Arkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Sadece kuruntu yapiyorsun ve bunun farkindasin canim
Uni okurken yil 2011 2013 arasi k karti kitap alma ile borclu yasadim
2015 calisirken en luks telefonu aldim çaldirdim onu odedim 2017 ye kadar
2017 de evlendim esya borcu 2019 a kadar
Uni de aldigim k borcu babam gil odedi ama sonucta stresliydi
Simdi Allah a sukurler olsun ev aldik onun borcu ama kredisiz cunku annem ve dayilarima miras kalmisti
Dayimin birini bitirdik oburune 4000 kaldi 2 ayda bitecek insAllah
Ondan sonra anneme odeme yapacagiz
Allah razi olsun 17.500 mirasimi verdi 2500 te cocuklarima evlendigimde altinlarimdan bir kismini vermistik 10000 de o anneme kalan 40000 onu da insAallah odeyecegiz
Bu arada esim asgari ucret aliyor ve bende calismiyorum
Allah sizden razı olsun böyle şeyleri duymaya o kadar cok ihtiyacım varki..
Ayrılmayı kendime zarar vermeyi neler neler düşündürüyor bana. Çünkü nişanlımı zerre üzmek istemiyorum oda istemiyor. Ama korkuyorum ya herşey çok kötü olursa yada muhtaç kalırsak diye
Konu gercektir umarim
Vesvese dolu cunku 2017 ye kadar bende senin gibiydim
Ama Allah im dogru yolu gosterdi
Borçlu evlendik. Giderikiz gelirimizden çoktu. Ucretli öğretmenlik yapıyordum ekmek alacal para bulamadik 5 kurus ya 5 kuruş yoktu. Öğlen arası eve yuruyerek gidip gelirdim ki yemek masrafi olmasin diye.iyi günde kötü günde varlikta yoklukta.. bir olduktan sonra er ya da gec yoluna giriyor.
Ah ah cok iyi anliyorum ilce de oturdugum icin senin kadar yipranmadim ama yine de stresi yasiyorsun