Dil öğrenmek istiyorum ama...

Oo canım saydığın dillerden iki tanesi zor diller zaten. Gerçekçi olmalısın. Sadece kitaplardan dil öğrenemezsin. Grameri öğrenirsin vs. Ama dil emek gerektirir. Dili hayatında kullanman gerek. Halk eğitim kursları var onlara başvurabilirsin. Ilkten İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim. Korece zaten zordur yapı olarak Fransızca ve ingilizceden çok farklı. Onlar bükümlüyken Korece eklemeli. Sen ilkten ingilizceyi hallet sonra Fransızca'ya geç bence. Ama mutlaka destek al. Tek başına çok zor hatta bence imkansız. Bir dili Kendi başına Öğrenmeye çalışan bir insanla ÖĞretmen Tarafından Öğrenmiş pratik yapmış bir insan Arasında uçurum vardır.. Hakkında Hayırlısı.

Benim bir kızkardeşim var 14 yaşında kore hayranı sürekli korece animeler diziler izler. 2.5 senedir internet üzerinden, kitapçılardan aldığı alfabe-gramer kitaplarıyla ve sürekli yazarak neredeyse koreceyi öğrendi diyebilirim. Bodrumda yaşıyoruz ve burada koreli turistler bol oluyor bazen kardeşim onlarla konuşuyor sohbet edebiliyor derdini anlatabiliyor en azından. Orada turist var sohbet imkanı buluyor kardeşin dersen Ankaradan yeni geldiler kardeşim orada yaklaşık 1.5 senedir Kore kültür merkezine kayıtlıydı ve orada pratik yapma imkanı buluyordu.

Eğer imkanın yoksa sende aynı yolu izleyebilirsin ancak bir dille başlamanı öneririm fransızca-ingilizce birada öğrenmek istesen bi nebze olabilir çünkü benzer diller en çok telaffuz farkı var ancak korece bambaşka bir dil ve bambaşka bir alfabesi var.

Ne kadar sonra öğrenebileceğiniz dile ve size bağlı. Kesin bir süre veremem.

İngilizce bence öğrenmesi en kolay dillerden biri. Dişi-erkek ayrımının olmaması, fiil çekimlerinin görece düzenli ve az olması, pratik imkanının çok fazla olması en büyük artısı. Üstelik iş hayatında da öncelik İngilizce, diğer diller sonra geliyor.

Fransızca'da telaffuz çok önemli ve bunu yanlış oturtursanız sonradan düzeltmek zor olur, grameri çok iyi bildiğiniz dili konuşamayabilirsiniz bile.

Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.Peki en azından şu an için evde kendim çalışarak ne kadar ilerleyebilirim?

Eğer o dilde belli bir altyapın varsa mesela İngilizce ilerlersin kendi kendine
Ama yepyeni bir dili öğretmensiz öğrenmek zor
Çünkü kitaplar her şeyi anlatmıyor
Özellikle "konuşma"yı öğrenmek ve bilemediğin yerleri sormak açısından öğretmenden öğrenmek daha iyi

Her dili ayrı zaman dilimlerinde öğrenmen daha doğru, kaosun ortasında kalabilirsin. Sıralaman ingilizce, fransızca ve korece şeklinde olmalı bence. Ama şu bi gerçek öğrenme sürecin asla bitmez, ingilizce bitti sırada fransızca var diyip ani bi sıçrayışta yapamazsın. Öğrendiğin dili kullanmadığın sürece kolayca unutursun, dil nankördür. İngilizceden sonra en kolay öğrenilecek dil ispanyolca bence, fransızca telaffuz anlamında zorlayacaktır seni. Sıkıcı kitaplardan gramer bilgisini öncelikle yutmalı, sonrasında ise sürekli yabancı dizi ve filmler izlemeni tavsiye ederim. Site olarak önerim; www.livemocha.com bu site aynı zamanda gramer dersleri de veriyor, her ülkeden insanlarla sohbet bile edebiliyorsun. all in one yani :) kolay gelsin

Oncelikle bir dilin sadece ulkesinde yasayarak tam olarak ogrenilebilecegini dusunuyorum. O yuzden ne olursa olsun, o dilleri kisitli ogrenebilirsin. Ister kursa git, ister evde calis, o kurs biter, sen ogrendigini de unutursun zaten. Dil nankordur, konusulmazsa unutulur, hele de yabanci dilse. Ben dil kullanilmayacaksa, ya da tekrar edilmeyecekse kursa gitmeyi de faydasiz buluyorum. Kullanmazsan oyle de unutacaksin, boyle de unutacaksin. O yuzden evde kendi imkanlarinla da calisabilirsin. Bir de su var, dil ogrenip bitecek birsey de degil. Surekli ogrenmen lazim. Insan anadilinde bile omur boyu yeni birsey duyup ogrenirken, yabanci dilde senin bilmedigin dunya kadar sey olacak. Dil ogrenmek devamli birsey yani. Uzun vadeli.

Bir ara Fransizca'ya merak sarmistim, internette bir suru dil ogrenme siteleri var. Bir siteden dinleyerek ogrenmistim birseyler. Yani internete bak kitaptan ziyade. Hic olmazsa duyarak ogrenirsin.
Ayni anda birkac dil ogrenme konusuna gelince. Insan heveslendiyse, azimliyse, ayni anda 5 dili de ogrenir diyorum. Kendim de Ispanyolca ve Ingilizce'yi ayni anda ogrenmistim. Sonra Cince de ekledim. O kadar da zor birsey degil. Gerci Cince ve Ispanyolca ogrendiklerimi simdiye unuttum, dili kullanmadigim ve ustune bilgi eklemedigim icin. Cok heves ettiysen hepsine ayni anda basla. Olmadi, bir tane birakirsin, atla deve degil ya :)
Ilk hangisi diyorsan Ingilizce'den basla derim.

Ingilizce zaten grameri okulda gormussundur..gelistirmek icin bol bol muzik dinle ve film izle netten.bir sure sonra aliscaksin zaten.belli kaliplar var onlarla konusurlar...netten gazeteleri oku ingilizce...
Fransizca grameri zor İngilizceye gore.ama kelimeleri kolay bizim gunluk hayatimuzda kullandigimiz bir suru fransizca kelime var..
Koreceyi hic bilmiyorum ..

Hepsini bir arada öğrenemezsin. Ben de 16 yaşındayım. İngilizce, Japonca az bir şey de Korece var bende. Çoğunu yabancı dizi izleyerek öğrendim. Gramer bilgisine o kadar takılma. Yani kitap satın alıp da paranı çarçur etme. Çünkü gramer ı düzgün kullanamayan bir çok yabancı var. Dizi izle. Students of the world sitesi var. Penpal bulabileceğin bir site. Benim Avustralyalı ve Sri Lankalı arkadaşım var düzenli olarak konuştuğum. Şarkılarını dinle. Sözleriyle karşılaştır. Aklında yer ediyor belli bir zamandan sonra. Livemocha sitesi var. Orada da hafiften dili öğrenmeye başlayabilirsin. Herhangi bir sorun olursa cevaplayabilirim. Bu arada 3 dili aynı anda öğrenmen imkansız. Tek bir dile yönelmeni tavsiye ederim öncelikle.

Kafan yabanci dile basiyorsa olabilir erkek arkadaşım evde kendi kendine ingilizce ogrenmis cok okumus film izlemis hemde ust seviyede dört dörtlük. Orta seviyede de japoncasi var. Ama işte kapisite meselesi ben hocadan dinlesemde anlayamiyorum ona soruyorum kendin cabalayarak ogrenmelisin diyo

Ben ingilizceyi hic kursa vs gitmeden ogrendim, konustugum tum yabancilar sasiriyordu tabi ki mukemmel degilim demek istedigim bir seviyeye kadar gayet rahat ogrenebilirsin. Ayrica kendi kendine birsuru dil ogrenen insanlar var, disimpinle ilgili bir sey. Tavsiyem simdilik tek bir dile yogunlasman, en sevdigin hangisisiyse ondan basla. En onemli sey pratik - dile maruz kalmak ve yabancilarla konusmak. (Bunun icin internetteki penpal sitelerini kullanabilirsin)

Basarilar

Yabancı dilde tüm dünyadan insanlarla konuşabileceğin siteler var.İlk önce grameri ve kelime hazinesini geliştirip orda pratikle perçinleyebilirsin..Yalnız dikkat et,ele insanları,bu siteleri kirli emellerine alet etmek isteyenler oluyor:)

Üç dili bir anda öğrenmek zor olur bence...Korece öğrenmek isteyenler neden öğrenmek istiyor masumca soruyorum...Fransızcayı ben de isterim..Belki birgün Fransa'ya giderim.Hem de teleffuzu hoşuma gidiyor.Hem de o da geçerli bir dil..

Son düzenleme:
evet İngilizcede alt yapım var :) teşekkür edeerim

aslında seneye staja başlayp belli bir miktar maaş alıcam ama ben hemen başlamak istiyorum.Paramedicliği İngilizce öğreten bir üni varmıdır bilemiyorum

aslında seneye staja başlayp belli bir miktar maaş alıcam ama ben hemen başlamak istiyorum.Paramedicliği İngilizce öğreten bir üni varmıdır bilemiyorum
Çok teşekkür ederim ^^

Kore fanı sayılırım da ondan Dili hoşuma gidiyor ayrıca Korecenin tellaffuzuda çok tatlı bence

İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) Tam anlamıyla öğrenmem mümkün olmayabilir belki ama hiç mi ilerleyemem sizce ?İngilizceyi okulda öğreniyorum, iyi de sayılırırm.Ama diğrlerini sıfırdan başlamam gerek.İstediğim birazda olsa ilerlemek.Az da olsa anlayıp konuşabilmek :)

İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) Tam anlamıyla öğrenmem mümkün olmayabilir belki ama hiç mi ilerleyemem sizce ?İngilizceyi okulda öğreniyorum, iyi de sayılırırm.Ama diğrlerini sıfırdan başlamam gerek.İstediğim birazda olsa ilerlemek.Az da olsa anlayıp konuşabilmek :)

teşekkür ederim :)

motive edici yorumunuz için teşekkür ederim ^^ Dediklerinizlerini dikkate alarak bir plan yapmam gerek sanırım.O plana bağlı kalarak çalışmalıyım ^^ tekrar teşekkür ederim

İngilizceyi zaten okulda bir süredir öğrendiğim için başka bir dille beraber götürebileceğimi düşünüyordum aslında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…