Dibe vurmuş durumdayım dualarım kabul olmuyor..

Hayat böyle geçmez ki ama canım.Birsey başına gelirse o zaman ki şartlarla düşünürsün ne yapacağını.
Evet işte geçmiyor sürekli ya olmazsa ya muhtaç olursam ya pişman olursam ya herşey çok kötü olursa diye kendimi yiyiorum

Açık konuşayım gün geldi bem de benim dualarım neden kabuk olmuyor diye çok isyan ettim ama öyle böyle yeni bir kapı hep açıldı.
Dualarım kabul olmuyor diye ağlamak yerine tevekkül edip başka fırsatları değerlendirin evlilik çağına gelmissiniz ev geçindireceksiniz varlığa da yokluğa da evet diyeceksiniz.
Ev geçindirmek zor ama yokluğa da var mısınız emin misiniz? Bence önce bunu itice düşünün. Evi geçindirememek vs sıkıntı olucaksa bekleyin evlenmeyin
Ayrıca Belki o olmayan yerden daha iyi bir yer olucak veya olmayack bunu biz bilemeyiz sonuçta

Çok haklısınız bunun bilincindeyim rabbim bi kapıyo kapatır diğerini açar hamd olsun. Ama ben bu düşüncelerden kendimi alamıyorum düşünmek istemesemde içimde sürekli bi kaygı bi korku keyif alamıyorum anımdam

Karı koca doktor bu halde olmanız normal mi ya bilmediğimden soruyorum.

Evet aynen öyle benim de korkum bu yuzden işte çook korkuyorum hiç bir şeyi başaramayacskmışız gibi geliyor

Fazla uzuyorsunuz kendinizi. Uzuldum bu durumunuza.
Mutfak icin alisveris planlarsaniz baya katkisi olur fazla harcamanizi engeller.
Belki korktugunuz gibi olmayacak.

Simdiden mutluluklar dilerim
Üzüntümün size hissettirdiğimin fazlası vardır eksiği yoktur inanın hala ağlıyorum hala kendimi bir karanlığın içinde görüyorum. Nasıl başarabilirim mutfak planlamasını

Merhabalar ;

Sakinleşin lütfen. Bakın ben evlendiğimde evimde kalorifer peteği yoktu, banyoda sıcak su yoktu, mutfakta doğalgaz yoktu. Evlendikten hemen sonra kış geldi, kimseye de söylemedik yok diye. Arkadaşım ufo vermişti yavru kedileri ısıtalım diye, biz kendimiz de ısınacağız diye sevinmiştik :) Faturaları ödeyemediğimiz günler oldu, küçük tüple çay demlerdim kahvaltı hazırlardım. Son paramızla ekmek aldığımız günler olmuştu gıdım gıdım her şey. Evde ana eşyalar bile eksikti. İş konusunda sanki bütün kapılar kapanıyordu, o durumdan hiç çıkamayacağız gibi geliyordu. Gelir düzenli olmayınca borç da birikmeye başlamıştı.

Sonra her şey öyle bir değişti ki bir sene sonrasında, eşimle hala o günleri anarız, nasıl bu noktaya geldik deriz. Bizi gülümseten anılar olarak kaldı o yokluk günleri, hala sıkı sıkı sarılıp da uyuruz ev sanki soğukmuş gibi :) Şu anda da zengin değiliz elbette ama ihtiyaçlarımızı ve daha fazlasını karşılayabilecek durumdayız şükürler olsun. Evlilik böyle bir şey bence, varlık da var içinde yokluk da. İşler olumlu olumsuz öyle bir değişiyor ki, olay pozitif kalabilmek bence. Yoksa zaten zor olan, daha da zorlaşıyor.

Yokluk insanı ruhen resmen yiyen bir şey onu biliyorum, böyle şimdi tırtıl kelebek anlattım ama yaşarken çok yorulmuştuk :) Ama sizin düzenli bir geliriniz varken bu derece yokluk yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kötüye odaklanmayın, iyi düşünün iyi olsun çok klişe olacak ama. En güzel dönemlerinizi böyle kuruntularla harcamayın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız çok sorun yaşamazsınız bence. Evet bazı şeyler eksik olur ama bilemezsiniz iş konusu ne olacak, belki başka başka şeyler çıkacak gelir durumunuz değişecek. Olumlu düşünmeye çalışın :)

2000 ama 800 de kyk olduğumu için onu net gider olarak söyledim

Karı koca doktor bu halde olmanız normal mi ya bilmediğimden soruyorum.
Burada egitim almadigimiz için birkac sene düşük ucret alacagiz. Turkiye de yasasaydik evet durumumuz cok iyi olabilirdi ama esim burali su an donme gibi bi olanagimiz yok. Kiralar oyle cok yuksek ki düşünün sadece 1 odali ev bi de yatak odasi var 2400 pound ödüyoruz her ay 210 tax i var. Ise trenle gitmemiz gerek hergun kisi basi 13 pound bunun ücreti. Yemek masrafimiz kisi basi 14 pound. Elektrik gaz su giderimiz total 200 pound. Burdaki borclarimiz aylik 350, esimin öğrenim kredisi 287. Maaslarimizdan kesilen vergi inanilmaz... bize kalan 300 falan oluyor bunlada market alışverişi.

Normaldede kaygılı biriyim ama hayatımın en çıkmaz dönemindeyim diyebilirim herşey üst üste geldiği için olabilir ne yapabilirim

Endişelenmeyin bütçenize göre yaşamayı öğrenin hamdolsun diyin az olabilir kazancınız ama ne yapabilirsiniz ki ? hayat işte belki biyerde gerçekten güzel bir kapı aralanacak ve kazanç elde edeceksiniz öyle düşünün yinede elinizdekilere hamdolsun diyin yine kazanıyorsunuz işsiz olan birsürü insan var hiç kazançları olmayan öyle düşünün bakarsınız duruma eğer kavgalar sürerse bir süre ilişkinize ara verebilirsiniz inşallah öyle olmaz ama iş o raddeyede gelebilir lütfen kendinizi sıkmayın ılımlı düşünün belki bu yazımı teselli olmaktan çok uzak görebilirsiniz ama hayat böyle artıları olsada eksileride fazla kötününde kötüsü olduğunu düşünün ve ona göre yaşayın masraflar evet yıpratıcak bunu göze alarak evlenin.

Üzüntümün size hissettirdiğimin fazlası vardır eksiği yoktur inanın hala ağlıyorum hala kendimi bir karanlığın içinde görüyorum. Nasıl başarabilirim mutfak planlamasını

Bu kadar uzulup aglamaniz normal degil ama.
Hazir misiniz siz cidden sorumluluk almaya? Iyiliginiz icin soruyorum. Sonra daha da kotu olmayin. Maddi yonden bahsetmiyorum.

Haftalik evde yapacaginiz yemegi planlayip ardindan alinacak malzemeleri yazarak. Ve kesinlikle yazdiklarinizin disinda cikmayin. Haftada 1 yapin market alisverisi.
Dogalgaz, su kismindan nasil daha ekonomik olabilirsiniz bilmiyorum ama ayri bir forum var. Belki orda daha iyi yardimci olurlar.

Uzmeyin kendinizi bu kadar

Dua ile iş bulunsaydı keşke!
Şu zamanda iş değiştirmek hem zor hem de riskli. Bence bunu düşünene kadar elimizdeki bütçe ile nasıl geçiniriz diye düşünün. Zor zamanlar atlatılsın, piyasada biraz büyüme olsun, istihdam arttıkça yeni ve daha iyi iş bulma olasılığınız artar.
Borçsuz evlenecekseniz çok da zor durumda kalmazsınız. İnsanlar tek bir asgari ücretle ailecek hayatta kalıyor, siz de bir evde birlikte yaşamayı gerçekten isterseniz bir yolunu bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…