• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

okuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.
Ben Meb te öğretmenim.Ama devlet dairelerinde mesela Milli Eğitim müdürlüklerin de zaman zaman çalıştım.Memurlarla aynı ortamda çalıştım.Bence çok rahat tabiki dönem dönem yoğunlukları oluyor ama ben bulunduğum kurumlarda memurları gözlemliyorum gayet rahat çalışıyorlar.

rahat mı bilemem de şartlarının daha iyi olduğu kesin. mesai saati gibi, yıllık izin gibi ...

valla biizm yurttaki memurlar çalışmıyorlar bile doğru dürüst kafalarına göre takılıyorlar yani öyle diyeyim sen anla ))

Özelde 7 sene çalıştım hiçbir zaman bu kadar yorulmadimbirak rahatlığı hayattan bezdim stres yoğunluk baskı..Ben TAPU da çalışıyorum..sakin yazmayin.Diğer kurumlar rahattir ama..2 gündür izinliyim yeni kendime geliyorum

Hicbir işte calismak rahat değildir sadece saatleri acisindan olumlu tarafi var. Memuriyetin çok rahat görünmesinin tek sebebi, memurluğa kapagi attim artik is garantim var oh diye herşeyi suistimal eden memurlar. Eğer sende böyle bir calisan olacaksan evet cok rahat edersin ama helal para yiyeceğim kimseyi madur etmeden hakkimla calisacagim dersen çok da rahat etmezsin.

Mesleğe ve kuruma göre değişir. Kimi memur hakikaten salla başını al maaşını deyiminin hakkını veriyor, kimisi de yaptığı işin hakkını veriyor. Mülakatlardan bahsettiğinize göre İİBF mezunusunuz diye tahmin ediyorum. B grubu memurluklardan nispeten daha rahat olan birini tercih edebilirsiniz. Maaşı ilk girişte iyi ama yıllar geçse de artmıyor fazla o kötü, ne uzar ne kısalırsınız.

Yahu tabi ki rahat masa başında g.t büyütüyoruz anca , valla otur otur benim kide büyüdü i:KK14:

Bence en önemlisi de iş garantisi ve maaşların aksamadan yatırılması.
sonra bunun yaşlılığı hastalığı da var.Özeller gözünün yaşına bakmıyor bu konuda.
sağlıklıyken ve çalışırken problem yok yani.

özele göre rahattır.
çok nadir bazı birimlerin işleri yoğun olur.
ama izin rapor işi filan özelle kıyaslanamaz tabiki.
geçen bir arkadaş 2 senedir izin kullanmadım 14 gün iznim vardı yazmış, devlette senede 20 gün yıllık iznin olur.
onun dışında yarım gün veya iki üç saat işin olsa idare edilir.

Devlet işi gibisi yok bence
Özel sektördeyim maaşım iyi sayılır ama çalışma temposu inanılmaz.
Çok büyük Ahlaksızlık yapmadığın sürece işin hazır imkanları iyi az hasta olsan rapor alırsın Doğu görevi var sanırım ama ona da dişini sıkıver

Özelde 3 yıl çalıştım çok yoruluyordum, gecem gündüzüm yoktu, iznim yoktu ve maaşım azdı. Bu yüzden ben devleti tercih ettim.
Devlette İş yoğunluğu ile ve kuruma göre değişir. Ayın 15 inde maaşın hesapta, yattı mı yatacak mı kaygısı yok. Mesai saatleri belli. Resmi tatillerde evdesin. Bir kere kimseye eyvallahın yok.

Hiç özel sektörde çalışmadım. Ama 3 farklı memuriyette çalıştım. Özel sektöre göre rahat olduğunu düşünüyorum. Bu biraz da ne iş yaptığınızla ilgili bir şey.
Çalıştığım yerler sırasıyla Düz memurluk-öğretmenlik-akademisyenlik.
Bunların içinde en zor olanı düz memurluktu, ama o da sanırım birimimden kaynaklanıyor, vatandaşla iç içe ve inanılmaz yoğun bir yerde çalışıyordum. Rapor izin vs. almak öyle kolay değildi, yıllık izni bile zar zor alıyorduk.
Şimdi rahatım allaha şükür. Ama en rahatı öğretmenlikti. :)
Ama şu var memurlukta kazanacağınız para bellidir, özel sektörde daha çabuk ilerlenip yükseliniyor gördüğüm kadarıyla.

• Beğen
Reactions: 2k1
Genel olarak şöle sınıflayabiliriz.
Devletin Avantajları:
Saatlerin belli, mesain yok.
Patron yok. Amirin borusu bir yere kadar öter.
Maaşın belli, alıp/alamama derdin yok.
Sağlık sigortan var.
İzinlerin cillop.
İşin az.
....
daha ne olsun :KK48:

Devletin Dezavantajları:
Özellikle bu dönemde politik işler çok can sıkıyor.
Fişlenme can yakıyor.
Çok kaşınmadıkça gelişimin filan olmuyor, köreliyorsun.
Parası özele göre daha kısıtlı. Misal bir daire başkanı düzgün bir firmada bir proje müdürü kadar para alamayabilir.

Özelde de saatler bazen belirsiz oluyor, izin sıkıntılı, işler çok ama kendinizi geliştirebilmeniz daha muhtemel, ilerledikçe maaş ciddi fark eder. Falan filan.

Rahat iş yoktur.İşini hakkıyla yapmayan insan vardır.
Şartları,saatleri belli en azından.İzin vs.durumları...
Kesinlikle denemeye değer.

okuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.
çok rahat ya gerçekten.
inşallah gönlünüze göre olur.
ben 3.5 senedir devletteyim. çok da memnunum çok şükür..
tabi kurumunuza göre de değişebilir. ama devlet her türlü iyidir.

Back
X