Merhabalar ;
Sakinleşin lütfen. Bakın ben evlendiğimde evimde kalorifer peteği yoktu, banyoda sıcak su yoktu, mutfakta doğalgaz yoktu. Evlendikten hemen sonra kış geldi, kimseye de söylemedik yok diye. Arkadaşım ufo vermişti yavru kedileri ısıtalım diye, biz kendimiz de ısınacağız diye sevinmiştik :) Faturaları ödeyemediğimiz günler oldu, küçük tüple çay demlerdim kahvaltı hazırlardım. Son paramızla ekmek aldığımız günler olmuştu gıdım gıdım her şey. Evde ana eşyalar bile eksikti. İş konusunda sanki bütün kapılar kapanıyordu, o durumdan hiç çıkamayacağız gibi geliyordu. Gelir düzenli olmayınca borç da birikmeye başlamıştı.
Sonra her şey öyle bir değişti ki bir sene sonrasında, eşimle hala o günleri anarız, nasıl bu noktaya geldik deriz. Bizi gülümseten anılar olarak kaldı o yokluk günleri, hala sıkı sıkı sarılıp da uyuruz ev sanki soğukmuş gibi :) Şu anda da zengin değiliz elbette ama ihtiyaçlarımızı ve daha fazlasını karşılayabilecek durumdayız şükürler olsun. Evlilik böyle bir şey bence, varlık da var içinde yokluk da. İşler olumlu olumsuz öyle bir değişiyor ki, olay pozitif kalabilmek bence. Yoksa zaten zor olan, daha da zorlaşıyor.
Yokluk insanı ruhen resmen yiyen bir şey onu biliyorum, böyle şimdi tırtıl kelebek anlattım ama yaşarken çok yorulmuştuk :) Ama sizin düzenli bir geliriniz varken bu derece yokluk yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kötüye odaklanmayın, iyi düşünün iyi olsun çok klişe olacak ama. En güzel dönemlerinizi böyle kuruntularla harcamayın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız çok sorun yaşamazsınız bence. Evet bazı şeyler eksik olur ama bilemezsiniz iş konusu ne olacak, belki başka başka şeyler çıkacak gelir durumunuz değişecek. Olumlu düşünmeye çalışın :)