- Konu Sahibi tubadefekti
-
Bence oyle degil. Benimde 15.75 di simdi 3.3 dhea düzenledi gsliba. Dhea kullanmayali neredeyse 3 ay olacak. Bende cabuk etkisini gosterdi 3 hafta kullandim sadece ve 2 hafta kullanmamda hamile kaldim. Ama ben gunde 3 kere 25 mg kullaniyordum.Erken yumurta eksikliği yani erken menopoz teşhisi konmuştu bana, 6 ay önce..o zamandan beri yumurta kalitesinde iyileşme oldu, bir de bir iki yeni yumurta ortaya çıktı, dr.um biestronun geçici etkisi de olabilir dedi, bazı dönemler böyle olur, birkaç gün sonra o yumurtalar kaybolurmuş, o yüzde yakın takip edip, yumurta iyi olduğu zaman toplamak gerekirmiş, tüp bebek denemesi yapmak için..ama ben bekarım henüz, bu yüzden yumurta toplatma olayına hiç girmedim..altı ay önce erken menopoz teşhisi bana koyulduğunda dr , tüp bebek ihtimalin bile yok, yumurtaların çok zayıf ve küçük demişti, hatta bir yumurta görmüştü o zaman..ve rahim duvarım çok inceydi..şimdi rahim duvarı kalınlığım normal..fsh 105 lerdeydi, şimdi 15 de..bendeki gelişmeler bunlar oldu ama bilmiyorum, seneye evleneceğim, bebek ihtimalim mucize deniliyor , bakalım, zaman gösterecek..
Bende de ise yaradığını düşünüyorum dehanin kızlar ama ben yarim içe biliyorum çünkü aşırı bas ağrısı yapıyor bendeBEN kasım ayından beri biosteron kullanıyorum.
doktor 3 adet önerdi günde ama ben günde 2 adet kullanıyorum toplam 50 mg şeklinde
bende de amh düşük
ultrasonda antral folikül çok az ve 6 aydır denememize takipler yaptırmama rağmen hamilelik elde edemedik
o nedenle bu ay kısmetse tüp bebeğe başlayacağız
benim birde çikolaa kistim var sol yumurtalıkta
solda antral ve yumurta olurdu , sağ da hiç olmazdı
dhea kullandıktan sonra sağda 1 tane yumurtam büyümeye başladı zaman zaman
Allah yardımcın olsun canım, ama güzel gelişmelerin var, ne mutlu sana, inşallah daha da iyi haberler alırsın, herşey yolunda gider..dhea biestrondan sonra bende de olumlu gelişmeler oldu, bilmiyorım devamı ne olacak..BEN kasım ayından beri biosteron kullanıyorum.
doktor 3 adet önerdi günde ama ben günde 2 adet kullanıyorum toplam 50 mg şeklinde
bende de amh düşük
ultrasonda antral folikül çok az ve 6 aydır denememize takipler yaptırmama rağmen hamilelik elde edemedik
o nedenle bu ay kısmetse tüp bebeğe başlayacağız
benim birde çikolaa kistim var sol yumurtalıkta
solda antral ve yumurta olurdu , sağ da hiç olmazdı
dhea kullandıktan sonra sağda 1 tane yumurtam büyümeye başladı zaman zaman
Ben de baş ağrısı yapmadı ama halsiz oluyorum sanki, bilmiyorum ondan mı kaynaklanıyor.B
Bende de ise yaradığını düşünüyorum dehanin kızlar ama ben yarim içe biliyorum çünkü aşırı bas ağrısı yapıyor bende
Benimde amh cok düsük fsh yükseldi. 2 ay cycl pro kullan yaninada hafif dozlu kortison. Bu kortison cok mantikli gelmedi ama nebileyim her duydugumuzu dener oldukBenim durumum umutsuzdu canım 6 ay önce, dr hiçbir tüp bebek şansımın olmadığını söylemişti ve hatta kıbrısta yumurta donasyonu önerdi..ama dhea biestron ile yumurtam büyüdü ve bir iki yeni yumurta göründü, hala kullanmaya devam ediyorum, ama benim erken menopoz denilen şey çok zor geçiyor canım, senin durumun benden çok iyi be farklı..ben cylo pro hap içerek regl oluyorum..günde bir adet te 25 mg biestron içiyorum, dr bu şekilde kullanmamı önerdi.dediğim gibi ileride ne olur bilmiyorum, normal yolla ve hatta tüp bebekle bile imkansız denmişti benim durumuma...
Merhaba canım, herşey gönlüne göre olur inşallah, senin yumurta rezervinde doktor kaç yumurta olduğunu söyledi acaba, bemim bir tane vardı ve çok zayıftı altı ay önce, doktor tüp bebek ihtimalimin bile olamayacağını söylemişti..amh 0,20 ve fsh 105 di...rahim duvarım çok inceydi..herşey olumsuzdu..şimdi zayıf olan yumurtam çok iyi olmasa da iyi durumda görünüyor..ayrıca bir iki tane daha ufak yumurtalar göründü, fsh 15 civarında ..rahim duvarım da uygun kalınlığa ulaştı..kızlar herkese merhaba.. bende bülent tıraş da tüp bebek tedavisi gördüm. 1 yumurta toplandı ve o da döllenmemişti. bu durum çarşamba oldu. bugün bülent hocayla çalışan doktor aradı ve biosteron 25 mg dan günde 3 defa, omepa-q10 günde 2 defa ve regl başlayınca cyclo proginova kullancağım. kullanma sürem de 2 ay olacakmış. bende de yumurta rezerv azlığı var. e2 12 fsh 76 ve amh 0.34 dü en son ölçüldüğünde, yani tüp bebek öncesinde....
kızlar lütfen kendinizi yıpratmayın. üzülsek de üzülmesek de bu durumu yaşıyoruz. yaşım 33 ve bir doktor çok büyük bir stres mi yaşadın diye sormuştu. ben de evet dedim. bana bu durum psikolojiyle çok alakalı gibi geliyor. hatta öyle ki kanser hastalarının bile yaşadığı durum psikolojiyle ne kadar alakalı olduğu bilinir. düşünün psikolojinimizde sıkıntı varsa kanser bile olabiliriz. ben daha önce başka konu başlıklarına da benzer şeyler yazmıştım. hayata sımsıkı tutunun... bu sayede yaşadığımız sorunun bile çözümünü kendimiz yaratabiliriz. diyelim ki işe yaramadı, en azından dünyaya bir defa geldik. allah bu canı bizden alıncaya kadar içimizde olacak. o canın da hakkını vermeli ve onu dünyevi sorunlarımızla yormamalıyız.
hayat çok güzel kızlar.. kitap okurken de, müzik dinlerken de, spor yaparken de, arkadaşlarla makara tukara yaparken de... beyninizin her istediğini düşünmesine izin vermeyin. onun size düşündürdükleri hayatınıza yön vermesin. yaşadığınız durum aklınıza geldiğinde hemen dikkatinizi dağıtın, tıpkı sigarayı bırakmaya çalışırken aklına sigara gelince sakız çiğneyen yada birşeyler atıştıran insanlar gibi...
ben sizinle aynı durumu yaşayan bir insan olarak yazıyorum. artık hayatımı da böyle yönetiyorum ve inanın çok mutluyum. nolur, hadi, birşeyler yapın ve tedaviniz devam ederken olumsuz hiçbirşey düşünmeyin, burada ilacın etkilerini paylaşırken birbirimizi motive de edelim, güç verelim...
ben regl ikinci gününde e2, fsh ve amh yaptıracağım ve sonuçları da paylaşacağım.
kocaman sevgilerr.....
Kortizon ilacı ben hiç kullanmadım canım, doktor vermedi daha doğrusu, iki ayrı ilaç verdi...biri cylo pro adetimi düzenlesin diye, ikincisi de biestron dhea 25 mg... Ostrojen hormonu salgılaması için..ben de olumlu gelişmeler oldu ama ben bekarım, seneye evleneceğim..bilmiyorum o zamana durumum ne olur?hatta ne kadar olumlu olsa da gelişmelerim, şimdi için bile benim için bebek ihtimali muziceymiş, doktor öyle dedi..çünkü toplanabilecek bir sağlıklı yumurtam var, en az üç, dört olması gerekiyormuş..Benimde amh cok düsük fsh yükseldi. 2 ay cycl pro kullan yaninada hafif dozlu kortison. Bu kortison cok mantikli gelmedi ama nebileyim her duydugumuzu dener olduk
Ben tüp bebek merkezindeyim 1 yila yakin. Dokror herbisey deniyo. Bikez saglikli yumurta oldu oda önceden elimizden kacti. Artik doktorum 1 tane olsun tam olsun diyor. Hayirlisi. Bendekide mucize. 2 yildir deniyoruz. Rahim duvari vs. Cok iyi ama gel göeki rezerv kötü. Acaba dhea bendemi denesem. Valla bide kortidonla cyclo pr deneyim bakalim. 0.5 mg gerci düsük doz kortisonKortizon ilacı ben hiç kullanmadım canım, doktor vermedi daha doğrusu, iki ayrı ilaç verdi...biri cylo pro adetimi düzenlesin diye, ikincisi de biestron dhea 25 mg... Ostrojen hormonu salgılaması için..ben de olumlu gelişmeler oldu ama ben bekarım, seneye evleneceğim..bilmiyorum o zamana durumum ne olur?hatta ne kadar olumlu olsa da gelişmelerim, şimdi için bile benim için bebek ihtimali muziceymiş, doktor öyle dedi..çünkü toplanabilecek bir sağlıklı yumurtam var, en az üç, dört olması gerekiyormuş..
Ben tüp bebek merkezindeyim 1 yila yakin. Dokror herbisey deniyo. Bikez saglikli yumurta oldu oda önceden elimizden kacti. Artik doktorum 1 tane olsun tam olsun diyor. Hayirlisi. Bendekide mucize. 2 yildir deniyoruz. Rahim duvari vs. Cok iyi ama gel göeki rezerv kötü. Acaba dhea bendemi denesem. Valla bide kortidonla cyclo pr deneyim bakalim. 0.5 mg gerci düsük doz kortison
Bioestron yok sanirim. Ben yurtdisindayim. Yanliz gecen üstünden sordum dokzora. Oda bana senin dhea iyi dedi. Ama cidden düsünüyorum almaya. Kac mg aliyorsun senBence doktorunla dhea biestron ilacını bir konuş, düşünsene bana ancak kıbrısta başka bir kadının yumurtası ile hamile kalabileceğim söylenmişti..o kadar ümitsizdi durumum..iki ay her gün dhea biestron içtim ve bir yumurtam toplanabilecek duruma geldi ve başka ufak yumurtalar göründü, çok sevindim..o yüzden doktorunla konuş..bir de bana doktor dedi ki, benim gibi bir iki yumurtası olanlar çok yakın takip edilmeliymiş, yumurta olgunlaştığı zaman toplanmalıymış, yoksa birkaç gün sonra yumurta kaybolabiliyormuş, sunni büyüyor ya o yüzden sanırım, ilaçların etkisi ile büyüdüğü için..
Benim dhea hapım 25 mg lık ve günde bir tane içiyorum..senin kullandığın dhea ilacın ismi nedir?Bioestron yok sanirim. Ben yurtdisindayim. Yanliz gecen üstünden sordum dokzora. Oda bana senin dhea iyi dedi. Ama cidden düsünüyorum almaya. Kac mg aliyorsun sen
Canim henüz dhea kullanmiyorum. Ama kullanmayi düsünüyorum. Doktorum iyi dedigi icin almadim. Biestron marka yok. Sanirim anca internetten bitane alabilirim. Veya bir arkadasim suan türkiyede belki ona söyler ismarlarim.Benim dhea hapım 25 mg lık ve günde bir tane içiyorum..senin kullandığın dhea ilacın ismi nedir?
Anladım da, yan etkisi olmasın kullandığın başka ilaçlarla, etkileşim falan yapmasın.Canim henüz dhea kullanmiyorum. Ama kullanmayi düsünüyorum. Doktorum iyi dedigi icin almadim. Biestron marka yok. Sanirim anca internetten bitane alabilirim. Veya bir arkadasim suan türkiyede belki ona söyler ismarlarim.
Sende haklsiin. Belki ben 2 ay doktorun dediklerini yapayim olmadi senin dedigini deneyim. Kafamizda iyice karisiyor. Allah hepimize hayirli evöat versinAnladım da, yan etkisi olmasın kullandığın başka ilaçlarla, etkileşim falan yapmasın.
Öyle canım, en doğrusu doktorun yol göstermesi, onların kontrolünde ilaç kullanmak..İnşallah, Allah hepimizin gönlüne göre versin, hayırlısını nasip etsin..Sende haklsiin. Belki ben 2 ay doktorun dediklerini yapayim olmadi senin dedigini deneyim. Kafamizda iyice karisiyor. Allah hepimize hayirli evöat versin
AminÖyle canım, en doğrusu doktorun yol göstermesi, onların kontrolünde ilaç kullanmak..İnşallah, Allah hepimizin gönlüne göre versin, hayırlısını nasip etsin..
Amin canim. Bu bebeksizlikte insani üzüyorÖyle canım, en doğrusu doktorun yol göstermesi, onların kontrolünde ilaç kullanmak..İnşallah, Allah hepimizin gönlüne göre versin, hayırlısını nasip etsin..
Haklısın kolay değil, hele ufak çocukları, tatlı bebekleri gördükçe insanın içi burkuluyor ama ümidimizi kesmeyelim, olmaz denen kimler hamile kalıp bebeklerini doğurmuş, okudum hep..bu yüzden zamanla sabırla inşallah olacak..mucize bile olsa ben mucizelere inanıyorum hala..Amin
Amin canim. Bu bebeksizlikte insani üzüyor
Insallah canim. Allah büyük. Bende etrafimdakilerden duydum. Evlatlik alipta hamile kalanlar vsHaklısın kolay değil, hele ufak çocukları, tatlı bebekleri gördükçe insanın içi burkuluyor ama ümidimizi kesmeyelim, olmaz denen kimler hamile kalıp bebeklerini doğurmuş, okudum hep..bu yüzden zamanla sabırla inşallah olacak..mucize bile olsa ben mucizelere inanıyorum hala..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?