Devlet hastanesinde burun estetiği

Doğrusu bende de ''devlet hastanelerinde ameliyat olmak mı, akılsızlık!'' gibi bir kanı yok değildi. Fakat, Malatya'daki hastanenin doktoru Bilge Bey'e ameliyat olup da sonucunu beğenenleri okuyuncaya kadar. O'na ameliyat olmaya cesaret etmiş birinin yüreklice çıkıp anlatması bu tezimi çürüttü. Ameliyat olacak biri olarak, yanımda götürebileceğim biri olsaydı gözü kapalı Malatya'daki devlet hastanesine giderdim ama, İzmit'te olmak durumundayım.
Burun ameliyatının başarıyla sonuçlanması hem şans işi hem de burnun yapısıyla alakalı bir durum. Umarım güzel sonuçlar alırız...

Ben devlet hastanesinde ki acil vakaların hakkını keyfi bir nedenle ihlal etmiyorum ki canım, araştırma hastanesinde estetik ve plastik cerrahi bölümünde oluyorum bu ameliyatı hastanenin zaten haftada bir burun bir de meme yapma limiti var, bu ameliyatı başka bir sağlık sorunu kisvesi altında da göstermedim direk estetik için başvurdum, ameliyatın fiyatı neyse onu ödeyip olacağım ssk vs ile değil, cevabın yine de teşekkürler.

bilge bey malatya.. bu doktoru gerçekten çok duydum.. ama şöyle birşeyde var ben istanbulda devlet hastanesinin doktoruyla direk tanıdık sayesinde görüştüm.. ve bana pek yapma taraftarı olmadığını söyledi daha çok erkek hastalarım var çünkü, bayan hastalarım daha zor ve daha çok şey istiyorlar olmuyor istedikleri gibi ama yinede siz bilirsiniz dedi ve ben vazgeçtim yani aslında dediğiniz gibi şans işi ama bu durumu şansa bırakıpta revizyon olmak istemem allah korusun ve bir kere ameliyat olmuş kişi 2. ameliyat daha kötü olma riskide çoğalıyor bir kaç tl yüzünden değmez bence ve öyle olursa daha pahalı olur.. ayrıca barış çakır emre ilhan gibi güzel doktorlarda var tavsiye ederim ama onlara kimin gücü yeter bilemiyorum neyse hayırlısı olsun :)) sevgiler

Canım o zaman senin durumun farklı, yani tabii zaten estetik müdahale yapılmıyor olsa, devlet hastanelerinde plastik cerrah çalışmaz, o başka konu. Ben şuna çok sinirleniyorum: Bazı devlet veya üniversie hastanesi doktoru yok deviasyon bilmem ne diye gösterip hastayı ameliyat ediyor, bir de üzerine açıktan para alıyor. İşte bu hem acil hastaların hakkını gasp oluyor, hem de faturasız, dolayısıyla da vergisiz kazanç. Bir doktor bunu yapıyoru bile olsa, vicdans ahibi bir hasta bunu kabul etmemeli diye düşünüyorum; ne bileyim.

Dediğim gibi seni o limitte ameliyat etmeyi kabul ediyorlarsa çok iyi, çünkü o limite genelde kaza geçirenler falan dahil oluyro ve 6 ay sonraya gün veriyorlar. Yani benim bri yakınım 4 sene önce kaza geçirdi, şimdi yüz estetiği olması lazım, nisan ayına gün alabildi.

Arkadaşlar, doktor iyi olabilir, hastane iyi olabilir. Tamamen şans işi bu. Çok riskli bir davranış. Ameliyat olan insanları görmeden denemeyin. Burunda yamulma, çökme her bir şey olabilir. Ben bu riski alamazdım şahsen. Üstelik ben de zamanında Haydarpaşa Numune'de olmayı düşünmüştüm. İyi ki olmamışım.

bence doktorunun hastalarıyla konuşmaya çalış.ben ilk ameliyatımı özelde oldum.mahfetti.revizyonu hasekiden doktor gelip özelde yaptı.tam istediğim gibi oldu.doktorunu iyi araştırırsan devlet has.dok.güzel yapıyo.

bana da bu iş doktor da bitiyor gibi geliyor. ben de devlet hastanesinde ameliyat olmayı düşünüyorum. eğer doktor gerçekten iyiyse, zaten öncesinde özel muayehanesinde falan görüşülecektir ve doktor önceki hastalarla irtibat kurulmasını sağlayacaktır sanırım.

zaten doktoru bilmeden, önceki hastalarına bakmadan nereye gidersen git yanılırsın.

Son düzenleme:
devlet hastanelerinde bazı esnetikleri sigorta karşılıyormuş galiba bilgisi olan var mı bir de bazen doktorlar sağlık sorunu gibi gösterip estetik yapıyorlarmış böylelikle çok az ücret ödeniyor doktor devletten alıyor bilginiz var mı?

benim arkadaşta devlet hastanesinde oldu burunda sağlık sorununu sigortası karşıladı estetik için de doktora ayrıca para verdi güzelde oldu burnu bence o doktorlarda işinin ehli olduktan sonra güzel yapabilir ama güven meselesi işte şansa bırakırsak her sonuca hazır olmak gerekir doktorun hastalarıyla görüşmek lazım yani araştırmak lazım

Bu şekilde sağlık sorunu olarak gösterilen ameliyatlar sizce adil mi? bende devlet hastanesinde olacağım benimde maddi durumum kötü ama orda yanığı, kaza izi vs çeşitli nedenlerden dolayı gerçek sorunu olan insanların hakkını yiyemem. Devlet hastaneleri burun estetiği yapıyor, ama ameliyat tarihiniz acil vaka veya gerçek sağlık sorunu olan hastaların ameliyat olmadığı günlere veriliyor yani ileri bir tarihe oluyo genelde, devlet hastanelerinin haftada bir burun ve de bir meme estetiği yapma limiti var eğer ki bu ameliyat kişisel istek üzerine yapılıyorsa şayet...paranız yoksa biriktirin derim gerçekten mağdur olan insanların hakkını gasp etmek benim vicdanıma ters geliyor şahsen.sizide çok iyi anlıyorum burnunuzdan memnun olmayabilir psikolojik açıdan kendinizi kötü hissediyor olabilirsiniz maddi durumunuz özelde ameliyat olmaya elverişli olmayadabilir, ama bu şekilde bir şeye girişmek istemem şahsen çünkü burnum düzelecek belki ama ya vicdanım??? bunu hangi ameliyatla düzelttirebiliriz....devlet hastanelerinde estetik fiyatı 1000 tl civarı iyi araştırırsanız 800 e de bulursunuz...sevgiyle kalınnn

Son düzenleme:
devletteki doktorların başarısız olduğu fikrine hiç katılmıyorum. 3-5bin verince güzel 1000 lira verince kötü olacak diye bir mantıksızlık olamaz. mesela nebil bozdoğan çok başarılı bir cerrah. birkaç yıl öncesine kadar da ssk'da çalışıyormuş. şimdi nebil bey sskda çalışırken başarısız, özele geçince mi başarılı oldu? doktorun nerede çalıştığından çok doktorun yeteneği ön plana alınmalı.

ağzına sağlık canım. yani arkadaş alınmasın ama ben böyle bir soru sormaya bile utanırdım ameliyatımı böyle göstertip nasıl para vermem diye. o arada kimbilir kimin hakkını yiyor olacak, kimsenin ahını almaya değmez. hele ki mesele sağlıksa

peki bir insanın burun şekli gerçekten kötüyse, insanlar burnuna bakıyorsa veya hoş olmayan sözler söylüyorsa bu kişinin psikolojisi bozulmaz mı? ve bozuk bir psikoloji de sağlık sorunu değil midir? burnu o kadar kötü olup düğününü erteleyen insanlar tanıyorum -albümde profilden fotoğraf çektirmekten çekindiklerinden- veya kendini ezik hisseden.
bir bayanın hiç meme dokusu yoksa devlette olmalı çünkü o bir eksiktir bir ihtiyaçtır. veya burnu estetik açıdan gerçekten problemliyse. ama göğsü olup da daha büyüğü olsun diye isteyen, burnu hoş olup da daha kalkık daha minik bir burun isteyen ayrı.
bozuk bir psikoloji de sağlık sorunu diye düşünüyorum ve bu tür insanlar devletten yararlanabilir kanısındayım.

bu durumda burnun hoşluğuna kim karar verecek ki peki? limit ne, neye göre psikolojik bozukluk, neye göre şımarıklığa girecek ameliyat? ve üstelik burda kimin ameliyat hikayesini okusam önceden yan profil resmi çekilemiyordu, herkes psikolojik vaka olup devlete mi ödetti bunu? elbette ekstrem durumlar olabilir,sağlık sorunu olur ciddi bir kusur olur Allah kimseye göstermesin, ama arkadaş kaç yerde bu soruyu sormuş durmuş, 'sağlık sorunum var gibi göstertebileceğim doktor' demiş. dese ki benim şöyle şöyle ciddi durumum var, neden cevap verme ihtiyacı duyayım? devlet elbette sağlık sorunlarını karşılamalı, fakat ben ne kendimin ne yıllarca o devlette çalışmış saçını ağartmış anne babamın cebinden ödediği vergilerle, bir yalan üzerine kurulmuş harcamayı ödemek isterdim.

bu forumda aylarca para biriktirmiş, kredi almış insanlar var bu ameliyat için.bu şekilde bir soru sormak o yüzden bence itici oluyor.benim de görüşüm bu.

Ben de ilk başta devlet hastanesinde olmayı düşündüm. Üstelik kuzenim Haydarpaşa Numune'de plastik cerrahi bölümünde asistan doktor. Muayene olmaya gittim. Orada benim keyfimden önce gelen bir sürü hasta vardı, gerçekten utandım bu yaptığımdan. İnsanlar orada ciyak ciyak bağırıyordu resmen. 1 ay sonra olabileceğimi 1000 tl civarı bir ücret çıkacağını söyledi doktor, onu da kesin söyleyemedi devlet belirliyormuş onu.

Sonra Haydarpaşa Gata'ya gittim aynı sebepten, bu sefer askerler sırada bekliyordu plastik cerrahide, dediğim gibi tamamen bir yeri yanmış kopmuş insanlar vardı, yine utandım. Sonra orada görev yapan biri, gatada öğretim üyesi olan Prof. Dr. Fuat Yüksel'e gitmemi önerdi.

Bu devlet hastanesi macerasından sonra bir süre Numune'de ameliyat olabilmek için para biriktirdim. Sonra bu işten vazgeçtim ve paramı da harcadım. Yaklaşık 1 sene de ameliyat işinden de vazgeçtim.

Daha sonra tekrar ameliyat işini düşündüm, bu kez Sadullah Karun'a 2500 tl vererek ameliyat olmayı düşündüm. Tam görüşmeye gideceğim gün burada okuduğum olumsuz yorumdan sonra Fuat Hoca'dan randevu aldım, 3000 tl vererek ameliyatımı oldum.

Bunca yıl beklememin sebebi maddi sebeplerdi benim. Para bulmam çok şans eseri oldu.

Ama iyi ki devlet hastanesinde olmamışım. Tabii ki kötü olur diye bir şey yok. Hem çok büyük risk, hem de o kadar ihtiyaç sahibi insan varken bana yaptığım çok lüksçe geldi, burnumdan memnun olmasaydım çok büyük riskler almış olurdum. O yüzden özel hastanede güvendiğim bir doktora ameliyatımı oldum.

Son düzenleme:
bir tanıdığım ankara2da bir devlet hastanesinde3 ameliyat olmuştu ve gerçekten çok güzel bir burnu var bence bunu özel ve devlet diye ayırmamak gerekiyor

selam o bahsettiğin doktora ameliyat oldun mu acaba? ve adını ögrenebilir miyim?

ben devlet hastanesınde oldum 2 ay oldu sayılır yanı ılla ozelde olup cok para verınce sonuc super olacak dıye bı garantı yok tabı .sadece devlettede ozeldede arastırın doktorun pratiğinin olması ılgılenmesı cok onemlı .ama bence nerde olursa olsun eger nefes problemınız yoksa bu amelyat cekılecek bi iş degıl cunkı sonuc kotu olursa eger daha cok pısman olursunuz.

sen kime oldun anm? bn de devlette olmak istiyorum ama acil olmam lazm seni nekadr zamn snra amelyt yaptlar

sen kime oldun anm? bn de devlette olmak istiyorum ama acil olmam lazm seni nekadr zamn snra amelyt yaptlar

ben erzurumda oldum daha once gıtmıstım doktor ızındemıs 1 ay sonra yıne gıttım ogun tahlıller falan hemen ertesı gune amelyat bılıyorum ne cesaret dıyeceksın bende hayla sasırıyorum kendıme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…