• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dilenciye 10 lira kavgasi esimle iliskimizi kopma noktasina getirdi.

Genelde sacma sebeplerden buyuk kavgalar ediyoruz. 3 yillik evliyim.O bu ara kendini ustun goruyor. Asagilama cabasinda.
Maddi durumumuz kötü demistinya Aşağılanma kompleksi yaşıyor olabilir bu duyguyu yasayan insanlar bastirmak için de birilerini asagiliyor genelde :işsiz:,
 
Ben biri bana el actiginda geri cevirmeyi sevmiyorum.Dedem belkide boyle ogretti.Derdiki o grurunu kirip sana el uzattiysa onu geri cevirme. Sen iyiyiligini yap. Onun ihtiyaci vardir yoktur o allahla onun arasinda. Ama tabi burdaki konum bu da degil esimin beni kucuk dusurucu asagiladigi davranisi
Paranızı hayır kuruluşlarına verseniz emin olun kendi alın terinizi havaya atmamış olursunuz en azından. Onların gururu yok ki, hemen hepsi bunu meslek edinmiş pişkin insanlar. İyilik değil bence yaptığınız farklı bir şey.

Eşiniz de maddi olarak çok bunalmış ve ağzına geleni söylemiş. Bence yakın zamanda çalışmanın yolunu bulun.
 
Sadece ilk sayfadaki yorumları okudum. Konuya çok farklı yaklaşılmış, evet keşke yiyecek bişeyler alsaydı daha iyi olurdu ama Allah Rıza'sı için istenilen bir yardımı geri çevirmemiş konu sahibi. Eşinin tepkisi ise çok hoyratça.
Boşan diyemem size, bebeğiniz var. Eşinizi en iyi siz bilirsiniz, başka bir şeye kızmış hıncını sizden çıkarmış olabilir. Ama az çok demeden Bi iş bulup çalışın
 
Son zamanlarda zaten surekli cocuk gibi azarlaniyorum. Ukala bi tavir . Kendini begenmis. Genelde artik sinirlenince iyice cirkinlesmeye basladi. Konumuz surekli para oldu. Teyzeme misafirlige giderken goturdugum hediyenin bile parasi laf oluyor. Bizim babalarimiz ne kadar mubarek insanlarmis. Yillarca ailesine cocuguna bakti. Surda calismadigim daha bir kac ay. Ondada burnumdan getirdi. Artik harcadigim her kurusun hesabini veriyorum. Goruldugi gibi versigim sadakada dahil.

Hiç hoş olmamış haklısın. Bebek olunca insan çalışmak istese de böyle hep araçta kalıyor. Biraz bebeği de alıp annelerin yanına gitsen bir kaç günlüğüne belki 1 hafta daha iyi değerlendiririz seçeneklerini.
 
Çalışmaya başlayacağınız zaman esinizin şirketinde çalışmayın derim ben. Ondan bağımsız bir işiniz olsun. Yoksa ileride çok pişman olursunuz. Örneklerini çok gordugum için yazıyorum bunları. Ayrıca evlilikte benim param yoktur, herşey bizimdir. Eşiniz biz olamamış ,çok yazık:duduk:
 
Geçen bir dilenci haberi vardı kadın niye çalışayım çalışsam dilendiğim kadar kazanamam ki diyordu. Ayrıca çocuklara para verenlere ayrı kızıyorum,o çocuklar okutulmuyor o şekilde kullanılıyor çok yardım etmek istiyorsanız bir çikolata alın verin çocuğa daha sevap.
Eşiniz genel olarak haklı olsa da ki durumumuz sıkışık diyorsunuz kullandığı kelimeler yanlış.

Sürekli gittiğimiz hastanenin önünde engelli bi adam dururdu ve ameliyat için para topladığını söyleyerek insanların duygularını sömürürdü. Her gittiğimizde de 3-5 ne çıkarsa verirdik.

Yine birgün para verirken bir adam geçti karşımıza anneme dediki " Abla kaç tane evin var? Kaç tane araban var? Çok mu zenginsin? Beni yanlış anlama bu üzüldüğün adamın 5 katlı apartmanı var arabası değil arabaları var ve bu her gün buradan özel arabasıyla şoförüyle alınıyor"

İşte orada kayış koptu artık hiç birine zerre kadar inanmıyorum ve 5 kuruş para vermiyorum yanımdakilere de verdirmiyorum...
 
Bence maddi konulardan bunalmis. Zorlu bir donemse 10 lirayi cok bulmus ve patlamis. Hak vermiyorum tabii ki yanlis yaptigi. Ama onu az cok anliyorum. Tepkisini keske baska sekilde guzelce uyarak verseydi.

Bence siz madem o kadar kalifiye bir isiniz vardi, hemen baska bi is bakip girin en azindan aldiginiz para belli olsun. Is yapmayip sizi zorda birakan iste ikinizin de oyalanmasi gerekmez.

Bu arada zincir bir yiyecek magazasinda calisiyorum. Aksam 12de kalan tum urunler atiliyor. Aslinda sabah 7ye kadar omru var. Bayat bozuk seyler falan degil asla. Sabaha kadar acik olan terminal dinlenme tesisi havalimani magazalari bu urunleri sabaha kadar satiyor yani tertemiz taptaze urunler.
Sizin o acidiginiz dilenci cocuklara veriyoruz ambalajlayip. Begenip almiyorlar. Ihtiyaclari falan yok aslinda. Okutulmayip calistirilmalarina ve somurulmelerine destek olmak istemiyorsaniz vermeyin bir daha.
 
walla bence de dilenciye 10 tl verilmez
kaldı ki ben 1 tl bile vermem
ama içiniz rahat etmeyecekse hazır markettesiniz ordan bi çikolata alsaydınız
 
sen kendini ne zannediyorsun cevap; ben kendimi senin karın zannediyorum
sen kimin parası kime veriyorsun cevap ; ben kocamın parasını ufak bir cocuga verdim.. karın olarak yeterli mi
 
Ya kızlar size inanamıyorum.Allah rızasını bu kadar gözetiyorsanız neden dilenciden daha fakir birine yardım etmiyorsunuz?Zira dilenci fakir değildir.Bence önünüze çıktı diye sevap kazanayım hazır yeri gelmişken deyip verip geçiyorsunuz fakir fukara arama yok.
 
Bosandiginizi var sayalım
Çok zor dönemler geciceksiniz
Evladıniz ya annesiz yada babasız buyuyecek
Sonra mutlaka biri ile evleneceksin iz
Evladıniz ya bu defa üvey babası veya üvey annesi olacak psikolojisi alt üst olacak
Bunlara dayanabilecek misiniz
Esiniz hata yapmış çok kırıcı konuşmuş hatasuni anlar kendini affettirir maddi sıkıntı yasadiklarinsa erkekler kadından alıyor hıncını
 
ya lütfen böyle yarım saat sessizli ve sakinlikle kendiliğinden kapanacak konuları abartmayın büyütmeyin. ama sizin eşinize karşı olan tahammül eşiğiniz düşmüş olabilir ondan bu kadar takılıyor olabilirsiniz. eşinizle aranız nasıl mesela su an?
 
ya lütfen böyle yarım saat sessizli ve sakinlikle kendiliğinden kapanacak konuları abartmayın büyütmeyin. ama sizin eşinize karşı olan tahammül eşiğiniz düşmüş olabilir ondan bu kadar takılıyor olabilirsiniz. eşinizle aranız nasıl mesela su an?
Iyi degil ona gicik oluyorum suan. Ukala kendini begenmis. Disariya karsi son derece nazik . Kimse gercek yuzunu bilmiyor. Kendisini baska tanitiyor. Zaten bende evlendikten sonra tanidim gervek yuzunu.
 
3 yillik evliyim.Bir bebegim var.Bebekten once calisiyordum. Turkiye'nin en iyi sirketlerinin birinde iyi bi konumda.Bebek olunca esimin ve ailesinin israriyla ile esimin ailesinin sirketinde calismaya karar verdim. Ama bebegime belli bir sure baktiktan sonra. Suan maddi durumumuz iyi degil. Esimle sik kavga ediyoruz .Evlenmeden oncede ederdik. Genelde onemsiz seyler icin.Bugun yasadigim beni cok uzdu.kafam cok karisik. Esimle marlete gittik aksam.Markette bi cocuk bana bisey alsana dio.ilk ilgilenmedim.Alisverisimi yaptim.Sonra baktim esimin yanina gitmis yine istiyor.Cebimde bozuk 10 lira vardi verdim. Marketten bi ciktik.Sen nasil dilenciye 10 lira verirsin dedi. Ilk umursamadim. Dedim bozuk yoktu.Onun kismetiymis dedim.Sen kimin parasini kime veriyosun dedi.Ardindan sen kendini ne zannediosnda dilenciye 10 lira veriosun dedi. Ben yurudum onden eve gittim suan konusmuyorum .icimde acayip bi kin var anlatamam.Kafam allak bullak. Bebegim kucuk. Annemin zaten bi suru sikintisi var. Hemen bi karar vermek istiyorum.Ama sadece benim degil bi cok kisinin hayatini etkileyecek bu karar basta bebegimin. Napsam bilemiyorum
10 lira icin evliliginizi bitirme noktasina getirmeyin.Benim esimde dilencilere para vermemi istemez bende tartisirim ama pek ustunde durmam uzatmam .Artik sadece engelli olanlara veriyorum .
 
10 lira icin evliliginizi bitirme noktasina getirmeyin.Benim esimde dilencilere para vermemi istemez bende tartisirim ama pek ustunde durmam uzatmam .Artik sadece engelli olanlara veriyorum .
Bu arada artik onun yaninda vermiyorum .
 
Geçen bir dilenci haberi vardı kadın niye çalışayım çalışsam dilendiğim kadar kazanamam ki diyordu. Ayrıca çocuklara para verenlere ayrı kızıyorum,o çocuklar okutulmuyor o şekilde kullanılıyor çok yardım etmek istiyorsanız bir çikolata alın verin çocuğa daha sevap.
Eşiniz genel olarak haklı olsa da ki durumumuz sıkışık diyorsunuz kullandığı kelimeler yanlış.
Evet ben de izledim 500 tl çıkan değil mi üzerinden aylık kazancı 5-6 bin civarı demişlerdi ama haftanın 7 günü 500 tl alsa aylık 10 bini bile geçer.
 
Dilenciye para vermem.
Ama sarki soyleyen enstrman calanlara veriyorum.
 
10 lira icin evliliginizi bitirme noktasina getirmeyin.Benim esimde dilencilere para vermemi istemez bende tartisirim ama pek ustunde durmam uzatmam .Artik sadece engelli olanlara veriyorum .
Onun yerine kuruluşlara bağış yapsanız çok daha faydası dokunur. Gerçek ihtiyaç sahipleri orada çünkü.
 
Back
X