Devlet okuluna kayıt_Anasınıfı peki ya boşanmış anneler?

selam cute,ne zamandır yoktun:)
canım benim oğlan da bu sene devlet anaokuluna gitti,o da 2010 ekim doğumlu..
istenen öyle aman aman evrak yok aslında..velisi sen oalckasın..bi kayıt formu dolduruyorsun..orda zaten ebeveynlerle ilgili her ayrıntı yazıyor..anne baba boşanmış kimle kalıyor çocuk,odası var mı,evin durumu vs ....orada belirtirsin durumunuzu zaten..
yalnız cute soyadı konusu şöyle önemli..mesela Ata sınıfta her arkadaşını soyadıyla beraber biliyor..mesela yemek listesi,meyve listesi falan için liste yapıyorlar çocuk isimlerine göre ,evlere gönderiyorlar..yani çocuklar arası sorun olur mu bilmem.sınıfta duyarsa farklı soyadı bilemiyorum..müdürle görüşürsün,resmi evraklar için şu anki soyadı kullanılsın,sınıf listeleri,nde eşinin soyadı..sorun kalmaz böylece...:)

elbette yaşayan bilir de oğlun büyüynce bu kararı kendi verse hani manevi babada biyolojik babada onun, ilerde senin rızan olmasa da görüşebilirler, bu yüzden ilerde oğlun sana kızmasın

ihtimal dahilinde değil bu durum benim için, Allah pişman etmesin

elbette yaşayan bilir de oğlun büyüynce bu kararı kendi verse hani manevi babada biyolojik babada onun, ilerde senin rızan olmasa da görüşebilirler, bu yüzden ilerde oğlun sana kızmasın

selam cute,ne zamandır yoktun:)
canım benim oğlan da bu sene devlet anaokuluna gitti,o da 2010 ekim doğumlu..
istenen öyle aman aman evrak yok aslında..velisi sen oalckasın..bi kayıt formu dolduruyorsun..orda zaten ebeveynlerle ilgili her ayrıntı yazıyor..anne baba boşanmış kimle kalıyor çocuk,odası var mı,evin durumu vs ....orada belirtirsin durumunuzu zaten..
yalnız cute soyadı konusu şöyle önemli..mesela Ata sınıfta her arkadaşını soyadıyla beraber biliyor..mesela yemek listesi,meyve listesi falan için liste yapıyorlar çocuk isimlerine göre ,evlere gönderiyorlar..yani çocuklar arası sorun olur mu bilmem.sınıfta duyarsa farklı soyadı bilemiyorum..müdürle görüşürsün,resmi evraklar için şu anki soyadı kullanılsın,sınıf listeleri,nde eşinin soyadı..sorun kalmaz böylece...:)

müdürlerde biraz sert olur aslında yani dinlerlemi uzun uzun bilemedim de müdür abimin tanıdığı belki insiyatif kullanırlar diyorum

Babalik gorevini yerine getirmeyen birinin soyadini kullanmak tabiki hoş degil.. babaligi hakediyor mu ki soyadini vermeyi haketsin... ama ne yazik ki kanunlar böyle hatta daha önce uvey baba çocuğu üstüne bile geciremiyormus.. ama sana gonderdigim yazıda artık böyle bir hakkin oldugu yaziyor...bir arkadas demis cocuk ileride karar versin diye.. ama inanirmisin benim kizim simdiden anne bende seninle ayni soyadda olmak istiyorum diyor.. ve ben asla aslaaa cocuguma ne bu konuda nede babasiyla ilgili olumsuz bir yorum yapmiyorum..ama cocuklar herseyin farkindalar...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba Cutemom, ben çok alakasız birşey sormak istiyorum.

Benim oğlum 2010 Ocak doğumlu, ben seneye Eylül değil ondan sonraki Eylül göndermek istiyorum ama içim içimi de yiyor. Siz okul öncesi hazırlığa mı göndereceksiniz yani seneye okula mı başlatacaksınız?

Aşırı kararsız kaldım herkeslere soruyorum. Seneye Eylül'de 68,5 aylık olacak ve bence erken okula başlamak için. Ama ondan sonraki sene de 80,5 oluyor, diğer çocuklardan büyük kalır diye korkuyorum. İnsanlar 60 küsür aylık çocuklarını başlatıyorlar mı?

Sizin de fikrinizi almak istedim.:18:

müdürlerde biraz sert olur aslında yani dinlerlemi uzun uzun bilemedim de müdür abimin tanıdığı belki insiyatif kullanırlar diyorum
yok cute bizim müdürümüz bir kadın ve çok da iyi..şimdiki anaokulları kreş gibi ayrı oluyor genelde..ilkokuldan bağımsız..sadece miniklerle ilgilendikleri için anlayışlı olurlar merak etme..

merhaba Cutemom, ben çok alakasız birşey sormak istiyorum.

Benim oğlum 2010 Ocak doğumlu, ben seneye Eylül değil ondan sonraki Eylül göndermek istiyorum ama içim içimi de yiyor. Siz okul öncesi hazırlığa mı göndereceksiniz yani seneye okula mı başlatacaksınız?

Aşırı kararsız kaldım herkeslere soruyorum. Seneye Eylül'de 68,5 aylık olacak ve bence erken okula başlamak için. Ama ondan sonraki sene de 80,5 oluyor, diğer çocuklardan büyük kalır diye korkuyorum. İnsanlar 60 küsür aylık çocuklarını başlatıyorlar mı?

Sizin de fikrinizi almak istedim.:18:
oğlum ekim 2010 doğumlu ve bu sene okula gidiyor..yani 35 aylıkken başladı.ben çok memnun kaldım.sabah 8:30 gidiyor öğlen 12 de çıkıyor..evde kalsa ne yapacak öyle düşünün,neden vermek istemiyosunuz anlamadım..üstelik oğlğunuz ocak doğumlu yani neredeyse 2009 lu sayılır..üstelik senye değil sonraki sene....çocuklar sosyalleşsin biraz arkadaşları olsun,güzel alışkanlıklar öğrensin...
kararsız kalmaya gerek yok bence bu sene mutlaka verin anaokuluna..2 sene anaokul sonra da ilkokul zaten..okula geç başlayan çocuklar ilkokula geç adapte oluyorlar..

Son düzenleme:
oğlum ekim 2010 doğumlu ve bu sene okula gidiyor..yani 35 aylıkken başladı.ben çok memnun kaldım.sabah 8:30 gidiyor öğlen 12 de çıkıyor..evde kalsa ne yapacak öyle düşünün,neden vermek istemiyosunuz anlamadım..üstelik oğlğunuz ocak doğumlu yani neredeyse 2009 lu sayılır..üstelik senye değil sonraki sene....çocuklar sosyalleşsin biraz arkadaşları olsun,güzel alışkanlıklar öğrensin...
kararsız kalmaya gerek yok bence bu sene mutlaka verin anaokuluna..2 sene anaokul sonra da ilkokul zaten..okula geç başlayan çocuklar ilkokula geç adapte oluyorlar..[/QUOTE]

yanlış aktardım herhalde, zaten 36 aylıktan beri tüm gün okula gidiyor, ben ilkokula başlama yaşı ile ilgili kararsızım. 68,5 aylıkken göndermek istemediğimden çekincelerim var.

Canim ikamet belgesi, 4 yada 6 tane vesikalik fotograf , kimlik fotokopisi senin babanin ve cocugun birde okuldan verilen kayit formlari var onlari doldurursunuz.. bosanmis olmaniz hicbir sorun teskil etmez durumu formlarda ve kayita gittiginizde bildirirsiniz..

kararsız kalmaya gerek yok bence bu sene mutlaka verin anaokuluna..2 sene anaokul sonra da ilkokul zaten..okula geç başlayan çocuklar ilkokula geç adapte oluyorlar..

yanlış aktardım herhalde, zaten 36 aylıktan beri tüm gün okula gidiyor, ben ilkokula başlama yaşı ile ilgili kararsızım. 68,5 aylıkken göndermek istemediğimden çekincelerim var.[/QUOTE]

evet yanlış anladım sanırım :)
bencu sınıfının en küçüğü olacağına,en byüğü olması daha iyi..ne kaybeder ki hem koca ömürde 1 sene nedir ki?anaokulunda 1 sene daha oynamanın tadına verir bence..yani 2010 doğumlularla okula gitmesi daha mantıklı bence:)

Pazartesı gunu jkaydı yaptırdık
ikametgah ve kımlık fotokopılerını ıstedıler cocugun ve annenın babanın
daha sonra bır form verdıler ananın babanın kan grubununa kadar soran bır form , hepsini doldurduk
öz üvey kısmını öz işaretledik hep , müdüre onaylattık mudur yardımcısındayken durumu cıtlatacak gıbı oldum , bıyolojık baba nerede bılmıyorum gorusmuyoruz dedım tamam sorun degıl cocugun velısı sen ve esın kafanıza takacak bır durum yok dedı
bılgı olsun dıye paylasıyorum

buarada suanda on kayıt yaptırdık fakat ben obur yandan acaba spor anaokulamı versem dıyede cıddı cıddı dusunuyorum bu sene spor anaokuluna gıder, sonrakı sene devletın hazırlık sınıfına gıder ıdye dusunuyorum

buarada suanda on kayıt yaptırdık fakat ben obur yandan acaba spor anaokulamı versem dıyede cıddı cıddı dusunuyorum bu sene spor anaokuluna gıder, sonrakı sene devletın hazırlık sınıfına gıder ıdye dusunuyorum

Spor anaokulu ne :44:

48-60 aylık çocuklar ön kayıt ile kontenjanla alınıyor

60 aylık ve üstü olanlar kesin kayıt olarak alınıyor

benim oğlumda eylülde 53 aylık olacak müdür bey yardımcı oldu kesin kaydını aldı

sizin prosedür ne şekilde olur bilmem ama

2 adet vesikalık foto

nüfustan kayıt örneği

okul form veriyor o doldurulacak

aşı kartı fotokopisi

anne baba okuldan alacak yakın kişinin fotoğrafı (annane babaanne dede olabilir)

okul aidatı banka dekontu

bunlar alındı bizden

genclerbirliği spor kulubunun anaokulu var bızım evın 2 sokak onunde orasını hep cok ıstedım daha cocugum bıle yokkken :D
dıl egıtımlerı guzel var , sosyal aktıvıtelerı var futbol egıtımı verıyor dırek gb klubu baskanı
benım derdım cocugum unlu olsun fılan degıl spor yapsın :D

48-60 aylık çocuklar ön kayıt ile kontenjanla alınıyor

60 aylık ve üstü olanlar kesin kayıt olarak alınıyor

benim oğlumda eylülde 53 aylık olacak müdür bey yardımcı oldu kesin kaydını aldı

sizin prosedür ne şekilde olur bilmem ama

2 adet vesikalık foto

nüfustan kayıt örneği

okul form veriyor o doldurulacak

aşı kartı fotokopisi

anne baba okuldan alacak yakın kişinin fotoğrafı (annane babaanne dede olabilir)

okul aidatı banka dekontu

bunlar alındı bizden

benımkı eylul ayında 55 aylık oluyor
kayıtları 2010 marta kadar alıyolardı benımkıde 2010 subat
mudur 2009 lumu dedı hayır 2010 subat dedım sınır ama boylu olur dedı ama kesın net oldu olmadı hıcbısey demedı
agustosta gelıp sınıfını ogrenın dedı
kafamda gel gıtler olmasa oldu bu ıs ama
neyse buarada aıdatı yatırmadık bız henuz bısı demedıler ama anladıgım kadarıyla eylulde yatacakmıs para sızın nasıl oldu

Back
X