• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dil problemim var

eh o zaman okullarda getirilen yasakları, kamu kuruluşları düzeyindeki sürdürülen tartışmaları, aktivist gruplarda kadınların "bu bizim kültürümüze uygun değil" diyerek çektikleri videoları biliyorsunuzdur. bunların varlığını reddeder gibi konuşup da tartışmayı sürdürmenin hiçbir anlamı yok.

Bunları bizzat ana dilinde takip ediyorum. Toplumsal olarak bir “islamofobi” var.
Siz bu fobiyi ilk mesajınızda “Buna islamofobi demek yersiz olur” diyerek meşrulaştırdınız.
Evet bir fobi var ve bunun yaygın olması onu “yerinde” ve gerekli kılmaz.
Öyle olsaydı İsveç yasaları da bunu desteklerdi. Bireysel rahatsızlığınızı halkın çoğunluğunun görüşüyle desteklemeniz de bunu “yerinde” kılmaz.
Nitekim, Türkiye’deki siyasal çoğunluğun yediği naneleri de sırf çoğunluk diye onaylamıyorsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.
gibi öğütlerin bulunduğu entegrasyon dersleri bir bilgiden ve korkudna türemiştir.
Evet. Yani islamofobinin kurumsal/örgütsel düzlemde bir örneğini de vermişsiniz.
başa dönüyorum. kaynağı belli olmayan korkuya "fobi" adını verebiliriz. bunların korkusunun kaynağı belli.
Ben de tüm yukardakilerle birlikte özetleyim:
Fobi, kaynağı BELLİ korkulara denir. İslamofobi, islam kaynaklı fobidir. Kaynağı belli olmayan korkular anksiyete bozukluğu kapsamındadır.

bana sert cevaplar vererek ve dislike basarak fikrimi değiştiremezsiniz. benim hayata dair deneyimlerimi sizin dislike'ınız ve sert mesajınız değiştirecek değil.
Hiçbir tartışmada fikir değiştirmek gibi efektif olmayan hedefler edinmem. Hatalı bilgiyi düzeltmekti amacım. Mesajım nötr ve argümansaldı. Sertliğe gerek duyacağım bir durum yok ortada. Sizin değişiminiz benim hayatımda bir değişken değil sonuç olarak.
Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Bunları bizzat ana dilinde takip ediyorum. Toplumsal olarak bir “islamofobi” var.
Siz bu fobiyi ilk mesajınızda “yersiz değil” diyerek meşrulaştırdınız.
Öyle olsaydı İsveç yasaları da bunu desteklerdi. Bireysel rahatsızlığınızı halkın çoğunluğunun görüşüyle desteklemeniz de bunu “yerinde” kılmaz.
Nitekim, Türkiye’deki siyasal çoğunluğun yediği naneleri de sırf çoğunluk diye onaylamıyorsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.

Evet. Yani islamofobinin kurumsal/örgütsel düzlemde bir örneğini de vermişsiniz.

Fobi, kaynağı BELLİ korkulara denir. İslamofobi, islam kaynaklı fobidir. Kaynağı belli olmayan korkular anksiyete bozukluğu kapsamındadır.

Hiçbir tartışmada fikir değiştirmek gibi efektif olmayan hedefler edinmem. Hatalı bilgiyi düzeltmekti amacım. Mesajım nötr ve argümansaldı. Sertliğe gerek duyacağım bir durum yok ortada. Sizin değişiminiz benim hayatımda bir değişken değil sonuç olarak.
Kolaylıklar dilerim.

öncelikle tavrınız son derece kibirli. öte yandan bu kibrin altını doldurabilmenizi beklerdim. :)
bi de BELLİ diye koca koca harflerle yazmışsınız. nörobiyologlar şu anda onca yıllık emeklerini döktükleri makalelerini yakıyorlar siz böyle dediniz diye. :KK52:hocalar üzgün şekilde kürsülerini terk etti.
tanga ile türban ya da burka gibi sembolleri aynı kefeye koyan birisini yeteri kadar dinlediğimi düşünüyorum. iyi günler.

öncelikle tavrınız son derece kibirli. öte yandan bu kibrin altını doldurabilmenizi beklerdim. :)
bi de BELLİ diye koca koca harflerle yazmışsınız. nörobiyologlar şu anda onca yıllık emeklerini döktükleri makalelerini yakıyorlar siz böyle dediniz diye. :KK52:hocalar üzgün şekilde kürsülerini terk etti.
tanga ile türban ya da burka gibi sembolleri aynı kefeye koyan birisini yeteri kadar dinlediğimi düşünüyorum. iyi günler.

Yazdıklarıma (yani nesnel boyuttaki kısma) cevabınız olmadığı için, öznel boyutta tavrıma atıfta bulunup, manipülasyon yapıyorsunuz.
Ardına manipülasyonunuzu alay cümleleri ile sosluyorsunuz, ikinci bir manipülasyon.
Sonra yine alaycı üslupla, beni iletişiminizde denk bulmadığınıza yönelik imada bulunuyorsunuz.
Bunların kibir olmadığından da eminsinizdir şimdi siz.
Salt ego yarışındasınız oysa ki.

Ben sizin karakterinize/tavrınıza saldırmayacağım. Sıkışmış hissetmiyorum çünkü, buna ihtiyacım yok.
Tekrardan kolaylıklar dilerim.

Kimseye salt inancından dolayı nefret duyulması doğru değildir. Ancak aşırılıklar herkesi rahatsız eder. Mesela Avusturya’da bu sene 14 yaşın altındaki kız çocuklarının başörtüsü takması yasaklandı, uyulmadığı takdirde para cezaları ödenecek. Bu konunun alt metni de şu, Avusturya’da 14 yaşın altındaki kişilerin din seçme olgunluğunun olmadığı kabulüdür. Bu haberin altındaki yorumlarda şunları okudum; “bizim dinimize el uzatıyorlar o zaman mini etekli kızlara da para cezası kesilsin.” Dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışmaktır bu. Gittiğimiz ülkelerdeki kurallara ve kültüre uymamız gerekiyor. Uymakta zorluk çekenlerin de kültürlerine daha yakın yerleri tercih etmesi gerekiyor. Bu arada konu sahibi aşırı alıngan olduğun için özellikle belirtmek isterim bu yorumum sana değil, ancak yerlileri rahatsız eden aşırı davranışlara sahip göçmenlerden dolayı kurunun yanında yaşın da yanması mevzusudur. Yoksa kimseye ırkından, dininden vb sebeplerden ayrım yapılması doğru değil ve hatta insanlık dışıdır.

Kimseye salt inancından dolayı nefret duyulması doğru değildir. Ancak aşırılıklar herkesi rahatsız eder. Mesela Avusturya’da bu sene 14 yaşın altındaki kız çocuklarının başörtüsü takması yasaklandı, uyulmadığı takdirde para cezaları ödenecek. Bu konunun alt metni de şu, Avusturya’da 14 yaşın altındaki kişilerin din seçme olgunluğunun olmadığı kabulüdür. Bu haberin altındaki yorumlarda şunları okudum; “bizim dinimize el uzatıyorlar o zaman mini etekli kızlara da para cezası kesilsin.” Dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışmaktır bu. Gittiğimiz ülkelerdeki kurallara ve kültüre uymamız gerekiyor. Uymakta zorluk çekenlerin de kültürlerine daha yakın yerleri tercih etmesi gerekiyor. Bu arada konu sahibi aşırı alıngan olduğun için özellikle belirtmek isterim bu yorumum sana değil, ancak yerlileri rahatsız eden aşırı davranışlara sahip göçmenlerden dolayı kurunun yanında yaşın da yanması mevzusudur. Yoksa kimseye ırkından, dininden vb sebeplerden ayrım yapılması doğru değil ve hatta insanlık dışıdır.
Aynen bunu anlamıyorum zaten 14 yaşında kıza örtü takacaksan kendi memleketinde dur neden göç ediyorsun

Arkadaşlar herekese selam ben gurbette yaşıyorum ve hiç arkadaşım yok yabancı dili öğrenmekte çok zorlanıyorum kelimeleri kafamda tutamıyorum çok çabuk unutuyorum artık gerçekten oturup ağlamak istiyorum ben bu dil problemlerimi nasıl çözücem bana arkadaş bul demeyin çünkü bu ülkedeki insanlar yabancı Müslümanları pek sevmiyorlar
Çok çabuk unutuyorsanız tekrar etmiyorsunuzdur. Gramer çalışırken aynı an da kelime de çalışmanız gerekiyor. Kelime kartları oluşturabilirsiniz. Kelime çalışırken sadece kelimeyi değil, cümle içindeki kullanımını da çalışmalısınız ve o kelimenin telafuzunu defalarca dinleyip kendi sesinizi duyabilecek şekilde söylemelisiniz. Her gün çalışmalısınız. Aynı zamanda da kendi sesinizi kayda alıp onu dinlemelisiniz. Bunları yaptığınızda öğrenmemeniz ve hatırlamamanız mümkün değil, eğer öğrenme geriliği vs gibi bir durumunuz yoksa.

Siz bu fobiyi ilk mesajınızda “Buna islamofobi demek yersiz olur” diyerek meşrulaştırdınız.

Kolaylıklar dilerim.
Bahsettiğiniz şeyler yeterli sebepler değil.
Nikab/burkadan ötürü öfke yükseliyorsa, bunun adı islamofobidir.
Ben plajda kimsenin tangasına öfkelenmiyor doğal buluyorsam, onlar da bu beceriyi edinebilir.
İsveç’teki gibi Kur’an yakarak öfkeyi sembolize etmek, bu fobinin eylem bulmuş halidir. Korku nesnesini yok etme dürtüsünden doğar.
İsveç’te islamofobi vardır.
iyi de nikab, burma takacak kadar radikal bir Müslümansan ne isin var isvecte norvecte?
git gayet normal karsilanacagin onlarca gelismis ulkeden birine.
sanki finlandiya mi yalvariyor gel benimle yasa diye?
nasil ki finlandiyada anasıyla dedesiyle cirilciplak saunaya girmeyi normal karsilayan bir turist turkiyede plaja girerken ciplak giremiyorsa ya da afganistani iragi gezecekse daha usturuplu seyler giyiniyorsa finlandiyaya giden de burka takmasin bir zahmet.
ayrica finler burkaliya cok cok dik dik bakarlar. bir finli burka giyilen bir ulkede normal elbiseleriyle dolassa tecavuze bile ugrayabilir ve hatta oldurulebilebilir.

*irkcilik ve din düşmanlığı turkiyede de var. dunyanin her yerinde var. yok diyen iclerine girmemistir, uzaktan sallıyordur.
cok defa sahit oldum, yanimda kirik turkceyle konusan insanlarla tatli tatli iletisim kuran insanlar nerelisin sorusuna suriye - irak cevabi alir almaz yuzleri düşüyor. eski bir iş arkadasim seferad yahudisi 700 senedir şişlide yasiyorlar. calistigimiz donem yine israilin gazzeyi vurduğu bir dönemdi, ortak arkadaslarimizin facebookunda hitlerin oldugu iddia edilen "bir gun öldürmediğim her yahudi icin bana kufredeceksiniz" cumlesi paylasilirdi. Cok kisiden yahudi oldugu icin, israil pasaportu oldugu icin negatif ayrimcilik gördü. ben sahidim. simdi de israile tasindi, turkiyeye ailesini gormeye gelmek istiyor, tepkilerden cekiniyor. kaldi ki ben karadenizliyim hala turkten baska etnik irka ya da sünniden baska mezheple evlendirmek istemez kimse cocugunu. konusulur yani.
bu ulkede mi irkcilik yok? din ayrimciligi yok?
ya da en yakindan tanik oldugum. benim nisanlim avrupadan. Kac kere ondan bahsederken gavur dendiğini duydum. en basiti turklerle ozdeslesen birsey yapsa "hahaha elin gavuru bile ogrenmis ince belli bardakta cay iciyor" diyorlar. "Elin gavuru" küfür degil hakaret degil onlar icin . Ya da kocaman adamin cinsel organi hakkinda konusma hakkina sahip olduğunu düşünüyor insanlar, "sunnetsiz" falan basit ve agizdan kolay cikan bir ayrimci ifade.
tabii ki ben panter gibi atlarim, kimseye kötü konusturmam, şerrimden de korkar sulalem ama buna ragmen bunlar duymadigim seyler degil. var düşün ki yaninda panter gibi koruyan olmayinca gavurlara(!) neler diyorlar

Hanımlar polemiğe girmek yerine direkt dil problemi için öneride bulunur musunuz lütfen ? 🙏

ben gurbette yaşıyorum ve hiç arkadaşım yok yabancı dili öğrenmekte çok zorlanıyorum kelimeleri kafamda tutamıyorum çok çabuk unutuyorum artık gerçekten oturup ağlamak istiyorum ben bu dil problemlerimi nasıl çözücem

Hangi dille problem yasiyorsunuz?

Eger mumkunse, dizi platformlarindan o dile ait seslendirmeli diziler izleyin bos vakitlerinizde Turkce altyazisiz.

Fince'ymis, Kuzey ulkelerininde cok iyi dizileri vardi bi donem, su ara onlara takilmadigim icin bir dizi oneremiyorum ama bildigim kadariyla zor bir dil Fince. O bolgelerdede Musluman dusmanligi var miymis, cok sasirdim, genelde medeni olmalariyla bilinirler.

Kuzenim birkac ay once expat olarak bir kuzey ulkesine yerlesti, cok mutlu, hicbir baski unsurundan soz etmiyor, aksine herkesin cok hosgorulu oldugunu anlatiyor.
Evet çok zor bir dil kelimleri farklı olup anlamı aynı olan bir çok şey var.

Kendinizi, öğrenmeye çalıştığınız dile maruz bırakmalısınız. Başka türlü olmuyor. Kaç kur dil kursu aldım ama bir türlü istediğim gibi konuşamıyordum ne zaman ki aktif konuşup, dinleyebileceğim işe girdim üç beş ay işinde inanılmaz ilerledim.
Öyle diyorlar daha çok iş yerinde öğreniliyormuş

Çok çabuk unutuyorsanız tekrar etmiyorsunuzdur. Gramer çalışırken aynı an da kelime de çalışmanız gerekiyor. Kelime kartları oluşturabilirsiniz. Kelime çalışırken sadece kelimeyi değil, cümle içindeki kullanımını da çalışmalısınız ve o kelimenin telafuzunu defalarca dinleyip kendi sesinizi duyabilecek şekilde söylemelisiniz. Her gün çalışmalısınız. Aynı zamanda da kendi sesinizi kayda alıp onu dinlemelisiniz. Bunları yaptığınızda öğrenmemeniz ve hatırlamamanız mümkün değil, eğer öğrenme geriliği vs gibi bir durumunuz yoksa.
Ever genellikle kelime tekrar ediyorum ama cümle içinde kullanamıyorum çünkü daha cümleleri yeni yeni kurmaya başladım

Ever genellikle kelime tekrar ediyorum ama cümle içinde kullanamıyorum çünkü daha cümleleri yeni yeni kurmaya başladım
Dildeki mevcut cümleleri çözümleyerek çalışmalısınız. A1 cümleleri gibi aratıp çalışabilirsiniz. Kelime nasıl çalışıyorsunuz? Gün içinde kendinizi dile nasıl maruz bırakıyorsunuz duyduklarınızla değil çalışmalarınızla? Dil için ne kadar zorluyorsunuz beyninizi ?

Dildeki mevcut cümleleri çözümleyerek çalışmalısınız. A1 cümleleri gibi aratıp çalışabilirsiniz. Kelime nasıl çalışıyorsunuz? Gün içinde kendinizi dile nasıl maruz bırakıyorsunuz duyduklarınızla değil çalışmalarınızla? Dil için ne kadar zorluyorsunuz beyninizi ?
Çalışmak için açıkçası çok bi zamanım olmuyor çalışmayı çoğunlukla kursta yapıyorum eve gelince çocuklarla ilgileniyorum dişarı çıkartıyorum evde ders çalışmak için kendime çok zaman ayıramıyorum çocuklarım küçük çünkü

Çalışmak için açıkçası çok bi zamanım olmuyor çalışmayı çoğunlukla kursta yapıyorum eve gelince çocuklarla ilgileniyorum dişarı çıkartıyorum evde ders çalışmak için kendime çok zaman ayıramıyorum çocuklarım küçük çünkü
Aslında onlar kreşte öğrenirse ve evde de konuşulmaya başlarlarsa sizin için çok daha kolay olacaktır
Ne kadar maruz kalırsanız o kadar kolay öğrenirsiniz

Aslında onlar kreşte öğrenirse ve evde de konuşulmaya başlarlarsa sizin için çok daha kolay olacaktır
Ne kadar maruz kalırsanız o kadar kolay öğrenirsiniz
Amacımız o İnşalalh 5 aydır buradayız inşallah seneyi doldurmadan seviyemizi yükseltmeye çalışıyoruz herkese soruyorum her insanın yöntemi fikirleri farklıdır ve bunları kullanıyorum

Dil öğreniminde maalesef sadece kurs yeterli olmaz, hayatınıza entegre etmeniz gerekiyor. Sizin de beyninizi yormanız gerekiyor yoksa öğrenim uzun zaman alır ya da gerçekleşmez.

Back
X