• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diane 35 ile sigara kullanımı?

iklimmya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2010
340
8
116
merhabalar ben 23 yaşındayım.. adet düzensizliiği için dr a gittim ultrasondaki doktor pko olduğumu söylemesine ragmen kadın doğum dr u pko olmadığımı ima etti önemli değil dedi çünkü hormonların normal seviyede gözüküyor dedi adetin düzene girmesi için diane 35 veriyorum dedi tabi bide sigara kullanıp kullanmadığım sordu yanımda ailemden biri olduğu için kullanmıyorum dedim zaten çok içmem ortama yaparsam günde 3 tane falan (sınırladım kendimi) ama bi zararı olur mu yaa çok korkuyorum mafoldumben

sigarayla dogum kontrol hapini ayni anda aldiginiz zaman tromboz riskin artiyor onu aciklamak icin sormustur doktor

sigarayla dogum kontrol hapini ayni anda aldiginiz zaman tromboz riskin artiyor onu aciklamak icin sormustur doktor

ayy o ne ki kafamçokkarıştı benim anlayabilceğim şekilde açıklar mısınız.. affınıza sığınarak rica ediyorum ve teşekkür ediyorum a.s.

tromboz bi nevi bacaklarda kan pihtislasmasi.
mesela bi süre bacaklarini fazla hareket ettirmediginde (ucak yolculugunda,uzun süre oturdugunda) bacaklarda kan dolasimi azalir ve kan pihtislasir ve bi damari tikar.

ve bu pihti yerinden kopup damar yolundan akcigere kadar ulasabilir ve orda bi damari tikayabilir.bununda etkisini anlatmama gerek yok sanirim...

bu illa olacak diye bi kaide yok,herkese olabilir bu ama dogum kontrol hapi kullandiginda ve sigara ictiginda riski artiyor

merhabalar ben 23 yaşındayım.. adet düzensizliiği için dr a gittim ultrasondaki doktor pko olduğumu söylemesine ragmen kadın doğum dr u pko olmadığımı ima etti önemli değil dedi çünkü hormonların normal seviyede gözüküyor dedi adetin düzene girmesi için diane 35 veriyorum dedi tabi bide sigara kullanıp kullanmadığım sordu yanımda ailemden biri olduğu için kullanmıyorum dedim zaten çok içmem ortama yaparsam günde 3 tane falan (sınırladım kendimi) ama bi zararı olur mu yaa çok korkuyorum mafoldumben

selam gene kaynatmışsınız bensiz:) ama söyleneler doğru, teşekkürler. günde 3 tane sigara içimi bu riski arttırmaz. tabii tamamen bırakırsan kendi sağlığın için çok iyi bir iş yapmış olursun ama ilacı kesmen için bir neden değil şu andaki durumun.

selam gene kaynatmışsınız bensiz:) ama söyleneler doğru, teşekkürler. günde 3 tane sigara içimi bu riski arttırmaz. tabii tamamen bırakırsan kendi sağlığın için çok iyi bir iş yapmış olursun ama ilacı kesmen için bir neden değil şu andaki durumun.

tşkler hocam a.s.

Back
X