• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

Devlet rahattir gel biz yatiyoruz maas aliyoruz memurlar solarite oynuyor

Isin sakasi bu kendine kalmis rahat olmasi hukumeti elestirmedigin surece isinden olmassin yalaka olursan terfi bile alirsin ama idealust bi insansan isini dogru yapmal isteyen bir insan isen ozelden daha teferuatli sana kalmis yani karakterine

Devlet kanunlarda amirin onayına bağlı der, amir onayladığı zamanda onayladığı miktarda izin kullanabilirsiniz.
Seçim zamanı teftiş zamanı yazı bile gelir, izinler minimum seviyede kullanılacak ve tüm personel azami seviyede çalışacaktır der

12 yıllık devlet memuruyum bunları çok iyi biliyorum,memurum derken ben öğretmenim.iznimizin süresi ve nasıl hangi durumlarda alınacağı bellidir.

arkadaşlar ben anlatamıyorum galiba ne demek istediğimi.

anladım aslında bu her yerde böyle.benim kurumumda da bazen böyle sorunlar yaşayabiliyoruz.ya da farklı sorunlar.mesela dün resmi bir yazı gelmiş,siyasi konuşmalarda bulunursak hakkımızda bir güzel soruşturma açılabilecekmiş.demek istediğim şuydu en azından yöneticisi iyi olan kurumlarda bu haklarımız korunuyor.

bu arada iddialaşmayorum fikir alış-verişi yapıyorum.
bu konuda tartışmaya açık değilim demişsiniz ya daha nasıl iddialaşmamak olur .Herneyse iyi çalışmalar .

özelden devlete geçmiş biri olarak kesinlikle memurluk gibisi yok diyorum.. kendinizi zorlayın devlet işi için uğraşın derim !!

bu konuda tartışmaya açık değilim demişsiniz ya daha nasıl iddialaşmamak olur .Herneyse iyi çalışmalar .

tartışmak ayırıdır bilgilenmek ayrı.ben laf vurarak msjlar yazmayı alttan alta iğnelemeyi sevmiyorum.bakın size nasıl bir kurum orası diye soruyorum öğrenmeye çalışıyorum değil mi? belki fikrim hala geçerli ancak zor kurumları da bilmek gerekiyor

iyi günler.

işi devlet özel çatışmasına getirmeyelim arkadaşlar her işin zorluğu var
ama maalesef bir çok kişinin aklına devlet memuru denildiğinde 8 5 çalışan istediği zaman 9 da gidip istediği zaman dörtte çıkan elinde hiç iş olmayan masa başında oturan izin istediği zaman hop diye verilen insanlar geliyor
böyle çalışan var mıdır elbette vardır ama tam tersi olanlarda var daha geçen nüfus müdürlüğüne gittim iğne atsan yere düşmüyor sırada yüzlerce kişi yada devlet hastanesinde çalışan memurlar hemşireler doktorlar
izin isteyince verilmediği durumlar çoktur benim arkadaşım devletin kendini gönderdiği seminere gidemedi izin verilmedi dahası var mı

özelde çalışıp imkanı olduğu halde devlete geçmiyeni ben o maaşa o işte çalışmam diyeni özelde devlette çalışacağından iki katı maaş alanlar da ayrı

Devlet kanunlarda amirin onayına bağlı der, amir onayladığı zamanda onayladığı miktarda izin kullanabilirsiniz.
Seçim zamanı teftiş zamanı yazı bile gelir, izinler minimum seviyede kullanılacak ve tüm personel azami seviyede çalışacaktır der
siz belediyede çalışıyordunuz sanırım eski konularınızdan hatırlıyorum.
O yüzden seçim zamanı sıkıntılı olması bana normal geldi.annemde belediyeden emekli memur.
siyasi kurumlardır ama bir sıkıntısı olmadı şimdiye kadar.
kişiye ve çalıştığın yere göre değişir bu.

anladım aslında bu her yerde böyle.benim kurumumda da bazen böyle sorunlar yaşayabiliyoruz.ya da farklı sorunlar.mesela dün resmi bir yazı gelmiş,siyasi konuşmalarda bulunursak hakkımızda bir güzel soruşturma açılabilecekmiş.demek istediğim şuydu en azından yöneticisi iyi olan kurumlarda bu haklarımız korunuyor.

bu arada iddialaşmayorum fikir alış-verişi yapıyorum.
DMK da açık açık yazıyor zaten,Devlet memuru hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.Katılırsan cezası da belli.
bende 10 yıllık memurum.şimdiye kadar 2 kurum değiştirdim.
Özel sektörde de çalıştım.Tabi ki devletle özel karşılaştırılamaz.
Yatış anlamında demiyorum.Devlet İş güvencesi ve maaş konusunda özel sektörle tartışılamaz bile.
Sen DMK da yazan maddeleri ihlal etmediğin müddetçe amirin seni işten çıkaramaz.
hhııı devlette amirin sıkıntılıysa sorun yaşıyorsan üniteni değiştirirsin.bu kadar yani.

O yüzden seçim zamanı sıkıntılı olması bana normal geldi.annemde belediyeden emekli memur.

DMK da açık açık yazıyor zaten,Devlet memuru hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.Katılırsan cezası da belli.
Yatış anlamında demiyorum.Devlet İş güvencesi ve maaş konusunda özel sektörle tartışılamaz bile.
Sen DMK da yazan maddeleri ihlal etmediğin müddetçe amirin seni işten çıkaramaz.
hhııı devlette amirin sıkıntılıysa sorun yaşıyorsan üniteni değiştirirsin.bu kadar yani.

dirim Allah mı gönderdi seni son msjınla ne demek istediğimi anlatmışsın ben de anlatma sıkıntısı var galiba.zaten siyaset yapmak yasak ama bu bahsettiğim yazı yeni gelmiş.daha farklı ifadeler içeriyor

işi devlet özel çatışmasına getirmeyelim arkadaşlar her işin zorluğu var
ama maalesef bir çok kişinin aklına devlet memuru denildiğinde 8 5 çalışan istediği zaman 9 da gidip istediği zaman dörtte çıkan elinde hiç iş olmayan masa başında oturan izin istediği zaman hop diye verilen insanlar geliyor
böyle çalışan var mıdır elbette vardır ama tam tersi olanlarda var daha geçen nüfus müdürlüğüne gittim iğne atsan yere düşmüyor sırada yüzlerce kişi yada devlet hastanesinde çalışan memurlar hemşireler doktorlar
izin isteyince verilmediği durumlar çoktur benim arkadaşım devletin kendini gönderdiği seminere gidemedi izin verilmedi dahası var mı

özelde çalışıp imkanı olduğu halde devlete geçmiyeni ben o maaşa o işte çalışmam diyeni özelde devlette çalışacağından iki katı maaş alanlar da ayrı
arkadaşım özet budur daha neyi tartışıyorsunuz.:) bu arada ilk defa halinden memnun bi öğretmen gördüm.nereye baksam ağlıyorlar maaşımız azdı oydu buydu.

dirim Allah mı gönderdi seni son msjınla ne demek istediğimi anlatmışsın ben de anlatma sıkıntısı var galiba.zaten siyaset yapmak yasak ama bu bahsettiğim yazı yeni gelmiş.daha farklı ifadeler içeriyor

Kadesa söyle bırsey var kı öğretmen ile diğer devlet memurların şartları,işleyişleri farklı.Belki bu yuzden kurumlarda olanlar bize garip geliyor.İzin,rapor gibi işlemler bu farklılığın başında geliyor.

arkadaşım özet budur daha neyi tartışıyorsunuz.:) bu arada ilk defa halinden memnun bi öğretmen gördüm.nereye baksam ağlıyorlar maaşımız azdı oydu buydu.

yok ben ağlamam para için,kimse ağlamıyor sadece hakkımız olanı istiyoruz.

maaş konusuna girmiyorum da yemin ederim konuya yazacağımıza pişman oluyoruz artık kk da.arkadaşlar kendi fikrimi kimseye hakaret etmeden söylüyorum sorun ne?

maaş konusuna girmiyorum da yemin ederim konuya yazacağımıza pişman oluyoruz artık kk da.arkadaşlar kendi fikrimi kimseye hakaret etmeden söylüyorum sorun ne?
genelde ağlıyorlar.ben sen ağlıyorsun demedim canım

Millet, fazla tatil yapıyorlar diye daha azını hakkettiğini düşünüyor ama
bende öğretmenlerin aldığı maaşı az buluyorum.
bence daha fazlasını hak ediyorlar.
ayrıca öğretmende değilim.

Hakkımız olandan daha fazla aldıgımız yönde bir algı var.O yuzden deniliyor o :)

kızlar öğretmen ve maaş konusunu çok tartıştık.bu konunun sonu gelmiyor.ben özellerin bazı açılardan yıpratıcı ve zor olduğunu düşünüyorum nasıl öğretmenlerin maaş için ağladığı tatili çok olduğu gibi düşünceler varsa benim de fikrim bu.

bundan sonra gardımı alıp öyle yorum yapıcam konulara :)

beni görev bekler iyi günler hepinize

ben devletteyim. işu anda aday memurum.devlete geçmeden önce en son 3 yıl ıstıkrarlı bicimde aynı kurumda özelde calıstım. Şimdi devletteyim ve ozeldeki şartlarım o kadar iyiydi ki bazen dusunuorum devlete geçmese miydim die.
ege de kendi alanımda iş bulmak cok zordu o yuzden devlete geçmek zorunda kaldım

sonuc mu gormedigim eziyet kalmadı, hakaret ,zorlamalar, dayatmalar. hepsi de bi kişiden gelior. şu anda aday memur oldugum ıcın cekmedigim kalmadı.adaylıgın kalkınca rahat edersin dienler var. bilemicem artık.

Maaş ozelde de gunumde yatıordu. şartları mukemmeldi. tek kotu tarafı iş yogunluguydu. o zaten olması gerektigi kadar vardı.

Evet belediyedeyim bakın bu konuda diğer mesajlarımda da uzun uzun anlattım ve herşeye rağmen işimi çok seviyorum. Benim demek istediğim sadece özel firmalardan farkımızın olmaması bazen kolay kolay kimsenin dayanamayacağı tempolarda çalışmak zorunda olmak - belki maaş gününde yatar ve zam bellidir, oda devletin verdiği zamlar ortada, - diğer bir çok konuda toplumda oluşan yargılar her zaman doğru değildir her zaman mesai çok kolay geçmez sadece bunu vurgulamak istedim.

Kadesa söyle bırsey var kı öğretmen ile diğer devlet memurların şartları,işleyişleri farklı.Belki bu yuzden kurumlarda olanlar bize garip geliyor.İzin,rapor gibi işlemler bu farklılığın başında geliyor.
evet .Öğretmenlik ile diğer memurluk olabildiğince farklı .

Back
X