Zaten sizin çalışıp çalışmamanıza izin veren/vermeyen birisiyle evlenmekten bhsediyorsunuz. Bence geçim sıkıntısından daha büyük bir sorun bu. Ama bunu dert etmem diyorsanız, evet onun dediği kadar var, bir memur maaşı ile İstanbul'da tek maaş çok zor geçinmek. Maaşın yarısı zaten kira, kalan yarısının yarısı da yol parası. Bir de size harçlığı neresinden versin 2000-3000 arası bir maaşın.Maalesef öyle, her yönden bahalı. Atanma gibi bir şey istek doğrultusunda var evet ama ikimizin ailesi de İstanbul'da olduğu için bu fikri kabul ettirmem çalışmama izin vermesinden daha zor olur. :)
Bunun yanıtını ben de arıyorum ama bulamıyorum ne yazık ki. Üniversite okuyorum ben, bu sene sonunda mezun olacağım. Geçimden falan tabi ki haberim var ama bir memurla yaşamanın hayatımdaki insanın bahsettiği kadar zor olduğunu düşünmüyorum yalnızca.[/QUOTE
üniversite okuyorsunuz kocaniz sizi calistirmasin diye mi bunca emegi verdiniz bunca sıkıntıyı cektiniz? Gecim derdinden once sizin hayatınızı hice sayan bi adamla nasil evlenirim diye düşünün.
Aileniz sizi evde oturasiniz diye mi okuttu arkadasim yazik etmeyin kendinize
Konu sahibide bu yıl mezun olacakmış üniversiteden.Konu sahibi, egitim durumunuz nedir ?
Size simdiden" calisma izni "(ne demekse artik) vermeyen adamla yola cikmayin.
Kusura bakmayin da alt tarafi edebiyat ogretmeni adam sana ne vaad ediyo acaba ?
Istanbulda tek ogretmen maasi zor bi hayat demek, aileden zengin degilse tabi
O adama sor bakim, "madem ben calismiyorum, bari sen anadoluda kucuk bir sehirde calis da masraflar azalsin, yada ek is yap " kabul etcek mi ?
Hele bi cocuk filan olsun,belli bir standartta yasamak ne kadar zorlasir.
Calismazsan calisma sen bilirsin ama elin adaminin simdiden senin hayatini planlamasina izin verme
babam devlet memuru iyi geçiniyoruz.sıkıntımız yok.öğretmenler az buluyo genelde kendi maaşlarını .niye bilemem.ama hep şikayet ediyorlar.bikere şükredeni duymadım.Merhaba Hanımlar...
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Konu şu ki; görüştüğüm bir insan var. Evlilik yolunda ilerliyoruz. Nasip olur da evlenirsek benim çalışmama karşı bir insan. Tamam burada problem yok. Ama kendisi de devlet memuru, lisede edebiyat öğretmeni. Sürekli geçim düzeyimizin sınırlı olacağından bahsediyor. Ben zaten gözü yükseklerde bir insan değilim ama bir memur ile maddi yönden geçim sağlamak da bu kadar zor mu?
senin bir mesleğin var mı peki?Merhaba Hanımlar...
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Konu şu ki; görüştüğüm bir insan var. Evlilik yolunda ilerliyoruz. Nasip olur da evlenirsek benim çalışmama karşı bir insan. Tamam burada problem yok. Ama kendisi de devlet memuru, lisede edebiyat öğretmeni. Sürekli geçim düzeyimizin sınırlı olacağından bahsediyor. Ben zaten gözü yükseklerde bir insan değilim ama bir memur ile maddi yönden geçim sağlamak da bu kadar zor mu?
senin bir mesleğin var mı peki?
Neden çalışmanı istemiyor?
Dış ticaret okuyorum ben. Mezun olmadım daha. Bu yıl mezun olacağım.
Sadece devlet kurumlarında ya da çok kurumsal olan firmalarda çalışmam gerektiğini düşünüyor. Ofis tarzı ya da henüz oturmamış bir şirkette çalışmama istemiyor. Devlet kurumu ve kurumsal firmaların her açıdan daha güvenli, daha seviyeli olduğu kanaatinde...
Onca yılın emeklerini, hayallerini nasıl bir adam için bir köşeye atacaksın?
Ben anlamıyorum bir erkek nasıl çalışmanı istemiyorum der? Hadi o dedi, bir kadın bunu nasıl kabul eder? Bir öğretmen maaşıyla nasıl geçinmeyi düşünüyorsun, hayallerini nasıl gerçekleştireceksin, nasıl mutlu olacaksın? Çok para mutluluk getirmez ama geçim sıkıntısı mutsuzluk getirir.
Düşündüm, taşındım, benim hayallerim var, çalışmaktan asla vazgeçmem. İllaki ev hanımı birini istiyorsan, o ben değilim de. Adam seni kaybetmemek adına, düşüncelerine önem vermiyor, ne olursa olsun deyip, kendi fikirlerini dayatıyor, çalışacağım ben desen, belki terkedecek seni. Ama sen kendi hayallerinin arkasında duramıyorsun. Benim hayattan beklentilerim var, hem maddi, hem manevi. Ailemin emeği var, onların hakkı var diyemiyorsun.
Yazıklar olsun ya. Ne önemliymiş evlilik.
Ne önemliymiş evlilik dediğinize göre sanırım bekarsınız. Hoş pek evlenebileceğinizi de düşünmüyorum. Yazıklar olsun da ne demek? Burada birbirimizin dertlerine çözüm aramak, fikir üretmek adına yazıyoruz, çiziyoruz bir şeyler değil mi? Savunduğunuz şey doğru olabilir, hoş ne olursa olsun her düşünceye saygı duyulmalı. Geri kalan ve günlük hayatınızda ya'layıp yuh'lamak yerine daha kibar bir dille ifade ederseniz düşüncelerinizi eminim ki bu daima kazandıracaktır size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?