• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dil problemim var

toprrakk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2023
100
116
33
27
Arkadaşlar herekese selam ben gurbette yaşıyorum ve hiç arkadaşım yok yabancı dili öğrenmekte çok zorlanıyorum kelimeleri kafamda tutamıyorum çok çabuk unutuyorum artık gerçekten oturup ağlamak istiyorum ben bu dil problemlerimi nasıl çözücem bana

Son düzenleme:
Duolingo, memrise gibi ücretsiz uygulamalar var. Sürekli o dilde dizi film izlemelisiniz. Başka türlü zor.

Çok ilginç
Nasıl kafanda tutamıyorsun
Komik geldi
İnsanoğlunun doğasıdır bu dili kullanırsa öğrenir, zekasında bir problem yoksa tabi

Kurs aktivite iş yok mu?
Evden öğrenmek zor havada kalır öyle

Ben sizin dil sorununuzun tek başına bilişsel bir problem olmama ihtimalini düşünüyorum.
Öğrenme kaygılı zeminde gerçekleşmez
Başka kaygılarınız dil ediniminizi engelliyor olabilir.
Ben de yurtdışında yaşıyorum ve ne vakit bireysel sorunlarla uğraştıysam yabancı dillerde gelişimim sekteye uğramıştır.
Ne vakit kafam rahat, çok hızlı ilerlerim.

hangi ulkedesin?
dil kursuna basladin mi?
dil öğrenmek zor birsey ya bir de bazen bazi dillere insan cabuk alisiyor bazi dillerse coook zor geliyor. ben mesela rusca arapca sohbet edebiliyorum, sarki söylüyorum falan bana (en azindan basit duzeyde derinlesmemis hali) kolay geliyor. ya da ispanyolca bir sarkiya dilim dönüyor ama almancada en basit sohbet cümlelerini bile unutuyorum - ki daha cok maruz kaldığım bir dil.

Arkadaşlar herekese selam ben gurbette yaşıyorum ve hiç arkadaşım yok yabancı dili öğrenmekte çok zorlanıyorum kelimeleri kafamda tutamıyorum çok çabuk unutuyorum artık gerçekten oturup ağlamak istiyorum ben bu dil problemlerimi nasıl çözücem bana arkadaş bul demeyin çünkü bu ülkedeki insanlar yabancı Müslümanları pek sevmiyorlar
Evet sevmiyorlar gerçek dünyadan selamlar Türkleri seven filan yok herkesin gerçekleri görmesi güzel

Çok ilginç
Nasıl kafanda tutamıyorsun
Komik geldi
İnsanoğlunun doğasıdır bu dili kullanırsa öğrenir, zekasında bir problem yoksa tabi

Kurs aktivite iş yok mu?
Evden öğrenmek zor havada kalır öyle
Ya kurs var tabiki gidiyorum ama evde gene Türkçe konuşuyoruz olan biten herşey kursda kalıyor gidiyor

Ben sizin dil sorununuzun tek başına bilişsel bir problem olmama ihtimalini düşünüyorum.
Ben de yurtdışında yaşıyorum ve ne vakit bireysel sorunlarla uğraştıysam yabancı dillerde gelişimim sekteye uğramıştır.
Ne vakit kafam rahat, çok hızlı ilerlerim

Ne vakit kafam rahat, çok hızlı ilerlerim.
Eşim ben ve çoxuklarım varız benim aileden hiç kimse yok ve gün içinde bir çok olumsuz durumla karşılaşıyorum çocuklarla da kendim ilgileniyorum sabah akşam eşim çalışıyor

Ya kurs var tabiki gidiyorum ama evde gene Türkçe konuşuyoruz olan biten herşey kursda kalıyor gidiyor
Hiç tek başına aktivite yapıyor musun?
Kafe, park, avm?
Eşim eğitimde iken 3 gün Amsterdam’da birkaç yeri tek başıma gezdim, hollandacayı söküyordum az daha

Yani demek istediğim mecbur kalınca öğreniliyor.

Back
X