okula gidecek öğleden sonra teyzesi verecek serviseumarım çocuğuma kötü davranmazlar onlara emanet neticede.
Tüm bunlara rağmen kızım okulunu seviyor ve severek gidiyor.
benım kızımda 3.5 yasında ablam anasınıfı öğretmenıdır.onun arkadaslarının yoğunlukta oldugu bır okul sectık.hıc deılse bılmemız gereken bır sey oldugunda eksıksız bılgı almamıza yardımcı oluyorlar.servıs konusu ne benım nede esımın aklına yatmadı.tıpkı sızlerınde dediği gibi cocugumu okulu saat 4 de bıtmesıne rağmen servıs diğer okullarıda dolsaşacagı için 6.5 da bırakacaalarını soyledıler.sabah 8.30 baslayan okul için saaat 6.5-7 de geleceklerını soyledıler.baktım yavrum hep yıpranacak,esımle kara verdık bız bırakıp bız alıyoruz.carsamba gunlerı benım toplantım oldugu için o gun esım alıyo.dıger gunler ben otobusle gıdıp alıyorum kızımı...tv konusuna gelınce bır arkadasında dediği gibi çıkış saatıne yakın acıyolar bence.benım sınırlendıgım tek nokta ,benım kızım tam gun gıttıgı için uyku saatlerı oluyo.uyuyolarken pijamalarını gıydırmemelerı.sınıf mevcudu 22 ama en az 3 stajerı var.ona ragmen yanı.kızım uykuda ınanılmaz terler sırtı su içinde uyanır.yavrum un terı hep uzerınde kuruyo.hem öğtetmenınden hem stajerlerden rıca ettım bu konuyu ılk haftalar oldugu için daha tam sıstemı kuramadık dedıler,su gun olmus hala gıydırılmıyo...
ben hep kızıma soruyurum ;anncım bu gun uyurken uzerınde ne vardı dıye uzerındekılerı gosterıp bunlar vardı annecım dıyo.pijamalarınızı gıydırmıyolarmı dıyorum yok anne dıyo gıydırmıyolar
hatta gecen uyku saatınde stajerlerden bırıne demışkı lütfen pijamamıda gıydırırmısınız demış.eve gelmış bana anlatıyo.pekı o ne dedı kızım dedım ,'elbette ' dedi annecım dedı.pekı gıydırdımı dedım hayır dedı....
Ben anasınıfı öğretmeniyim yıllardır öğretmen olduğumuzun farkına varmayan bizi bakıcı zanneden veliler ile uğraşıyorum.. Sizin yorumlarınıza gelirsek biraz empati yaparsanız anasınızı öğretmenine hak verirsiniz..
1. Anasınıfında tv olmalı çünkü biz onu sadece çizgi film için değil eğitici görsellerden yararlanmak için de kullanıyoruz.. Ayrıca bazen bir etkinlikten diğerine geçişte hazırlık yaparken yada çıkış saatlerinde çocukların başıboş kalmaması için kullanıyoruz..
2. Kızınızın yaşı henüz küçük giriş çıkış saatlerini bilemem ama kaldığı süre yaşına göre bence uygun tam gün okulda kalan çocuklar ilerde okuldan bıkabiliyor zamanla süre zaten uzayacak..
3. 28 Ekim'de yarım gün ders vardı sabahçı öğleci olan şubeler için sadece 2şer saat sınıfı kullanma hakkı doğacağından biZ de ailelere çocuklarınızı getirmeybilirsiniz dedik.. Servisçi özel şöförünüz değilki belki başka okulla da anlaşması var öğretmende özel bakıcınız değil ki sadece sizin istediğiniz şekilde ve sürede çocuğunuza ilgilensin..
Bence okulla ve öğretmenler çok uğraşmayın çünkü bu tarz davranışlar öğretmende ve idarede antipati oluşturur, ilerde haklı olduğunuz konularda bile önyargılı olabilirler.. Ayrıca biz plan programa göre ders işliyoruz, her şey resmi merak etmeyin devlet Okulu ise zaten her konuda denetleniyorlar.
Canım kızını allah bağışlasın kreşlerle hiç bir bilgim yok ama sorma gereğihissettim.
Televizyon konusunda 38 aylık bebegin sana neden yalan söylüyor? ya da 38 aylık bebek yalan söyler mi, bilerek?
Çok mu üstüne gidiyorsun acaba ufaklığın
Stajer öğrenciler temizlik ve bakımdan sorumlu değildir onların asıl amacı eğitim öğretim konusunda öğretmeni gözlemlemek etkinlikleri uygularken öğretmen ile birlikte hareket edip tecrübe kazanmaktır.. Çocuğunuzu giydirmek için sınıfın yardımcısının olması gerekir idareden yardım isteyerek veliler arasında her ay para toplanıp yardımcı görevli tutulabilir.
Merhaba arkadaşlar, kafamda soru işaretleri var yardımcı olur musunuz?
1- Okulda televizyon olması normal mi? Çocuklara çizgi film izletiliyormuş her gün. (kızıma sorduğumda yok diyor, kaç kez sordum, tv. Yok dedi, hiç bahsetmedide, fakat dün ana sınıfından bir arkadaşı geldi, o var olduğunu söyledi, anneside görmüş)
2- Kızım 38 aylık, okula öğleden sonra gidiyor. Saat 13,00 da okulda oluyor. Akşam 16:45 te evde oluyor. Servisle gidiyor. Mesafeyide düşersek, toplam okulda kalış süresi, 3,5 saat, az değil mi? Okul yönetimiyle görüştüm. Kendiniz alın çocuğunuzu 17,30 da alın diyorlar. Okula yazdırırken 17,30 çıkış diyorlardı. Servisle giden çocuklar her zaman önce çıkarmış okullardan, ilk çocuğum olduğu için ben bilmiyormuşum.
3- 28 ekimde de servisle gelen çocuklar okula gitmedi. Servisçi beyin, saatleri uygun değilmiş. Çocuklar okulda 9,30 da olsun denmiş ona. Onunda servisi 9,05 te bitiyormuş yetişemeyeceğinden, o gün gitmeyeceklermiş, zaten okulda bugünde bir şey yokmuş, gitmemesi daha iyiymiş, şoför böyle söyledi.
Bende kendisiyle tartışma yaşadım. tam para almasını biliyorsunuz eylül ayı vs için. Servis O gün yok, bugün yok, ne zaman gidecek bu çocuklar okula, Ayrıca isterse 1 saat olsun çocuğum okuldaki tören için heveslendiyse o gün okula gönderirim siz mi veriyorsunuz bunun kararını dedim. Kendiside zaten servsite 8 çocuk var benim ücretimi kurtarmıyor dedi. Bende sizi zorlayan yoktur eminim bırakabilirsiniz dedim.
Okul müdürünüde aradım, işte taktir edersinizki, servisler sadece bizim emrimizde değil birkaç yere servis çekiyor, dedi. Bende okula çocuğumu yazdırırken okulunuzu servis var diye cazip hale getiren sizlerdiniz, Servişçiyle organize olup töreni yarım saat geç başlatabilirdiniz, Ben kızımı sabah 8 de uyandırdım, 9 da okul var bayrak sallayacaksınız 29 Ekim bugün diye önemini anlattım, öğretmeni süs istemiş sınıf süslenecek diye, hevesle Pazar günü süs aldık kızımla, şimdi gidemedi okula ve sebepte servis olmaması dedim.
Umarım Servis ve okul yönetiminin tutumu değişmez kızıma karşı, ses çıkartmasamıydım, Şimdi işteyim kızım okula gidecek öğleden sonra teyzesi verecek serviseumarım çocuğuma kötü davranmazlar onlara emanet neticede.
Tüm bunlara rağmen kızım okulunu seviyor ve severek gidiyor.
Selamlar...
Ben ana okulunda öğretmen değilim sınıf öğretmeniyim ama bizim ana okulu öğretmenimizin saatleri 9.00-13.00 idi. Normalde 4 saat sizin servisten dolayı süre azalmış. Çıkış saati kaç ise o saatten önce çocuğu bırakamazlar velisi gelip almadığı sürece, suçtur benim bildiğim ama okul yönetimi ayarlamış ise bilemeyeceğim...
Ana sınıfında tv olması şart, bizim köy okulunda da bilgisayar vardı ve yarım saat de olsa bir şeyler izliyorlardı (her gün olmasa da). Görsellik açısından zaten mutlaka olmalı..
Tören günleri servisle gelen çocuklar için sıkıntı, okul yönetimi ayarlamışsa servisi mutlaka ona uydurması gerekirdi. Törenler hassas konular bence. Törenlerden önce öğrencinin gelip gelmeyeceğine servis yahut idare karar veremez...
Bence şikayetlerinizi dile getirmekle en doğrusunu yapmışsınız, tutum yanlış çünkü. Umarım dediğiniz gibi çocuğunuza kötü davranan olmaz...
Okul idaresi stdjer ogrenciler icin bizden para topluyorlar.sirf arasirada olsa cocuklar uzerlerine bir sey dokerse ustunu degistiriyorlar fslan diye.ben verdigim parada degilim.kizimi gonlum rahat birakiyim gerekirse o paranin iki katini veririm.kizimin o buz gibi kiyafetler uzerindekkuruyo.gectigimiz hafta bronsit oldu yavrum.cocuklara yataga girerken pijama giyilmesi aliskanligini kazandurmakta egitimin bir parcasidir.demek istediginizi gayet iyi anliyorum.benim ablamda anasinifi ogretmenidir.dediginiz gibi ogretmeni bakici gibi goren insanlard var.ablamda bu durumdan muzdarip.ilk onceleri sblam belki stajer sayisi yetersizdir falan diyodu ama 3 tane birden oldugunu duyunca kusura bakmayin ama bu konuda ne ogretmene ne de stajere hak verebilirim.
Merhaba bende okul öncesi öğretmeniyim yazdıklarınıza kayıtsız kalamadım acıkcası.. Öğretmen arkadasamızın yorumuna katılıyorum..Hemen hemen bütün anasınıflarında tv vardır ama ben çok fazla çizgi film izletmem zaten evde yeterince izliyorlar.Bizim okul saatimiz 12.30 17.00 ama sabahcı oğretmenlerın 8-12 arası.. 4 saat çok ideal.Son yarım saat bos bos gecıyor acıkcası.Teneffüse çıkmadıgımız için vakit fazlasıyla yetiyor. 29 ekim olayına gelincede bızım de okul yarım gündü 10-12 arası velilere soyledıgımde getırmeye sıcak bakmadılar zaten bencede 2 saat için okula gıtmek gereksız(Tören yoktu o gun ) Bence biraz servis olayını fazla buyutmussunuz, servis goturemıyorsa bir şekilde goturebilirdiniz. Bende okula servısle gıdıyorum okula gıtmedgım ya da benı almadıgı gunler olsa dahi parasını tam oduyorum.Bu işler boyle malesef. Daha önce calıstıgım okulda servisle giden cocuklar biraz daha erken çıkıyordu.
çok geçmiş olsun kızınıza,bizim öğretmenimiz altına çiş yapan çocuğun üstünü çıkartmak benim vijdanıma kalmış bir olay demişti. Dediği gibi onların vijdanlarına emanet, şayet kendi çocukları varsa anlayabilirler.
Kızımı okula yazdırırken çişini gidip kendisi yapamaz yardımcı var mı sınıfta demiştim var tabi her şekilde biz yardımcı olucaz demişlerdi,
Neyse okulun 3. günü bahçede öğretmenin müdüre yakınmasını duydum, işte okula kaydını almışsınız ama altlarına kaçırıyorlar sürekli! müdürde hemen annesini arayalım konuşalım dedi. Eeeee hani yardım edecektiniz., müdür okula çocuk çekmek için öyle diyor öğretmense haklı olarak yetemiyor.
çok geçmiş olsun kızınıza,bizim öğretmenimiz altına çiş yapan çocuğun üstünü çıkartmak benim vijdanıma kalmış bir olay demişti. Dediği gibi onların vijdanlarına emanet, şayet kendi çocukları varsa anlayabilirler.
Kızımı okula yazdırırken çişini gidip kendisi yapamaz yardımcı var mı sınıfta demiştim var tabi her şekilde biz yardımcı olucaz demişlerdi,
Neyse okulun 3. günü bahçede öğretmenin müdüre yakınmasını duydum, işte okula kaydını almışsınız ama altlarına kaçırıyorlar sürekli! müdürde hemen annesini arayalım konuşalım dedi. Eeeee hani yardım edecektiniz., müdür okula çocuk çekmek için öyle diyor öğretmense haklı olarak yetemiyor.[/QU
çok haklısınız bızım okul mudurumuzde aynen oyle soylemıstı.hatta ablamın sınıfında sadece bır stajer varmıs,ablam 3 tane bırden oldugunu gorunce hıc korkma demıstı.ben tam gun calışıyorum.halıyle evladım butun gun onlara emanet.okul muduru merak etmeyın gereken hersey yapılacak demıstı ama dedığınız gıbı ıs uygulamaya gelınce beklentıler yarıya ınıyo işte.tabııkı özel okul yada özel bakıcı gıbı bır beklentımız olamaz ama bu bırazda vıjdan meselesı.
bırgun ıs çıkısı kızımı almaya gıttım yanımda anasınıfı ogretmenı olan ablamda vardı.bır baktımkı kızım ayakkabısını gıyememıs parmakmaklarının ucuyla ayakkabısı ıterek yürümeye calısıyodu.bana doğru kosmaya calışırken az kalsın yere kapaklanıyordu.o esnada stajerlerın uçude oturmus muhabbet edıyorlardı.ablam keske ayakabısını gıydırseydınız arkadaslar bakın dusecektı son anda tuttuk dedı.stajerlerın ıse ozru kabahatınden buyuk:uyku saatınden uyandıktan sonra kendı basına ayakkabısını gıyıp cıkmıs ....
uyku saatı bıtelı 1.5 saat olmus o cocuk 1.5 saatır oyle gezıyo.ogretmenlerı salı gunlerı dısında 2.5 -3 gıbı cıkıyo halıyle bu durumda o çocuklar stajerlerın elıne kalıyosa kımse kusura bakmasın ama ben onlar orada dersı gozlemlemek için duruyo dıyıp gecemıycem.ben demıyorumkı tum gun bır seyler oğretılsın bırebır ılgılenılsın ama en azından o cocugun kısısel ıhtıyaclarını gıderebılsınler.tam gun okullarda egıtım öğleden once oluyordur muhtemelen oğleden sonra pek bır sey veremıyebılırler.cunku uyku saatı falan var.tv açmalarına bıle razıyım.yeterkı ıçım rahat bırakayım cocugumu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?