• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dil problemim var

hangi ulkedesin?
dil kursuna basladin mi?
dil öğrenmek zor birsey ya bir de bazen bazi dillere insan cabuk alisiyor bazi dillerse coook zor geliyor. ben mesela rusca arapca sohbet edebiliyorum, sarki söylüyorum falan bana (en azindan basit duzeyde derinlesmemis hali) kolay geliyor. ya da ispanyolca bir sarkiya dilim dönüyor ama almancada en basit sohbet cümlelerini bile unutuyorum - ki daha cok maruz kaldığım bir dil.
Fince dilini öğrenmeye çalışıyorum tabi öğrenebilirsem

Hiç tek başına aktivite yapıyor musun?
Kafe, park, avm?
Eşim eğitimde iken 3 gün Amsterdam’da birkaç yeri tek başıma gezdim, hollandacayı söküyordum az daha

Yani demek istediğim mecbur kalınca öğreniliyor.
Tabi geziyorum dolaşıyorum gidiyorum sürekli bir yerlere

Arkadaşlar herekese selam ben gurbette yaşıyorum ve hiç arkadaşım yok yabancı dili öğrenmekte çok zorlanıyorum kelimeleri kafamda tutamıyorum çok çabuk unutuyorum artık gerçekten oturup ağlamak istiyorum ben bu dil problemlerimi nasıl çözücem bana arkadaş bul demeyin çünkü bu ülkedeki insanlar yabancı Müslümanları pek sevmiyorlar
Hangi dil konusuluyor. Kesinlikle bir dil kursuna gidin . Evde dil öğrenmek çok büyük irade istiyor. Evde altı ayda yaptığı ogrenmeyi kursta bir haftada öğreniyor insan.

Medeni bir ülkedeymişsin çocuklar için destek var mı? Kreş vs?
Part time da olsa bir işe gir çalış bence
Hem dil öğrenirsin hem ülkeye alışırsın hem arkadaş edinirsin
Şu an bi kursum var zaten gelir gelmez kurs verdiler.Türklerden hiç tanıdığım yok çocuklar okula başladılar ve part tıme iş yapamam okul sonrası çocuklarla ilgileniyorum

Benim gurbette gördüğüm şey, daha önce hiç ders çalışmamış insanlar dili öğrenmek için de evde çalışmıyor. Hele ev hanımı olup sosyal hayatı da sıfırsa hiç öğrenemiyor. Bu durumdaki kişilerin kendileri gibi kişileri bulup onlarla sosyalleşmeleri en doğrusu.

Eşim ben ve çoxuklarım varız benim aileden hiç kimse yok ve gün içinde bir çok olumsuz durumla karşılaşıyorum çocuklarla da kendim ilgileniyorum sabah akşam eşim çalışıyor

Cevabı açık, kendiniz de fark edin diye sordum esasen.
Sosyal desteğiniz yok, çocuklarla tek ilgilenen sizsiniz.
Fazlaca sorumluluk altında eziliyorsunuz.
Üzerine ırkçılık ve islamofobi mağdurusunuz.
Yeni göç etmişsiniz.
Göç travmaları çoğunlukla 4-6. aylarda yüzeye çıkar.
Muhtemelen kendinize haftada 2 saat kadar bile bireysel zaman ayırma imkanınız olamıyor.
Ve bilmediğimiz kim bilir daha neler.

O nedenle kendinize yüklenmeyin.
Sizin dil öğrenmekten daha öncelikli gündemleriniz var, dil bir şekilde öğrenilir.
Biraz kendinize dönün, kaygı düzeyinizi minimuma indirin.
Gevşemenize yardımcı olacak şeyler yapın.
Ve en önemlisi eşinizle adil bir paylaşıma gidin.
İşi paravan edip ev sorumluluğunu tamamen size yıkmasın, bedelini ağır öder çünkü tükenirseniz…

Muhtemelen burnunuzu çıkarmadınız herhangi bir yurtdışı deneyimi yok burada dalga geçiyorsunuz ırkçılık diye bir şey var islamafobi var var yani bunlara kim yok diyebilir en basiti Ukrayna savaşında Ukraynalı göçmenlere uygulanan tavır var. Konu sahibi bol bol dizi izle

Back
X