• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dilenciye 10 lira kavgasi esimle iliskimizi kopma noktasina getirdi.

cancanguness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
386
583
33
38
3 yillik evliyim.Bir bebegim var.Bebekten once calisiyordum. Turkiye'nin en iyi sirketlerinin birinde iyi bi konumda.Bebek olunca esimin ve ailesinin israriyla ile esimin ailesinin sirketinde calismaya karar verdim. Ama bebegime belli bir sure baktiktan sonra. Suan maddi durumumuz iyi degil. Esimle sik kavga ediyoruz .Evlenmeden oncede ederdik. Genelde onemsiz seyler icin.Bugun yasadigim beni cok uzdu.kafam cok karisik. Esimle marlete gittik aksam.Markette bi cocuk bana bisey alsana dio.ilk ilgilenmedim.Alisverisimi yaptim.Sonra baktim esimin yanina gitmis yine istiyor.Cebimde bozuk 10 lira vardi verdim. Marketten bi ciktik.Sen nasil dilenciye 10 lira verirsin dedi. Ilk umursamadim. Dedim bozuk yoktu.Onun kismetiymis dedim.Sen kimin parasini kime veriyosun dedi.Ardindan sen kendini ne zannediosnda dilenciye 10 lira veriosun dedi. Ben yurudum onden eve gittim suan konusmuyorum .icimde acayip bi kin var anlatamam.Kafam allak bullak. Bebegim kucuk. Annemin zaten bi suru sikintisi var. Hemen bi karar vermek istiyorum.Ama sadece benim degil bi cok kisinin hayatini etkileyecek bu karar basta bebegimin. Napsam bilemiyorum

Eşin inanilmaz saygisiz, kirici konuşmuş. Dilenciye 10 lira vermek mantikli mi degil. Eşimde bende asla nakit para vermeyiz açım derse gider yiyecek aliriz. Keske sizde ucuz doyurucu birsey alip verseydiniz. Bu kadar ağır konuşmamis olsaydi esinizi hakli bulurdum ama soyledikleri yenilir yutulur degil malesef.

Içinden gelmiş vermissin.merhamet guzeldir.
Esin icin fazla bile olsa ki 10 tl neye yarar sana donup merhametini severim senin ama butcemize cok o miktar deseydi ölür müydü?
Yaptigi kelimeler cok ayip.
Ve seninde sabrin bitmis.bu bir iliski icin cok tehlikelidir.bende yasamistim

hemen karar vermem gerekiyor diye dusunmeyın. acil kararlar buyuk pismanlıklara sebep olabilir.
ayrıca esiniz cok kırıcı konusmus ve kötu kalpli biri mi acaba diye dusundum. Allah o kadar buyuk ki bugun kimin parasını kime veriyorsun diye asagıladıgı dilenciye muhtac olur bir gun, koskoca adam, böyle seyler yapmasın. ayrıca o kim ki asıl sizi asagılıyor? adam gibi isinizden eden sizi o, isleri kötü giden aile sirketi onun, eee once bir dönsun kendisine baksın.
ayrıca dilenci cocuk veya degil, veya kim oldugu onemli degil, ben maasımı aldıgım gun bir dilenciye 100 tl verdim. yine olsa yine veririm Allah keske hepimize imkan verse de verebilsek. ben her zaman elimden geldigince cebimde olan paranın kendime ihtiyacı olan kısmını ayırır kalanı ile baska ihtiyacı olanlarla paylasmaya calısırım. bu ne karsımdakini yüceltir ne ben sevap isledim diye Allah memnun olur ne dünya değisir, bu sadece benim kalbimi güzellestirir, bana ait olmayan seyleri tabii ki paylasacagım, bunu yaptıgım icin ovunmem de cunku yapmam gereken o, Allah imkan verirken bile varlıkla sınıyor işte, acaba paylaşacak mısın yoksa açgözlülük mü yapacaksın diye, varlıkla sınanmak da cok zor, insan sınandıgının farkına varamıyor.. böyle gaflete dusuyor, cok yazık böyle insanlar cocuk yetistirecek. her neyse, herkesin nasibi neyse o. su an cebimizde tasıdıgımız hicbir para bize ait degil. biz bu dunyaya parasız geldik ve parasız gidecegiz, bunlar sadece elden ele dolasan seyler, esiniz inanılmaz materyalci ve sığ bir dusunce yapısına sahip bir adammıs, hic sevmiyorum böyle insanları. ne o para onun, ne de elde ettikleri. o yuzden kimsenin parasını kimseye vermiyor kimse. herkes kendi nasibi kadar yer. demek ki kendisinin de nasibi olmadıgı icin elinden gitmis o para, ve yine kendisinin de nasibi olmadığı icin sirkette isleri kötu gidiyor da kazanamıyor. sizi asagılaması cok cok cirkin, ama bunu dünyevi hırsları ile size yansıtması ultra cirkin.

Son düzenleme:
Içinden gelmiş vermissin.merhamet guzeldir.
Esin icin fazla bile olsa ki 10 tl neye yarar sana donup merhametini severim senin ama butcemize cok o miktar deseydi ölür müydü?
Yaptigi kelimeler cok ayip.
Ve seninde sabrin bitmis.bu bir iliski icin cok tehlikelidir.bende yasamistim
Son zamanlarda zaten surekli cocuk gibi azarlaniyorum. Ukala bi tavir . Kendini begenmis. Genelde artik sinirlenince iyice cirkinlesmeye basladi. Konumuz surekli para oldu. Teyzeme misafirlige giderken goturdugum hediyenin bile parasi laf oluyor. Bizim babalarimiz ne kadar mubarek insanlarmis. Yillarca ailesine cocuguna bakti. Surda calismadigim daha bir kac ay. Ondada burnumdan getirdi. Artik harcadigim her kurusun hesabini veriyorum. Goruldugi gibi versigim sadakada dahil.

Haklı demiyorum ama gerçekten para isteyen çocuğa 10 tl verilmez. Hatta hiç verilmez çünkü o para kendisine kalmıyor.
Eşin de belki durumunuz kötü diye gözüne battığı için o tepkiyi verdi. Az bir para değil 10 tl dilenciye vermek için. Onlara genelde yiyecek almak daha mantıklı keşke çikolata veya bişey alsaydınız. Belki bu kadar gerilmezdiniz. Ama anlaşılan sizin başka dorunlarınız var ki karar vermek istiyorum diyorsunuz. Aceleci davranmayın.

Geçtiğimiz hafta arkadaşlarla bir avm de yemek yiyoruz.. Yanımıza iki çocuk geldi. Abi açım dedi eşime.. Eşim de dedi ki ne yemek istersin.? Çorba istiyorum dedi. Tamam dedi eşim ben sana alacağım çorba.. Çocuk yok abi sen bana parasını ver ben alırım dedi. Eşim de yok öyle.. Madem açsın ben sana ısmarlıcam. Çocuk toz oldu.. İnanmayın ve vermeyin. Eşinize gelince de o ne büyük bir kabalık yahu.. Ne demek sen kimin parasını kime veriyorsun? Vay efendim sen kendini ne sanıyorsun falan? Bir an önce kendinizi toplayın ve çalışmaya yeniden başlayın. Eşinizin yaptığı bu kabalık size gaz olsun.. Madem önceden çalışıyordunuz iyi bir şirkette.. Pekala da yapabilirsiniz.. Kendi paranızla çocuğunuza bakıcı tutup dilediğiniz gibi harcayın.. Bu ne 10 tl için.!

Cimri insanları sevemiyorum, sizin gönlünüz zengin belli ki Allah hayrınızı kabul etsin; eşiniz haksız bence ama şöyle bir durum var, maddi sıkıntılar yüzünden size patlamış olabilir yani mesele 10tl değil de maddi olarak yetersiz olmanın öfkesi sanki. Bir de insanların gerçek yüzü hep zor zamanlarda belli oluyor, kırmadan söyleyebilirdi.

Geçtiğimiz hafta arkadaşlarla bir avm de yemek yiyoruz.. Yanımıza iki çocuk geldi. Abi açım dedi eşime.. Eşim de dedi ki ne yemek istersin.? Çorba istiyorum dedi. Tamam dedi eşim ben sana alacağım çorba.. Çocuk yok abi sen bana parasını ver ben alırım dedi. Eşim de yok öyle.. Madem açsın en sana ısmarlıcam. Çocuk toz oldu.. İnanmayın ve vermeyin. Eşinize gelince de o ne büyük bir kabalık yahu.. Ne demek sen kimin parasını kime veriyorsun? Vay efendim sen kendini ne sanıyorsun falan? Bir na önce kendinizi toplayın ve çalışmaya yeniden başlayın. Eşinizin yaptığı bu kabalık size gaz olsun.. Madem önceden çalışıyordunuz iyi bir şirkette.. Pekala da yapabilirsiniz.. Kendi paranızla çocuğunuza bakıcı tutup dilediğiniz gibi harcayın.. Bu ne 10 tl için.!
Dilenci kismina tamam hakli olabilir ama dedikleri beni cildirtti. Sen kimsin ne demek. Kimin parasini kime veriyosun derken daha bismillah ucretli iznimin maasini daha harcamadim. Demek ki biraz daha calismasam evde ictigim suyun hesabi verilecek. Yok ise donecegim.

Dilenci kismina tamam hakli olabilir ama dedikleri beni cildirtti. Sen kimsin ne demek. Kimin parasini kime veriyosun derken daha bismillah ucretli iznimin maasini daha harcamadim. Demek ki biraz daha calismasam evde ictigim suyun hesabi verilecek. Yok ise donecegim.
Kesinlikle dönün.. Maaşınızı da alınca hepsini birden çekip aha bu da benim param.! Bu da dilenciye verdiğim 10 tl diyip 50 tl yi atın önüne.. Üstü kalsın demeyi de unutmayın...

Cimri insanları sevemiyorum, sizin gönlünüz zengin belli ki Allah hayrınızı kabul etsin; eşiniz haksız bence ama şöyle bir durum var, maddi sıkıntılar yüzünden size patlamış olabilir yani mesele 10tl değil de maddi olarak yetersiz olmanın öfkesi sanki. Bir de insanların gerçek yüzü hep zor zamanlarda belli oluyor, kırmadan söyleyebilirdi.
10 lira ne zengin eder ne fakir .Ben sadaka cok veririm .Param varsa cebimde 20 de 50 lide veririm. Ben gercekten paylastikca cogalacagini dusunen biriyim.

Back
X