devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
133
okuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.

bence devlet ısı her zaman ıyıdır.
en azından kımse sızı kafasına estıgı ıcın ısten cıkartamaz.

hükümeti bir eleştirin bakalım da görün nasıl memurluğunuz yakılıyor.
gördüğüm çok örnek var. sürülenler atılanlar vs..

türkiye şartlarında garanti iş diye bir şey olamaz.

Dün meb resmi facebook/twitter/instagram hesapları açtık ve takıp edebılırsınız diye mesaj gonderdı tüm öğretmenlere.
Av mevsimi başlasınnnn.

evet o yuzden atarlar , hele bu sartlarda gozunun yasına bakmazlar
ama ben sundan bahsetmıstım hıcbır neden olmadan da cıkarmazlar ozelde calıssan patronun canı sıkılsa bıle cıkarabılır

Sosyal haklar açısından devlet işi gerçekten çok iyidir. Rapor almak, işinin garanti olması vs. Özellikle bayan için önemli çocuğun hasta olunca onu doktora götürmene izin vermeyen işverenler var.

Bence uğraşılmaya değer.

meslek neydi acaba??

tabiki özelden daha rahat. ama amirlerinle iyi anlaştığın sürece bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum

Arkadasa katılıyorum, daha once ozelde calisan simdi devlet memuru olan bir öğretmenim. Sanırım özelde daha mutluydum is açısından, ama cocuklarimla ilgilenme kismi icin devleti tercih ettim ve iyiki oyle yapmışım. ..

rahat tabıkı o yuzden mıllet düz duvara tırmanıyor memur olabilmek için
bende uğraştım ama olmayınca olmuyor
siz tabiki deneyin kısmetınızde varsa olur bana da öle diyolardı demek benım kısmetımde yokmus

her yönden daha avantajlıdır devlette çalışmak
ben de devlete atanmadan önce 2 yıl kadar özel sektörde çalıştım ve gerçekten insanın iliğini sömürüyorlar.. hem maddi hem manevi yönden maaş yönünden de çok fark eder
şu an ve 3 yıldır hatta yıl sonunda 3 yılım bitecek devlette çalışıyorum ve çok memnunun çalışma saatlerimiz esnek sabah işe geç gelsen sorun olmuyor akşam erken çıkabiliyorsun belli bir saatten sonra günün kendine kalıyor bir de çalışan sayısı çok olduğu için sana çok da fazla iş yükü binmiyor ama özel de iş çok eleman azdır
bir dee devlete atandığın anda ilk maaşın otomatik olarak hesabına yatar sen 1 gün bile çalışmadan bu beni çok mutlu etmişti ilk atandığımda
bu arada ben sağlıkçıyım ve KPSS ye hazırlanırken gerçekten çok zor şartlarda hazırlandım nöbet usulüydü işim ve ben gece gündüz demeden çalıştım emeğimin karşılığını da aldım tabiii
85 puan gibi ciddi bir puanla atandım ve kendi memleketime atandımm
daha ne isterim ki çoook şükür hep şüküüür

Devlet işi rahat gerçekten. En azından benim adıma öyle. Kendi adına havale edilmiş işleri yapıyorsunuz istenilen zamana kadar yapınca da sıkıntı olmuyor.

rahat yönleri elbette var ancak maaşı özellere göre az,özgürce konuşamazsın,hele siyasetin yanına yaklaşamazsın ne protesto ne grev hakkın var ocak ayında zam yapıldı rakam %3 gülemiyorum bile..

her işin zorluğu var.devlet işinde artı olarak iş garantin var..herşey nasip üzme bukadar kendini..herkes memur olacak diye bir kural yok...sen elinden geleni yapmışsın..yapmaya devam et tabi fırsatları değerlendir..ama bukadar kafana takma..

Memur olmak için milet bi tarafını yırtıyor rahattır tabi
Özel sektörde kariyer yapmak çok zor ve yıpratıcı. Senelerdir yerinde sayanlar var.
Ben sırf memur olamadım diye çocuk yapamıyorum. Kpssde atanamadım, pomeme girdim kazanamadım... Olmuyor olmuyor.
Parasında da değilim inan ki, yeter ki düzgün bi iş olsun ama devlet kapısı olsun.

Senin bir banka işin vardı canım fazla para yatırmıştın geri ödediler mi?

aynen katılıyorum..özelde kariyer şansı ve iş doyumu daha yüksek ancak sosyal haklarımız ve izinlerimiz devlette daha kurallara bağlı daha garanti altında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…