Hemen takip ederim tesekkürler ayna karsısında konusmayı denememıstımİnstagramda nerminkanmış var ben çok beğeniyorum. Parmak oyunlarının faydasını gördüm. Bir de ayna karşısında konuşmak çok faydalıymış
Zaten taklit betimleme daha cok ilgisini çekiyor ve herseyı o şekilde öğrenmek istiyorbenim oğlum henüz 9.5 aylık ama yeğenim için o zamanlar bilinçli yapmasam da büyük insan gibi konustum onunla sürekli. eski türk filmlerini falan anlatıyordum çocuğa o dereceyani konusun sürekli. sizi dinlemiyor gibi görünse de duyuyor emin olun. hatta bu yüzden kız hiç bebek konusması yapmadı. direkt yetişkin gibi konusmaya başladı.
baska bir yakınımızın da konusma terapisine katıldım. cocuğun her yaptığı sesli betimleniyor. mesela bebeğiniz dolabın kapağını açtı. siz de “x dolabın kapağını açtı” diyordunuz. kapı kapandı ve ses çıkardı, siz de “kapı dan diye kapandı” diyorsunuz. su akıyor diyelim “su şırr diye akıyor” vs tarzındaydı. ve evde de sürekli böyle ilerlemelerini istemişti uzman.
Günün özetide cok iyi bu açıdan hiç düşünmemiştim teşekkür ederimAslında bilindik şeyler aslında parmak oyunları tekrarlayıcı şeyleri çocuklar seviyor. 2 aylık bebeğime bile her sabah söylüyorum. Sohbet etmek önemli kahvaltı yaparken zeytin yiyorum büyük yeşil bir zeytin tadı tuzlu gibi betimlemeler gibi. Bir de günün özetini yapmak her gece yatmadan bugün neler yapmıştık, kahvaltıdan başlayıp yatana kadar yaptığınız şeyleri tekrar etmek. Hatta fotoğraflayıp günlük gibi kullanmak da etkili olur.
Tane tane konuşmak. Kendi dikkat çekmek istediğimizle ilgili değil o neyle ilgileniyorsa o an neye bakıyorsa onunla ilgili konuşmak.18 aylık bebeğim var akran cevresı yok evde desteksiz büyütüyorum ekran yok dil gelişimi için ne yapabılırım kitap okumak oyun oynamak dısında önerilerinizi yazar mısınız kızlar
Evet bu dedıklerınıze bende dikkat ediyorum ama nedense cevrede su algı var erkek çocuğu gec konusur tecrübeyle sabit mı bilmiyorumNe yapıyorsak açıklıyoruz gününü özetliyoruz ya da bugün neler yapıcaz ondan bahsediyoruz. Anlık neye bakıyorsa baktığı şeyi, ne işe yaradığını falan tanımlıyoruz. Kitaplara gittiyse aa demek kitap okumak istiyorsun deyip aldığı kitabı okuyoruz. Bak böyle bir oyuncağın var bu böyle oynanıyor çok güzel vs diyerek işlevinden bahsediyoruz. Evde kedimiz var ona seslenip çağırıyoruz onu nasıl sevmesi gerektiğini anlatıyoruz. Artık kediye tedi diyor mesela hshxhs yani bol bol konuşuyoruz ama bebek gibi değil yetişkin gibi.
Olabilir ama olmayadabilir. Benim kardeşim 3 yaşında konuştu ama arkadaşımın oğlu 2 yaşında çok güzel cümleler kuruyordu. Konuşamazsa kafanıza takmayın ama nasıl olsa geç konuşur diyerek de bu yaptıklarınızı salmayın hiç belli olmaz. Çocukların beyni bir teyp gibi sürekli kayıt halindeEvet bu dedıklerınıze bende dikkat ediyorum ama nedense cevrede su algı var erkek çocuğu gec konusur tecrübeyle sabit mı bilmiyorum
Doktoruna actım konuyu bırden konusacak dedu tesekkur ederim elimden gelenı yapmaya çalışıyorumOlabilir ama olmayadabilir. Benim kardeşim 3 yaşında konuştu ama arkadaşımın oğlu 2 yaşında çok güzel cümleler kuruyordu. Konuşamazsa kafanıza takmayın ama nasıl olsa geç konuşur diyerek de bu yaptıklarınızı salmayın hiç belli olmaz. Çocukların beyni bir teyp gibi sürekli kayıt halinde
Ben oyuncaklarıyla konustururdum. Mesela arabalar hayvanlar koyardım önüne. Bu kırmızı araba (bipp bipp) kedi ( miyavvv) kedi arabaya bindi (hopppp) araba gidiyor ( hanhanhan ) sonra araba yesil bu köpek, köpek arabaya bindi hanhan şeklinde hem renk hem araba hem hayvan seslerini pekistiridim. Ayrıca bazen bu bir kedi dediğimde sesi cikarmasini beklerdim bir süre o cevap versin vermezsse ben söylerdim . Herşeyi konuşarak ifade ettim aynı dış ses gibi. ayrıca tekerlemeler söyleyebilirsiniz. Şarkılar .Çok fazla kitap okudum cırt cırtlı kitaplar hareketli kitaplar, hayvan ve nesne kitapları ,renk kitapları,sonra yaşına uygun etkinlik setleri aldım bu şekil ilerledim.18 aylık bebeğim var akran cevresı yok evde desteksiz büyütüyorum ekran yok dil gelişimi için ne yapabılırım kitap okumak oyun oynamak dısında önerilerinizi yazar mısınız kızlar
Cırt cırtlı kitaplar bende kullanıyorum zeka kartları hayvan tasıt magnetlerı vs önerebilecegınız baska etkinlik kitabı var mı acabaBen oyuncaklarıyla konustururdum. Mesela arabalar hayvanlar koyardım önüne. Bu kırmızı araba (bipp bipp) kedi ( miyavvv) kedi arabaya bindi (hopppp) araba gidiyor ( hanhanhan ) sonra araba yesil bu köpek, köpek arabaya bindi hanhan şeklinde hem renk hem araba hem hayvan seslerini pekistiridim. Ayrıca bazen bu bir kedi dediğimde sesi cikarmasini beklerdim bir süre o cevap versin vermezsse ben söylerdim . Herşeyi konuşarak ifade ettim aynı dış ses gibi. ayrıca tekerlemeler söyleyebilirsiniz. Şarkılar .Çok fazla kitap okudum cırt cırtlı kitaplar hareketli kitaplar, hayvan ve nesne kitapları ,renk kitapları,sonra yaşına uygun etkinlik setleri aldım bu şekil ilerledim.
Sincap kitapları tekerlikli ,yapbozlu Yükselen Zeka ,Zeka kutusu almıştım o aylarda , 2 yasdan sonrada çocuk akedeminin setlerini. Ayrıca ses kartları almıştım. Çok kitap okuyordum geceleri Türkiye iş bankasi yayinlarinin çoğu kitaplarımız. Kitap zaten halen rutinimuz uyku öncesi iki kitap okutur.Cırt cırtlı kitaplar bende kullanıyorum zeka kartları hayvan tasıt magnetlerı vs önerebilecegınız baska etkinlik kitabı var mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?