Devlet okuluna kayıt_Anasınıfı peki ya boşanmış anneler?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Merhaba kızlar
gündemim oldukça mesgül bu ara
1- 2 hafta içinde 2010 2.ay dogumlu oglumun kayıdı olacak ancak hiç bilgi alamıyorum
evrak neler isteyecekler çalışıyorumda malum önceden toparlanması gereken şeyler varsa önceden hazırlamak istiyorum vakit dar ama en azından varken
ve boşanmış bir anneyim 2010 yılında boşandım oğlumun dogumundan sonra biyolojik baba ortada yok
velayet bende , boşanma ilamı var yaklaşık 2 sene öncede yeniden evlendim
şimdi bu kayıtlarda beni sıkıntıya sokacak birşey varmı bilen eden duyan yapan bir yardımcı olabilirmi acaba?

Bosanma yada oz babayla ilgili bir sıkıntı olmaz siz sadece kayit yaptiracaksiniz o kadar arkadasim...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cnm bir sıkıntı olmaz.
Normal git kaydını yaptır..
Muhtarlıktan kağıt isterler,
vesikalık fotoğraf falan..

sanırım ogrendım
bır arkadasım ıdareyı aradı sagolsun , esımın kımlıgı ıle kayıt olacakmıs oglum
ogretmenede rıca ettıkmı soyadını zıkretmesın dıye sanırım cok korkulacak bırsey degılmıs yanı buyuk sıkıntı deıglmıs bu durum
resmı olarak ıkı bucuk seneyı doldurmamız gerekıyorkı esım cocugu uzerıne alabılsın yanı evlatlık alabılmesı ıcın bu durumda cocuk bı donem baska bır soyad bır donem baska bır soyad ogrenmemıs olacak ınsallah ogretmenımızde ınsaflı ve anlayıslı bırı cıkar

Yeni esinizin evlatlik almasi icin oz babasindan izin almaniz gerekecekmi acaba .. biyolojik baba yok ortada demistiniz.. merak ettim?

Merhaba kızlar
gündemim oldukça mesgül bu ara
1- 2 hafta içinde 2010 2.ay dogumlu oglumun kayıdı olacak ancak hiç bilgi alamıyorum
evrak neler isteyecekler çalışıyorumda malum önceden toparlanması gereken şeyler varsa önceden hazırlamak istiyorum vakit dar ama en azından varken
ve boşanmış bir anneyim 2010 yılında boşandım oğlumun dogumundan sonra biyolojik baba ortada yok
velayet bende , boşanma ilamı var yaklaşık 2 sene öncede yeniden evlendim
şimdi bu kayıtlarda beni sıkıntıya sokacak birşey varmı bilen eden duyan yapan bir yardımcı olabilirmi acaba?

öncelikle hayırlı olsun oğlunuzun okula başlaması:)
ben anasınıfı öğretmeniyim. kayıt için sizden ve çocuğunuzdan kimlik fotokopisi alırlar. velayetin sizde olduğu evrakın da fotokopisini isterler. kayıt formu dolduracaksınız. 6-8 vesikalık fotoğraf boğaz kültürü ve bulaşıcı hastalığı olmadığına dair rapor aşı kartı fotokopisi biz bunları istiyoruz. boğaz kültürü ve hastlık olmadığına dair rapor bazı okullarda isteniyor yine de hazırlıklı olun. öğretmen konusunda emin olun bütün meslektaşlarım anlayışla karşılar. biyolıjik babayı görmüyorsa okul yönetimine dilekçe verin okuldan almaması gerektiği konusunda. öğretmenle okul açılmadan 1 gün önce konuşun genelde ilk gün tanışmalarda anne baba hakkında sorular sorarız okula alışsın diye. sohbet ederiz. öğretmen durumu bilirse daha farklı yöntem dener. gerekirse okul rehber öğretmeninden de yardım alın.

ben de boşanmış bir anneyim benim de oğlum eylülde okula başlayacak ve bizim de biyolojik babamız ortada yok yani çocuğu görmek istemiyor. sizi çok iyi anlıyorum. zor bir süreç ama atlatılavak emin olun.

burada bizim gibi olan annelerle birbirimize destek olacağız artık :40::40::40::40::40::40:

Ben kizimi krese kaydettirkende okula baslarkende velayetin bende olduğuna dair bir belge vermedim. . Daha dogrusu istemediler.. demek ki heryerde uygulama farkli..

Devlet anaokulu için sizin ve çocuğun kimlik fotokopisi aşı kartı vesikalık foto yeterli.En önemlisi okul aile birliğine yapacağınız bağış :) o tamamsa diğerleri eksik bile olsa kaydı alırlar emin olun :p Kayıt olmaya gittiğinizde ya da okul başladığında dolduracaginiz belgeler olacak. Orada zaten özel durumunuz boşanma falan sorulacak belgeleri ona göre doldurursunuz. Öğretmeniyle özel durumunuzu mutlaka konuşun. Böyle bir durumda hiçbir öğretmenin anlayissiz davranacagini sanmam. Hayırlı olsun

Yeni esinizin evlatlik almasi icin oz babasindan izin almaniz gerekecekmi acaba .. biyolojik baba yok ortada demistiniz.. merak ettim?

Açıkcası tamamen hakime bağlı
4 sene bitti ayrılalı, baba ortada yok talep yok maddi manevi herhangi bir desteği olmadı artık olmasınıda istemiyorum çünkü 2 seneye yakındır evliyim 1.5 senede sevgiliik dönemimiz oğlumun şuan hiçbirşeyden haberi yok bu kadar küçükken aklının karışmasına müsade edemeyeceğim zamnı geldiğinde elbette öğrenecek dilerim mahkememiz olumlu sonuçlanır

öncelikle hayırlı olsun oğlunuzun okula başlaması:)
ben anasınıfı öğretmeniyim. kayıt için sizden ve çocuğunuzdan kimlik fotokopisi alırlar. velayetin sizde olduğu evrakın da fotokopisini isterler. kayıt formu dolduracaksınız. 6-8 vesikalık fotoğraf boğaz kültürü ve bulaşıcı hastalığı olmadığına dair rapor aşı kartı fotokopisi biz bunları istiyoruz. boğaz kültürü ve hastlık olmadığına dair rapor bazı okullarda isteniyor yine de hazırlıklı olun. öğretmen konusunda emin olun bütün meslektaşlarım anlayışla karşılar. biyolıjik babayı görmüyorsa okul yönetimine dilekçe verin okuldan almaması gerektiği konusunda. öğretmenle okul açılmadan 1 gün önce konuşun genelde ilk gün tanışmalarda anne baba hakkında sorular sorarız okula alışsın diye. sohbet ederiz. öğretmen durumu bilirse daha farklı yöntem dener. gerekirse okul rehber öğretmeninden de yardım alın.

ben de boşanmış bir anneyim benim de oğlum eylülde okula başlayacak ve bizim de biyolojik babamız ortada yok yani çocuğu görmek istemiyor. sizi çok iyi anlıyorum. zor bir süreç ama atlatılavak emin olun.

burada bizim gibi olan annelerle birbirimize destek olacağız artık :40::40::40::40::40::40:
babayla ilgili soru sorulmasıdna sıkıntı yok aslında çünkü yukarıda da dediğim gibi kendini bilmeye başladığından beri baba faktörü hep vardı hayatımızda ikisini birbirinden ayrı tutmadım yani baban ne iş yapıyor kaç yaşında filan gibi sorular bizi etkilemez ,

çokta heycanlıyım evrakları önceden toparlamak istiyorum çalıştığım için vaktim kısıtlı olacak diye düşünüyorum ama tahlil kısmını hiç bilemedim yani duymamıştım bakalım nasıl olacak ,

Ben kizimi krese kaydettirkende okula baslarkende velayetin bende olduğuna dair bir belge vermedim. . Daha dogrusu istemediler.. demek ki heryerde uygulama farkli..

peki ayrı olduğunuzu dile getirmişmiydiniz sözel yada yazılı olarak?

Devlet anaokulu için sizin ve çocuğun kimlik fotokopisi aşı kartı vesikalık foto yeterli.En önemlisi okul aile birliğine yapacağınız bağış :) o tamamsa diğerleri eksik bile olsa kaydı alırlar emin olun :p Kayıt olmaya gittiğinizde ya da okul başladığında dolduracaginiz belgeler olacak. Orada zaten özel durumunuz boşanma falan sorulacak belgeleri ona göre doldurursunuz. Öğretmeniyle özel durumunuzu mutlaka konuşun. Böyle bir durumda hiçbir öğretmenin anlayissiz davranacagini sanmam. Hayırlı olsun
baba kimlik fotokopisi istenecek miş sanırım elzem durumlarda ulaşılsın vs gibilerinden , orayada eşimin kimliğini verecekmişiz , buarada bir arkadaş yazmıştı okuldan gelip almasın diye hoş hangi okul olduğunu nereden bilecek ama yinede bunu yapmakta yarar zaten öğretmen ile eşim ve ben tanışmalıyız hatta aramızı iyi tutmalıyız diye düşünüyorum

Bakalım nasıl gelişecek herşey

sanırım ogrendım
bır arkadasım ıdareyı aradı sagolsun , esımın kımlıgı ıle kayıt olacakmıs oglum
ogretmenede rıca ettıkmı soyadını zıkretmesın dıye sanırım cok korkulacak bırsey degılmıs yanı buyuk sıkıntı deıglmıs bu durum
resmı olarak ıkı bucuk seneyı doldurmamız gerekıyorkı esım cocugu uzerıne alabılsın yanı evlatlık alabılmesı ıcın bu durumda cocuk bı donem baska bır soyad bır donem baska bır soyad ogrenmemıs olacak ınsallah ogretmenımızde ınsaflı ve anlayıslı bırı cıkar

Sevgili Cutemom.
Lütfen şu soyismini takmayın kafanıza.
Onun hiç incinmemesini istiyorsunuz anlıyorum ama inanın çok takmıyorlar.
Benimkiler biryerde isimleri söylerken kendi soyisimlerini ve benim ismimi soyismimi çok rahat söylüyorlar.
Sıradan bir olaymış gibi.
Üzerinde bir kez konuştuk sadece.
İnsanlar evlilerse kocalarının değillerse babalarının soyadını alırlar dedim sebep olarak..
Çok büyütmeyin üzmeyin kendinizi bunun için.
Biz fazla hassas davranıyoruz bu konularda.
Rahat olursak onlar da rahat oluyorlar..

Sevgili Cutemom.
Lütfen şu soyismini takmayın kafanıza.
Onun hiç incinmemesini istiyorsunuz anlıyorum ama inanın çok takmıyorlar.
Benimkiler biryerde isimleri söylerken kendi soyisimlerini ve benim ismimi soyismimi çok rahat söylüyorlar.
Sıradan bir olaymış gibi.
Üzerinde bir kez konuştuk sadece.
İnsanlar evlilerse kocalarının değillerse babalarının soyadını alırlar dedim sebep olarak..
Çok büyütmeyin üzmeyin kendinizi bunun için.
Biz fazla hassas davranıyoruz bu konularda.
Rahat olursak onlar da rahat oluyorlar..

evet haklısınız aslında
ben bu olaya ne kadar sıradan ve olagan bakarsam belkıde durumda bu sekılde gelısır
pekı durumunuz tamamen benımle aynımı yanı bıyolojık babadan ayrı ve cocukları gormuyormu ve evlimisiniz , bizim durumumuzda tabi gurur meselesi yapmıyorum ama hiç evlenmemiş bile olsaydım çocuğu için herhangi bir adım atmamış ve muhtemelen atmayacak bir adamın soyadıyla anmak ıstemezdım cocugumu
fazlamı buyutuyorum bilemem ,

evet haklısınız aslında
ben bu olaya ne kadar sıradan ve olagan bakarsam belkıde durumda bu sekılde gelısır
pekı durumunuz tamamen benımle aynımı yanı bıyolojık babadan ayrı ve cocukları gormuyormu ve evlimisiniz , bizim durumumuzda tabi gurur meselesi yapmıyorum ama hiç evlenmemiş bile olsaydım çocuğu için herhangi bir adım atmamış ve muhtemelen atmayacak bir adamın soyadıyla anmak ıstemezdım cocugumu
fazlamı buyutuyorum bilemem ,

Ne kadar tedirgin olursak çocuklar da tedirgin olurlar.
Ben içimde kopan fırtınaları hiç hissettirmedim çocuklarıma.
Çok olağan şeyler yaşadıklarımız önce kendimi inandırdım.
Kızım, anne ve babasının boşanma kararını yemek yemek, parka gitmek banyo yapmak gibi sıradan bir karar olarak algıladı. Çünkü ben ne geçiştirdim sorularını ne de çok fazla detay verdim.
Oğlum için durum farklıydı çünkü o çok küçük bir bebekti ayrıldığımzda.
Kızım da 3 yaşında.
Babayla görüşmeleri çok düzensiz ne yazık ki.
Üç ay görmediği zamanlar da oldu her hafta sonu aldığı da..
Ben evli değilim. İkisi de okula gidiyorla rve çalıştığım için ne yazık ki çok küçük başlamak zorunda kaldılar okula her ikisi de.
Soyisimleri konusunda da hiç endişem yok.
Kimin soyisimlerini taşıdıkları hiç önemli değil benim için.
Ya da babalarının kim oldukları.
Onlar benim çocuklarım. Ben onları çok seviyorum.
İsimleri bile önemli değil. Kızım ve oğlum. Evlatlarım..Sadece o kadar.

Evet cute... kreş e baslarkende okula baslarkende bekar bir anne olduğumu belirttim.. icin rahat olsun bence.. babanin kimlik fotokopisini istemis olabilirler tam harirlayamiyorum. . Ama ayrı oldugumuzu söyleyince sıkıntı yaratmamislardi herhalde.. birde zaten bu belgelerin hepsi formaliteden ibaret aslinda.. bende öğretmenim oradan biliyorum. Sizin sadece dikkat edeceginiz ogretmenine sinif ablalarina idareciye varsa servis şoförü ne gerekli bilgileri vermek.. Eğer biyolojik babayla iletişim hic olmasin istiyorsaniz mutlaka belirtin.... dun aksam sizin icin üvey babanin evlatlik almasi konusunu arastirdim.. yeni esinizin oglunuzu evlatlik olarak almasi icin ne yazik ki oz babanin ve varsa uvey babanin cocuklarinin izinleri gerekiyormus..umarim hersey istediginiz gibi olur.. oglunuzla mutlu olun her zaman insalllah..

Eklentiler

• $1400827799123.webp
    $1400827799123.webp
    43,5 KB · Görüntüleme: 73
Velayet annede sorun yok o konuda babanin rizasi aranmaz

ciddi misin öyle olur mu ya, velayet annede olunca babasının soyağacından anne isteğiyle düşer mi çocuk? bu kadar kolay olmamalı adama bir şekilde ulaşır devlet hatta mahkeme olması gerekmez mi türkiye de evlat edinme olayları çok karmaşık ve zorlayıcı diye biliyorum

ciddi misin öyle olur mu ya, velayet annede olunca babasının soyağacından anne isteğiyle düşer mi çocuk? bu kadar kolay olmamalı adama bir şekilde ulaşır devlet hatta mahkeme olması gerekmez mi türkiye de evlat edinme olayları çok karmaşık ve zorlayıcı diye biliyorum

arkadaş anladığım kadarıyla çocuğun okula gönderilebilmesi için bunu söylemiş. evlatlık alma durumda tabi ki de mahkeme biyolojik babayı arar bulur kararını alır.

Son düzenleme:
bı yandan babalıktan men davası bu
sızde haksızlık degılmı manevı olaak yanında durmadıgı bır cocugun(maddı olarakta oyle ama para umruumda degıl) onun soyadından devam etmesı sızde cokmu adıl deıgl
elbette devlet ve hakım ıkna edılırse cocugun yararı oldugu dusunulurse o soyad degısır kımlık degısır kutuk degısır
suanda cocuga ayrıcak zamanı yok bellıkı parasınada kıyamadı 4 senedır bundan sornada onun ıcın ıyı olur mırastan men olur ayretten ısıne bıle gelebılır veyahut onu tamamen cıldırtabılırım bellı olmaz
Allah yardım etsın gonlumdekını nasıp etsın ınsallah

bı yandan babalıktan men davası bu
sızde haksızlık degılmı manevı olaak yanında durmadıgı bır cocugun(maddı olarakta oyle ama para umruumda degıl) onun soyadından devam etmesı sızde cokmu adıl deıgl
elbette devlet ve hakım ıkna edılırse cocugun yararı oldugu dusunulurse o soyad degısır kımlık degısır kutuk degısır
suanda cocuga ayrıcak zamanı yok bellıkı parasınada kıyamadı 4 senedır bundan sornada onun ıcın ıyı olur mırastan men olur ayretten ısıne bıle gelebılır veyahut onu tamamen cıldırtabılırım bellı olmaz
Allah yardım etsın gonlumdekını nasıp etsın ınsallah

elbette yaşayan bilir de oğlun büyüynce bu kararı kendi verse hani manevi babada biyolojik babada onun, ilerde senin rızan olmasa da görüşebilirler, bu yüzden ilerde oğlun sana kızmasın

Back
X