DHEA kullanip da hamile kalinca birakmak (DHEA düsük olma olasiligini büyük oranda önlüyor, kanitlanmis) veya erken menopoza girince ne de olsa cocuk olmayacak diye DHEA'i birakmak nasil büyük yanlislar! Bir kere, DHEA hem östrojen, hem testesteron üretiyor, sadece testesteron üretmiyor. Kadinlar zaten östrojen ve testesteron üretiyor, ama 30larindaki kadin 20lerindeki kadindan daha az üretiyor. 40larindaki daha da az. 50lerinde cok cok az hormon üretiliyor, ta ki kemik erimesi basliyor bu sebeple. Kemik erimesiyle östrojen seviyesi direkt dogru orantili. Eger bu hormonlariniz genclerin seviyesinde tutulmazsa, enerjiniz düser, kemikleriniz erir, yaslanirsiniz ve bir sürü baska hastaliklara yakalanirsiniz.
DHEA'in yaninda, killanmayi ve sivilceyi engellemek icin DIM almaniz gerekli. DIM güclü östrojeni zayif östrojene ceviriyor. Güclü östrojen, kansere sebep olabilen, sivilceye ve killanmaya sebep olabilen bir östrojen türü. Bunun vücudunuzdaki oranini azaltiyor DIM. Toplam hormon miktarinizi etkilemiyor. Bir kadinin tüm varligi cocuk icin degil. Azalan hormonlarinizi yerine koymazsaniz menopozdan sonra birden bire cökmeniz an meselesi. Ondan sonra neden kadinlar erkeklerden daha cabuk yaslaniyor diye aglamayin.
Kusura bakmayin sinirlendim, cünkü surada DHEA alinca hayat enerjisi artan, kendini tekrar genc hisseden, libidosu artan kisiler okumak istemistim. Ama o kadar kendinizi düsünmüyorsunuz ki buna dikkat bile etmemissiniz. Kadinin bu dünyadaki tek görevi cocuk degildir. Ben DHEA kullanmaya baslayacagim, ve bunu sadece saglik icin yapacagim, cocuk düsünmüyorum. 37 yasindayim ve 15 mg almayi düsünüyorum günde, ovulasyon dönemi haric. Bu arada buraya yazanlar yasini ve kac mg aldigini yazdiktan sonra karsilastiklari etkileri yazsalar daha faydali olurdu.