• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dilenciye 10 lira kavgasi esimle iliskimizi kopma noktasina getirdi.

Keske ucuz yollu karnini doyursaydiniz cocugun.
Esiniz sacmalamis ama buyuk ihtimal maddi durumunuz onu bunaltiyor.
Bence duzgun bir ise girin ve calisin.
Bu konu yuzunden ayrilmak sacma, ortada bebek var.

Dilenciye para vermeyin arkadaslar. Net

Daha dun haberlere cikti gunde 500 lira kazaniyorum, dilenmek varken neden calisayim diyor kadin, kucaginda da bebek.

Karakolda 100 tl ceza kesip gonderdiler. Odemem ki bana ne diyordu hala.

Yardim yapacaksaniz devletin yardim kurumlarina veya sivil toplum kuruluslarina yapin. Mahallenizde etrafinizda sıkıntısı olan birisi varsa onlara yardim edin.

Ote yanda evlere temizlige giden, sabahtan aksama kadar cani cikan insanlar var. Emeksiz yemegi dogru bulmuyorum...

Gecen gun haberlerde bir dilenci kadinin ustunden 8.000 tl cikarinca polis kendimi zaman gibi hissettim. Gunde 500. Tl kazaniyormus.

Artik hicbir dilenciye 5 kurus vermem. Benim evime bile onun yarisinin yarisi giriyor eve. Bazen merhametsiz olmak gerek diye dusunuyorum.

Umarim kocanla aran iyi olur.

Ben dilenciye asla para vermem. Verenleri de dogru bulmuyorum. Ayrica dilenciye para vermek isi de sadaka degil bence. Dilencilerin bu yolla zengin oldugunu hepimiz biliyoruz artik, bu duruma goz yumup paramizin nereye gittigini bilmeden iyilik yaptigimizi sanmak, bu devirde sacma bence. Bir üye de demis, cok istiyorsaniz bir suru kurum var, oralara verin. Bircogu sms yoluyla yardim topluyor ustelik, zahmetsizce ve en azindan nereye gittiği daha belli olan yardimlar yapabilirsiniz.
Esiniz ise gercekten cok saygisiz biri. Iyiyken herkes iyi de iste insanlarin gercek yuzleri kotu zamanlarda ortaya çıkıyor. Kadınlarımıza da kimse icin isinizden vazgecmeyin derken boyle ornekleri kastediyoruz. Sartlar kotulesince boyle kafaniza kakmasinlar diye.

Ya allah aşkınıza ne dilenciymişşş yok ben olsam para vermezdim yok karnını doyursaydın. Konu bumu arkadaşalarrrrr.adama benim param diyor sen kimsin diyor. Cancanguness küçük cocgun var sakin kArar vereceksin evi terketmekçözümm değil herkesi perişan edersinn. Eğer kayınbaban varsa git ona söyle inan ki işler değişiyor bir daha ki hatasında

Üzüldüm szin adınıza esiniz karakterszlik etmiş.yinede bebeginiz için ani karar vermeyin.bence yapacagınız en dogru sey işe geri döneceginizde aile sirketinde değilde farklı bir sirkette calısmak.eski firmanız tecrübeniz referans olur sze.yoksa o sirkette canınızı dişinize katsanız bizim para olur.

Asla dilencilere para vermem baktım aç ihtiyacı var ve sürekli gözüme çarpıyor gidip yiyecek birşeyler alırım
Bir arkadaşım soğukta ciplak ayakla dilenen çocuğu görünce çocukla gidip ona bir çift ayakkabı almış
Ertesi gün aynı yerden geçerken bir bakmış çıplak ayaklı çocuk gene orada ve ayakları çıplak arkadaş sorunca böyle para veriyorlar abla demiş :KK43:
Size gelince mesele 10 lira meselesi değil sizin tahammül sınırlarınız zorlanmış
Ön lira için kopardığı yaygara mantıksız sizin bu mantıksızlığı anlayamayacak kadar tahammülünüz yok
Yapmayın ha diyince yuva yıkılmaz

Dilenci kismina tamam hakli olabilir ama dedikleri beni cildirtti. Sen kimsin ne demek. Kimin parasini kime veriyosun derken daha bismillah ucretli iznimin maasini daha harcamadim. Demek ki biraz daha calismasam evde ictigim suyun hesabi verilecek. Yok ise donecegim.
Mümkünse eşinizin işinde yanında çalışmayın
Eski işinize dönme şansınız varsa dönün
Kompleksi belli ki

Bak dilenciye ben asla para vermem. Ama calistigim zamanlarda bi adam hep dkkana gelirdi sadece 2tllik peynir alirdi lor peyniri esi cok seviyormus. Bizden hic yardim istemedi. Amca cok yasli neyse birgun disarida sigara icerken amca gel bakalim biraz muhabbet edelim dedim nasil geciniyorsun bu yasda felan dedim cok sukur yavrum 3aydan 3aya su kadar yaslilik parasi aliyorum dedi. Cok az bi miktar ama. Ben su peyniri alsam yeter hanim cok seviyor dedi. Ee dedim yumurta zeytin felan almiyosun hic dedim. Utana sikila genckken yedigimiz seyler simdi yemesekde oluyor dedi neyse ben gideyim dedi. Aglaya aglaya esimi aradim anlattim durumu ben yardim etmek istiyorum dedim beraber ederiz dedi ve maddi durumumuz cok skısıkti ama olsun dedik dukkandan peyniri zeytini bali yagi makarna ws.ne bulduysak aldi bidahaki gelisinde verecektik. Geldi ben verdm kabul etmicek oldu ben zorla verdim. Adam bi daha dukkana asla adim atmadi gecen yolda gordum kizim cok utaniyorum o yuzden gelemiyorum sakin kizma olurmu dedi. Ya zaten paraya cok cok ihtiyaci olan bi insan istemez dilenmez! Ben cok kizarim esim 50kurus bile verse ki oda vermez. Cevremizde o kadar insan varki maddimi durumu yok denecek kadar az. Vallahi halimize bin sukur.

Dilencilere para verilmesine ben de çok karşıyım çünkü iyilik değil kötülük ve kendi rızkımızdan veriyoruz.

Ama burda sorun o parayı vermek değil, eşinin tavrı iğrenç. Kimin parasını veriyosun ne demek? O ikinizin ortak parası. Dilenciye vermedin de mesela canın 10 tl lik bişey çekti aldın diyelim ona da mı karışacak? Bence bunu konuşmalısın bu şekilde.

Öncelikle dilenenlere para verilmesine karşıyım çünkü onların arkasında o paraları toplamak için bekleyenleri biliyorum ve bu adamlar o çocukların sırtından geçiniyor... Benim emek vererek kazandığım parayı neden birileri "armut piş ağzıma düş yapsın "? Bu durumda kendimi enayi gibi hissediyorum...

Açım der doyururum, yok der alırım ama eline para vermem...

Bu durumda yaptığını çok desteklemeyeceğim, eşin haklı da demiyorum ağır konuşmuş çünkü...
Ama sende haklı değilsin bu durumda...

Sokaktaki dilencilere para vermeyin. Yardım etmek istiyorsanız hayır kuruluşlarına bir şeyler bağışlayabilirsiniz.
Eşiniz de ağır saçmalamış tabii.

Geçen bir dilenci haberi vardı kadın niye çalışayım çalışsam dilendiğim kadar kazanamam ki diyordu. Ayrıca çocuklara para verenlere ayrı kızıyorum,o çocuklar okutulmuyor o şekilde kullanılıyor çok yardım etmek istiyorsanız bir çikolata alın verin çocuğa daha sevap.
Eşiniz genel olarak haklı olsa da ki durumumuz sıkışık diyorsunuz kullandığı kelimeler yanlış.

Hiç görmüyor musunuz dilencilerin aslında yalan söylediğini ve bir çoğunun aslında zengin olduğunu?
Ben biri bana el actiginda geri cevirmeyi sevmiyorum.Dedem belkide boyle ogretti.Derdiki o grurunu kirip sana el uzattiysa onu geri cevirme. Sen iyiyiligini yap. Onun ihtiyaci vardir yoktur o allahla onun arasinda. Ama tabi burdaki konum bu da degil esimin beni kucuk dusurucu asagiladigi davranisi

Back
X