Devlet hastanelerinde bu sorunu yaşayan yalnız ben miyim?

hamileliğimde bende devlet hastanesine gittim. tam bir rezaletti. sırf normal doğum için gidiyordum oraya, VIP de doğum yapmayı planlıyordum. hamileliğin son ayında doktor seçme şansın bile olmuyordu, 4 nolu odaya gönderiyorlar seni 1 doktor var sadece o bakıyor o kadar hastaya. bebeğin ne kilosunu ne boyunu söylüyorlar. sorduğunda ağzını açıp tek keli etmiyordu. içerde benim dışımda iki hasta daha oluyordu hep. sanırım birine söylersem diyerinede söylemem gerekir diye düşünüp susuyordu. bi keresinde acilden giriş yaptım ağrım var diye yine bu 4 nolu odaya gönderdiler, aynı doktor yandaki odaya geç geliyorum dedi. ben yatağa yattım bekliyorum adam beni unutmuş diğer odada muayene yapıyor. çok sinirlenmiştim, kızdım bağırdım acile geri gittim, ordan bi görevliyle beni tekrar 4 nolu odaya gönderdiler. bide hakkımda tutanak tutuyolarmış. beni başhekime falan gidiyorum sandılar herhalde, keşke gideymişim. ağrıdan korkudan insan düşünemiyor o kadarını, ben kendime bakıcak bi doktor bulma derdindeydim. sonrasında mimlendim tabi. doktor seçme şansım omadığından aynı yer aynı doktor aynı hemşireleri ilgi alaka sıfırdı. kadınsınız, anne adayısınız, içiniz kıpır kıpır ama ordaki doktor ve hemşirelerin size bir bakışı varki anlatamam. her gidişimde psikolojim bozuluyordu. 40. haftayı doldurunca normal doğum olmayacagını anlaşılınca, özelde sezeryan olmaya karar verdim. sırf normal doğum için orayı tercih etmiştim ama binkere pişman oldum. doktor seçme şansının olmaması kadar kötü birşey yok, böyle bir uygulamanın olması ne kadar saçma. ayrıca oradaki hastalarla bol bol konuşma fırsatım oldu, kimseye bebeğin cinsiyetini yada kilosunu söylemiyorlar. eğerki söylenirse bir kız diyor öbürü oglan, bana bayanların anlatması bu, resmen dalga geçiliyor. bi çogu "bu gidişle bebeğin cinsiyetini doğunca öğrenicez" diyordu. ordaki bi çok insanın özel doktora gidecek parası yoktu, bu yüzden elleri mahkum tekrar tekrar geliyorlardı o hastaneye. Allah ordaki insanlara sabır, doktorlarınada vicdan versin..

konur, zübeydehanımın karşısında, doğum ücretlerinide konuş bence gittiğinde,
ben bugün esentepe tıpmerkezine gittim demet hanıma, oda 21 liraydı, ultrasonlarıda dört boyutlu idi, doktorda gayet ilgiliydi, buda esentepe metro istasyonunun karşısında

Çok iyiymiş kızlar. Gidip orda beklemeye değmezmiş 20 21 lira için. Zaten 5 lira sgkya muayene ücreti veriyoruz. 15 lira daha verir hijyenik yere gideriz. Bilgilendirdiğiniz için çok sağolun.

Bende özele para vermemek için ilk kan ve idrar testlerimi devlette yaptırdım. Özeldeki gibi değil mutlaka, sana her sorduğunu anlatmıyorlar, bebeğine bakıcakmışın falan alelacele olduğu ve başında sıradaki hasta beklediği için sadece doktorun dediklerini dinliyosun. Tabi adı üstünde 'özel' ve 'devlet' bir yanda her muayene de verile 50 liralar, bi tahlilele verilen 100 liralar bi yanda herşey bedava. Herşeye rağmen bunlar kötü davranmalarına sebep değil. Bence hakkınızı arayın, şikayet edin gerekirse başhekime gidin. Onlar size istediğiniz bildiyi vermek zorunda.

Bir yandan da özelde de bazı sıkıntılar var, mesela kafa karıştıran tahliller, hep bi olasılık ihtimalleri, gerekli gereksiz tedbirler önlemler. bi noktada para dönüyor hep ortada. Ben çok şükür hastaneden de doktorumdan da çok memnunum. 2 li testi bile eğer ben ne olursa olsun bu bebeği doğurucam diyorsan yaptırmana kafanı bulandırmana gerek yok dedi. Bir diğer özel hastane de bi yakınıma 2 li testi yaptırmadı diye bi kolu yok, parmakları yok, suyun yok bebek teklikede dedi. Yani bence her hamile kadının mutlaka bir devlette birde özelde doktoru olmalı ve 1 doktorun dediğine inanmamalı.

bende ilk başdan beri devlete gittim her gidişimde idrar tahlili ve kantahlili yapdılar doktor her gidişimde ilaç yazdı demir b 12 folik asit falan. ama ultrasona hep sokmadı kafasına göre takılıo 5.bçk aylık hamileydm cinsiyeti öğrenmek istiodum dedim o zmn özele gitceksin burda cinsiyetini sölemezler dedi.bizde sağlık bakanlığını aradık ordaki memur da doktor uygun görürse sokar ultrasona dedi ama cinsiyet sölememe gibi bi durum yok dedi bende inat ettim özele gitmedim zaten durum sıkışık 6.5 aylıkken gttm cinsiyetinide öğrendm ama ondan snra 2 kez özel hastaneye gittim o kdr ilgilenioki doktor 10 dk bakdı ultrasonla neyi var neyi yok herşeini söledi devlette 30 sn bakıo sadece normal dio o kdr:S

Ben de FSM hastanesi Ayhan Çelik doktora gidiyorum. Çok şükür bir sıkıntı yaşatmadı bana, ne sorarsam söylüyor, ultrasonda bakıyor, demir hapımı verdi, renkli ult., ikili test tarihlerini verdi, tüm testlerimi yaptı vs. Çok memnunum ama doğumu nerde yapacağım ona karar veremiyorum işte :( Böyle şeyler duyunca tırsıyorum. Hastaneden hastaneye değişiyor demekki sanırım yoğunluğa bağlı sanırım.
Bence sen de arkadaşların dediği gibi uygun fiyatlı bir özel hstaneye git için rahat etsin.

ben hiç özel hastahaneye gitmedim hep devlete gittim ve hiçbir sorun yaşamadım tüm testlerim zamanında yapıldı doktor her soruma sıkılmadan usanmadan cevap verdi 12 haftalıkken cinsiyetini öğrendim kızımın

Back
X