Kızlar merhaba ben Ankara zekai Tahir hastanesine gidiyorum. 17+5 günlük hamileyim ama iki seferdir farklı doktorlara sormama (rica etmeme) rağmen "yasak ,soylemiyoruz " diyip soylemiyorlar. E bunca kişi cinsiyetini nerede öğreniyorrrr? Özele de gitmek istemiyorum muayene fiyatları 150-200den aşağı değildevlette öğrenen çok kişi duyuyorum, ben neden ogrenemiyorum anlamadim bi türlü .. Ne deyip neyapıp ogrenebilirimmmm onu sormak istedim . sanki birtek bana yasakmis gibi çok moralim bozukkk konu yanlış yerde ise tasinirsa sevinirim bilmeden actiysam
Yanilma payi oldugundan size kiz/erkek seklinde soyleyerek yonlendirme yapmak istememis olabilir.
Yasak mi bilmiyorum ama normalde soylenmiyor.
Ultrasonda erkek olarak soylenen bebegin dogum sonrasinda kiz oldugunun anlasilmasi sonucu doktorun bebegi degistirdigi gibi sorunlar olusuyor, kandirildik bizi yanilttilar diye.
İnternetten baktım sadece ve çok pahalıydı yaDevlet hastanesinde muayene olmak zorunda mısın?
Ya ne bileyim uygun özeller var. Muayenesi 15 20 TL olan tıp merkezleri falan var onlara git istersen cinsiyeti öğrenmek için.
Doğumu da devlette mi düşünüyorsun?
Aynen öyle.... Birde halen toplumda erkek çocuk isteğiyle , eğer kız cocuksa kadınlara hamileyken kötü davranıyorlar diye korumak amacli söylemeleri yasakmış ...Ben de yasak olduğuna dair birşey duymadım açıkçası.
Saçmalamış gittiğiniz doktorlar.
Ben olsam "sağlık bakanlığına sizi şikayet mi etmem gerekiyor" şeklinde bir tepki verirdim.
Çocuğunun cinsiyetini öğrenmekten daha doğal bir hakkı olabilir mi insanın ya?
Ayrıca, hangi devirdeyiz Allah aşkına...
Bildigim kadariyla doktorlar cinsiyeti soylemek zorunda degil, gittigi hekimi degistirsin ya da hastanenin kendi politikasidir o sebeple soylemiyorlardir. Bambaska bir hastaneye gitsin.haklısın özel hastaneler bile erken haftalarda söylemiyor ama 17+5 dediğin 18. hafta artık bildiğin bebek kıvamında. girmez ayrı mevzu ama artık ayan beyan görünür cinsiyet.
ben özele gidiyordum mesela 16. haftaya kadar söylemedi ama kesinleştirmek için. artık söylemeliler bence.. nasıl hazırlık yapacağız sonuçta?
bi de tıp gelişmiş bebekler karışsa dna testleri bilmem ne çıkar ortaya bu neyin kafası devlet hastanesininki?? ilginç.
Kızlar merhaba ben Ankara zekai Tahir hastanesine gidiyorum. 17+5 günlük hamileyim ama iki seferdir farklı doktorlara sormama (rica etmeme) rağmen "yasak ,soylemiyoruz " diyip soylemiyorlar. E bunca kişi cinsiyetini nerede öğreniyorrrr? Özele de gitmek istemiyorum muayene fiyatları 150-200den aşağı değildevlette öğrenen çok kişi duyuyorum, ben neden ogrenemiyorum anlamadim bi türlü .. Ne deyip neyapıp ogrenebilirimmmm onu sormak istedim . sanki birtek bana yasakmis gibi çok moralim bozukkk konu yanlış yerde ise tasinirsa sevinirim bilmeden actiysam
Evet bende aynen öyle duydumSize yine soylememis bana aman ne meraklisin napicaksin demişti doktor..
Sonra dışarıda erkek değil diye aldirmaya kalkan eşler vs gibi sorunlar olmasın diye dedi bir sağlık çalışanı.. bilemiyorum..
Yasak olayını bilemicem ama ilk oğlumda 20 haftalıkken kesin cinsiyet söyledi, öncesinde erkek gibi demişti ama kesin demiyorum demişti. Bence bir muayene daha bekleyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?