• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlet, biz atanmadan nasıl kredi borcunu ister anlamıyorum.

EbOn2010

Kuş Yuvası Gibi Ev Döşeği
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
1.671
118
173
Edirne
atanacak puanı alıyoruz ama ona göre yetmiyor. 78 le bekliyorum yine ders çalışıyorum.
madem öyle almasaydın diyeceksiniz kredini.
almak zorundaydım maddi durumumuz çok kötüydü. hoş hala kötü, düzelen bişey yok.
yüksek lisansta aldığım borcu benden 9 ayda geri ödememi istiyor, e ödeyemeyince de acaip faiz koymuş üstüne....
off napcam ben offf....
nişanlıyım bide bu borcu ödemeden evlenmicem. zaten seneye kalcaktı düğün. bu yıl bunu öderim artık...

Son düzenleme:
Çevremdeki herkes kredi çekip toptan kapattı.

Ailenden birinin adına kredi çekme şansın varsa sen de öyle yap.

En rahat çözüm o gibi...

atanacak puanı alıyoruz ama ona göre yetmiyor. 78 le bekliyorum yine ders çalışıyorum.
almak zorundaydım maddi durumumuz çok kötüydü. hoş hala kötü, düzelen bişey yok.
yüksek lisansta aldığım borcu benden 9 ayda geri ödememi istiyor, e ödeyemeyince de acaip faiz koymuş üstüne....
off napcam ben offf....
nişanlıyım bide bu borcu ödemeden evlenmicem. zaten seneye kalcaktı düğün. bu yıl bunu öderim artık...

katkı ya da öğrenim kredisi için yurtkura dilekçce yazıp erteletebiliyosun canım kardesımede öyle oldu dikekceyle hallettık dert etme

aynı durumdayız, ben de atama bekliyorum seninn gibi.gelen kredi borcumu da ertelettim, sgkdan gidip çalışmadığına dair belge alıyorsun ve ankara kyk adresine gönderiyorsun o belgeyi.diploma fotokopisini de göndermiş olabilirim onu tam hatırlayamıyorum şimdi.netten araştırırsın adresi şimdi aklımda yok çünkü.ama erteletince paranın üstüne yine faiz ekliyorlar ve bu erteleme 1 yıl süreli oluyor.1 yıl dolmadan sigortalı bir iş bulursan erteletme kalkıyor, borcunu ödemeye başlıyorsun.

Kredi alan Herkesi nasıl atayabilir ki devlet ?
Ben de 78 aldım şimdi tekrar hazırlanıyorum sınava.
Ben almamıştım eşim almıştı uzun süre ödememiş,sonra toptan ödedik 8bin civarı baya sancılı oldu ödeme :27:
Arkadaşların söylediği gibi kısa bir süre ertelenebiliyor .

arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler ama
1. ben mezun olduktan sonra sigortalı çalıştım (stajerliği kaldırmak için)
bu durumda yine de ertelenir mi? zannetmiyorum.
bu durumda olan varmı ?
2. ailemde biri kredi çekecek durumda değil çekse bile benim ödeyecek maaşım yok.
3. nişanlım neden ödesin benim kredimi. babamın durumu olsa o ödeyecek zaten.

Cnm mecburen ödeyeceksin hele yüksek lisans icin de almissin kötü olmuş ben sadece öğrenimi 3 yıldır oduyorum bitecek 2 ayi kaldı..yapılandırma hakkı verilmişti o donem yapilandirdim..ailenin durumu kötüymüş ama odeyemezsen direkt icraya biliyor artık ben de zamanında vergi dairesinden döndürdüm borcu az daha icralik olacakmışım..Allah yardımcın olsun aylık ödemen gereken miktar ne kadar acaba ?

Belki atanana kadar başka bir ise girip çalışsan alacağın maaş yeter mı ödemeye acaba.. Bilemiyorum ne diyim uzme kendini atanınca ins hersey guzel olur senin icin

Cnm mecburen ödeyeceksin hele yüksek lisans icin de almissin kötü olmuş ben sadece öğrenimi 3 yıldır oduyorum bitecek 2 ayi kaldı..yapılandırma hakkı verilmişti o donem yapilandirdim..ailenin durumu kötüymüş ama odeyemezsen direkt icraya biliyor artık ben de zamanında vergi dairesinden döndürdüm borcu az daha icralik olacakmışım..Allah yardımcın olsun aylık ödemen gereken miktar ne kadar acaba ?

Belki atanana kadar başka bir ise girip çalışsan alacağın maaş yeter mı ödemeye acaba.. Bilemiyorum ne diyim uzme kendini atanınca ins hersey guzel olur senin icin

İŞTE BENİM HALİMDEN ANCAK BUNU YAŞAYAN BİLİR, TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL YAZMIŞSIN.
valla canım ödeme miktarımı şöyle söyleyim.
y.lisans çoktan faize bindi bile toplamda 8500 tl oraya borcum var.
onu bir an önce ödemem lazım.
lisans borcum ise 7000 idi 7500 olmuş, 2014e kadar ödemeyi yaymışlar. 3 ayda bir 450 tl.
atanamazsam eğer yine dersanede çalışmayı düşünüyorum.
1250 tl maaş alsam ayda 1000 tl öder yüksek lisansı bitiririm.
inşallah icraya falan düşmemiştir.
ayrıca bana bir belge falan gelmedi.
sürekli adres değiştirdik aceba o yüzden mi bulamıyorlarki.
ama artık adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çıktı, icraya düşünce hemen ordan bulup geliyorlar zaten
ahh dua edin bana bir yıl sürem olsun.
atanırsam zaten anında kredi çeker öderim bu illetten kurtulurum.
ama olmazsa seneye yemicem içmiycem bunun için çalışcam napim.
en azından evlenince borcun bir kısmını bitirmiş olayım.
diğerini ödemek kolay, ayda 150 tl atar öderim, hem faizide o kadar acımasız değil.

Rahat ol Allah yardım ediyor bir de benim tam dugun oncesi çıkmıştı borç 6500 civarında sonra esiminde 5000 cikti aynı donemde birbirimize sarilip ağladık :( bak suan aklıma geldi gözlerim doldu çeyiz borcu vs derken bir de bu çıkınca ağladık bir de esim işsiz kaldı o donem ah ah Allaha binlerce şükür hersey gelip geçici esim gecici olarak bir restoranda calisti dusun yani o kadar okumus kariyeri olan insan is bulamadi o donem sonrasi duzeldi hersey cok sukur..dunya kadar eşya vs borcu ödedik üstüne krediyi bitiyoruz az kaldı bunun yanisira birikim de yaptık bunları niçin yazdım biliyormusun ben de senin gibi çok zor şartlarda okudum çok maddi sıkıntı çektim aglayarak üniversiteye gittiğim günleri bilirim sabırlı ol sadece..

sıkma canını düzelir canım. maddi sıkıntılar yüzünden ünv. bile gidemiyordum az daha, borç harç derken. ders araları okulda çalıştım. Çalışmamın nedeni torpilliler sayesinde bana burs vermemişlerdi. 2. dönem mecburen öğr.kredisi almıştım. okul sonrası bayağı boşta kaldım. o dönem nişanlıydım, borcum bitmeden evlenemen demiştim. o da ben öderim Allah'ın izniyle demişti. İkimizde işsizdik. ama şimdi çok şükür eşim kamuda çalışıyor. Taksitlerimi düzenli yatırıyoruz. Rabbim hepsini düzene koyar üzülme.

Rahat ol Allah yardım ediyor bir de benim tam dugun oncesi çıkmıştı borç 6500 civarında sonra esiminde 5000 cikti aynı donemde birbirimize sarilip ağladık :( bak suan aklıma geldi gözlerim doldu çeyiz borcu vs derken bir de bu çıkınca ağladık bir de esim işsiz kaldı o donem ah ah Allaha binlerce şükür hersey gelip geçici esim gecici olarak bir restoranda calisti dusun yani o kadar okumus kariyeri olan insan is bulamadi o donem sonrasi duzeldi hersey cok sukur..dunya kadar eşya vs borcu ödedik üstüne krediyi bitiyoruz az kaldı bunun yanisira birikim de yaptık bunları niçin yazdım biliyormusun ben de senin gibi çok zor şartlarda okudum çok maddi sıkıntı çektim aglayarak üniversiteye gittiğim günleri bilirim sabırlı ol sadece..

off çok güzel yazmışsın arkadaşım sağol içini açtığın için, samimiyetin için.
aynı senin durumundayım işte.
nişanlıma yakın bir yere atanırsam bu yıl evlencem, ozaman borcun harcın bir önemi kalmaz.
ama yakın bir yer olmazsa mecburen bir yıl beklicez zaten.
ve hiç olmazsa yine de bekleyim diyorum seneye hazirana kadar borcumu bitiririm hiç olmazsa.
çeyiz konusunda alacağımın çocğunu aldım (bu yıl çalıştığımla hep onları aldım zaten )
geriye de ailemin alacağı yatak odası ve takı düğün masrafı vs. kalıyor.
evet Allah büyük, herşey yoluna girer bi şekilde.
üniversitede değilde, yüksek lisansta çok sıkıntı çektim o yüzden almak zorunda kaldım.
ailemin durumu üniversite bittikten sonra bozuldu çünkü, hala da düzelen bişey yok,
mahkemeler var onları bekliyoruz, kim bilir belki ordan hayat bize güler...
her gecenin bir sabahı vardır inanıyorum...
tekrardan teşekkür ediyorum, evliliğinde de mutluluklar diliyorum.
darısı başıma.

sıkma canını düzelir canım. maddi sıkıntılar yüzünden ünv. bile gidemiyordum az daha, borç harç derken. ders araları okulda çalıştım. Çalışmamın nedeni torpilliler sayesinde bana burs vermemişlerdi. 2. dönem mecburen öğr.kredisi almıştım. okul sonrası bayağı boşta kaldım. o dönem nişanlıydım, borcum bitmeden evlenemen demiştim. o da ben öderim Allah'ın izniyle demişti. İkimizde işsizdik. ama şimdi çok şükür eşim kamuda çalışıyor. Taksitlerimi düzenli yatırıyoruz. Rabbim hepsini düzene koyar üzülme.

canım teşekkür ediyorum desteğin için.
nişanlımın haberi var ama benim borcum bitane değilki ikisi birden 15-16 bin tl yapıyor, zaten atama durumumu bekliyoruz düğün için, alakasız bir yere gidersem mecburen beklicez bir yıl, ama olmazsa da dersanede çalışayım en azından bir tanesini ben ödeyim öyle evleneyim diyorum.

off kızlar teşekkürler destekleriniz için.
hayırlısıyla şu dertten kurtulurum inşallah.
ahh bir atanyım çifte kurban kesicem inşallah.

İnşallah canım. Rabbim emeklerini zayi etmesin. bende kpss ye hazırlanıyorum. umarım İlk atamada atanırsın. Rabbim sağlık verdikten sonra herşey hallolur. şimdi stresi at çöpe, derslere adapte ol. Atanma haberini de bekliyo olucam. Hoşça kal...

İnşallah canım. Rabbim emeklerini zayi etmesin. bende kpss ye hazırlanıyorum. umarım İlk atamada atanırsın. Rabbim sağlık verdikten sonra herşey hallolur. şimdi stresi at çöpe, derslere adapte ol. Atanma haberini de bekliyo olucam. Hoşça kal...

canım benim tşeekkür ederim.
geçen yıl evde oturup çalıştım 78 aldım.
o yüzden alt yapım var, bu yılda nisanda başladım eğitime.
tarihçiyim zaten sosyal kısmı zaten var, matematiğe bakıyorum biraz.
son iki ay sırf deneme ve matematik bakmayı düşünüyorum.
hayırlısıyla olcak inşallah,inanıyorum.
emek veren herkesin olsun.
senin branş nedir?

off napcam ben offf....

Ama imza atıyorsun alırken... Şartları okumadın mı :26: Benimde 12bin kadar borcum var. Onda da 2 sene şartı vardı. 2 sene sonunda işe girdin mi diye bakan yok malesef :|

Son düzenleme:
sen yine bunu anlamıyosun,ben bu devletin yaptığı hiçbir şeyi anlamıyorum

arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler ama
1. ben mezun olduktan sonra sigortalı çalıştım (stajerliği kaldırmak için)
bu durumda yine de ertelenir mi? zannetmiyorum.
bu durumda olan varmı ?
2. ailemde biri kredi çekecek durumda değil çekse bile benim ödeyecek maaşım yok.
3. nişanlım neden ödesin benim kredimi. babamın durumu olsa o ödeyecek zaten.

her türlü ertelenir merak etme ne olursa olsun sonucta suan calısmıyorsun kredi cekmeye falan hiç gerek yok yurtkurla anlasabılrsın ama bankayla anlasamazsn ödeyemediğin zaman canını sıkarlar

Back
X