Dilerim Bu Sorunumuda Yardımınızla Çözebilirim

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Hepinize merhaba.Daha öncede burda konu açmıştım kısaca bahsedeyim 22 yaşındayım küçük yaşta annem bana bakmak istemedi teyzem ve anneannemin beni ezmesiyle hırpalamasıyla büyüdüm.Özgüvensizim hala okul hayatımda çok sıkıntılı geçti orta okul ve lisede hep akran zorbalığı yaşadım.Şimdi tavsiyelerinizle yeni yeni arkadaş çevre edindim ama bu seferde özgüven sorunum var kendimi çok aşağıda hissediyorum herkesten çok alçakgönüllü davranıyorum çok ezikmişim gibi geliyor.Bir arkadaşımın arkadaşıyla tanıştık aynı ortam diye eve gidince instagramdan takip ettim hemen demişşki bu ne acele beni ekliyor falan .Valla nasıl davranacağımı şaşırdım insanlara ezilmemek değer görmek istiyorum sizce ne yapmalıyım?Onun dışında dış görünüş olarak esmerim sanki küçümser gibi esmersin sana bu yakışmaz şu yakışmaz beyazlamak için fondöten kullan ya da beyazlatıcı krem kullan diyorlar yine çok üzülüyorum.Ne cevap vereceğimi bilemiyorum

Bence de instagramdan hemen takip etmeniz çok alakasız.

Çok verici olmayın. İnsanlar sizinle vakit geçiriyor diye onlara minnet ediyor gibi davranmayın aşarsınız özgüven sorununu.

Ama böyle şu şu sebepten ben böyleyim diye gerçek hayatta da bahaneler sunuyorsanız insanları itebilirsiniz.

Değer görmek istiyorsanız önce siz kendinizi değerli görün. Hemen insanlarla kaynaşmaya çalışmayın. Siz özel olun ki onlar sizi bulsun. Hakaretlere zekice cevaplar verin saldırgan olmayın bozuldugunuzu belli etmeyin. Çok esmersin dediklerinde sarışının adı esmerin tadı deyin. Mesela birisi hayatınıza karışıyorsa sizi yönetmeye çalışıyorsa deyin aa canım pardon hayatımı yaşarken senin onayını almayı unuttum bir daha olmaz deyin. Nazikçe ve kendinizden emin bir dille yapın bunu. Aralarda kendinizle ilgili tüyolar verin. Ben yönetmeyi de yönetilmeyi de sevmem deyin. Yönetilen insanlar kaybetmekten korktukları için kendilerinden tavizler verir deyin. Güçlü kadın imajı çizin. Onlar size buluşalım dediklerinde bu aralar çok gezdim biraz durulayım deyin. Arada reddedin ki can atıyor demesinler. Yalnızlığın çok güzel bir şey olduğundan bahsedin. Onlara muhtaç olmadığını anlasınlar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Takip konusu garip değil bana arkadaşımın arkadaşından istek gelince yadırgamıyorum bunu diyen kişinin yabaniliğinden kaynaklı bence. Özgüven konusuna gelince yaptığım şeyleri en iyi şekilde tamamlayıp kendimi taktir edip iyi olduğum konuları görünce özgüvenim yerine geliyor. Kırıcı insanlardan uzak durun bu yıpratıcı olacaktır. Eğer detleşmek isterseniz insta:yasmineda1

Yaşadıklarınız için çok üzüldüm. Kolay kolay atlatılamayacak şeyler yaşamışsınız. Doğal olarak herkesin çok da takılmayacağı şeyler sizin için büyük sorunlar oluyor. Herkes bu hassasiyetinizi bilmediği için kırılma ihtimaliniz yüksek. Profesyonel yardım aliyor musunuz? Belki psikologa gitseniz kendinizi daha iyi hissedersiniz.

İnsanlar sizin hassasiyetinizi düşünmeden davranabilirler, bu onların kötü olduklarını da göstermez, haklı olduklarını da.

Bence durumunuzda en doğrusu profesyonel yardım. Umarım atlatırsınız probleminizi.

Değer görmek istiyorsanız önce siz kendinizi değerli görün. Hemen insanlarla kaynaşmaya çalışmayın. Siz özel olun ki onlar sizi bulsun. Hakaretlere zekice cevaplar verin saldırgan olmayın bozuldugunuzu belli etmeyin. Çok esmersin dediklerinde sarışının adı esmerin tadı deyin. Mesela birisi hayatınıza karışıyorsa sizi yönetmeye çalışıyorsa deyin aa canım pardon hayatımı yaşarken senin onayını almayı unuttum bir daha olmaz deyin. Nazikçe ve kendinizden emin bir dille yapın bunu. Aralarda kendinizle ilgili tüyolar verin. Ben yönetmeyi de yönetilmeyi de sevmem deyin. Yönetilen insanlar kaybetmekten korktukları için kendilerinden tavizler verir deyin. Güçlü kadın imajı çizin. Onlar size buluşalım dediklerinde bu aralar çok gezdim biraz durulayım deyin. Arada reddedin ki can atıyor demesinler. Yalnızlığın çok güzel bir şey olduğundan bahsedin. Onlara muhtaç olmadığını anlasınlar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Arkadas söylenebilecek her şeyi söylemiş.Once kendini sev ben üvey anne elinde büyüdüm hirpalanmak ne düşün... Annem yok diye ilk ve orta okulum berbat geçti ezik durumda ama lise ve üniversite aksi yönde kendime güvenimle lider pozisyonunun da geçti kendimi övmüyorum benden cekinirlerdi ve popülerdim.Kendime değer verdim önce yaşanılan yaşandı sonraya baktım

Arkadas söylenebilecek her şeyi söylemiş.Once kendini sev ben üvey anne elinde büyüdüm hirpalanmak ne düşün... Annem yok diye ilk ve orta okulum berbat geçti ezik durumda ama lise ve üniversite aksi yönde kendime güvenimle lider pozisyonunun da geçti kendimi övmüyorum benden cekinirlerdi ve popülerdim.Kendime değer verdim önce yaşanılan yaşandı sonraya baktım
Yaşantılar bizi olgunlaştırıyor yeter ki hatalardan ders alalım. Ben de her geçen yıl bir önceki hallerimi eleştiriyorum ve artık neleri yapmayacağımı biliyorum. Kendimizi önce biz eleştirelim ki başkalarına fırsat vermeyelim. Özgüvensizlik aşılmayacak bir problem değil ki siz ne güzel yaşayıp görmüşsünüz. Hayatın kuralı önce kendini sevceksin. Kimseden de sevgi dilenmeyeceksin.

Hepinize merhaba.Daha öncede burda konu açmıştım kısaca bahsedeyim 22 yaşındayım küçük yaşta annem bana bakmak istemedi teyzem ve anneannemin beni ezmesiyle hırpalamasıyla büyüdüm.Özgüvensizim hala okul hayatımda çok sıkıntılı geçti orta okul ve lisede hep akran zorbalığı yaşadım.Şimdi tavsiyelerinizle yeni yeni arkadaş çevre edindim ama bu seferde özgüven sorunum var kendimi çok aşağıda hissediyorum herkesten çok alçakgönüllü davranıyorum çok ezikmişim gibi geliyor.Bir arkadaşımın arkadaşıyla tanıştık aynı ortam diye eve gidince instagramdan takip ettim hemen demişşki bu ne acele beni ekliyor falan .Valla nasıl davranacağımı şaşırdım insanlara ezilmemek değer görmek istiyorum sizce ne yapmalıyım?Onun dışında dış görünüş olarak esmerim sanki küçümser gibi esmersin sana bu yakışmaz şu yakışmaz beyazlamak için fondöten kullan ya da beyazlatıcı krem kullan diyorlar yine çok üzülüyorum.Ne cevap vereceğimi bilemiyorum
Esmer insana beyazla baskısı yapıp psikolojik şiddet uygulayan kişiyi olmayan beyninden öperim. İq takviyesi için henüz bir yöntem bulunmadı.
Ezdirme kendini saçma sapan kişilere, çevreni değiştir.

yeni tanıştığım kişiye hemen istek göndermem,bende derim hemen eklemiş diye.Biraz ağırdan alın herkesle kaynaşayım diye herseyi kabul etmeyin,istemediğiniz bir şey olunca özgürce söyleyin.Bende özgüvenli biri değilimdir öyle çok ama istemediğim bir şey olunca söylerim veya o öyle değil derim

Emerliğinize laf edildiğinde kendinizi sevdiğinizi bronz teniniz olduğu için şanslı hissettiğinizi söyleyin. Bende esmerim ve çillerim var seviyorum yani onları 😀

Senin onu ekleyip onun buna hemen eklemiş diye yorum yapması onun hatası görmediği biri eklemedi sonuçta ne var bunda samimiyeti ilerletmek istemişsin belki nasılsın diye yazacaksın ama demek ki bu kişi senden hoşlanmamış hiç önemli değil hemen pes etme karakterleriniz uymamış olabilir o olmadı başkası olur illa onunla arkadaş olacaksınız diye birşey yok belki bir günde tanıdığı insanların onu eklemesinden hoşlanmıyordur istersen sil istersen kusurabakma seni ekledim sana kanım çok kaynadı falan filan de bana gel oturmaya de sana ikram edeyim de vs kendini hiç alçak görme seni aralarına almayanlar mı var onlarada hadi bay bay de özellikle eğitim durumun ne kurs gibi birşey gitme imkanın varsa git o ortamlarda bile arkadaş edinebilirsin arkadaşların illa senin yaşıtların da olmayabilir kendinden daha büyük yada daha küçük kişilerle bile arkadaşlık kurabilirsin

Özgüven kazanılır ama mesela sosyal medyada eklediniz diye "ayy hemen eklenir mi" triplerine giren tipler gibi özgüven ile kibiri birbirine karıştırmamak lazım. 'Kendime güvenmem lazım' diye kimseyi ezmeye çalışma. Önemli olan birilerinden üstün olduğunu hissetmek değil; eşit olduğunu hissetmek. Kimseyi kendinden üstün görme: saygı duy, hoşgörülü ol, mütevazi ol ama kimseyi gözünde büyütme.

Bence bi insanın özgüven kazanmasının en sağlıklı yolları;
-yeteneklerini geliştirmek, beceri kazanmak (el işleri, müzik, resim, tiyatro vs)
-bedenine saygı duymak (spor yapmak, sağlıklı beslenmek, kişisel bakım vs.)
-ruhuna, aklına saygı duymak (kitap okumak, müzik dinlemek, araştırmak, keşfetmek, genel kültürü geliştirmek, dil öğrenmek)
-sosyal faaliyetlede bulunmak (sinema, tiyatro, konser, geziler, buluşmalar vs)
-sorumluluk almak (geleceğini planlamak, hedefler belirlemek ve bunun için çabalamak)

Bunların çoğu sana hangi ortamda, nasıl davranacağın, nerde ne konuşacağın konusunda örnekler sunar. Sen de gözlemler, kendin için en doğru olanı taklit edersin. Zamanla kişiliğin şekillenir, kendini sevmeye başladığında özgüvenin de gelişir. Kendini allayıp, pullayıp, shoplayıp sosyal medyadan medet umanlardan olmamanı dilerim. Ortalık içi boş özgüven sahibi insanlarla dolu zaten.

aklı başında gençlerle arkadaşlık yapmalısın, çoğu genç, saçma sapan muabbetler ediyor, duyunca inananamıyorum...iki yakın arkadaş görüyorum, birbirlerini sürekli eleştirip, küçük düşürme peşindeler...başkalarının ne düşündüğü değil, senin ne düşündüğün olmalı...

çok teşekkür ederim evet bende farkındayım ben kendimi sevip değer vermeliyim ki insanlarda öyle davransın ama bunu nasıl başaracağım bilmiyorum?

en güzel özgüven insanlar ezmeye çalıştığında kendinle dalga geçebilmek ve üzülmemektir. yaşadıklarınız yüzünden alıngansınız muhtemelen ve normaldir. ancak takmayın kimsenin sözlerini.
benim uzun bir hikayesi olan çok uzun bir ismim ve soyismim. ortaokul yıllarım alaylarla geçecekti nerdeyse ki, baktım 1-3-5 millet bana çullanıyor, hepsininkinden daha komik bi lakap buldum kendime.
önce şok oldular, hem lakabı bulmuşum hem de kendimle dalga geçiyorum. sonra anladılar onları sallamadığımı ve kimse bir daha cesaret edemedi adımla alay etmeye.
siz de bunu yapmaya çalışın.

Yaşadıklarınız için çok üzüldüm. Kolay kolay atlatılamayacak şeyler yaşamışsınız. Doğal olarak herkesin çok da takılmayacağı şeyler sizin için büyük sorunlar oluyor. Herkes bu hassasiyetinizi bilmediği için kırılma ihtimaliniz yüksek. Profesyonel yardım aliyor musunuz? Belki psikologa gitseniz kendinizi daha iyi hissedersiniz.

İnsanlar sizin hassasiyetinizi düşünmeden davranabilirler, bu onların kötü olduklarını da göstermez, haklı olduklarını da.

Bence durumunuzda en doğrusu profesyonel yardım. Umarım atlatırsınız probleminizi.
maddi durumum olmadığı için profesyonel yardım alamıyorum.Psikologa da gittim bana yardım edemeyeceğini psikoterapi almam gerektiğini söyledi

Back
X