Devlet anaokulunda öğretmen olanlar,Çocuğu ana okuluna gidenler yardımcı olabilir mi?

sızın en yakın arkadassınız ana sınıfı öğretmenı benımse ablam.hatta ailemde 4 tane daha öğretmen var.ben bu yorumu yapıyosam demekkı canımı yakan bır seyler var ve aslında olması gereken nedır bılıyorumdur....
galıba sız konuyu basından berı okumamıssınız ortadan dalıp atıp tutuyosuz.benım anlatmaya calıştıgım öğretmenın becerı yada ıldı eksıklıgı falan değil.öğretmen cocuğuma bakıcılık yapmalı falanda demedım.okul ıdaresı bızden bu tür durumlarda destek olduklarını soyledıklerı ıçın stjerlere para yardımı ıstıyor ama stajerlerı bu konuda yeterınce yonlendırılme yapılmıyor.madem stajerler yetersız o zaman yardımcı abla tutulsun söz konusu ücret neyse ona ödeyelım.eger oğretmen erken cıkması gerekıyorsa bu stajerlerın basında onları denetlıyıp ,yönlendırecek kadar yaptırımları olabılen bırılerı olmalı.konuya yazdığım öncekı yorumlardada belıttım zaten.
rıca ederım oncekı yazdığım yorumları okuyarak yorumlarınızı yapın...
dıplomalı bakıcı kelımesıde sızın yakıstırmanız.sayet ben hıç bır egıtımcıye ,emekcıye bu ısmı yakıstıramam (.)

boem
benım ve okuldakı dığer velılerınde genel anlamda tek sıkıntısı bu aslında .stajerler cok bası bos kalıyorlar.öğretmenden cok memnunum.tatlın dıllı guler yuzlu bır bayan.sadece stajerlerın bıraz hımbıl oldugu kanaatındeyım.hatta öğretmenlerıde boyle dusunuyo.kırıcı konusursam gencler gururlarını ıncıtmek ıstemıyorum dıyo.oda haklı kendınce ama ben çocugumu ıyılestırene kadar neler cektım...
okulun ılk haftası sureklı aglayan ben gıdıcem dyen cocuklar vardı.öğretmen ıçın gercekten cok zor.o dönemde bekledım hele bır herkes alışsın aksaklıklar gıderılır belkı dedım ama degısen cok bısey olmadı.kızım tuvalet egıtımını almış bır cocuk kendı temızlığnı kendı yapar...hatta öğrermenıne sordum sızı yoruyormu falan dıye. keske hepsı onun gıbı olsa falan demiştı.

bu ve bunun gıbı yorumlar mesela...

kızımın okulundan bır kactane velı servısın durumunu görup endıselenmıslerdı tıpkı benım gıbı.kendı aralarında taksı ayarlamıslar 3 cocuk için gelıp gıdıyo taksıcı.gayetde memnunlar eger ıcınıze sınerse sızde dusunebılırsınız.

merak eıdyorum 3 yasındakı cocuklar kendılerı harbıden gıyınebılıyormu?
tuvalette temızlıklerını yapıyormu?
yapabılıyormu?

ben herseyden ote egeyı su sebebten yollamaya korkuyorum ya döverlerse tabı oyle hortum oklava degıl poposuna olsun sırtına olsun kulagını cekmek olsun
sonra ben o kadınların sacını basını yolar beyınlerını deserım
kendıme hıc guvenmıyorum o yuzden oturuyor oturdugu yerde

ozelde olsa kreste olsa tavrım bu
ama kolej olsaydı ımkanım elverseydı dusunurmuydum boyle bılmıyorum

bu konuda destek olmayı idare size taahhüt etmiş olabilir, ancak öğretmen çocuğa giysisini giydirsin, yemeğini yedirsin, tuvaletini yaparsa altını değiştirsin derseniz ben size "keşke bir uşak tutsanız" derim. 20 tane çocuğa dadılık yapmak öğretmenin görevi değil diyorum... stajerin de işi o değil? o da öğretmen ya da çocuk gelişimci olacak. "bakıcı anne" tutarsa okul o yapar ne lazımsa ama ayda 2500 tl'ye günde 4 saat 20 tane çocuğun özbakımına kadar herşeyini yaptırmak öğretmenin görevi değil.

siz size söz veren idareye gidin onlar çocuğunuza pijamasını giydirsin, çok sinirleniyorum bu duruma sadece sizi baz almıyorum... benim ailemde de çok fazla öğretmen var ve biliyorum istekleri bitmeyen velileri.

öğretmenler çizgi film izletiyor, çocuğuma yemek yedirmiyor, uyutmuyor... o zaman siz çalışmaz evde oturur çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirirsiniz, böylece okula aylık verdiğiniz aidat da cebinizde kalır.

özelde sorun yasayan bırkac arkadası duyunca ablamında onerısı uzerıne bagımsız ana okulunu dusundum.öğretmen acısından ve kızımın alışması acısından bır sorun yok ama sankı okul ıdaresı bıraz kolaycı gıbı geldı.bırde devlet okullarında bulunan öğretmenlerın daha donanımlı ve genel ıtıbarıle fakulte mezunu olduklarını olduklarını duydum.bu diğerlerını begenmemek degılde anne yuregı ıste aldıgımız duyumlara degerlendırıp hangısı en verımlı ıse olsun ıstıyoruz...

İşte çok farklı yerlerden bakıyoruz esasında olaya :)

Ben öğretmen yetişemez yemek yedirmeye, öğrenci çok derken, sizse yedirmek zorunda değil diyebiliyorsunuz,

Allah aşkına 36 aylık çocuklar nasıl yemek yiyebilir kendi başına, Bu çocukları okula kayıt alırken idareciler bilmiyorlar mı? kaşık tutamayacağını, yada çişini yaptığında toplayamayacağını, bizim derdimiz yapacak edecek değil zaten, SONUÇ. Öncesi ve sonrası.

bende anasınıfı öğretmeniyim devlette.çoğu okulda( önceden tv idi)bilgisayar projeksiyon var.kendime göre söyleyim genelde değişik slaytların aktarımında yada bilişsel etkinliklerde kullanıyoruz.Çizgi film açsak bile eve gidiş saatinda açıyoruz bekleyenler izliyor yoksa zaten planlarımızı yetiştiremiyoruz birde pc yi açıp saatlerce seyrettirecek vaktimiz olmuyor.
servisle gelip gidenlerde sıkıntı olabiliyor evet bizimde p.tesi gelmedi öğrenciler.gelenler ile sınıfımızı süsledik.ama servis bizim sorumluluğumuzda değil tabiki veli ister kendi getirir ister servise verir.

Aslında bizim evimizin çok yakınında oturan bir bayan, kendi çocuklarını okula aracıyla getirip götürüyormuş, ona teklif ettireceğim bir arkadaş aracılığıyla çünkü ben tanımıyorum. en azından kendi çocuğunuda taşıyor araçta ona göre hızını ayarlar Servişçi gibi olmaz. Ücret karşılığında teklif sunacağım sorumluluk alırmı bilmiyorum çekinerekten sorucam artık

Dövmek vs olduğunu sanmıyorum canım en azından devlette, o sebeple tercih ettik zaten. Hatta kızım anlatıyor bir tane çocuk ağlatmış kızımı dövmemiş ama korkutmuş öğretmen hemen müdehale etmiş. Kağana, Bana bağıramassın diyeceksin xxxxx, demiş.

Benim kızım çişini kendi yapar kaldırır, yemeğini döke saça da olsa yer ama her çocuk bir değilki yaşıtlarının kimisinin altı bağlı ağzı emzikli.

çok sinirleniyorum bu duruma sadece sizi baz almıyorum dıyosunuz ama farkındamısınız benım yazdıgım yorumu alıntılayıp cevaplamışşınız.halıyle uzerıme alınıyorum.sızınle daha fazla dıalog kurmak ıstemıyorum cunku goruluyorkı sız hala yazdıgım dıger yorumları okumamıssınız.para mevzusunda yazdıgınız yorumu ise hiiiiiç üstüme almıyorum.

kesinlikle yedirmek zorunda değili, arkasındayım sözümün, anaokulu müfredatına bakarsanız eğer görürsünüz, kaşık tutmayı yemek yemeyi sizin öğretmeniz lazım, idareciler kendileri yapar taahhüt ettikleri şeyleri. okul öncesi öğretmenleri paralı uşak değil, dadı da değil. arkadaşım söylüyor deliriyorum veliler bana çocukları hakkında "bugün yemeğini yedi mi?" diye sorunca diye. kız yurtdışında eğitim almış, müthiş donanımlı bir insan, yapması gereken çocuğun yemek yemesi, tuvaletini temizlemek değil ki...meslek bu olsaydı yurtdışında eğitim almazdı, ilkokulu bitirirdi yine aynısını yapardı bakıcı olarak.
velilerin bilinçli olması lazım. aylık verdikleri 100 tl ile çocuğunu bakıcıya vermiş gibi davranmamaları lazım.

çalıştığım kurumda ulaştırma sorumlusu olduğum için servis meselesine takıldım ben
kreş yönünde değil ama servis yönünden haklarınız açısından bir kaç bilgi vereceğim.
eğer servis şoförü keyfince işe gelmediyse yerine başka araç veya şoför ayarlamadıysa
kişi ya da veli ulaşımı kendi sağlar, faturasını beyan ettiğinde firmadan alır.
okulun bizim elimizde değil demesine bakmayın gayette onların ellerinde.
yaptırım güçleri pek tabi var.
eğer sizi mağdur ederlerse fiyatını ödemek zorundalar.
servis şart namesinin bir örneğini talep etme hakkınız var
ve hizmetten faydalanmadığınız her gün için muayene komisyon tarafından
firmanın ücretinden kesebilirler.
aynı kusurdan okul tutsun 3 tutanak bakalım firma bu kadar esnek davranabiliyor mu?
okulu kreşi bilmem ama yönetimde iş olmadığı gayet ortada.

benımkıde doke saca yer elıyle agzıyla yalar yutar
cısınıde yapar ama kakasını??
yapamazkı yaptı toplayamaz kendını gıysılerını gıyemez

ben sızın ıcın demedım canım ben takıgım bılıyorsun o yuzden keske ımkanım olsada ınan onla okula gıtsem gelsem calısmasam
ne bılım ben zor guvenırım
kamera fılan bıseylerle gormek ısterım onu kı bence hakkım
bakalım seneye belkı ımkanım olur guzel bır yere gonderırım

kızın alıstımı pekı normal gıdıyormu okuldan sıze bır donus oldumu herhangı bır sey konsuunda dun okudumda bugun okumadım yazılanları

bır annenın çocuğum bu gun yemek yedımı sorusunu bıle yanlış anlıyabılecek bırıyle bu konuyu zaten hıç tartısmam....

şu mesajdan sonra gözüm döndü.
biz koskaca yetişkin personelin ulaşımını sağlarken bile
belli şartları arıyoruz
emniyet kemeri gibi.
usulsüz iş yapılıyor orda ve müdür buna göz yumuyor.
allah korusun bir kaza anında o çocukların dişi bile kırılsa
hiç bir şey iddia edemezsiniz trafik sigortası kapsamı dışında araçlar yüzünden
bundan firma da okul da büyük ceza alır.
siz şu servis firmasını ve şoförü neden şikayet etmiyorsunuz trafiğe
çok kelle koltukta iş yapıyorlar.
başka bir okula verme şansınız yok mu?

aynen bende bu saydığınız sebeplerle devlet okulunu tercih ettim yoksa, aylık ödemesinin özelden bir farkı yok.

inanın trafiğe şikayet etmek benimde aklıma geliyor bir kaç gündür ama benim şikayet ettiğim belli olur mu ki
Başka okula verme şansım şuanda yok, çünkü evime yakın devlet okulları kızımı almadı küçük olduğu için bu okulda var sadece 3-4 yaş grubu çocuklar, e birde kayıt esnasında ettiğimiz masrafı göz önüne alırsak aynı şekilde bir başka okulada gücüm yok açıkçası...
Birde servis dışında okuldan memnunum açıkçası tek derdim servis. Hoş müdüre hanımlarda göz yumuyorlar bazı şeylere tabiki ((

o zaman müdürler konuşun haklarınızdan yolcu taşıma yönetmeliğinden
servisin buna uygun olmadığından bahsedin.
ciddi para cezası var çünkü bunun. nasıl vebal altına girebiliyorlar
araç ani fren yapsa o çocuklar kemersiz ve yolculuk boyunca yardımcı ablasız nasıl yola çıkar
şikayet ederseniz adınız verilmez. trafiği arayın ve trafikte öğrenci taşıyan bir servis gördüm
kural ihlalleri yapıyor ve çocuklar ayakta muhtemelen emniyet kemerleri takılı değil
çocuklar için tehlikeli bir durum söz konusu diyin kapatın
isterseniz plakayı verin ben bile yaparım adımı bile verebilirim
kalıbımı basarım o servis hiç bir yönetmeliğe göre ve sözleşme yoluyla alınmış bir hizmet değil
yoksa müdürler bu kadar korumazlar firmaları. aralarında bir çıkar ilişkisi muhtemel.

bir köyde ana sınıfı öğretmenliği yapıyorum. Öğretmen öğrencinin yemeğini yedirmek zorunda değil çünkü bu yaşlar çocuğun beslenme alışkanlığında kritik yaşları bu dönemde kendi kendine yemeyi öğrenmezse ilerde problem yaşar. tabi kabuklu meyvelerde yada zor yenen yemeklerde nasıl daha rahat yiyebileceğini gösterir. Çocuk bu yerken dökebilir her ne kadar dökerse döksün kendi yemeli. Tuvalet alışkanlığı çocuğa 1,5- 2 yaşında kazandırılmalıdır kritik dönem bu, bu konuda da öğretmen değil bakıcı olan bayan çocuklara hizmet eder. Kimi okullarda tv var benim sınıfımda da var çocuklar çok sıkıldığında çizgi film izlettiriyorum yada müzik açıp oyun oynatıyorum ama her gün çizgi film izlemiyoruz. Ana sınıfı öğretmenleri olarak teneffüs zamanımız bile yok ve gelen çocuklar 3-5 yaş arasında; inanın o yaşlarda 15-20 öğrenciyle uğraşmak çok da kolay değil sürekli ağlayanlar, birbirlerini kıskananlar... Çalışma saatlerime gelince ben biraz fazla çalışıyorum saat 8.30 dan 14.30 a kadar ama normalde saatler ders saati üzerinden düşünülmeli yani 40 dakikadan 6 ders sati yani normal saat olarak 4 saate denk gelir, devlet okullarında genelde böyle hesaplanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…