- 26 Ağustos 2020
- 391
- 179
- 18
- Konu Sahibi sunshineee3
-
Her ikimizinde aile durumları iyi allah şükür ama biz çekirdek ailemiz içinde olanları ailelere yansıtmak istemediğimiz için kötü durumumuzu bilmeyeceklerbekarken yasamin nasildi rahatmi yer içerdin
Tutumlu muydun
Evlenince önceki hayatindaki standartlar düşecek mi
Eger negatif yondeyse biraz daha birikim vs yap yada daha iyi is bulmaya calis
Alelacele evlenme
Oyle standart alti yasamak kolay degil
İki gonul bir olunca samanlik seyran olmuyor
Ben 26 eşim 27Bu kadar kaygi ile hemen evlenme sakinles biraz daha isleri yoluna koyun
Bu arada yaş kaç
Kendinize zarar vermek mi? Yahu maddiyat gelir gider. Evlenmeden önce cok zengin bir ailenin biricik kızıydım evlendim borclarla mucadele ediyorum arabamiz yok hadi onu gectim evimiz bile kiraArkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Canım ya endişe olması çok normal ama ne güzel üniversite mezunusunuz ikinizde bir yerden başlamışsınız daha da iyi yerlere geleceksiniz inşallah.. Ayrıca evinizi küçük tutun eşyalarınızı ona göre alın şirin minicik zevklerinize uygun bir ev düzün kendinize hem kiranız az olacaktır hem de eşya masrafınız..maaşlarınız az olsa bile sonuçta ikinizde maaş alıyorsunuz çok endişelenmeyin birbirinizi kırmayın destek olun kimseye de birşey demek zorunda değilsiniz planınızı güzelce yaparsanız çok da rahat geçinirdiniz. Eşim ve ben de üniversite mezunuyuz hep dedik boşa okuduk aldığımız maaş ne falan özelde para yok falan filan ama bak zamanla ben olmasamda eşim daha da güzel bir işe girdi daha iyiyiz.. Mutlu olduktan sonra birlik olduktan sonra herşey hallolur.. Allah yuva kurana yardım eder derler Rabbim size hayırlı kapılar açsın inşallah : )Arkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Zevkine gezmesine düşkün olana zor tabi. Benim eşim kendi işi en fazla ayda kazandığı 3-5 bini buluyor . 2 cocuk var . Sadece su koronada yasaklar varken zorluk çektik. Onun haricinde orta seviyedeyiz çocuklar hiç bireyden geri kalmıyor sukurÇok mu zor ev geçindirmek
Canım benim yakın dönemde bende bu süreçten geçtim çoğu kişi de eşin senin isteklerini karşılayamayacak dedi çünkü gerçekten maddi zorluk yaşamamıştım çok şükür ben de çok düşündüm vazgeçmeyi de düşündüm sonra silkelendim kendime geldim bir kitapta şöyle bir söz okumuştum ‘şaşarım o kimseye ki rızkı maaştan,şifayı ilaçtan bilirler’ bu söz beni kendime getirmişti canım yeter ki birbirinize karşı dürüst olun emin olun çok mutlu olacaksınız ben her gün şükrediyorum evlilik doğru insanla olduktan sonra çok güzel gerçekten ☺ Şimdiden mutluluklar dilerimAllah sizden razı olsun böyle şeyleri duymaya o kadar cok ihtiyacım varki..
Ayrılmayı kendime zarar vermeyi neler neler düşündürüyor bana. Çünkü nişanlımı zerre üzmek istemiyorum oda istemiyor. Ama korkuyorum ya herşey çok kötü olursa yada muhtaç kalırsak diye
Allah mutluluğunuzu daim etsin..Allah bir evin rizkini kari koca arasindaki huzura saklar.Ellet bi kapi acilir.Bizim de gelirimiz cok degil ama cok sukur birikim bile yapiyoruz.Kafaniza takmaniz gereken maddi degil manevi sorunlar.Maddiyat bu sekilde halloluyo.Ayrica duam kabul olmuyo demek olacak duayi geri cevirmektir.Ben asla geri cevrilen duami bilmem cok sukur.Cunku hic kalbime ikilik sokmadim.InsaAllah mutlu olursunuz.
yani bekarken rahatsan bol harciyorsan su sartlarda evlenince zorlanacagin belliHer ikimizinde aile durumları iyi allah şükür ama biz çekirdek ailemiz içinde olanları ailelere yansıtmak istemediğimiz için kötü durumumuzu bilmeyecekler
Allah mutlu mesut etsinZevkine gezmesine düşkün olana zor tabi. Benim eşim kendi işi en fazla ayda kazandığı 3-5 bini buluyor . 2 cocuk var . Sadece su koronada yasaklar varken zorluk çektik. Onun haricinde orta seviyedeyiz çocuklar hiç bireyden geri kalmıyor sukur
Iciniz ferah olsun . Rizki veren Rabbimdir e sende çabasını gösterirsen zorda kalmazsinAllah mutlu mesut etsin
Hayır zevkine duskun biri değilim 3-5 sene cocuk planımda yok
Siz harika birisiniz rabbim mutluluğunuzu daim etsinCanım benim yakın dönemde bende bu süreçten geçtim çoğu kişi de eşin senin isteklerini karşılayamayacak dedi çünkü gerçekten maddi zorluk yaşamamıştım çok şükür ben de çok düşündüm vazgeçmeyi de düşündüm sonra silkelendim kendime geldim bir kitapta şöyle bir söz okumuştum ‘şaşarım o kimseye ki geçinmeyi maaştan,şifayı ilaçtan bilirler’ bu söz beni kendime getirmişti canım yeter ki birbirinize karşı dürüst olun emin olun çok mutlu olacaksınız ben her gün şükrediyorum evlilik doğru insanla olduktan sonra çok güzel gerçekten ☺ Şimdiden mutluluklar dilerim
Ee bekleyin iyi bir işe yerlessin evlenin madem.Öyle demeyin işte..
Nişanlımın işi sallantıda her an her şey olsbilir diye zsten bi arayıştayız ama her kapı kapanıyor evlendiğimizdede böyle olursa ne yapacsğım kaygısı var ikimizdede
Tesekkur ederimIciniz ferah olsun . Rizki veren Rabbimdir e sende çabasını gösterirsen zorda kalmazsin
Hersey ayarlandı nasıl diyebilirim biraz daha erteleyelim diye o kendine guveniyor problem benim düşüncelerimde olumsuzluklardan vazgecemiyorumEe bekleyin iyi bir işe yerlessin evlenin madem.
Peki evlendikten sonra yine aynı şeyi yaşarsanız.
Hayat böyle yaşanır mı?
Korkularınız gerçekleşirse çözümü beraber bulacaksınız ,destek olacaksınız birbirinize başka ne yapılabilir.
Elbette dualar karşılıklı canım çok çok dua edeceğime emin olabilirsin içini ferah tut lütfenSiz harika birisiniz rabbim mutluluğunuzu daim etsin
Ne olur benim içinde dua et ne olur
İllaki fark etmeden yada bilinçli yaptığımız çok gunahlarımız vardır tövbe ediyorum yapmamaya çalışıyorum ama olmuyor olmuyorDualar gunahlardan ötürü kabul olmuyor ayrıca illa bu iş olacak dememeli her zaman hayırlısını istemek lazım
Yüzüğü atmayı bile düşündümElbette dualar karşılıklı canım çok çok dua edeceğime emin olabilirsin içini ferah tut lütfen
Gercekler bu sanırım.. tesekkürleryani bekarken rahatsan bol harciyorsan su sartlarda evlenince zorlanacagin belli
Bence maddiyatinizi duzeltin
O parayla istanbulda yasam zor
Genc insanlar herseyden once gezmek yemek ister siz bunlardan mahrum kalınca kocanla birbirinizi yiyeceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?