Devlet memuru eşlerinden yardım.

Asgari ucretle 4 cocuk bakan aileler de var ama nasil bakiliyor. Onemli olan bu. Hele ist. Gibi bir yerde. Eviniz kira mi olacak. Ben ist. U bilmem ama arkadasim istanbul a tasinacak 2000 liraya kumes gibi evler varmis.
Artık butun cocuklar 3 yasinda krese gidiyor. Annenin calisip calismamasi ile alakasi yok Gunumuzde cocuklarin gelisimi icin sart. En kotu kres 600.

Arabaniz var mi bilmiyorum. Varsa arabanin masrafi cok oluyor araba yoksa daha zor birde onu almak icin ugras.
Haftalik adam gibi pazar yapsan en az 50 tl. Mutfak masrafi, aidat, hafta sonu cikayim desen en az 100 tl.
Valla ya bizim paranin bereketi yok ya biz kari koca para harcamayi bilmiyoruz. Luksumuz, kredi kartimiz yok. Bir ev aldik onun kredisi var1000tl., arabanin masrafi, cocugun kresi, aidat vb. Bi luksum aylik 400tl kadin geliyor, bide kendi ev kiramizin ustine 300 tl katip baska bir evde kirada oturuyoruz o. Ama 3 aydır 1600 tl biriktirene kadar gobegimiz catladi.
Aylik gelirimiz 6000 tl. Esimin hediye cekleri vb. Var ama büyük sehirde bereket yok.
 
Maalesef öyle, her yönden bahalı. Atanma gibi bir şey istek doğrultusunda var evet ama ikimizin ailesi de İstanbul'da olduğu için bu fikri kabul ettirmem çalışmama izin vermesinden daha zor olur. :)
Zaten sizin çalışıp çalışmamanıza izin veren/vermeyen birisiyle evlenmekten bhsediyorsunuz. Bence geçim sıkıntısından daha büyük bir sorun bu. Ama bunu dert etmem diyorsanız, evet onun dediği kadar var, bir memur maaşı ile İstanbul'da tek maaş çok zor geçinmek. Maaşın yarısı zaten kira, kalan yarısının yarısı da yol parası. Bir de size harçlığı neresinden versin 2000-3000 arası bir maaşın.
Ayrıca maaşını asla sormam demişsiniz. O ne demek ki öyle? Beraber yaşayacaksınız, siz de çalışmayacağınıza göre sizin de maaşınız olmuş olmayacak mı o para? Bilmeye hakkınız var. Haktan öte bilmeniz gayet olağan bir durum.
 
Valla ben öğretmenim eşim doktor hayat standardımız aman aman yüksek değil. Bir öğretmen maaşıyla geçinmek çok çok zor, bir de çocuk olursa işler daha kötü olur. Kadınların çalışmasına hor gözle bakan bir eğitimciye de bu davranışını yakıştırmadım.
 
 
Ben de esim de ogretmeniz .ben evlendikten iki yil sonra atandim. O iki yil çok zorlandik. Bebegim doğdu ona istediğim her şeyi alamadim. Sonra atandim bu sefer de çocuğuna baksin diye bi bakici tuttum. O da Allah tan korkmazin biri cikti. Çocuğuma ne eziyetler etmiş bagirmalar kizmalar iste o zaman da calistigima çok pişman oldum .Vicdan azabi ile ise gittim geldim.Velhasil ne calismak kolay ne de tek maaşla geçinmek.Evimiz olacaksa en azindan çocuğun olana kadar calisabilirsin
 
Evleneceğim kişi çalışmama izin vermiyor ne demek ya. Çocuk musunuz siz. Hoş çocuk olsa bu kadar laf dinlemez. Hem sizi okutan anne babanız. Gelip burda memur maaşıyla istanbul da geçinilir mi diye sorduğunuza göre geçimden de haberiniz yok. Hadi bi hesaplayın bir çocuk kaç bin TL'ye okutulıyormuş bu devirde. Ailenizin emeğini maddi desteğini umutlarını sizden beklentilerini kadınların çalışmaması gerektiğini düşünen bir erkek için çöpe mi atıyorsunuz. Yazık gerçekten. Bence siz bu durumu ailenize sorunç sonuçta bu devirde okumak isteyip okuyamayan o kadar kızımız varki. Kıymet bilin
 
İstanbulda öğretmenim eşimin maaşı da benimki gibi.çok şükür ki eşim evimizi aimış.yoksa çift maaş bile istanbul da ancak geçiniliyor.ha ben hiç sinemaya gitmem,tatil yapmam, ayda 100 liradan fazla giyime para vermem,dışarıda yemem diyorsanız zar zor da olsa geçinebilirsiniz.ama ilerde pişman olacağınıza şimdiden emin olabilirsiniz
 
Konu sahibi, egitim durumunuz nedir ?

Size simdiden" calisma izni "(ne demekse artik) vermeyen adamla yola cikmayin.

Kusura bakmayin da alt tarafi edebiyat ogretmeni adam sana ne vaad ediyo acaba ?


Istanbulda tek ogretmen maasi zor bi hayat demek, aileden zengin degilse tabi

O adama sor bakim, "madem ben calismiyorum, bari sen anadoluda kucuk bir sehirde calis da masraflar azalsin, yada ek is yap " kabul etcek mi ?

Hele bi cocuk filan olsun,belli bir standartta yasamak ne kadar zorlasir.

Calismazsan calisma sen bilirsin ama elin adaminin simdiden senin hayatini planlamasina izin verme
 
Tek maaşla geçim çok zor. Biz çift maaşla bile zorlaniyoruz zaman zaman.. Evde cocuk baksan? Yine de izin vermez mi müstakbel eşin?
 
ben de öğretmenim. bekarım. tek başıma yaşıyorum. ev kiram 450 ama bazı aylar ay sonuna para kalmıyo doğru düzgün
çünkü ne kadar tutumlu da olsam ben bi kadınım. ihtiyaçlarım illaki oluyo.

belki nişanlınız çalışmayan bi kadını ev işleri ve yemek yapma derdinden kurtulmak için istiyodur. onun da bu hakkı yani herkes çalışan kadınla evlencek diye bişey yok. bnce nişanlınızı ikna etmek yerine kendinize önce sorun. çalışmak istiyo musunuz, istemiyo musunuz? buna göre bu adamla evlenin.
 
Konu sahibide bu yıl mezun olacakmış üniversiteden.
 
Valla herkes kpss için kendini yırtıyor..Memur olmak bu kadar kötüyse neden milyonlar bunu istiyor anlamış değilim!!
Yaşadığın şehre göre değişir hayat standartın bu kadar basit. Öğretmenin maaşını da adama sormana gerek yok google sorsan yeter!
 
babam devlet memuru iyi geçiniyoruz.sıkıntımız yok.öğretmenler az buluyo genelde kendi maaşlarını .niye bilemem.ama hep şikayet ediyorlar.bikere şükredeni duymadım.
 
senin bir mesleğin var mı peki?
Neden çalışmanı istemiyor?
 
senin bir mesleğin var mı peki?
Neden çalışmanı istemiyor?

Dış ticaret okuyorum ben. Mezun olmadım daha. Bu yıl mezun olacağım.
Sadece devlet kurumlarında ya da çok kurumsal olan firmalarda çalışmam gerektiğini düşünüyor. Ofis tarzı ya da henüz oturmamış bir şirkette çalışmama istemiyor. Devlet kurumu ve kurumsal firmaların her açıdan daha güvenli, daha seviyeli olduğu kanaatinde...
 

o konuda haklı..

ama tek maaşla İstanbul da ne yapacaksınız.. onun yerine küçük şehre taşının... rahat edersiniz. İstanbul da karı koca memur olsanız da zorlanırsınız sanırım.
 
Onca yılın emeklerini, hayallerini nasıl bir adam için bir köşeye atacaksın?

Ben anlamıyorum bir erkek nasıl çalışmanı istemiyorum der? Hadi o dedi, bir kadın bunu nasıl kabul eder? Bir öğretmen maaşıyla nasıl geçinmeyi düşünüyorsun, hayallerini nasıl gerçekleştireceksin, nasıl mutlu olacaksın? Çok para mutluluk getirmez ama geçim sıkıntısı mutsuzluk getirir.

Düşündüm, taşındım, benim hayallerim var, çalışmaktan asla vazgeçmem. İllaki ev hanımı birini istiyorsan, o ben değilim de. Adam seni kaybetmemek adına, düşüncelerine önem vermiyor, ne olursa olsun deyip, kendi fikirlerini dayatıyor, çalışacağım ben desen, belki terkedecek seni. Ama sen kendi hayallerinin arkasında duramıyorsun. Benim hayattan beklentilerim var, hem maddi, hem manevi. Ailemin emeği var, onların hakkı var diyemiyorsun.

Yazıklar olsun ya. Ne önemliymiş evlilik.
 

Ne önemliymiş evlilik dediğinize göre sanırım bekarsınız. Hoş pek evlenebileceğinizi de düşünmüyorum. Yazıklar olsun da ne demek? Burada birbirimizin dertlerine çözüm aramak, fikir üretmek adına yazıyoruz, çiziyoruz bir şeyler değil mi? Savunduğunuz şey doğru olabilir, hoş ne olursa olsun her düşünceye saygı duyulmalı. Geri kalan ve günlük hayatınızda ya'layıp yuh'lamak yerine daha kibar bir dille ifade ederseniz düşüncelerinizi eminim ki bu daima kazandıracaktır size.
 

Nişanlıyım canım, 8 yıllık beraberliğim var. Yorum yapacak yeterliliğe sahip miyim senin gözünde? Ya da yorum yapmak için illaki evli falan mı olmam lazım?

Üniversiteden yeni mezunum. 5 aydır iş arıyorum, bu süreçte ne kadar yıpranıldığını tahmin edemezsin. Bir mülakata gidiyorsun, kapının önünde senin gibi bilmem kaç kişi bekliyor. Olumsuz bir durum varsa, arayıp haber bile vermiyorlar, günlerce telefon ya da mail bekliyorsun.

Bazı pozisyonlara özellikle staj deneyimi ya da 6 ay- 1 yıl deneyimi olan kişileri tercih ediyorlar. Sevgilinin beğenmediği o sözde kurumsal olmayan ya da ofis şeklinde olan iş yerleri dış ticaret okuyan biri için ne kadar önemli tahmin edemezsin. O beğenmediğiniz yerlerde deneyimi olan insanlar, seni kırk kere eleyecek mülakatlarda.

Ben senin kötülüğüne yazmadım, yorumumda da ne hakaret var, ne saygısızlık. Aklın başına gelsin diye agresif bir tutumla yazdım ve hala arkasındayım. Evliliği toz pembe sanıyorsun, evliliği o kadar önemli bir şey sanıyorsun ki hatta, sana yorum yazmam için evli olmam gerektiğini ve hatta bu düşüncelerimden dolayı evlenmemin zor olduğunu sanıyorsun. Ama değil. Dışarı da okuduğun okula, ailenin emeklerine saygı duyacak, seni destekleyecek, senin hayatını yönetmeye çalışmayacak kişilerde var. Sevgilin hatalı, egoist, ve kompleksli.

İstersen bana kız, istersen kırıl. Hayat herkes için zor, ekmek aslanın ağzında. Ben okuduysam evlatlarım benim çektiğim zorluğu yaşamasın diye okudum. Hayatım daha iyi olsun diye okudum. Yeteneklerim körelmesin, kendi ayaklarım üzerinde durayım diye okudum. Evliliğimde, ya da yaşlılığımda kimseye muhtaç olmayayım diye okudum. Sen neden okudun? Öylesine mi?

Yazık değil mi emeklerine, hayallerine? Seni senden çok düşünmüşüm demek ki, yazık ben acıdım senin ailene, emeklerine, hayallerine. Gereksiz yere ciddiye almışım demek ki.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…