devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

Herkes devlete çalışmak istiyor , istisnalar da var hakkıyla memur olan ama torpil çok var inanıyorum.

n asıl başardınız devlet işine girmeyi bana hayal gibi ulaşılması imkansız gibi geliyo

19 yaşındayken memurluğu kazanan biri olarak yorum yapmak istedim. Özelde hiç çalışmadım fakat çevremde bir çok insan var özel sektörde çalışan. Onların sıkıntılarını gördükçe her seferinde halime şükrediyorum. Bizlerde sıkıntılar yaşıyoruz ama özelde çalışanlar kadar değil. O yüzden kesinlikle Kamu Personeli olmak her yönden avantajlı. Elinizde imkan varken sınırları zorlayın derim.

eskiden 'devlet kapisi garanti' diye bakilirdi ama ben artik su kosullarda buna hic inanmiyorum.. hic bi seyin garantisi yok.. aciga alinan, isten atilan, bi ton seyler suclanip mahkemelik olan cok memur var, degisti yani o isler..
calisma saatleri, izin gunleri ve maas acisindan tabi ki daha rahattir ama o da bulundugun kuruma gore degisir..

okadar zorki anlatamam mesela daha geçen hafta 2 yaşında kızım rahatsızlandı bende rapo almak zorunda kaldım sabaha kadar ateşlendi izin istesem alamayacaktım bende rapor aldım. tabi bunun üzerine yemediğim laf kalmadı. çok üzüldüm halen etisini atamıyorum üzerimden..

Dershaneye gittim. 6 ay gece gündüz ders çalıştım. Videolar indirdim yemek yerken yada başka bir işle ilgilenirken açtım dinledim. Allaha şükür iyi bir puan alıp atandım.
n
asıl başardınız devlet işine girmeyi bana hayal gibi ulaşılması imkansız gibi geliyo

kpss yi kazanıp devlet işine yerleşen arkadaşlar nasıl çalıştılar nasıl kazandılar bizlere biraz tüyolar verebilirlermi

Ne yalan diyeyim bana her zaman özelden daha kolay gelir. En azından ben özel mağduru olarak kendimi devlette çalışanlarla aynı statüde görmüyorum. Onlar burjuva biz emekçi gibiyiz.
En azından ctsi pazar tatilleri var. Ulusal bayramdı, bilmem neydi hiç "acaba tatil olur mu?" gibi tasaları yok. Alırsın raporunu veririrsin şubene bilmem nereye, özel böyle mi? Çalışanlar bilir...
Devlette saatt 5-6 kaçta çıkıyorsan çıkarsın ne arayan vardırrrr ne soraaaaannnnn. Ama özelde böyle mi?????????????
Daha sayfalarca örnek yazabilirim.

devlette memur olmak değil de kadrolu işçi olmak çok avantajlı .

girdiğin yere göre değişir, kimisi gün boyu oturur alışveriş sitesi gezer, kimi sabah gider işe akşamın nasıl olduğunu anlamaz

Reactions: 2k1
Kamuda calistigin yefe bagli rahatligin...ben oyle bir yerde calisiyodum ki eziyetin onde gideniydi..kamuda yani..surekli sIkIntI stres.sora kurum degistirdim...oh burasi cok rahat ..rahatlik bolumden bolume gore degisiyo da arkadasin dedigi gibi devlette sosyal haklar cok fazla..mesela ben esimin isinden kaynakli yurt disndayim..devlet bana esimin gorev suresi kadar ucretsiz izin verdi...esim de devlette...ama izelde olsaydim ruyamda gorurdum bu kadar izni..istifa etmek zorunda kalirdim diger turlu..garanti oluyo devlette.sicil de kalkti artik..amirin seninle ilgili sicil veremiyo..cok buyuk bi sorun olmadiktan sonra kovulma ihtimalin yok sadece yerin degistiriliyo sorun yasarsan calistigin insanlarla..hamile kalirsan 3 cocuga kadar 2 ser yil ucretsiz izin..cok avantaji var..

bende özelde çalıştıktan sonra 2006 da kpss yi atandım ama afedersiniz eşşek gibi ders çalıştım gece uyamadım gecele iki lere kadar test cözdüm ki 2006 da şimdikinden daha kolay dı kpss kazanmak şimdi daha secici herkes kpss giriyor çünkü ama devlette de zorluklar varmı çook ondada var ama tabi özeldeki gibi değil ayın onbeşinde paranız hesabınızda işten çıkarılma korkunuz yok cumartesi pazar tatil resmi tatillerde rahatsınız onun için devlet daha rahat imkanız varsa zorlayın torpil var dır yoktur demiyorum ama torpilsiz atananda bir sürü kişi tanıyorum en azından benim şu an iş arkadaşlarım hepsi torpilsiz atandı kpss yle

kızlar hepinize çok teşekkür ederim ders çalışmak için motıve ediyorsunuz. şuan işteyim akşam eve gidince ders çalışıcam :)

kpss yi kazanıp devlet işine yerleşen arkadaşlar nasıl çalıştılar nasıl kazandılar bizlere biraz tüyolar verebilirlermi
Dershaneye gittim ben ama sırf düzenli çalışabilmek için. Çok da gerekli değil, azimli olduktan sonra evde de çalışılabilir çok rahat.

Ahh ahh türkiye şartlarına göre çok iyi maaşım ve kariyerim var ama ne düğün hazırlığımı bildim ne de haftasonu planı yapabildim.
Balayın da sunum yapmış laptopuyla sarılıp uyumuş balayından gelir gelmez ertesi gün ilk uçakla başka bir ülkeye iş için gitmiş biriyim.Allahtan eşim ile üniversiteden beri beraberizde çok anlayışlı.Bayan için çok zor bir işte çalışıyorum.

Şimdi yine aynı sektörde ama daha az iş stresi olan bir şirkete geçtim.Annem devlet memuruydu 27 sene bir kurumda müdürlük yaptı.
Hep derdi devlet memuru ol diye bende "yaaa kariyerde yapacağım çocukta anne boşversene derdim"Al bak şimdi kariyer varda çocuk nerde....
Şimdiki aklım olsa kesin öğretmen olurdum

Dwvlette de kariyer yapiliyor cnm..onu acik cok uzman uzman yardiciligi kadrosu var yane..hatta devlet seni yuksek lisansa gonderiyo eger yds puanin yuksekse..

Dershaneye gittim. 6 ay gece gündüz ders çalıştım. Videolar indirdim yemek yerken yada başka bir işle ilgilenirken açtım dinledim. Allaha şükür iyi bir puan alıp atandım.

Sizin alan neydi peki? Kaç puan aldınız?
Bi de ilk hazırlanışınız mıydı?

Devlet her zaman iyidir, candır. En azından bir bayan için daha rahattır. Tatil günlerin bellidir, maaşın gününde yatar, giriş çıkış saatleri gayet iyidir, en azından çok uç olmazsan işin garantidir. Son zamanlarda takip ediyorsanız, önceki yıllarda sadece lise ve önlisans mezunlarını alan bölümlerin bazıları artık lisans mezunları da alıyor. Ve artık kadrolar o kadar azaldı ki sadece devlet olsun, ne statü olursa olsun diye tercih yapan binlerce üniversite mezunu var. Geçen yıl bende a kadrodan hazırlandım. İyi kötü bir puan aldım ama a kadro alımları şuanda o kadar azaldı ki... Bilseydim ne İngilizce ne alan çalışmazdım sadece GK-GY çalışıp alırdım 90-95 atanırdım mis gibi. Ama alan çalışmaktan (alan ve ingilizce bana %80 etkili) GK-GY vakit ayırmadım açıkcası. Çok arkadaşımın A kadro için 2 yıl önceki 90 ları 92 leri sırf mülataklarda torpil bulamadıkları için yandı. Mülakatsız, merkezi atamayla bölümünüze göre bir puan alırsanız hakkınızla atanırsınız. Mesela bu yıl psikolog ve sosyal çalışmacı kadrosu çok fazla açıldı. Yine sağlık bölümünden açılan çok var ama genel memurluk için (herkesin başvurma hakkı olan) az sayıda kadro açıldı, haliyle puanları çok yüksek.

mesleginiz nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…