teşekkür ederim ^^ korecem var demişsiniz.Alfebesini debiliyor musunuz?Korecede en çok bu kısımdan korkuyorum aslında.Siz grammer öğrenmeden mi öğrendiniz ?Hepsini bir arada öğrenemezsin. Ben de 16 yaşındayım. İngilizce, Japonca az bir şey de Korece var bende. Çoğunu yabancı dizi izleyerek öğrendim. Gramer bilgisine o kadar takılma. Yani kitap satın alıp da paranı çarçur etme. Çünkü gramer ı düzgün kullanamayan bir çok yabancı var. Dizi izle. Students of the world sitesi var. Penpal bulabileceğin bir site. Benim Avustralyalı ve Sri Lankalı arkadaşım var düzenli olarak konuştuğum. Şarkılarını dinle. Sözleriyle karşılaştır. Aklında yer ediyor belli bir zamandan sonra. Livemocha sitesi var. Orada da hafiften dili öğrenmeye başlayabilirsin. Herhangi bir sorun olursa cevaplayabilirim. Bu arada 3 dili aynı anda öğrenmen imkansız. Tek bir dile yönelmeni tavsiye ederim öncelikle.
teşekkür ederim ^^ korecem var demişsiniz.Alfebesini debiliyor musunuz?Korecede en çok bu kısımdan korkuyorum aslında.Siz grammer öğrenmeden mi öğrendiniz ?Hepsini bir arada öğrenemezsin. Ben de 16 yaşındayım. İngilizce, Japonca az bir şey de Korece var bende. Çoğunu yabancı dizi izleyerek öğrendim. Gramer bilgisine o kadar takılma. Yani kitap satın alıp da paranı çarçur etme. Çünkü gramer ı düzgün kullanamayan bir çok yabancı var. Dizi izle. Students of the world sitesi var. Penpal bulabileceğin bir site. Benim Avustralyalı ve Sri Lankalı arkadaşım var düzenli olarak konuştuğum. Şarkılarını dinle. Sözleriyle karşılaştır. Aklında yer ediyor belli bir zamandan sonra. Livemocha sitesi var. Orada da hafiften dili öğrenmeye başlayabilirsin. Herhangi bir sorun olursa cevaplayabilirim. Bu arada 3 dili aynı anda öğrenmen imkansız. Tek bir dile yönelmeni tavsiye ederim öncelikle.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ^^Ben ingilizceyi hic kursa vs gitmeden ogrendim, konustugum tum yabancilar sasiriyordu tabi ki mukemmel degilim demek istedigim bir seviyeye kadar gayet rahat ogrenebilirsin. Ayrica kendi kendine birsuru dil ogrenen insanlar var, disimpinle ilgili bir sey. Tavsiyem simdilik tek bir dile yogunlasman, en sevdigin hangisisiyse ondan basla. En onemli sey pratik - dile maruz kalmak ve yabancilarla konusmak. (Bunun icin internetteki penpal sitelerini kullanabilirsin)
Basarilar
???Interpals.
Korecem o kadar iyi değil. Sadece dizilerden duyduğum kalıpları biliyorum. Korecenin alfabesi konuşmasına göre daha kolay. Japoncada da konuşma kolay yazı dili zor. Birbirirlerinin tersi yani.teşekkür ederim ^^ korecem var demişsiniz.Alfebesini debiliyor musunuz?Korecede en çok bu kısımdan korkuyorum aslında.Siz grammer öğrenmeden mi öğrendiniz ?
anlıyorum teşekkür ederim ^^Korecem o kadar iyi değil. Sadece dizilerden duyduğum kalıpları biliyorum. Korecenin alfabesi konuşmasına göre daha kolay. Japoncada da konuşma kolay yazı dili zor. Birbirirlerinin tersi yani.
Merhaba bayanlar, konumu doğru yere mı açtım pek emin değilim.Umarım doğru yerdeyimdir...Başlıktan anlaşıldığı gibi dil öğrenmek istiyorum ama bunun için dışardan bir destek almam mümkün değil.16 yaşında, lise öğrencisiyim.Ailem beni dil kursuna gönderecek maddi gücü sahip değil.Evde kendi kendime bir kaç kitapla dil öğrenmem mümküm mü sizce?Bunu başarabilen var mı aranızda? Ayrıca öğrenmek istediğim dil sayısı şimdilik 3(Korece, Fransızca ve İngilizce).Sizce hepsini birden öğrenebilir miyim? Sıraya mı koymalıyım?
Çok soru sordum kusuruma bakmayın :)
Edit:Eğer mümkün olmadığını düşünüyorsanız hangi dilden başlamalıyım?
Tabi ki ilerlersin ama pek sistematik olmaz. Cevrende bu dilleri pratik yapabilecegin bir ortam var mı mesela? Kaç yildir ingilizce goruyorum son 5 yildir profesyonel anlamda goruyorum ve universitemde de ingilizce okuyorum, ancak konusup pratik yaptikca tam anlamiyla ogrendigimi hissediyorum. O yuzden bu dilleri bilen bir oğretmen veya konusma pratigi yapabilecegin bir arkadasin olsa gercekten gelistirirsin. Sular seller gibi konusamasan da cat pat intermediate seviyeye gelirsin bence. Ama gercekten ilgin varsa kurslara gitmeni oneririm dedigim gibi ucretsiz kurslar da var. Haftasonlari gidebilirsin.İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) Tam anlamıyla öğrenmem mümkün olmayabilir belki ama hiç mi ilerleyemem sizce ?İngilizceyi okulda öğreniyorum, iyi de sayılırırm.Ama diğrlerini sıfırdan başlamam gerek.İstediğim birazda olsa ilerlemek.Az da olsa anlayıp konuşabilmek :)
önerileriniz için teşekkür ederim ^^Bi tanidigim var ingilizcesini yabanci dizi,film,muzik ve kitaplardan ogrendi ve suan ana dili gibi biliyor. Sana tavsiyem grameri kitaplardan calis hergun kelime ezberle sonra dizi, film, muzik ve kitaplardan ingilizceyi hayatinin bir parcasi yap.
önerileriniz için teşekkür ederim ^^Bi tanidigim var ingilizcesini yabanci dizi,film,muzik ve kitaplardan ogrendi ve suan ana dili gibi biliyor. Sana tavsiyem grameri kitaplardan calis hergun kelime ezberle sonra dizi, film, muzik ve kitaplardan ingilizceyi hayatinin bir parcasi yap.
Ben ingilizceden başlamanı öneririm öncelikle en rahat onu öğrenirsin sonuçta 4. Sınıftan beri gördüğün bir dil bilgisayardan falanda yardım alarak , bol bol İngilizce film izleyerek başlarda alt yazılı olsada sonraları alt yazıya bakmadan izlemeni tavsiye ederim...
Lisede hem fransızca hemde İngilizce görmüş biri olarak söylüyorum fransızca hoca olmadan öğrenmesi zor bir dil, artiklileri vs çok fazla kafa karıştırıcı ezberci bir dil... Kelimelere Erillik ve dişillik verildiği için zorlanırsın çünkü hangisi hangisine verilir biri anlatmadan anlamak zor çünkü bir mantığı yok yani ekmeğe dişi derken una eril deniyo gibi...
Korece hakkında bir fikrim yok maalesef sadece görümcemden duyduğum kadarıyla dizi izleye izleye çoğu kelimeyi öğrenmiş , tabi yazma açısından birşey bildiği yok...
Gelecekte şuanlık en çok işine yarayacak olan İngilizce yukarıda da dediğim gibi öncelikle ingilizceni geliştirmeni tavsiye ederim...
Haklısınız sanırm ilk olarak ıngilizceye odaklanmalıyım.Teşekkür ederim ^^Ben ingilizceden başlamanı öneririm öncelikle en rahat onu öğrenirsin sonuçta 4. Sınıftan beri gördüğün bir dil bilgisayardan falanda yardım alarak , bol bol İngilizce film izleyerek başlarda alt yazılı olsada sonraları alt yazıya bakmadan izlemeni tavsiye ederim...
Lisede hem fransızca hemde İngilizce görmüş biri olarak söylüyorum fransızca hoca olmadan öğrenmesi zor bir dil, artiklileri vs çok fazla kafa karıştırıcı ezberci bir dil... Kelimelere Erillik ve dişillik verildiği için zorlanırsın çünkü hangisi hangisine verilir biri anlatmadan anlamak zor çünkü bir mantığı yok yani ekmeğe dişi derken una eril deniyo gibi...
Korece hakkında bir fikrim yok maalesef sadece görümcemden duyduğum kadarıyla dizi izleye izleye çoğu kelimeyi öğrenmiş , tabi yazma açısından birşey bildiği yok...
Gelecekte şuanlık en çok işine yarayacak olan İngilizce yukarıda da dediğim gibi öncelikle ingilizceni geliştirmeni tavsiye ederim...
Canım sana bir tavsiye vereyim, bazı illerde belediyelerin açtığı kurslar var. Ben istanbulda olduğumdan buralardakinden haberdarım. Birçok dil kursu var ücretsiz. Kayıt zamanları şuan geçti ama takip edersen belki yararına olabilir :)Merhaba bayanlar, konumu doğru yere mı açtım pek emin değilim.Umarım doğru yerdeyimdir...Başlıktan anlaşıldığı gibi dil öğrenmek istiyorum ama bunun için dışardan bir destek almam mümkün değil.16 yaşında, lise öğrencisiyim.Ailem beni dil kursuna gönderecek maddi gücü sahip değil.Evde kendi kendime bir kaç kitapla dil öğrenmem mümküm mü sizce?Bunu başarabilen var mı aranızda? Ayrıca öğrenmek istediğim dil sayısı şimdilik 3(Korece, Fransızca ve İngilizce).Sizce hepsini birden öğrenebilir miyim? Sıraya mı koymalıyım?
Çok soru sordum kusuruma bakmayın :)
Edit:Eğer mümkün olmadığını düşünüyorsanız hangi dilden başlamalıyım?
maalesef pratik yapabileceğim bir ortam yokTabi ki ilerlersin ama pek sistematik olmaz. Cevrende bu dilleri pratik yapabilecegin bir ortam var mı mesela? Kaç yildir ingilizce goruyorum son 5 yildir profesyonel anlamda goruyorum ve universitemde de ingilizce okuyorum, ancak konusup pratik yaptikca tam anlamiyla ogrendigimi hissediyorum. O yuzden bu dilleri bilen bir oğretmen veya konusma pratigi yapabilecegin bir arkadasin olsa gercekten gelistirirsin. Sular seller gibi konusamasan da cat pat intermediate seviyeye gelirsin bence. Ama gercekten ilgin varsa kurslara gitmeni oneririm dedigim gibi ucretsiz kurslar da var. Haftasonlari gidebilirsin.
teşekkür ederim ^^ izmirde yaşıyorum sanırım burda da vardır kurslar :) araştıracağımCanım sana bir tavsiye vereyim, bazı illerde belediyelerin açtığı kurslar var. Ben istanbulda olduğumdan buralardakinden haberdarım. Birçok dil kursu var ücretsiz. Kayıt zamanları şuan geçti ama takip edersen belki yararına olabilir :)
teşekkür ederim ^^ izmirde yaşıyorum sanırım burda da vardır kurslar :) araştıracağımCanım sana bir tavsiye vereyim, bazı illerde belediyelerin açtığı kurslar var. Ben istanbulda olduğumdan buralardakinden haberdarım. Birçok dil kursu var ücretsiz. Kayıt zamanları şuan geçti ama takip edersen belki yararına olabilir :)
çok teşekkür ederim ^^ evet dilde iyiyim.Önerdiğin kitabı araştırıcam teşekkür ederimDiğerleri hakkında bir bilgim yok ama Ingilizceyi evde rahatlıkla öğrenebilirsin, ben yıllarca Anadolu lisesinde, özel kurslarda alamadığım verimi evde kendi kendime çalışarak aldım. Bunun en net örneği bahsettiğim eğitimlere rağmen hazırlık muafiyeti ilk yılda değil, ikinci yılda evde kendi kendime çalışarak geçmem.
Tek tavsiyem, Türkçe anlatımlı kitaplardan çalış. Okulun, kursların aldırdığı kur kur giden, bol resimli, bol aktiviteli İngilizce anlatımlı kitaplar hiçbir işe yaramıyor bana göre. Els'yi özellikle öneririm. 3 kitaptan oluşan mor bir seti var. Biri gramer, biri paragraf anlama biri sözcük bilgisi için. Ben çok yararını gördüm, fazla zaman ayırmamama rağmen. Dilin kötüyse başlangıçta gramer ve sözcük bilgisi için olanını alarak başla. Düzenli olarak çalışıp kitapları tamamen bitirirsen Türkiyede girilen herhangi bir mülakatsız sınavda başarısız olacağını hiç sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?