• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dibe vurdum.. Nasıl çıkıcam Gün Yüzüne...

gulmetre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2009
264
2
96
35
Eskişehir
Mutsuzum, kırgınım, kızgınım.. Olmuyor olmuyor olmuyor.. Bu Hayatta hiç birşeyim olmuyor yapamıyorum.. Neye Elimi atsam elimde kalıyor... mafoldumben 2 aydır canla başla hazırlandqım kabin memurluqu sınavını daha en başında 2 cm le kaybettim.. Hayallerim umutlarım geleceğimi düşündüğüm herşey bir anda yok oldu mafoldumben bukadr erkenmi olcaktı hayatım 2cm'in elindeymiş. Umutlarım kırıldı artık bişey yapmak istemiyorum mutsuzum.. Arkadaşlarım çewremde ki kişler bi yerlere gelmiş ben hala aynı yerde duruyorum mafoldumben sorunlu ipin ucunda mutsz olduqm bi ilişkim var ne olcaqı meşhul..boshayallersmile Anlıyacaqınız ne iş hayatım ne okul hayatım nede özel hayatım yolun da... Kör Bi kuyuya düşmüş Yeni yeni yürümesini öğrenen bebek gibiyim :emir_bebek: nasıl gün yüzüne çıkıcam nezman güneşi görücem bilmiyorum....

şöyle bir söz vardı " gökyüzünün en karanlık olduğu zaman şafak vaktine en yakın zamandadır."

hiç mi elle tutulur bir şey yok ?

bardağın dolu tarafı hiç mi yok? az da olsa...

sağlığın yerinde mi?

bu kötü durumdan kurtulmanın tek yolu hayata iyi bakmak

herkesin senden bin beter sıkıntılarının dertlerinin olduğunu unutmamak..

mutlu olmak istiyorsan kendinden kötü durumda olanlara bak, iyi durumda olanlarla kıyaslarsan hep mutsuz olursun.
"benim neyim eksik, ben ne günah işledim de bunları yaşıyorum" düşünceleri dolaşır beyninde ve sonuçta mutsuz bir sen çıkar ortaya:ecrin_bebek:

Büyük bir hayal kırıklığı yaşamışsın canım, şu hayatta malesefki senin istediklerin değil hayatın verdikleriyle yetiniyoruz malesef. Bu işi çok istemişsin,2 cm ne saçma düşündüğünde ama hangimiz istediğimiz işi yapıyoruzki? hangimiz işimizden çok memnunuz ki? ama hayatın akışına kapılıp gitmekten başka yapacak bişey yok. Şu an çok öfkelisin, ama yılma sakın iş için özellikle araştır soruştur tek iş kapısı sana orasımı canım, başka yerlerede bak, ama sakın moralini bozma.Bir gün mutlaka herşey yoluna tam senin istemediğin gibi olsada girecektir.Çünkü şu hayatta hiç bir şey tam istediğimiz gibi olmazda..

Eskişehirdesin orada tanıdığım bir arkadaşım var istersen özel sektörde çalışırım dersen bir mağazaya işe sokabiliriz seni.
Sevgilinle mutsuzsan ayrılacaksın kendine eziyet çektirmenin bir anlamı yok.

şöyle bir söz vardı " gökyüzünün en karanlık olduğu zaman şafak vaktine en yakın zamandadır."

hiç mi elle tutulur bir şey yok ?

bardağın dolu tarafı hiç mi yok? az da olsa...

sağlığın yerinde mi?

bu kötü durumdan kurtulmanın tek yolu hayata iyi bakmak

herkesin senden bin beter sıkıntılarının dertlerinin olduğunu unutmamak..

mutlu olmak istiyorsan kendinden kötü durumda olanlara bak, iyi durumda olanlarla kıyaslarsan hep mutsuz olursun.
"benim neyim eksik, ben ne günah işledim de bunları yaşıyorum" düşünceleri dolaşır beyninde ve sonuçta mutsuz bir sen çıkar ortaya:ecrin_bebek:

haklısın arkadaşım.. şuan sağlıqım yerinde Allaha şükürler olsun.. bardağın dolu tarafından bakmak ise kısmet deilmiş nasip demek.. hayat çok zor biliyorum inadına başa çıkmak gerek.. " hayatın tüm kötülüklerine karşı hala göüle biliyorsam hayat benden gizli ağlıyacktır.. umutla doğcak günümü bekliyorum..

Canım unutma her şerde bir hayır vardır.
Muhakkak vardır bunda da bir hayır.
Eniştem 2 sene önce devlet işine başvurdu olmadı, o kadar üzüldüki, olsaydı Silivri'ye gidecektiler.
Geçen sene başvurdu oldu hemde yer bizim çok yakınımızda, onlarında istediği oydu.
Yani olmadı diye üzülme sakın. Belki karşına çok daha iyi bir iş çıkacaktır

Büyük bir hayal kırıklığı yaşamışsın canım, şu hayatta malesefki senin istediklerin değil hayatın verdikleriyle yetiniyoruz malesef. Bu işi çok istemişsin,2 cm ne saçma düşündüğünde ama hangimiz istediğimiz işi yapıyoruzki? hangimiz işimizden çok memnunuz ki? ama hayatın akışına kapılıp gitmekten başka yapacak bişey yok. Şu an çok öfkelisin, ama yılma sakın iş için özellikle araştır soruştur tek iş kapısı sana orasımı canım, başka yerlerede bak, ama sakın moralini bozma.Bir gün mutlaka herşey yoluna tam senin istemediğin gibi olsada girecektir.Çünkü şu hayatta hiç bir şey tam istediğimiz gibi olmazda..

kızgınım kırgınım öfkeliyim çook üzgünüm ama elimden başka bişi glmio olmadı kısmt deilmiş diyorum..ağlamak sızlamakta bi yere kadr mutlaka bi yrden tutunmak zorundayım umutla bekliyorum

Canım unutma her şerde bir hayır vardır.
Muhakkak vardır bunda da bir hayır.
Eniştem 2 sene önce devlet işine başvurdu olmadı, o kadar üzüldüki, olsaydı Silivri'ye gidecektiler.
Geçen sene başvurdu oldu hemde yer bizim çok yakınımızda, onlarında istediği oydu.
Yani olmadı diye üzülme sakın. Belki karşına çok daha iyi bir iş çıkacaktır

inşallah canım bekliyorum sadece mafoldumben

bende yaklasık 3 yıldır oyle buyuk sabırlar ıcındeyımkı
hem ıs hem sevgılı konularında hanı kızlar sabır demsıya sabır evt ama nereye kadar..
tek bı tavsıyem olabılır sana
ıı bıseyler bul hayatında mınıcıkte olsa ve hep o mınıcık seyı dusun okadar buyutkı onu
kotu seylerı dusunemye fırsatın olmasın
ben aılemı sevgılımı arkadaslarımı saglıgımı buldum onlar var dıyorum napalım dıyorum
buarada gercekten kucukmussun ben 23 yasındayım (hatta 24)
ama pes etmek yok sarılacagız sımsıkı hayata
napalım bazılarının sahıp olduklarına bazılarının sahıp olmak ıcın cok mucadele etmesı gerekıyo

Hayatınız elinizde, dövünmek yerine, etrafa bakmak lazım bazen. Pencereden dışarı bakmak lazım.

İlişkinizden şikayet ediyorsunuz ama hala devam ediyorsunuz, sizi sıkıntıya sokuyorsa, üzüyorsa, mutlu değilseniz, binbir soruyla yaşıyorsanız, o zaman elinizde herşey, ayrılırsınız olur biter. Birgün sizi de mutlu edecek biri çıkacaktır karşınıza, gereksiz bir ilişkinin içinde boğulmayıp, önünüzü açarsanız eğer .

İşle alakalıda, 2cm tabi ki insanın bütün hayatına mal olmaz, siz yazmışsınız, bunun böyle olduğunu düşünen sizsiniz. Hayat o 2cm ile bitmedi,devam ediyor. Herkes her işe başladığında çok başarılı olacak diye birşey yok. Önünüze bakmanız lazım, daha neler çıkacak karşınıza kimbilir.

Hayat bakışınızın aynasıdır. Çoğu kez emeğini verdiğiniz, istediğiniz, umut ettiğiniz herşeyin karşığını alırsınız, alamıyorsanız eğer bu sizin için hayırlı olan değilmiş demekki ki olmamış. Her olmayan , çok kötü anlamına gelmez. Olmaması hayırlı olandır belki.

Çok basit söylüyorsunuz diyebilirsiniz (sanmayın ki ben kendi adıma çok kolay yollardan geçtim ve geçiyorum)

Hayata nasıl seslenirseniz, yankısı aynı şekilde size döner. Mutluyum diye bağırın bakalım, bakın nasıl mutlu oluyorsunuz.

Bulutların ardında mutlaka güneş vardır arkadaşım...

Yeterki ümitsizliğe kapılıp pes etme sakın.Rabbim bir kapıyı kapatırken ötekini açar,sabırlı ol.

Şuan herşey ters gidiyor olabilir hayatında,bigün bi bakmışsın herşey yoluna girivermiş.Ve sen çok mutlusun ...Bunu düşün lütfen.

Hayat herzaman sürprizlerle doludur.Sen yeterki kapını hep açık tut

bazen olur böyle hep üste gelir, hatta daha başka ne olabilir ki deriz daha kötüsü de gelirbizi bulur..
ama emin ol bu sadece bir dönem canım. birazda peşpeşe geldiğiiçin umudunu kaybetmişsin sanırım..
ama gör bak biri yoluna girdiğinde diğerleride peşisıra gelecektir.. geç olsun güç olmasınn

Canım imzamda yazana bak, bu Mevlana'nın sözüdür ve hep böyle olmuştur.
Bunla ilgili meşhur bir fizik kuralı da vardır : Dibe vuran nesne yüzeye daha hızlı çıkar.
Hem bir işe kabul edilmemekle dibe mi vurulmuş oluyor Allah aşkına,
Hayat sadece işten ibaret mi, sağlık var, aşk var, arkadaşlık aile dostluk gibi nice kavramlar var.
Hepsi de insanın hayata sıkıca tutunmasını sağlar.
Ayrıca mutluluğu tek bir faktöre bağlarsan olmadığında böyle çok büyük hayal kırıklığına uğrarsın.
Emin ol, sadece işle mutlu olunmuyor, ne dönemlerim oldu işim vardı ama stresliydi, aşk hayatı berbat, aile hayatı berbat, sanki herşey sırtını dönmüştü bana.
Ben de dibi gördüm ve dipten kurtuluşum o işten ayrılmak oldu, senin tam tersi, düşün yerimseniben

Bellı donemlerde boyle karamsarlıga dusebılıyor ınsan. Onemlı olan bu gunlerın gececegıne ınanmak. Yıllar sonra bugunkı uzuntulerını hatırlayamayacaksın bıle. .

Mutsuzum, kırgınım, kızgınım.. Olmuyor olmuyor olmuyor.. Bu Hayatta hiç birşeyim olmuyor yapamıyorum.. Neye Elimi atsam elimde kalıyor... mafoldumben 2 aydır canla başla hazırlandqım kabin memurluqu sınavını daha en başında 2 cm le kaybettim.. Hayallerim umutlarım geleceğimi düşündüğüm herşey bir anda yok oldu mafoldumben bukadr erkenmi olcaktı hayatım 2cm'in elindeymiş. Umutlarım kırıldı artık bişey yapmak istemiyorum mutsuzum.. Arkadaşlarım çewremde ki kişler bi yerlere gelmiş ben hala aynı yerde duruyorum mafoldumben sorunlu ipin ucunda mutsz olduqm bi ilişkim var ne olcaqı meşhul..boshayallersmile Anlıyacaqınız ne iş hayatım ne okul hayatım nede özel hayatım yolun da... Kör Bi kuyuya düşmüş Yeni yeni yürümesini öğrenen bebek gibiyim :emir_bebek: nasıl gün yüzüne çıkıcam nezman güneşi görücem bilmiyorum....

w ve q kullanarak dili de zor duruma sokuyorsun.

benim de sevdigim bir laf vardir hayatinizda herseyde bir terslik varsa durun bir kendinize bakin belki ters olan sizsizinizdir yni bu mealde bir lafti iste simdi tam hatirlamiyorum.
belki de kendin icin yanlis bir isi istiyorsundur sana uygun olmayan belki de seni mutlu edemicek seninle gelecegi olmayacak bir adamla berabersindir.
belki etrafindaki hersey ozellikle doga senin mutlu olman icin birseyler gosteriyordur ama sen bakmadan geciyorsundur.
dur bir sakinles once kendini dinle cidden ne istiyorsun? istedigin olmazsa alternatiflerin nelerdir? sonra ask hayatina bak bakalim ayni sekilde beklentilerin neler ve karsindaki bu beklentilerinin ne kadarini karsilayabiliyor?
ondan sonra bir yol haritasi ciz bakalim..

Back
X