hamileliğimde bende devlet hastanesine gittim. tam bir rezaletti. sırf normal doğum için gidiyordum oraya, VIP de doğum yapmayı planlıyordum. hamileliğin son ayında doktor seçme şansın bile olmuyordu, 4 nolu odaya gönderiyorlar seni 1 doktor var sadece o bakıyor o kadar hastaya. bebeğin ne kilosunu ne boyunu söylüyorlar. sorduğunda ağzını açıp tek keli etmiyordu. içerde benim dışımda iki hasta daha oluyordu hep. sanırım birine söylersem diyerinede söylemem gerekir diye düşünüp susuyordu. bi keresinde acilden giriş yaptım ağrım var diye yine bu 4 nolu odaya gönderdiler, aynı doktor yandaki odaya geç geliyorum dedi. ben yatağa yattım bekliyorum adam beni unutmuş diğer odada muayene yapıyor. çok sinirlenmiştim, kızdım bağırdım acile geri gittim, ordan bi görevliyle beni tekrar 4 nolu odaya gönderdiler. bide hakkımda tutanak tutuyolarmış. beni başhekime falan gidiyorum sandılar herhalde, keşke gideymişim. ağrıdan korkudan insan düşünemiyor o kadarını, ben kendime bakıcak bi doktor bulma derdindeydim. sonrasında mimlendim tabi. doktor seçme şansım omadığından aynı yer aynı doktor aynı hemşireleri ilgi alaka sıfırdı. kadınsınız, anne adayısınız, içiniz kıpır kıpır ama ordaki doktor ve hemşirelerin size bir bakışı varki anlatamam. her gidişimde psikolojim bozuluyordu. 40. haftayı doldurunca normal doğum olmayacagını anlaşılınca, özelde sezeryan olmaya karar verdim. sırf normal doğum için orayı tercih etmiştim ama binkere pişman oldum. doktor seçme şansının olmaması kadar kötü birşey yok, böyle bir uygulamanın olması ne kadar saçma. ayrıca oradaki hastalarla bol bol konuşma fırsatım oldu, kimseye bebeğin cinsiyetini yada kilosunu söylemiyorlar. eğerki söylenirse bir kız diyor öbürü oglan, bana bayanların anlatması bu, resmen dalga geçiliyor. bi çogu "bu gidişle bebeğin cinsiyetini doğunca öğrenicez" diyordu. ordaki bi çok insanın özel doktora gidecek parası yoktu, bu yüzden elleri mahkum tekrar tekrar geliyorlardı o hastaneye. Allah ordaki insanlara sabır, doktorlarınada vicdan versin..