• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlet, biz atanmadan nasıl kredi borcunu ister anlamıyorum.

Canım ben mezun olalı 8 yıl oldu devlet sağolsun hala meslek liselerine doğru düzgün öğretmen ataması yapmıyor ( 8 yılda benim branşıma sadece1 kişi atadılar). Bende özelde çalışarak öğretmenlik yapıyorum. Okulu bitirdiğim yıl geldi bana ödeme planı, işe başladım ve taksit taksit ödedim. Atanamıyorsan başka iş bakacaksın, ödemeyi geciktirdiğinde acaip faiz işletiyor sevgili devletimiz :(

Son düzenleme:
İŞTE BENİM HALİMDEN ANCAK BUNU YAŞAYAN BİLİR, TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL YAZMIŞSIN.
valla canım ödeme miktarımı şöyle söyleyim.
y.lisans çoktan faize bindi bile toplamda 8500 tl oraya borcum var.
onu bir an önce ödemem lazım.
lisans borcum ise 7000 idi 7500 olmuş, 2014e kadar ödemeyi yaymışlar. 3 ayda bir 450 tl.
atanamazsam eğer yine dersanede çalışmayı düşünüyorum.
1250 tl maaş alsam ayda 1000 tl öder yüksek lisansı bitiririm.
inşallah icraya falan düşmemiştir.
ayrıca bana bir belge falan gelmedi.
sürekli adres değiştirdik aceba o yüzden mi bulamıyorlarki.
ama artık adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çıktı, icraya düşünce hemen ordan bulup geliyorlar zaten
ahh dua edin bana bir yıl sürem olsun.
atanırsam zaten anında kredi çeker öderim bu illetten kurtulurum.
ama olmazsa seneye yemicem içmiycem bunun için çalışcam napim.
en azından evlenince borcun bir kısmını bitirmiş olayım.
diğerini ödemek kolay, ayda 150 tl atar öderim, hem faizide o kadar acımasız değil.

Kredi yurtlar kurumunu arayarak borç durumunu öğrenebilirsin, icraya düşüp düşmediğinide.

Ama imza atıyorsun alırken... Şartları okumadın mı :26: Benimde 12bin kadar borcum var. Onda da 2 sene şartı vardı. 2 sene sonunda işe girdin mi diye bakan yok malesef :|

ARKADAŞIM BEN ÖDEMİYCEM DEDİM Mİ DE, BÖYLE YARGILAMAYLA GİRMİŞSİN CÜMLEYE.
ayrıca 2 yıl sonra ödemesi başlanan lisans borcu. ben ona bişey demiyorum.
yüksek lisans da 20 ayda aldığım krediyi kredi biter bitmez 9 ayda geri ödememizi bekliyorlar.
adalet mi bu.
senin gibi tipleri hiç bir zaman anlamadım zaten.
ki sizin gibi tipleri ilgilendiren bir başlık da açılmıştı forumda bir bak istersen seni anlatıyor olabilirler.

maalesef bu işler böyle oluyor sanki kaçan var gibi yakasına yapışıyorlar adamın.bana kredi çekip toptan kapatma önerisi çok mantıklı geldi bence düşün...

canım benim tşeekkür ederim.
geçen yıl evde oturup çalıştım 78 aldım.
o yüzden alt yapım var, bu yılda nisanda başladım eğitime.
tarihçiyim zaten sosyal kısmı zaten var, matematiğe bakıyorum biraz.
son iki ay sırf deneme ve matematik bakmayı düşünüyorum.
hayırlısıyla olcak inşallah,inanıyorum.
emek veren herkesin olsun.
senin branş nedir?

canım ben İşletme mezunuyum. evli olmak ve 2 çocukla hazırlanmak daha zor. puanında güzelmiş, bu sene daha fazla alırsın umarım. Boş vakitlerin kıymetini bil. evlenmeden atanırsın inşallah. kolay gelsin.

maalesef bu işler böyle oluyor sanki kaçan var gibi yakasına yapışıyorlar adamın.bana kredi çekip toptan kapatma önerisi çok mantıklı geldi bence düşün...

atansam zaten öyle yapcam.
atanamayınca maalesef napcağımı bilmiyorum :(
neyse bakim hayırlısı.

Bana da kagıt geldi borcumu ödemem için.Hamileyim, calısamıyorum:43: Esimin de 2 ayrı kredi borcu var.Daha bebiş için hiçbir hazırlık yok bide bu cıktı basımıza..Keske hiç almasayfım su krediyi oooof off:43:

Bana da kagıt geldi borcumu ödemem için.Hamileyim, calısamıyorum:43: Esimin de 2 ayrı kredi borcu var.Daha bebiş için hiçbir hazırlık yok bide bu cıktı basımıza..Keske hiç almasayfım su krediyi oooof off:43:

canım allah yardımcın olsun, gün doğmadan neler doğar, hayırlısıyla kurtuluruz inşallah bu dertten.
ben hayatım boyunca şu 3 yılda çektiğimi hiç çekmemiştim (maddi açıdan)
ama her gecenin bir sabahı varmış, hayırlısıyla biter inşallah bu dertlerde.

Amin canım insallah. hergün dua ediyorum dogumdan sonra insallah güzel bir iş bulabilirm diye. İşim olsa hemen kredi cekip toptan kapatıcam.Herkese söylüyorum kesinlikle almayın bu krediyi..

Rahat ol Allah yardım ediyor bir de benim tam dugun oncesi çıkmıştı borç 6500 civarında sonra esiminde 5000 cikti aynı donemde birbirimize sarilip ağladık :( bak suan aklıma geldi gözlerim doldu çeyiz borcu vs derken bir de bu çıkınca ağladık bir de esim işsiz kaldı o donem ah ah Allaha binlerce şükür hersey gelip geçici esim gecici olarak bir restoranda calisti dusun yani o kadar okumus kariyeri olan insan is bulamadi o donem sonrasi duzeldi hersey cok sukur..dunya kadar eşya vs borcu ödedik üstüne krediyi bitiyoruz az kaldı bunun yanisira birikim de yaptık bunları niçin yazdım biliyormusun ben de senin gibi çok zor şartlarda okudum çok maddi sıkıntı çektim aglayarak üniversiteye gittiğim günleri bilirim sabırlı ol sadece..

Bende boyle cok kariyerli islerde calismadigim icin elestrilmisimdir.Amerika ya gelene kadar hep aman ben bu isi yapamam yok parasi az,o kadar okuduk boyle bir isi mi yapacagiz vs diyerek etrafimdaki pek cok kisinin is kucumsedigini gordum. Bende ayni yolda ilerliyordum ne yalan soyleyeyim. Sonra yurtdisina ciktim baktim herkes ihtiyaci varsa heryerde calisabiliyor, bende restorant , bar,magaza,kasiyerlik,makyaj artisligi satis danismanligi, musteri hizmetleri, call center, Ingilizce-Turkce musteri hizmetleri danismanligi, krupiyerlik , Turkce dersleri, gibi pek cok alanda calistim. Bence cokda iyi yapmisim eger is olanklari insanin istekleri dogrulutsunda yoksa bence buldugun her hangi bir iste calismanin hic bir sakincasi yok istedigim gibi is bulana kadar gecimimi sagladi ve para bile biriktirdim, kirami odedim. Oysaki ne arkadaslarim var ana babaevinde oturan ve hala 1 yil olmus sirf istedikleri gibi is cikmadi diye calismayan.soyle dusunelim. 1 yil bos oturmak hic gelir getirmez. AmA 1 yil herhangi bir iste calissaniz 700-1000 ytl olsa alinan gelir bir yilda insanin bayagi ihtiyaci gorulur geleki Turkiye de aileler cok anlayisli herkes genelde ana baba evinde oturuyor masraflari onlar oduyor kirada yoksa super bence. Ben ana baba evinde oturdugum gunleri ozluyorum hic sorumlulugum yokmus valla.

Esinizi tebrik ederim restorantta calistigi icin.

Son düzenleme:
Back
X