- 24 Haziran 2015
- 40.149
- 155.263
- 598
- Konu Sahibi sunshineee3
-
Hayat böyle geçmez ki ama canım.Birsey başına gelirse o zaman ki şartlarla düşünürsün ne yapacağını.Hersey ayarlandı nasıl diyebilirim biraz daha erteleyelim diye o kendine guveniyor problem benim düşüncelerimde olumsuzluklardan vazgecemiyorum
Evet işte geçmiyor sürekli ya olmazsa ya muhtaç olursam ya pişman olursam ya herşey çok kötü olursa diye kendimi yiyiorumHayat böyle geçmez ki ama canım.Birsey başına gelirse o zaman ki şartlarla düşünürsün ne yapacağını.
Açık konuşayım gün geldi bem de benim dualarım neden kabuk olmuyor diye çok isyan ettim ama öyle böyle yeni bir kapı hep açıldı.Arkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Çok istiyorum ama korkularım engel oluyorSen varlıkta da yoklukta da her durumda istiyor musun nişanlıni hayatında önce buna karar ver ,emin ol bence.
Çok haklısınız bunun bilincindeyim rabbim bi kapıyo kapatır diğerini açar hamd olsun. Ama ben bu düşüncelerden kendimi alamıyorum düşünmek istemesemde içimde sürekli bi kaygı bi korku keyif alamıyorum anımdamAçık konuşayım gün geldi bem de benim dualarım neden kabuk olmuyor diye çok isyan ettim ama öyle böyle yeni bir kapı hep açıldı.
Dualarım kabul olmuyor diye ağlamak yerine tevekkül edip başka fırsatları değerlendirin evlilik çağına gelmissiniz ev geçindireceksiniz varlığa da yokluğa da evet diyeceksiniz.
Belki o olmayan yerden daha iyi bir yer olucak veya olmayack bunu biz bilemeyiz sonuçta
Karı koca doktor bu halde olmanız normal mi ya bilmediğimden soruyorum.Kendinize zarar vermek mi? Yahu maddiyat gelir gider. Evlenmeden önce cok zengin bir ailenin biricik kızıydım evlendim borclarla mucadele ediyorum arabamiz yok hadi onu gectim evimiz bile kirayani bu benim bilmediğim bir hayat. ikimizde yeni mezun doktorlariz londra gibi bir yerde ayakta durmaya çalışıyoruz. Aldığımız kiramiza vergilere zar zor yetiyor. Ama hiç aklima kendime zarar vermek gelmedi. Evlenmeden önce durumumuzun maddi acidan iyi olacagini düşündüm olmadi yapacak bisey yok. Ne demek Allah dualarimi kabul etmiyor belki baska sekillerde ediyordur da siz gormuyorsunuzdur. Allah yuva kuranin yuvasini yapar. Ayda yilda bir dışarı çıkıyoruz. Geldigimden beri bir corap dahi almadim kenara para atiyorum ki kötü günlerimize ortak olsun. Niye gecinemeyeceksiniz ki fazla harcama yapmazsiniz ihtiyaclariniz dışına cikmazsiniz sonra sonra Allah bir kapi açar. Biraz güçlü olun daha zorluk görmeden kendinize zarar vermeyi düşünmüşsünüz bi de basiniza bisey gelse Allah korusun. Dua ediyorum diyorsunuz ama Allahin yasakladigi kendinize zarar verme olayinin pesinden gidiyorsunuz demek ki Allaha tam anlamiyla guvenmiyorsunuz. Sakin olun Allah büyük ve ugrasanlarin cabalayanlarin yaninda
Evet aynen öyle benim de korkum bu yuzden işte çook korkuyorum hiç bir şeyi başaramayacskmışız gibi geliyorGeçinmek tabii ki zor. Siz de o maaşla geçinirsiniz ama alırken düşünmeniz gerek her şeyi. Sıkı bir takip yapmanız gerek. Elinize kalan para gerçekten az faturaları var marketi var yol parası var. Var da var yani.
Üzüntümün size hissettirdiğimin fazlası vardır eksiği yoktur inanın hala ağlıyorum hala kendimi bir karanlığın içinde görüyorum. Nasıl başarabilirim mutfak planlamasınıFazla uzuyorsunuz kendinizi. Uzuldum bu durumunuza.
Mutfak icin alisveris planlarsaniz baya katkisi olur fazla harcamanizi engeller.
Belki korktugunuz gibi olmayacak.
Simdiden mutluluklar dilerim
2000 ama 800 de kyk olduğumu için onu net gider olarak söyledimKonu sahibi çok kaygılı tedirginsin ya. Tamam hallolur diyip atlamamak lazım evliliğe ama ikiniz çalışıyorken en az 2.500 alıyorsunuzdur? Kira düşünce 2 kalıyorsa 3 binlik bir evde mi oturuyorsunuz biraz daha açık ol yardımcı olalım istersen.
Burada egitim almadigimiz için birkac sene düşük ucret alacagiz. Turkiye de yasasaydik evet durumumuz cok iyi olabilirdi ama esim burali su an donme gibi bi olanagimiz yok. Kiralar oyle cok yuksek ki düşünün sadece 1 odali ev bi de yatak odasi var 2400 pound ödüyoruz her ay 210 tax i var. Ise trenle gitmemiz gerek hergun kisi basi 13 pound bunun ücreti. Yemek masrafimiz kisi basi 14 pound. Elektrik gaz su giderimiz total 200 pound. Burdaki borclarimiz aylik 350, esimin öğrenim kredisi 287. Maaslarimizdan kesilen vergi inanilmaz... bize kalan 300 falan oluyor bunlada market alışverişi.Karı koca doktor bu halde olmanız normal mi ya bilmediğimden soruyorum.
Normaldede kaygılı biriyim ama hayatımın en çıkmaz dönemindeyim diyebilirim herşey üst üste geldiği için olabilir ne yapabilirimYani maaşlar çok düşük derken? en azından asgari ücrettir, e eşyayıda aileler yapacak borcunuz olmayacak.
Aşırı kaygılı gibisiniz, bu kaygı durumunuz daha önceden da var mıydı? Belki psikolojik yardım almalısınız.
Üzüntümün size hissettirdiğimin fazlası vardır eksiği yoktur inanın hala ağlıyorum hala kendimi bir karanlığın içinde görüyorum. Nasıl başarabilirim mutfak planlamasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?