Dibe vurmuş durumdayım dualarım kabul olmuyor..

Öncelikle biraz sakin olmanızı tavsiye ederim. Bence evlilik öncesi stresleriniz birikmiş üst üste. 2000 TL gibi bir miktar evet sizi güllük gülistanlık yaşatabilecek bi meblağ olmaktan çok uzak ama yandım bittim ağlıyorum olacak bir durum da değil. Piyasa çok kötü şu an maalesef COVIDten dolayı, bu krizi hemen emen 0 kayıpla atlatan bir şirkette çalışmama rağmen işe alımlar terfiler vs. donduruldu bizde. Dolayısıyla da bir süre kemer sıkmak durumunda kalacaksınız o kesin. Ama bu şekilde mantıklı düşünemez, maddi sıkıntıya bir de ilişkinizde ortaya çıkabilecek sorunları eklemekten başka bir şey yapamazsınız. Biraz sakin olun.

Ben size anlatamadım sanırım,bir tıktan kastım 100-200₺ değil elbette. Bu düşünceleri kafamda döndürecek kadar bi tutar diyeyim en iyisi. Niyetim boşanmak ayrılmak vs olsaydı bunu sevgilimle hallederdim amacım çözüme kavuşturmak neler yapabilirim benimle aynı durumda olan arkadaşlarım var mı diye konu açtım zaten
Yoo gayet net anlayabiliyorum ben. Fakat çözüme kavuşturmak için her şey siizn kafanızda bitiyor. Rabbim beni duymuyor diyerek en büyük hatayi yapıyorsunuz. İkinizinde işi var bu siizn için çok büyük bir avantaj değil mi. Elbet herkes ister güzel maaş almayı ama olmuyorsa olana göre hayatını düzene sokacaksın. kirayı verince 2 bin lira kalacaksa faturalar sadece kışın fazla olur dogalgaz dan dolayı. Market market dolaşıp nerede indirimli varsa ihtiyacını ona göre alacaksın Pazara çıkacaksın daha uygunu bulmak için. Kışlık kıyafetini kış sonu yazlık kıyafetini yaz sonu indirimde olunca alacaksın. Bota mi ihtiyacın var kış sonu indirimde alıp koyacaksın kenara seneye giymek icjn. Eve gelince cuzdaninizdaki bozuk paraları kumbaraya atın fatura paraları ordan çıkıyor.

Yani Polyanna olamıcam öncelikle üzmekde istemem seni. Bende İstanbulda yaşıyorum ailemleyim ve biz bile taşınıp şöyle adam akıllı öyle çok lükste olmayan 2+1 kiralık evlere bakıyoruz adam akıllı orta halli evler 2500 tlden baslıyor yalan yok. Ucuza gittikçe ya yerin altında kapkaranlık mutfagı bile olmayan yada istanbulun dışı sayılacak yerlerden ev bulunabiliyor. Kiralar çok yüksek, kalan parayla kısarak geçinirsiniz. Öyle gezme tozma, şurda ayakkabı gördüm elbise gördüm gidip alayım kafasındaysan zorlanırsın. Ama dersenki böyle şeylere takılmam evde otururum sosyal aktivitem yoktur sıkarak idare edersiniz. Ama şöylede birşey var zamanın ne getireceği hiç belli olmaz, zengin diye evlenirsin iflas eder yada çok kötü biridir huzurunuz olmaz, şimdi gelirimiz düşük diye dert edersin ama evde sevgi saygı huzur vardır hiçbir sıkıntı göze batmaz. Belkide olmadı diye dert ettiğin işlerden daha iyisi karşınıza çıkar,bilemeyiz. Dua etmeyi bırakmayın. Ve eğer doğru insansa nişanlınız tüm sıkıntılara göğüs gerebilirim diyebiliyorsanız evlenin. Biraz daha zamana ihtiyacım var derseniz en azından 1 yıl uzatabilirsiniz evliliği birikim açısından. Tamamen sizin ne istediğiniz ve her türlü ihtimalle mutlu olabilirmiyim diye kendinize sorup verdiğiniz cevapla alakalı bi durum.

Ediyorum ediyorum her saniye her dakika
Ama niye niçin hep son adımda elenen kişi biz oluyoruz niye

Elimize kiralardan sonra kalan 2.000 ₺diyelim
İstanbul🙁
Ev almadan çocuk sahibi olmayın.
Evden kastım mülk arsa.
Şehirdışı olur başka yer olur.
Bir de tek çocukta kalın.
Inanın çok fark ediyor.
Çok çocuk çok masraftır.
28 yaşındasınız. 8 9 yil iyi birikim yapsanız çocuk olmadan ev mülk arsa alınır.
Inşallah 37 38 de de bir çocuğunuz nasip olur.

Rahat edersiniz.

Ev almadan çocuk sahibi olmayın.
Evden kastım mülk arsa.
Şehirdışı olur başka yer olur.
Bir de tek çocukta kalın.
Inanın çok fark ediyor.
Çok çocuk çok masraftır.
28 yaşındasınız. 8 9 yil iyi birikim yapsanız çocuk olmadan ev mülk arsa alınır.
Inşallah 37 38 de de bir çocuğunuz nasip olur.

Rahat edersiniz.
İnşallah yakın tarihte çocuğun ç sini düşünmüyorum zaten inşallah herşey çok güzel olur

• Beğen
Reactions: 000
Yani Polyanna olamıcam öncelikle üzmekde istemem seni. Bende İstanbulda yaşıyorum ailemleyim ve biz bile taşınıp şöyle adam akıllı öyle çok lükste olmayan 2+1 kiralık evlere bakıyoruz adam akıllı orta halli evler 2500 tlden baslıyor yalan yok. Ucuza gittikçe ya yerin altında kapkaranlık mutfagı bile olmayan yada istanbulun dışı sayılacak yerlerden ev bulunabiliyor. Kiralar çok yüksek, kalan parayla kısarak geçinirsiniz. Öyle gezme tozma, şurda ayakkabı gördüm elbise gördüm gidip alayım kafasındaysan zorlanırsın. Ama dersenki böyle şeylere takılmam evde otururum sosyal aktivitem yoktur sıkarak idare edersiniz. Ama şöylede birşey var zamanın ne getireceği hiç belli olmaz, zengin diye evlenirsin iflas eder yada çok kötü biridir huzurunuz olmaz, şimdi gelirimiz düşük diye dert edersin ama evde sevgi saygı huzur vardır hiçbir sıkıntı göze batmaz. Belkide olmadı diye dert ettiğin işlerden daha iyisi karşınıza çıkar,bilemeyiz. Dua etmeyi bırakmayın. Ve eğer doğru insansa nişanlınız tüm sıkıntılara göğüs gerebilirim diyebiliyorsanız evlenin. Biraz daha zamana ihtiyacım var derseniz en azından 1 yıl uzatabilirsiniz evliliği birikim açısından. Tamamen sizin ne istediğiniz ve her türlü ihtimalle mutlu olabilirmiyim diye kendinize sorup verdiğiniz cevapla alakalı bi durum.
Malesef öyle her şey çok pahalı zamana ihtiyacım var demiyorum o zaman içerisinde eşimle evimde olmak istiyorum belkide her şey çok güzel olacak rabbim güzel kapılar açacak bu kadar umutsuz olmamalıyım biliyorum

Yoo gayet net anlayabiliyorum ben. Fakat çözüme kavuşturmak için her şey siizn kafanızda bitiyor. Rabbim beni duymuyor diyerek en büyük hatayi yapıyorsunuz. İkinizinde işi var bu siizn için çok büyük bir avantaj değil mi. Elbet herkes ister güzel maaş almayı ama olmuyorsa olana göre hayatını düzene sokacaksın. kirayı verince 2 bin lira kalacaksa faturalar sadece kışın fazla olur dogalgaz dan dolayı. Market market dolaşıp nerede indirimli varsa ihtiyacını ona göre alacaksın Pazara çıkacaksın daha uygunu bulmak için. Kışlık kıyafetini kış sonu yazlık kıyafetini yaz sonu indirimde olunca alacaksın. Bota mi ihtiyacın var kış sonu indirimde alıp koyacaksın kenara seneye giymek icjn. Eve gelince cuzdaninizdaki bozuk paraları kumbaraya atın fatura paraları ordan çıkıyor.
Doğru söylüyorsunuz aynen böyle yapacağım sonrası Allah kerim diyelim.sıkıntılı anlarda okuduğnuz bi dua vs var mı önerebileceğiniz

İnşallah yakın tarihte çocuğun ç sini düşünmüyorum zaten inşallah herşey çok güzel olur
En iyisi..
Şu an ülkede pahalılık korkunç durumda..
Hem pandemi hem pahalılık yüzünden bence en az 4 5 sene çocuğu erteleyin. Yaşınızda müsait.
Çocuk masrafı çok gidiyor. Çocuğunuz olursa elinize o 2 bin tl de kalmaz. Onun bin tlsini biriktirseniz 8 yılda eder 96 bin. Ee birde zamlar olacak. 100 bin civarına küçük bir şehirde arsa alırsınız. Ileride ev yaparsınız yazlık yaparsınız. Yatırım olur.

Küçük küçük başlayın. O ileride daha iyisi de olur..

En iyisi..
Şu an ülkede pahalılık korkunç durumda..
Hem pandemi hem pahalılık yüzünden bence en az 4 5 sene çocuğu erteleyin. Yaşınızda müsait.
Çocuk masrafı çok gidiyor. Çocuğunuz olursa elinize o 2 bin tl de kalmaz. Onun bin tlsini biriktirseniz 8 yılda eder 96 bin. Ee birde zamlar olacak. 100 bin civarına küçük bir şehirde arsa alırsınız. Ileride ev yaparsınız yazlık yaparsınız. Yatırım olur.

Küçük küçük başlayın. O ileride daha iyisi de olur..

Çok teşekkür ederim iyiki varsınız. Siz borçlu mu evlenmiştiniz

• Beğen
Reactions: 000
Aileleriniz sizi borçsuz evlendiriyor ama siz geçinemeyiz kaygısıyla yüzük atmayı bile düşünüyorsunuz. Ya gözünüz yüksekte ya da yeteri kadar sevmiyorsunuz nişanlınızı. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız, para yönetimini iyi ayarlarsanız iki maaşla da geçinirsiniz. Abartmayın bu kadar.

Doğru söylüyorsunuz aynen böyle yapacağım sonrası Allah kerim diyelim.sıkıntılı anlarda okuduğnuz bi dua vs var mı önerebileceğiniz
Canım sıkıntısız insan yoktur bunu unutma ki tek. Sıkıntı para olaraktan kalmicak çeşit çeşit çıkacak. Mesela benim kayinvalidem düğünden önce problem çıkardı bütün eşyalarımı içime sinmeyerek ve almış olmak için aldım sandım ki büyük sorun şimdi 4 yıllık evliyim ve 2 yildr hastanelerde çocuğum olsun diye koşuyorum tüp bebek ile hamile kaldım ve dış gebelik geçirdim. Şükür halime diyorum hep. İçtiğim ilavlt kullandığım iğneler ve giden onca para zenginmiyiz değiliz kenarda düğünden klma bileziğim vardı bozdum gitti. Sağlık her şeyin önemli çok acılar ağrılar çektim şimdi. Bebeğim düşsün die dua ediyorum. O yüzden lütfen bu kadar kötü düşünme. Geçim sıkıntısı dert etmen çok nrkmal orda sıkıntı. Yok ama hepimiz yaşıyoruz Bi gün et yersin 3 gün ekmek peynir yersin kim bilecek evin içindeki huzuru ve bedenimdeki sağlığı milyarlara değişmem. Fetih süresini ve inşirah süresini okumani tavsiye ederim. Ve rizik için vakıa süresi. En önemlisi ne biliyomusjn allahtan umudunu asla kesme.

Annem ve babam kaçarak evlenmişler ve evlendikleri zaman arkalarında da kimseleri yokmuş. Babam diyor ki 'Bir taksi paramız vardı cebimizde'. Borçla da olsa zorlansalar da her şeylerini kendileri yapmışlar elhamdülillah.🙏 Sizin en azından aileleriniz bu yükünüzü almışlar üstünüzden. Annemin ve babamın yine mi sıkıntıları yok? Elbette var ama birbirlerine her zaman destek oldular her konuda canlarım. Ben çok iyi hatırlıyorum ki küçükken dibe vurduğumuz zamanlarımız da oldu. Ama Rabbim her şekilde yardımcımız da oldu.🙏 Her şey zamanla yoluna da girer. Birbirinizi seviyorsunuz madem, ikiniz de çalışkan insanlarsanız her şeyiniz hallolur. Mutluluklar dilerim.❤

Canım sıkıntısız insan yoktur bunu unutma ki tek. Sıkıntı para olaraktan kalmicak çeşit çeşit çıkacak. Mesela benim kayinvalidem düğünden önce problem çıkardı bütün eşyalarımı içime sinmeyerek ve almış olmak için aldım sandım ki büyük sorun şimdi 4 yıllık evliyim ve 2 yildr hastanelerde çocuğum olsun diye koşuyorum tüp bebek ile hamile kaldım ve dış gebelik geçirdim. Şükür halime diyorum hep. İçtiğim ilavlt kullandığım iğneler ve giden onca para zenginmiyiz değiliz kenarda düğünden klma bileziğim vardı bozdum gitti. Sağlık her şeyin önemli çok acılar ağrılar çektim şimdi. Bebeğim düşsün die dua ediyorum. O yüzden lütfen bu kadar kötü düşünme. Geçim sıkıntısı dert etmen çok nrkmal orda sıkıntı. Yok ama hepimiz yaşıyoruz Bi gün et yersin 3 gün ekmek peynir yersin kim bilecek evin içindeki huzuru ve bedenimdeki sağlığı milyarlara değişmem. Fetih süresini ve inşirah süresini okumani tavsiye ederim. Ve rizik için vakıa süresi. En önemlisi ne biliyomusjn allahtan umudunu asla kesme.
Çok çok haklısın rabbim en kısa zamanda yavrunu kucağına almayı nasip etsin umudumuzu kaybetmeyelim inşallah vardır bi hayır diyelim.. insan bulunduğu durumda işin içinden çıkamayacağını zannediyor bütün dertlerden en büyüğüymüş gibi geliyor oysaki böyle değil işte yasamadan bilemiyoruz.. sende sıkma canını lütfen rabbim yardımcımız olsun

Merhabalar ;

Sakinleşin lütfen. Bakın ben evlendiğimde evimde kalorifer peteği yoktu, banyoda sıcak su yoktu, mutfakta doğalgaz yoktu. Evlendikten hemen sonra kış geldi, kimseye de söylemedik yok diye. Arkadaşım ufo vermişti yavru kedileri ısıtalım diye, biz kendimiz de ısınacağız diye sevinmiştik :) Faturaları ödeyemediğimiz günler oldu, küçük tüple çay demlerdim kahvaltı hazırlardım. Son paramızla ekmek aldığımız günler olmuştu gıdım gıdım her şey. Evde ana eşyalar bile eksikti. İş konusunda sanki bütün kapılar kapanıyordu, o durumdan hiç çıkamayacağız gibi geliyordu. Gelir düzenli olmayınca borç da birikmeye başlamıştı.

Sonra her şey öyle bir değişti ki bir sene sonrasında, eşimle hala o günleri anarız, nasıl bu noktaya geldik deriz. Bizi gülümseten anılar olarak kaldı o yokluk günleri, hala sıkı sıkı sarılıp da uyuruz ev sanki soğukmuş gibi :) Şu anda da zengin değiliz elbette ama ihtiyaçlarımızı ve daha fazlasını karşılayabilecek durumdayız şükürler olsun. Evlilik böyle bir şey bence, varlık da var içinde yokluk da. İşler olumlu olumsuz öyle bir değişiyor ki, olay pozitif kalabilmek bence. Yoksa zaten zor olan, daha da zorlaşıyor.

Yokluk insanı ruhen resmen yiyen bir şey onu biliyorum, böyle şimdi tırtıl kelebek anlattım ama yaşarken çok yorulmuştuk :) Ama sizin düzenli bir geliriniz varken bu derece yokluk yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kötüye odaklanmayın, iyi düşünün iyi olsun çok klişe olacak ama. En güzel dönemlerinizi böyle kuruntularla harcamayın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız çok sorun yaşamazsınız bence. Evet bazı şeyler eksik olur ama bilemezsiniz iş konusu ne olacak, belki başka başka şeyler çıkacak gelir durumunuz değişecek. Olumlu düşünmeye çalışın :)
Yaa masaallh okurken damarlarım da hiseetttim sanki kendim yaşamış gibi :KK51:
Sizde masaalllh en zor anında bile gerçek mutluluğu huzuru hissettim 😍
Ben hep derim insan hayatta az da olsa kısa bir süre de olsa yokluk gormeli ki sonrasında eline geçen fırsatların nimetlerin kıymetini bilsin😊🌸
Var iken insan kıymetini anlamıyor çünkü...

Annem ve babam kaçarak evlenmişler ve evlendikleri zaman arkalarında da kimseleri yokmuş. Babam diyor ki 'Bir taksi paramız vardı cebimizde'. Borçla da olsa zorlansalar da her şeylerini kendileri yapmışlar elhamdülillah.🙏 Sizin en azından aileleriniz bu yükünüzü almışlar üstünüzden. Annemin ve babamın yine mi sıkıntıları yok? Elbette var ama birbirlerine her zaman destek oldular her konuda canlarım. Ben çok iyi hatırlıyorum ki küçükken dibe vurduğumuz zamanlarımız da oldu. Ama Rabbim her şekilde yardımcımız da oldu.🙏 Her şey zamanla yoluna da girer. Birbirinizi seviyorsunuz madem, ikiniz de çalışkan insanlarsanız her şeyiniz hallolur. Mutluluklar dilerim.❤

Ağzınıza sağlık cok teşekkür ederimm 🙏

Çok teşekkür ederim iyiki varsınız. Siz borçlu mu evlenmiştiniz
Ben evlenmedim daha:)
Ama bu konuya kafa yoruyorum.
Bugün markete gittim..1 kilo kıyma, tavuk, ekmek, havuç, limon, salatalık, makarna vs bir iki ıvır zıvır aldım 100 tl gitti.
Yiyecek çok pahalı.

Burada çok konu okudum okuyorum.
Yenidoğan maması haftalık 150 tl. Bez her ay en az 400 tl. Etti 1000 tl. Doktoru özel ilaçları giysisi oyuncağı osu busu 1500 1800 tl. Bitti para..

Akıllıca davranmanız lazım.
Tüm kira giyim yiyecek fatura çıktıktan sonra elinize en az 4 5 bin kalmıyorsa çocuk yapmayın derim..bunun 2 bini çocuğa gidecek. 2 binde size kalacak. Yani anca yeter. Veya birikim yapılır..

Bu devir eskisi gibi değil. Eskiden millet et alamasa da sebze meyve yerdi. Şu an sebze meyve bile pahalı.

Size tavsiyem evlenmek istiyorsanız evlenin. Ama çocuk için asla acele etmeyin.

Yaa masaallh okurken damarlarım da hiseetttim sanki kendim yaşamış gibi :KK51:
Sizde masaalllh en zor anında bile gerçek mutluluğu huzuru hissettim 😍
Ben hep derim insan hayatta az da olsa kısa bir süre de olsa yokluk gormeli ki sonrasında eline geçen fırsatların nimetlerin kıymetini bilsin😊🌸
Var iken insan kıymetini anlamıyor çünkü...

O kadar haklısınız ki... Gerçekten insan yokluk görünce en ufak şeyden mutlu oluyor. Huzurumuz var çok şükür, çok teşekkür ederim öpüyorum kocaman :)

Arkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Hayatta ne dertler var çok şükür işiniz var eşiniz de yuvanız da var Allah yardım eder ya işsiz olsaydınız ?

Back
X