- 17 Mart 2012
- 6.664
- 2.417
- 448
Oo canım saydığın dillerden iki tanesi zor diller zaten. Gerçekçi olmalısın. Sadece kitaplardan dil öğrenemezsin. Grameri öğrenirsin vs. Ama dil emek gerektirir. Dili hayatında kullanman gerek. Halk eğitim kursları var onlara başvurabilirsin. Ilkten İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim. Korece zaten zordur yapı olarak Fransızca ve ingilizceden çok farklı. Onlar bükümlüyken Korece eklemeli. Sen ilkten ingilizceyi hallet sonra Fransızca'ya geç bence. Ama mutlaka destek al. Tek başına çok zor hatta bence imkansız. Bir dili Kendi başına Öğrenmeye çalışan bir insanla ÖĞretmen Tarafından Öğrenmiş pratik yapmış bir insan Arasında uçurum vardır.. Hakkında Hayırlısı.Merhaba bayanlar, konumu doğru yere mı açtım pek emin değilim.Umarım doğru yerdeyimdir...Başlıktan anlaşıldığı gibi dil öğrenmek istiyorum ama bunun için dışardan bir destek almam mümkün değil.16 yaşında, lise öğrencisiyim.Ailem beni dil kursuna gönderecek maddi gücü sahip değil.Evde kendi kendime bir kaç kitapla dil öğrenmem mümküm mü sizce?Bunu başarabilen var mı aranızda? Ayrıca öğrenmek istediğim dil sayısı şimdilik 3(Korece, Fransızca ve İngilizce).Sizce hepsini birden öğrenebilir miyim? Sıraya mı koymalıyım?
Çok soru sordum kusuruma bakmayın :)
Edit:Eğer mümkün olmadığını düşünüyorsanız hangi dilden başlamalıyım?
Merhaba bayanlar, konumu doğru yere mı açtım pek emin değilim.Umarım doğru yerdeyimdir...Başlıktan anlaşıldığı gibi dil öğrenmek istiyorum ama bunun için dışardan bir destek almam mümkün değil.16 yaşında, lise öğrencisiyim.Ailem beni dil kursuna gönderecek maddi gücü sahip değil.Evde kendi kendime bir kaç kitapla dil öğrenmem mümküm mü sizce?Bunu başarabilen var mı aranızda? Ayrıca öğrenmek istediğim dil sayısı şimdilik 3(Korece, Fransızca ve İngilizce).Sizce hepsini birden öğrenebilir miyim? Sıraya mı koymalıyım?
Çok soru sordum kusuruma bakmayın :)
Edit:Eğer mümkün olmadığını düşünüyorsanız hangi dilden başlamalıyım?
Diğer okullarda öğrenci değişimleri oluyor ama ben meslek lisesine gittiğim için böyle bir şansım yokEn azından biraz geliştiremez miyim kendimi?
Peki bir dili tam olarak ne kadar sonra öğrenebilirim?Sizce hangisinden başlamalıyım?
Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.Peki en azından şu an için evde kendim çalışarak ne kadar ilerleyebilirim?
evet İngilizcede alt yapım var :) teşekkür edeerimEğer o dilde belli bir altyapın varsa mesela İngilizce ilerlersin kendi kendine
Ama yepyeni bir dili öğretmensiz öğrenmek zor
Çünkü kitaplar her şeyi anlatmıyor
Özellikle "konuşma"yı öğrenmek ve bilemediğin yerleri sormak açısından öğretmenden öğrenmek daha iyi
aslında seneye staja başlayp belli bir miktar maaş alıcam ama ben hemen başlamak istiyorum.Paramedicliği İngilizce öğreten bir üni varmıdır bilemiyorumIngilizce egitim goruyorum universitede ve oncelikle kelime ezberlemek gibi bir dil ogrenme sekli yok. Gramer ogrenip sonrasinda kelime dagarciginizi gelistirirsiniz. Ancak gercekci olmak gerekirse evde calisarak pek mumkun degil dil ogrenmek. Ama ailenizin maddi durumu yoksa evde yapacaklariniz da elbette arti saglar size. Egitim dili ingilizce olan bir universite secin, anadiliniz gibi ogrenirsiniz o zaman, tecrubeyle sabit :)
aslında seneye staja başlayp belli bir miktar maaş alıcam ama ben hemen başlamak istiyorum.Paramedicliği İngilizce öğreten bir üni varmıdır bilemiyorumIngilizce egitim goruyorum universitede ve oncelikle kelime ezberlemek gibi bir dil ogrenme sekli yok. Gramer ogrenip sonrasinda kelime dagarciginizi gelistirirsiniz. Ancak gercekci olmak gerekirse evde calisarak pek mumkun degil dil ogrenmek. Ama ailenizin maddi durumu yoksa evde yapacaklariniz da elbette arti saglar size. Egitim dili ingilizce olan bir universite secin, anadiliniz gibi ogrenirsiniz o zaman, tecrubeyle sabit :)
Çok teşekkür ederim ^^Önce ingilizce öğren derim.
https://www.busuu.com/tr/
http://livemocha.com/
bu sitelere ücretsiz kayıt ol derim. İki sitede çok eğlencelidir.Diğer dillerde var ama öncelik ingilizce olmalı. Bu sitelerde hem kelime öğrenirsin hem yavaş yavaş zamanlara girersin.Telaffuz,sözcük eşleştirme, boşluk doldurma ve öğrendiğin üniteye dair yazı yazma kısımları var. Mikrofonlu kulaklık şart :)
Bunun dışında kitapçıdan bir İngilizce gramer kitabı ve iyi bir sözlük al.
Kitap tavsiyem;
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=5902
hem fiyatı uygun hem çok iyi bir kitaptır.Sözlük olarak baştan iyi bir sözlük alırsan daha iyi olur.
Kendine zaman ayırıp kademe kademe ilerlersen hem sıkılmazsın hem rahat rahat öğrenirsin.
Kore fanı sayılırım da ondanYabancı dilde tüm dünyadan insanlarla konuşabileceğin siteler var.İlk önce grameri ve kelime hazinesini geliştirip orda pratikle perçinleyebilirsin..Yalnız dikkat et,ele insanları,bu siteleri kirli emellerine alet etmek isteyenler oluyor:)
Üç dili bir anda öğrenmek zor olur bence...Korece öğrenmek isteyenler neden öğrenmek istiyor masumca soruyorum...Fransızcayı ben de isterim..Belki birgün Fransa'ya giderim.Hem de teleffuzu hoşuma gidiyor.Hem de o da geçerli bir dil..
İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) Tam anlamıyla öğrenmem mümkün olmayabilir belki ama hiç mi ilerleyemem sizce ?İngilizceyi okulda öğreniyorum, iyi de sayılırırm.Ama diğrlerini sıfırdan başlamam gerek.İstediğim birazda olsa ilerlemek.Az da olsa anlayıp konuşabilmek :)Oo canım saydığın dillerden iki tanesi zor diller zaten. Gerçekçi olmalısın. Sadece kitaplardan dil öğrenemezsin. Grameri öğrenirsin vs. Ama dil emek gerektirir. Dili hayatında kullanman gerek. Halk eğitim kursları var onlara başvurabilirsin. Ilkten İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim. Korece zaten zordur yapı olarak Fransızca ve ingilizceden çok farklı. Onlar bükümlüyken Korece eklemeli. Sen ilkten ingilizceyi hallet sonra Fransızca'ya geç bence. Ama mutlaka destek al. Tek başına çok zor hatta bence imkansız. Bir dili Kendi başına Öğrenmeye çalışan bir insanla ÖĞretmen Tarafından Öğrenmiş pratik yapmış bir insan Arasında uçurum vardır.. Hakkında Hayırlısı.
İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) Tam anlamıyla öğrenmem mümkün olmayabilir belki ama hiç mi ilerleyemem sizce ?İngilizceyi okulda öğreniyorum, iyi de sayılırırm.Ama diğrlerini sıfırdan başlamam gerek.İstediğim birazda olsa ilerlemek.Az da olsa anlayıp konuşabilmek :)Oo canım saydığın dillerden iki tanesi zor diller zaten. Gerçekçi olmalısın. Sadece kitaplardan dil öğrenemezsin. Grameri öğrenirsin vs. Ama dil emek gerektirir. Dili hayatında kullanman gerek. Halk eğitim kursları var onlara başvurabilirsin. Ilkten İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim. Korece zaten zordur yapı olarak Fransızca ve ingilizceden çok farklı. Onlar bükümlüyken Korece eklemeli. Sen ilkten ingilizceyi hallet sonra Fransızca'ya geç bence. Ama mutlaka destek al. Tek başına çok zor hatta bence imkansız. Bir dili Kendi başına Öğrenmeye çalışan bir insanla ÖĞretmen Tarafından Öğrenmiş pratik yapmış bir insan Arasında uçurum vardır.. Hakkında Hayırlısı.
Benim bir kızkardeşim var 14 yaşında kore hayranı sürekli korece animeler diziler izler. 2.5 senedir internet üzerinden, kitapçılardan aldığı alfabe-gramer kitaplarıyla ve sürekli yazarak neredeyse koreceyi öğrendi diyebilirim. Bodrumda yaşıyoruz ve burada koreli turistler bol oluyor bazen kardeşim onlarla konuşuyor sohbet edebiliyor derdini anlatabiliyor en azından. Orada turist var sohbet imkanı buluyor kardeşin dersen Ankaradan yeni geldiler kardeşim orada yaklaşık 1.5 senedir Kore kültür merkezine kayıtlıydı ve orada pratik yapma imkanı buluyordu.
bu çok ümitlendirici bir yorum oldu teşekkür ederim :) Genel olarak herkes sıraya koymamı söylüyor sanırım öyle haklısınız :) teşekkür ederim ^^
teşekkür ederim :)Her dili ayrı zaman dilimlerinde öğrenmen daha doğru, kaosun ortasında kalabilirsin. Sıralaman ingilizce, fransızca ve korece şeklinde olmalı bence. Ama şu bi gerçek öğrenme sürecin asla bitmez, ingilizce bitti sırada fransızca var diyip ani bi sıçrayışta yapamazsın. Öğrendiğin dili kullanmadığın sürece kolayca unutursun, dil nankördür. İngilizceden sonra en kolay öğrenilecek dil ispanyolca bence, fransızca telaffuz anlamında zorlayacaktır seni. Sıkıcı kitaplardan gramer bilgisini öncelikle yutmalı, sonrasında ise sürekli yabancı dizi ve filmler izlemeni tavsiye ederim. Site olarak önerim; www.livemocha.com bu site aynı zamanda gramer dersleri de veriyor, her ülkeden insanlarla sohbet bile edebiliyorsun. all in one yani :) kolay gelsin
motive edici yorumunuz için teşekkür ederim ^^ Dediklerinizlerini dikkate alarak bir plan yapmam gerek sanırım.O plana bağlı kalarak çalışmalıyım ^^ tekrar teşekkür ederimOncelikle bir dilin sadece ulkesinde yasayarak tam olarak ogrenilebilecegini dusunuyorum. O yuzden ne olursa olsun, o dilleri kisitli ogrenebilirsin. Ister kursa git, ister evde calis, o kurs biter, sen ogrendigini de unutursun zaten. Dil nankordur, konusulmazsa unutulur, hele de yabanci dilse. Ben dil kullanilmayacaksa, ya da tekrar edilmeyecekse kursa gitmeyi de faydasiz buluyorum. Kullanmazsan oyle de unutacaksin, boyle de unutacaksin. O yuzden evde kendi imkanlarinla da calisabilirsin. Bir de su var, dil ogrenip bitecek birsey de degil. Surekli ogrenmen lazim. Insan anadilinde bile omur boyu yeni birsey duyup ogrenirken, yabanci dilde senin bilmedigin dunya kadar sey olacak. Dil ogrenmek devamli birsey yani. Uzun vadeli.
Bir ara Fransizca'ya merak sarmistim, internette bir suru dil ogrenme siteleri var. Bir siteden dinleyerek ogrenmistim birseyler. Yani internete bak kitaptan ziyade. Hic olmazsa duyarak ogrenirsin.
Ayni anda birkac dil ogrenme konusuna gelince. Insan heveslendiyse, azimliyse, ayni anda 5 dili de ogrenir diyorum. Kendim de Ispanyolca ve Ingilizce'yi ayni anda ogrenmistim. Sonra Cince de ekledim. O kadar da zor birsey degil. Gerci Cince ve Ispanyolca ogrendiklerimi simdiye unuttum, dili kullanmadigim ve ustune bilgi eklemedigim icin. Cok heves ettiysen hepsine ayni anda basla. Olmadi, bir tane birakirsin, atla deve degil ya :)
Ilk hangisi diyorsan Ingilizce'den basla derim.
İngilizceyi zaten okulda bir süredir öğrendiğim için başka bir dille beraber götürebileceğimi düşünüyordum aslında...Ingilizce zaten grameri okulda gormussundur..gelistirmek icin bol bol muzik dinle ve film izle netten.bir sure sonra aliscaksin zaten.belli kaliplar var onlarla konusurlar...netten gazeteleri oku ingilizce...
Fransizca grameri zor İngilizceye gore.ama kelimeleri kolay bizim gunluk hayatimuzda kullandigimiz bir suru fransizca kelime var..
Koreceyi hic bilmiyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?