Dikkat!!! Uyuz salgını!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

streshanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
713
1.514
113
Bugün abimin uyuz olduğunu öğrendik ( Şehir Izmir). Bu nerden çıktı diye uyuzla ilgili araştırma yaparken meğer şu anda Türkiye'de salgın olduğunu öğrendim. Özellikle istanbul ve izmirde yaygın ve turkiyenin her yerinde var. Sebebi dışarıdan gelen milyonlarca mülteci. Medya pek dillendirmiyor çünkü yeterli saglik taramalari yapılmadan bir sürü insan ülkeye sokuldu ne yazık ki. Hastaneler uyuz vakalariyla taşmış ve ilaç bulma konusunda sıkıntı yaşıyormuş insanlar. Herkes dikkat etsin lütfen. Şahsen ben de bana bulaşmış mıdır diye korku icerisindeyim. Abim ayri evde yaşıyor ama dun bize gelmişti. Paranoyak oldum resmen. Biz bu salgından nasıl korunacagiz? Fikirleri alalım. Var mi şu ara bu salgına yakalanan? Benim bir arkadaşın akrabası da istanbulda uyuz olmuş 5 gün izne ayrılmış. Dehşet korkuyorum...

evdeki tüm yikanabilir tekstil ürünlerini 60 derecede yikayin (yorgan.yastik vs). 60derecede parazit ölüyor.kesinlikle abinize yaklasmayin cidden hizli bulasan bir hastalik. normalinde tasiyici kisiyle kim yasiyorsa paralel olarak oda tedaviye alinir.

Ben de bugün okudum, zonguldak, antalya bir kaç il daha geçiyordu.

Aklımda kalan bir kac uyarıyı yazayım,
Avm lerde kıyafet denedikleri için bulaş riskli.
Toplu taşımalarda oturmayın,
Okula giden çocukları her gün yıkayın
Dışarıdaki kıyafeti eve girince değiştirin vs.
Iç çamaşırlarını kaynatın,
Nevresimleri yüksek derecelerde yikayin

olursak da aklımı kaçırırım büyük ihtimalle.

Ben gormedim o konuyu ama ciddi anlamda su an çok kiside varmis. Kalabalik yerlerden toplu tasimalardan uzak durmaya çalışmak lazım sanirim.
Mültecilerle birlikte çocuk felci, uyuz, kızamık, tüberküloz gibi hastalıklar yeniden hortladı. Medya bunu haber yapmıyor ki algı oluşmasın. Bunun yanında farklı farklı enfeksiyonlarıda getirdiler. Devlet kapıyı açıyor ama kontrolden geçirmeden salıyorlar içeriye. Üstelik yayılan hastalıkların ilacını da getirtmiyorlar. Şaka gibi bi ülkeyiz.
Hasbel kader yaşamaya çalışıyoruz.

Biraz arastirdim da tedavisi olmayan bisey degil bu kadar korkmayin lutfen beni de korkuttunuz. Kıyafetlerinizi 60 derecede yikayin, banyoda tuzlu su, beyaz sirkeli su gibi karışımlarla vücudunuzun heryerini yıkayın bu onlarin yasam alanlarini yok edermis. Vucudunuza cay agaci yagi surun banyodan sonra.

Bunlar çözüm olmazsa 10 gunluk bi losyon tedavisiyle geciyormus. Allah gerek etmesin.

Allah yardımcımız olsun bakalim daha basimiza neler gelecek... bu hastalıklara bakanlık da bi dur demeli. Onlem alınmalı hem de cok acil!

Uyuz salgının kimlerden ve neden yayıldığını bilmeden iddialarınızı yazmanız maalesef zaten var olan ırkçılığı körükler, ki hem kanunlara suçtur hem de site kurallarına göre yasaktır.

Konu yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…