- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
kusura bakmayın ancak anaokulu öğretmenleri bakıcı değil, dadı hiç değil, çocuğunuzun pijamasını giydirmek, yemek yedirmek değil öğretmenin görevi. devlet anaokuluna gönderiyorsanız eğer, yardımcı eleman yoksa bunu bekleyemezsiniz. siz çocuğunuza öğretmelisiniz nasıl giyinip çıkarılacağını. en yakın arkadaşım anaokulu öğretmeni çok iyi biliyorum velilerin bu isteklerini, ancak onlar öğretmen, diplomalı bakıcı değil... yaşı küçük çocukları ilköğretime hazırlayan bir öğretmen.
kusura bakmayın ancak anaokulu öğretmenleri bakıcı değil, dadı hiç değil, çocuğunuzun pijamasını giydirmek, yemek yedirmek değil öğretmenin görevi. devlet anaokuluna gönderiyorsanız eğer, yardımcı eleman yoksa bunu bekleyemezsiniz. siz çocuğunuza öğretmelisiniz nasıl giyinip çıkarılacağını. en yakın arkadaşım anaokulu öğretmeni çok iyi biliyorum velilerin bu isteklerini, ancak onlar öğretmen, diplomalı bakıcı değil... yaşı küçük çocukları ilköğretime hazırlayan bir öğretmen.
kızımın okulundan bır kactane velı servısın durumunu görup endıselenmıslerdı tıpkı benım gıbı.kendı aralarında taksı ayarlamıslar 3 cocuk için gelıp gıdıyo taksıcı.gayetde memnunlar eger ıcınıze sınerse sızde dusunebılırsınız.Benim çıkış saatlerime uygun olsa inanın bende otobüs falan üşenmez alırdım çocuğumu
bizimde servisteki rehber değişiyormuş bir şoförün eşi, bir 20 li yaşlarda genç bir erkek, Bir şey olacağından değil ama kadın her zmana daha özverilidir diye düşünüyorum en azından annedirtek sıkıntımız servis şuanda düşünürsem
sızın en yakın arkadassınız ana sınıfı öğretmenı benımse ablam.hatta ailemde 4 tane daha öğretmen var.ben bu yorumu yapıyosam demekkı canımı yakan bır seyler var ve aslında olması gereken nedır bılıyorumdur....
galıba sız konuyu basından berı okumamıssınız ortadan dalıp atıp tutuyosuz.benım anlatmaya calıştıgım öğretmenın becerı yada ıldı eksıklıgı falan değil.öğretmen cocuğuma bakıcılık yapmalı falanda demedım.okul ıdaresı bızden bu tür durumlarda destek olduklarını soyledıklerı ıçın stjerlere para yardımı ıstıyor ama stajerlerı bu konuda yeterınce yonlendırılme yapılmıyor.madem stajerler yetersız o zaman yardımcı abla tutulsun söz konusu ücret neyse ona ödeyelım.eger oğretmen erken cıkması gerekıyorsa bu stajerlerın basında onları denetlıyıp ,yönlendırecek kadar yaptırımları olabılen bırılerı olmalı.konuya yazdığım öncekı yorumlardada belıttım zaten.
rıca ederım oncekı yazdığım yorumları okuyarak yorumlarınızı yapın...
dıplomalı bakıcı kelımesıde sızın yakıstırmanız.sayet ben hıç bır egıtımcıye ,emekcıye bu ısmı yakıstıramam (.)
öncelikle şunu söyleyeyim..devletteki anaokullarının hiçbirisine tam olarak güvenmiyorum..ben de öğretmenim..görüyorum..sadece vazifeleri dahilinde olanları görev bilinciyle yapıp -o da ne kadar tam yaptıkları tartışılır-gerisi beni ilgilendirmez derle..
örneğin yemek saatinde çocukları yemek haneye indirip gerisi beni bağlamaz derle..yemiş mi yememiş mi banane derler..emin ol bu böyle ...çünkü yönetmelikte böyle bir görevimn yok,o bilinci sen vereceksin der..sen de öylece bakakalırısn çünkü doğru..istisnalar mutlaka var ama u gerçeği değiştirmez..
ben izmirde mükemmel bir özel anaokuluna neredeyse devletle aynı paraya verdim kızımı ve mükemmel bir eğitim aldı..servisçisinden,aşçısına,müdürüne servis annesine kadar hele de sahibi..allahıma şükrediyorum onlarla tanıştığım için ...eğer sizde azıcık maddi olarak kendinizi zorlayabilirseniz özelleri iyice araştırıp vertin derim..en kötü özel devletten iyidir...devlette öğretmöen olan biri olarak yazıyorum...
kızımın okulundan bır kactane velı servısın durumunu görup endıselenmıslerdı tıpkı benım gıbı.kendı aralarında taksı ayarlamıslar 3 cocuk için gelıp gıdıyo taksıcı.gayetde memnunlar eger ıcınıze sınerse sızde dusunebılırsınız.
merak eıdyorum 3 yasındakı cocuklar kendılerı harbıden gıyınebılıyormu?
tuvalette temızlıklerını yapıyormu?
yapabılıyormu?
ben herseyden ote egeyı su sebebten yollamaya korkuyorum ya döverlerse tabı oyle hortum oklava degıl poposuna olsun sırtına olsun kulagını cekmek olsun
sonra ben o kadınların sacını basını yolar beyınlerını deserım
kendıme hıc guvenmıyorum o yuzden oturuyor oturdugu yerde
ozelde olsa kreste olsa tavrım bu
ama kolej olsaydı ımkanım elverseydı dusunurmuydum boyle bılmıyorum
bu konuda destek olmayı idare size taahhüt etmiş olabilir, ancak öğretmen çocuğa giysisini giydirsin, yemeğini yedirsin, tuvaletini yaparsa altını değiştirsin derseniz ben size "keşke bir uşak tutsanız" derim. 20 tane çocuğa dadılık yapmak öğretmenin görevi değil diyorum... stajerin de işi o değil? o da öğretmen ya da çocuk gelişimci olacak. "bakıcı anne" tutarsa okul o yapar ne lazımsa ama ayda 2500 tl'ye günde 4 saat 20 tane çocuğun özbakımına kadar herşeyini yaptırmak öğretmenin görevi değil.
siz size söz veren idareye gidin onlar çocuğunuza pijamasını giydirsin, çok sinirleniyorum bu duruma sadece sizi baz almıyorum... benim ailemde de çok fazla öğretmen var ve biliyorum istekleri bitmeyen velileri.
öğretmenler çizgi film izletiyor, çocuğuma yemek yedirmiyor, uyutmuyor... o zaman siz çalışmaz evde oturur çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirirsiniz, böylece okula aylık verdiğiniz aidat da cebinizde kalır.
İşte çok farklı yerlerden bakıyoruz esasında olaya :)
Ben öğretmen yetişemez yemek yedirmeye, öğrenci çok derken, sizse yedirmek zorunda değil diyebiliyorsunuz,
Allah aşkına 36 aylık çocuklar nasıl yemek yiyebilir kendi başına, Bu çocukları okula kayıt alırken idareciler bilmiyorlar mı? kaşık tutamayacağını, yada çişini yaptığında toplayamayacağını, bizim derdimiz yapacak edecek değil zaten, SONUÇ. Öncesi ve sonrası.
Dövmek vs olduğunu sanmıyorum canım en azından devlette, o sebeple tercih ettik zaten. Hatta kızım anlatıyor bir tane çocuk ağlatmış kızımı dövmemiş ama korkutmuş öğretmen hemen müdehale etmiş. Kağana, Bana bağıramassın diyeceksin xxxxx, demiş.
Benim kızım çişini kendi yapar kaldırır, yemeğini döke saça da olsa yer ama her çocuk bir değilki yaşıtlarının kimisinin altı bağlı ağzı emzikli.
kesinlikle yedirmek zorunda değili, arkasındayım sözümün, anaokulu müfredatına bakarsanız eğer görürsünüz, kaşık tutmayı yemek yemeyi sizin öğretmeniz lazım, idareciler kendileri yapar taahhüt ettikleri şeyleri. okul öncesi öğretmenleri paralı uşak değil, dadı da değil. arkadaşım söylüyor deliriyorum veliler bana çocukları hakkında "bugün yemeğini yedi mi?" diye sorunca diye. kız yurtdışında eğitim almış, müthiş donanımlı bir insan, yapması gereken çocuğun yemek yemesi, tuvaletini temizlemek değil ki...meslek bu olsaydı yurtdışında eğitim almazdı, ilkokulu bitirirdi yine aynısını yapardı bakıcı olarak.
velilerin bilinçli olması lazım. aylık verdikleri 100 tl ile çocuğunu bakıcıya vermiş gibi davranmamaları lazım.
Birde servise bindirdiğim günün ilk günü, serviste emniyet kemerinin olmadığını gördüm, servis hareket etti hengame bitti, müdür yardımcısına döndüm onlarda yanımda, dedimki emniyet kemeri takılmadı çocuklara siz var demiştiniz oysaki dedim. Yok yooookkk taktılar siz görmemişsiniz? (genel anlamda hep böyleler, siz görmediniz, olur mu efendim onlar bizim canımız, neyse)
Olur mu xxx hanım ne takması, emniyet kemerli bile değil koltuklar dedim, ısrarla yok yok varrrrr :))) dedi.
neyse dedim.
Yavrularımız Allaha emanetgerçekten, ertesi gün servisin peşinden gittim de nerelere uğruyor diye, hızına yetişemedim yemin ederim döndüm yoldan evime geldim
özelde sorun yasayan bırkac arkadası duyunca ablamında onerısı uzerıne bagımsız ana okulunu dusundum.öğretmen acısından ve kızımın alışması acısından bır sorun yok ama sankı okul ıdaresı bıraz kolaycı gıbı geldı.bırde devlet okullarında bulunan öğretmenlerın daha donanımlı ve genel ıtıbarıle fakulte mezunu olduklarını olduklarını duydum.bu diğerlerını begenmemek degılde anne yuregı ıste aldıgımız duyumlara degerlendırıp hangısı en verımlı ıse olsun ıstıyoruz...
şu mesajdan sonra gözüm döndü.
biz koskaca yetişkin personelin ulaşımını sağlarken bile
belli şartları arıyoruz
emniyet kemeri gibi.
usulsüz iş yapılıyor orda ve müdür buna göz yumuyor.
allah korusun bir kaza anında o çocukların dişi bile kırılsa
hiç bir şey iddia edemezsiniz trafik sigortası kapsamı dışında araçlar yüzünden
bundan firma da okul da büyük ceza alır.
siz şu servis firmasını ve şoförü neden şikayet etmiyorsunuz trafiğe
çok kelle koltukta iş yapıyorlar.
başka bir okula verme şansınız yok mu?
inanın trafiğe şikayet etmek benimde aklıma geliyor bir kaç gündür ama benim şikayet ettiğim belli olur mu ki
Başka okula verme şansım şuanda yok, çünkü evime yakın devlet okulları kızımı almadı küçük olduğu için bu okulda var sadece 3-4 yaş grubu çocuklar, e birde kayıt esnasında ettiğimiz masrafı göz önüne alırsak aynı şekilde bir başka okulada gücüm yok açıkçası...
Birde servis dışında okuldan memnunum açıkçası tek derdim servis. Hoş müdüre hanımlarda göz yumuyorlar bazı şeylere tabiki((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?