• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

ben de senin gibi düşündüm arkadaşlarım tarih öğretmenliği felsefe fars dili falan okuyor şu an.ben de gidebilirdim o bölümlere ama ben de kısayoldan memur olacağım bi bölümistedim
Bende 2 yıllık Önlisansı bitirdim Dış Ticaret olarak şimdi açıktan Kamu Yönetimi'ne devam ediyorum. Bize tercihde bi el atsan hiç fena olmaz. :)) Şuan devlet dairesinde sözleşmeliyim çünkü
kamu yu bitirme:)

maaşlar özelden çok y
neler diyebileceğini az çok tahmin ediyorum.
çalışılan kurum siyasete teslim olmuş bir yerse zannetmeyin ki memurlar rahat rahat yaylanıyorlar koltuklarında.
aklınıza gelmeyen eziyet ve baskı ile karşılaşabilir,bunlara baş kaldırdığınızda da başınıza gelmeyen kalmaz.
devlette çalışmak iş açısından garanti olsa da yerin değişmeyecek diye bir kural yok,heran kurumun taşra şubelerine bigün içinde görevlendirilebilirsin.olmadı başka bir birime atanırsın tenzili rütbe ile.mesleğinle alakasız işleri yapmaya bile zorlanabilirsin.
istifa mı edeceksin,gitmem mi diyeceksin.
verilen göreve itaatsizlikten memuriyetini bile yakarlar.
yeri gelir bir kurumda sabah 10 dk. geç kaldın diye hakkında soruşturma açılır.
yeri gelir yaptığın bir işten ve attığın imzalardan dolayı hakkında bir soruşturma açılır defalarca savunma verirsin.
olmadı mahkemeye verilirsin.
memurlukta çeşitli uyarı kınama cezaları vardır,siciline işlerler sildiremezssin.öyle yapışır üstüne ilerleyemezssin de kurumda.
vs. vs.
konuyu detaylı okumadım belki bahsedildi tüm bunlar ama bilinmesinde fayda var.
konum olarak çok rahat çalışan memurlar olsa da gün dönüyor devran dönüyor,hoop beklemediğin bir değişiklikle hayatın etkileniyor.
ancak yaptığı iş gereği yüksek sorumluluk alan ve imza yetkisi olan memurlar için hayat o kadar da kolay değil arkadaşlar.
tek mesele maaşının garanti hesaba yatması değil ne yazık ki.

ellerinize sağlık çok güzel bir yorum herkes ne kadar güzel çabuk izin alabiliyor vs. demiş ama ters bir amire denk geldin mi yok izin mizin deyip yerinde de oturabilirsin izin istediğin gün rapor alırsan hakkında soruşturma açıldığı durumlar oluyor devlet memurunun rahatı bulunduğu yere göre değişir

merhaba benimde hep merak ettiğim bir soru var gümrük muhafaza memurları ne kadar maaş alıyorlardır ????

canım önlısanstan atanana kadar kamuyu bıtırme.
lakın lısans sınavı ınanılmaz zor. ve atanman guclesır.
onlısans sınavı ona göre çerez.ve 2 yıl kullanırsın puanını.

Girdim önlisanstan zaten hiç çalışmadım ama o dönem mağazada çalışıyordum 63 aldım düşüktü tabii bende tercih yapmadım hiç. Daha Kamuda 3. senem gözüküyor tamamlama olduğu için hatta yarım dönemde uzadı :) yani daha var :)

kızlar banada el atın :d ben 2 yıllık okudum ama sonra işletme 4 yıllığı bitirdim benimde özelde anamı ağlatıyorlar zaman geliyor .... hangi kaynaktan çalıştınız? benim matematik zayıf nasıl nerden çalışabilirim

maaşlar özelden çok y

ellerinize sağlık çok güzel bir yorum herkes ne kadar güzel çabuk izin alabiliyor vs. demiş ama ters bir amire denk geldin mi yok izin mizin deyip yerinde de oturabilirsin izin istediğin gün rapor alırsan hakkında soruşturma açıldığı durumlar oluyor devlet memurunun rahatı bulunduğu yere göre değişir
Bazı durumlar yaşandıkça anlaşılıyor.
Dışarıdan yorum yapmak kolaydır.
Bütün kamu görevlilerini oh ne kebap yatıyorlar diye sınıflandırmak açıkcası dünyadan bir haber olmaktır.
Bu kadar hayal aleminde uçmayalım arkadaşlar.
İçinde yaşadığınız topluma bir bakın,yansımalarına bir bakın.
Sorumluluk sahibi bir mevkideyseniz ve aldığınız sorumluluğun bilincindeyseniz memuriyet zordur,külfetlidir.
Senin de dediğin gibi bir saatlik izinden bile maraza çıkartırlar.
Aklıma acı bir anım geldi:KK43:(
3-4 sene önceydi.Eşim yeni ameliyat olmuştu ve üstüne üstlük oğlum da çok hastaydı.Birgün işe gelemedim.Amirimden birgün izin yazılmasını istediğimde ne yaptı bilin bakalım.O ameliyatlı adamla ve o hasta çocukla işe geldim ve izin için kağıda imza attım.Adam bana izin vermedi yahu.İşyeri şehir dışında eşimden başka götürecek kimse yok,oğlumu bırakacak yer yok.Mecbur toplandık gittik.Hala unutmam.
Şimdi buna benzer yaşadığım onlarca haksızlığı yazssam aaaa öyle olurmuymuş,aaa böyle olurmuymuş denilir.
oluyor işte be arkadaşım olmaz mı.
Ogün için çalıştığın kurum ve idareyle alakalı herşey olur daha fazlasının fazlası da olur aklınız almaz.
Yani her yönünü düşünün gözünüz algınız açık olsun.At gözlüğüyle bakmayın.
Eğer üzerinize aldığınız görevin bilincinde ve yüksek hassasiyette bir insansanız,eğilip bükülmeyen cinstenseniz,adaletli ve ahlaklı çalışmayı seçiyorsanız mücadeleye hazır olun:))

Valla herşey iyi güzel hosta ben 87 yakin bir puanla umutsuzum alimlar azaladi tabi benim umudumda 3001 den gecen alimda 20 kişi aldi benmde 3001 den basvurmam lazım siralama 2000 kusurlerde nasil olacak bilmiyorum

Özel sektör gerçekten çok yıpratıcı mesela 6 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum yıllık izin hakkım daha fazla. . ama kesinlikle vermiyorlar . . beğenmiyorsan çıkacaksın. .
İzin istediğimizde veya rapor aldığımızda hemen suratlar asılıyor. .

herkes kamudakileri yatıyor diye düşünüyor.babam kamuda memur ama kar yağınca adamı köy hizmetlerinden çalışacaksın diye çağırıyorlar kaymakam onayı ile.sabah 8 gece 3 buz gibi 2 metre kar altında çalışıyor.hiyerarşinin doğurduğu bi baskı var. adam normal öğle yemeği saatinde ağız tadıyla yemek yiyemiyor akşama kadar teelfonu santral gibi çok zor .şimdi devlete memur olarak atanmak da bi o kadar zor ayrıca.insanlar 90 puanla açıkta bekliyorlar 85 aldım şu an bende bekliyorum.ama özel kötü diye umudunuzu kırıp oturmayın evde bana kalırsa.çünkü artık kpss sadece öğretmenler ve sağlıkçılar için yapılıyor açık ve net.

kızlar banada el atın :d ben 2 yıllık okudum ama sonra işletme 4 yıllığı bitirdim benimde özelde anamı ağlatıyorlar zaman geliyor .... hangi kaynaktan çalıştınız? benim matematik zayıf nasıl nerden çalışabilirim
canım bildiğin derslere yüklen onlardan ful yapmaya bak .sıfır matla 85 aldım.:))

Özel sektör gerçekten çok yıpratıcı mesela 6 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum yıllık izin hakkım daha fazla. . ama kesinlikle vermiyorlar . . beğenmiyorsan çıkacaksın. .
İzin istediğimizde veya rapor aldığımızda hemen suratlar asılıyor. .

AYNEN ya benimde bi dünya iznm var kullanamıyorum

ben çok çalıştım mat-a ama pisagora sorsalar o ssoruları o bile yapamazdı yani.olmuyo kafam basmıyo ya da benim matematiğe.bende tarihe falan yüklendim onlardan ful çıkardım.

Bazı durumlar yaşandıkça anlaşılıyor.
Dışarıdan yorum yapmak kolaydır.
Bütün kamu görevlilerini oh ne kebap yatıyorlar diye sınıflandırmak açıkcası dünyadan bir haber olmaktır.
Bu kadar hayal aleminde uçmayalım arkadaşlar.
İçinde yaşadığınız topluma bir bakın,yansımalarına bir bakın.
Sorumluluk sahibi bir mevkideyseniz ve aldığınız sorumluluğun bilincindeyseniz memuriyet zordur,külfetlidir.
Senin de dediğin gibi bir saatlik izinden bile maraza çıkartırlar.
Aklıma acı bir anım geldi:KK43:(
3-4 sene önceydi.Eşim yeni ameliyat olmuştu ve üstüne üstlük oğlum da çok hastaydı.Birgün işe gelemedim.Amirimden birgün izin yazılmasını istediğimde ne yaptı bilin bakalım.O ameliyatlı adamla ve o hasta çocukla işe geldim ve izin için kağıda imza attım.Adam bana izin vermedi yahu.İşyeri şehir dışında eşimden başka götürecek kimse yok,oğlumu bırakacak yer yok.Mecbur toplandık gittik.Hala unutmam.
Şimdi buna benzer yaşadığım onlarca haksızlığı yazssam aaaa öyle olurmuymuş,aaa böyle olurmuymuş denilir.
oluyor işte be arkadaşım olmaz mı.
Ogün için çalıştığın kurum ve idareyle alakalı herşey olur daha fazlasının fazlası da olur aklınız almaz.
Yani her yönünü düşünün gözünüz algınız açık olsun.At gözlüğüyle bakmayın.
Eğer üzerinize aldığınız görevin bilincinde ve yüksek hassasiyette bir insansanız,eğilip bükülmeyen cinstenseniz,adaletli ve ahlaklı çalışmayı seçiyorsanız mücadeleye hazır olun:))
Allah o adamın burnundan fitil fitil getirsin .
Özelde çalışırken bir gün gripten ölecek gibiydim ve başımı masaya koyuyordum duramıyordum artık .
Şefim olacak lanet kadın bana izin vermedi .İkizleri olan bir anneydi ve dedim ki yüzüne inşallah çocuklarınız benim gibi hasta olmaz .Yine de izin vermedi .
Heftaya ne oldu biliyor musunuz .Kadın 1 hafta izne gelmedi çocukları soğuk almış .

Yüksek puan alanlar nasıl caliştılar ?? Benimde mat yok ddiğerlerine ağırlik veriyorum bakalim :)

Bazıları da devlette şöyle böyle diye savunma veriyor o kadar kötüyse özel şirketlerde yer çok yani :)
Şaka bir yana onun da zorluğu vardır elbette ama özel şirket başka bence, misal ben sigaramı bile korka korka içiyorum artık, laf duyuyorum 2-3 saatte bir içmeme rağmen ki yoğun olunca yemeğe gidecek vakit bulamıyorum sigara içmek şöyle dursun yani buna rağmen :)

Muhasebe elemanıyım ama bardakta yıkıyorum patronuma çay da götürüyorum, kimi zaman telefonları da açıyorum yardımlaşma değil yani, mecbur böyle olmak zorunda.

Yemeğe çıktığım saat sabit değil, üstelik yer yemez doğru işe öyle şu kadar ara, bu kadar ara öğle saatimiz diye bişey yok. Cumartesi öğlene, 3 haftada 1 de 2 ye kadar şirketteyim, iş olsun olmasın duracaksın çünkü ya olursa mantığı..:KK51:

Azar yiyorum ve ben ne yaptım diye apışıp kalıyorum yaptığım hiç bişey yok çünkü ama müdür olacak zat-ı muhterem kişi ruh haline göre davranabilme lüksüne sahip olunca yapabilecek bişeyinde olmuyor. :KK53::KK14:

devlette çalışan biri olduğum halde sosyal haklar,iş yükü ve çalışma saatleri açısından gerçekten özel ve devletin karşılaştırılamayacağını düşünüyorum.

Back
X