Dilerim Bu Sorunumuda Yardımınızla Çözebilirim

Özgüven kazanılır ama mesela sosyal medyada eklediniz diye "ayy hemen eklenir mi" triplerine giren tipler gibi özgüven ile kibiri birbirine karıştırmamak lazım. 'Kendime güvenmem lazım' diye kimseyi ezmeye çalışma. Önemli olan birilerinden üstün olduğunu hissetmek değil; eşit olduğunu hissetmek. Kimseyi kendinden üstün görme: saygı duy, hoşgörülü ol, mütevazi ol ama kimseyi gözünde büyütme.

Bence bi insanın özgüven kazanmasının en sağlıklı yolları;
-yeteneklerini geliştirmek, beceri kazanmak (el işleri, müzik, resim, tiyatro vs)
-bedenine saygı duymak (spor yapmak, sağlıklı beslenmek, kişisel bakım vs.)
-ruhuna, aklına saygı duymak (kitap okumak, müzik dinlemek, araştırmak, keşfetmek, genel kültürü geliştirmek, dil öğrenmek)
-sosyal faaliyetlede bulunmak (sinema, tiyatro, konser, geziler, buluşmalar vs)
-sorumluluk almak (geleceğini planlamak, hedefler belirlemek ve bunun için çabalamak)

Bunların çoğu sana hangi ortamda, nasıl davranacağın, nerde ne konuşacağın konusunda örnekler sunar. Sen de gözlemler, kendin için en doğru olanı taklit edersin. Zamanla kişiliğin şekillenir, kendini sevmeye başladığında özgüvenin de gelişir. Kendini allayıp, pullayıp, shoplayıp sosyal medyadan medet umanlardan olmamanı dilerim. Ortalık içi boş özgüven sahibi insanlarla dolu zaten.
çok çok teşekkür ederim hepsini uygulayacağım inşallah çok yardımcı oldunuz sağolun

benimde çillerim var esmerim ve böyle iğrenir gibi küçümser gibi sen esmersin diyorlar üzülüyorum
Ikiyuzluluk etmesinler sosyal medyada cilli, esmer, melez insanlara agizlarinin suyu akar, ozenirler. Reelde cevrelerinde boyle birini gorunce elestirmeye calisirlar.
Tatlim sen sen ol dogustan gelen hicbir ozelliginden utanma ve bununla dalga gecmelerine izin verme.
Evet ben doğal bronzum de geç. Winnie Harlow diye bir model var. Instadan bak. Hastaligini nasil avantaja cevirmis ve gururla sergiliyor.
Bol bol kitap oku. Altyapi olustur kendine. Zamanla bu tip insanlara gulup gecmeyi öğreneceksin.

Değer görmek istiyorsanız önce siz kendinizi değerli görün. Hemen insanlarla kaynaşmaya çalışmayın. Siz özel olun ki onlar sizi bulsun. Hakaretlere zekice cevaplar verin saldırgan olmayın bozuldugunuzu belli etmeyin. Çok esmersin dediklerinde sarışının adı esmerin tadı deyin. Mesela birisi hayatınıza karışıyorsa sizi yönetmeye çalışıyorsa deyin aa canım pardon hayatımı yaşarken senin onayını almayı unuttum bir daha olmaz deyin. Nazikçe ve kendinizden emin bir dille yapın bunu. Aralarda kendinizle ilgili tüyolar verin. Ben yönetmeyi de yönetilmeyi de sevmem deyin. Yönetilen insanlar kaybetmekten korktukları için kendilerinden tavizler verir deyin. Güçlü kadın imajı çizin. Onlar size buluşalım dediklerinde bu aralar çok gezdim biraz durulayım deyin. Arada reddedin ki can atıyor demesinler. Yalnızlığın çok güzel bir şey olduğundan bahsedin. Onlara muhtaç olmadığını anlasınlar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Valla cevaplar harika benimde galiba sizden ders almam lazım.Bu hafta psikologumda sizin gibi kaynanama cevaplar vermemi söyledi. Kibarca boz dedi seni ezdiginde .

maddi durumum olmadığı için profesyonel yardım alamıyorum.Psikologa da gittim bana yardım edemeyeceğini psikoterapi almam gerektiğini söyledi

Ay herkese bu kitabı tavsiye ediyorum ama bende çok işe yaradı. Belki senin de işine yarar canım. Kitabın ismi "İyi Hissetmek". İlaçsız depresyon tedavisi. Yazarı da psikiyatrist zaten. Mutlaka faydasını görürsün.

Annenle görüşüyor musun canım?

Ay herkese bu kitabı tavsiye ediyorum ama bende çok işe yaradı. Belki senin de işine yarar canım. Kitabın ismi "İyi Hissetmek". İlaçsız depresyon tedavisi. Yazarı da psikiyatrist zaten. Mutlaka faydasını görürsün.
Bu kitabı duydum ama içi boş kişisel gelişim kitaplarından sanmıştım...

Diğerleri gibi olmaya çalışma yeter. Sen sensin iyisiyle kötüsüyle; azıyla çoğuyla... Kendini sev... Arkadaşlar kıskanılmayı ya da sülük gibi yapılılmasını değil. İyi bir özellikleri ya da seçimleri varsa beğenilmeyi ve paylaşmayı severler ama kullanılmayı değil. Esmer ten her zaman kötü değildir denizde çabuk kararırım beyaz tenli gibi ıstakoz olmaz sarışınlar esmer sever. Bence teniniz çiliniz değil mesele kendinize yakışanı giyin ve bu arkadaşlarınız tarafından beğenilmeyebilir ancak siz sevdiyseniz istikrarlı ve tutarlı görüntü kabul görecektir. Gençler en çok kafayı bu tip şeylere taktığı için bunlardan bahsediyorum. Siz içten ve samimiyseniz sevilirsiniz ve öğrendikçe yeni bilgiler edinip bunu gelişim ve kariyerinizde kullandıkça saygı görürsünüz. En iyi bilim kadınları tipine elini bacağını nereye koyacağını düşünerek o noktaya gelmedi ve bu yolda birkaç iyi dost da edindiler. Akıllı ve sosyal kadın her zaman talep görür. Bir şeyi bilmiyorsanız ya da hiç denemediyseniz bilmiyorum ve denemek isterim deneyelim demekten çekinmeyin. Girişkenliğiniz ve çabanız takdir görecektir. Kendiniz olun yalansız samimi dümdüz karmaşıklıktan uzak. Takip ettiğiniz kişi içinde takipçi sayısını arttırdım fenamı istemiyorsa reddetsin deyin cnm. Takip etmezsem ölmem herhalde diyip havasını söndürün. Gayet normal bir şey aslında yaptığınız ama takıntılı bi tipe denk gelmişsiniz. Takmayın kafanızı böyle boş şeylere. İyi bir meslek edinin inşallah. Hayatta hep başarılı ayakları yere basan biri olun inşallah. Yolunuz açık olsun

Esmere esmersin cirkinsin
Zayıfa zayıfsın cirkinsin
Ama şişmansın ama öylesin ama böylesin diyen zihniyetteki insanlarla arkadaşlık yapmaktansa
Yalnızlığım verdiği huzurla yaşarım daha iyi
Bu arada konu sahibi size tavsiyem bir cevre edinmeyi kendinize zorunluluk gibi görmeyin kendinizi sevin ve canınız nasıl istiyosa öyle yaşayın
Sizi siz olduğunuz için sevenler zaten sizle olacaktır

Bu kitabı duydum ama içi boş kişisel gelişim kitaplarından sanmıştım...
Yok değil. Bana dr önermişti. İyi de geldi. Herkese öneriyorum şimdi. Bibliyoterapi diye de bir şey varmış okuma terapisi. Zaten kitabın başında araştırmalara da yer vermişler. İlaçla da karşılaştırmışlar. Sonuçlar gayet iyi.

Sıkıntı sadece senin kendine değer vermemende mutluluğu ve iyi davranılmayı bir hak gibi değil de bir lütuf gibi gördüğün için.
Değişmen gerek ama dış görünüş olarak değil kafa olarak değişmen lazım sonrasında hayatında değişecek içinde ki insanlarda değişecek seni üzenler yerine mutlu edenler gelicek hatta guzelleseceksin ama sen degişirsen.
Önce al kendini karşına konuş hatta bir kağıda hayallerini hedeflerini yaz nasıl biri olmak istediğini yaz kendini tanı bir şeyi eğer yapmak istiyorsan yap başkası istiyor diye değil. Varsın olsun yeri gelince yapayalnız kal seni aralarında istemesinler sen kendine yetersin. Unutma seni senden başka koruyabilecek kimse yok bu hayatta kendi kendinin avukatı ol kendini koru kendi çıkarlarını gözet kendine cocugunmus gibi bak her şeyin en iyisini hak ettiğini bil ve mutsuz oldugun yerden mutsuz oldugun insanlardan uzaklas yalnız kalma korkusuyla onlara katlanma nerde mutsuz hissediyorsan orayla ve ya onla bağlantını kes. Her şey senin elinde :KK15:

sana yazmak istedigim cok sey var ama toparlayamiyorum
toparlamaya calisirken kendi icimde kayboluyorum
insanlara özel hayatin hakkinda hic bir bilgi verme en yakinindaki insanlar bile eksik tarafindan yakar seni bunu ögrenmissin zaten teyzenden anneannenden
hassas yonlerini anlattiginda seni daha iyi taniyip anlayacaklarini dusunme oyle olmuyor genelde hep o yerden yaralanirsin
benim esim ve esimin aileside dahil hic kimse babamin nasil vefat ettigi neden vefat ettigi hakkinda bir bilgiye sahip degil mesela
arkadas cevrende pek iyi degil gibi gercek arkadas insanin dis gorunusu degistiremeyecegi seyler hakkinda konusmaz mesela
etrafinda illaki birileri olmak zorunda degil yada sen birilerinin etrafinda olmak zorunda degilsin yalnizlikta guzeldir bir iki iyi arkadas olsa fena olmaz tabi
sen once kendi icindeki galiplik savasini bitirki dunyan degissin sen degisirsen dunya degisir unutma kimsenin seni uzmesine ezmesine sacma sapan elestirilier yapmasina izin vermeyerek basla
icine atip seni yiyecegine konus karsindakini yesin

Kendini sev.
Senin en yakinin icindeki sen, yalniz kaldiginda dahi o seninle, onu besle, onu yücelt.
Bunu hallettikten sonra gerisi gelir.
Zamaninda ben de cok eziklenirdim yani arkadas konsuunda cok vericiydim.
Bu sacma bir sekilde insanlarin karsimda ego kasmasina ve beni dislamasina neden oldu.
Dedim sonra, kaltaklar siz kimsiniz ayol, tabiki böyle demedim icimden dedim :dondurma:
Simdi yine cevrem az, yine pek arkadasim yok ama yanima yaklasanlar desturla yaklasiyor, yani kendimi degere bindirdim. Ben istemiyorum simdi de, kimseye de ihtiyacim yok. Yavas yavas yaptim bunu.
Zamanim varsa bunun kendime ayiriyorum spor yapiyorum, efenime söyleyeyim resim ciziyorum, yemek yapiyorum. Disaridan bakilinca civil civil bir hayatim var, o bana tavir yapanlar ezik kaliyor yanimda hatta.
Cünkü simdi bana göre de onlar bos beles yasiyorlar. Günde ortalama alti saat uyuyorum iki de cocugum var, tüm gün onlara bakiyorum zaten.
Yani kendi hayatina dön, okuyorsan en iyisini yapmaya calis, calisiyorsan da öyle, elindekilerin kiymetini bilerek yasa
Su ego kasanlara da hic alttan alma aman diyim, direk yapistiriyorlar taniyi.
Kendini sev, hayat cok güzel ve bir o kadar da kisa.
Para biriktir dünyayi gez, yani seyler ögren, etrafindaki insansizlari inan önemsizlesecek böyle yasarsan.
Ama ilk önce kendini sev. Ezigim falan da deme, gecmise ,mazi derler.
Sen simdinin insanisin.

Hepinize merhaba.Daha öncede burda konu açmıştım kısaca bahsedeyim 22 yaşındayım küçük yaşta annem bana bakmak istemedi teyzem ve anneannemin beni ezmesiyle hırpalamasıyla büyüdüm.Özgüvensizim hala okul hayatımda çok sıkıntılı geçti orta okul ve lisede hep akran zorbalığı yaşadım.Şimdi tavsiyelerinizle yeni yeni arkadaş çevre edindim ama bu seferde özgüven sorunum var kendimi çok aşağıda hissediyorum herkesten çok alçakgönüllü davranıyorum çok ezikmişim gibi geliyor.Bir arkadaşımın arkadaşıyla tanıştık aynı ortam diye eve gidince instagramdan takip ettim hemen demişşki bu ne acele beni ekliyor falan .Valla nasıl davranacağımı şaşırdım insanlara ezilmemek değer görmek istiyorum sizce ne yapmalıyım?Onun dışında dış görünüş olarak esmerim sanki küçümser gibi esmersin sana bu yakışmaz şu yakışmaz beyazlamak için fondöten kullan ya da beyazlatıcı krem kullan diyorlar yine çok üzülüyorum.Ne cevap vereceğimi bilemiyorum
Benim canım sen insanların hangi birini memnun edebileceğini düşünüyorsun ki...önlerine elmas sersen "ben demir seviyorum" derler. O yüzden kasma. Ki daha çokta gencsin, zamanla oturacak herşey ve kendine değer ver. Herkes gider kendi kendinle baş başa kalırsın. Ana baba, kardeş bir yere kadar. Sen kendini ne kadar çok seversen hayatın o kadar kolaylaşır. Çevreyi bir kenara koyup önce kendini yucelt♥️ ha bir de ten rengin için laf söyletme. İnsanlar esmerlesip bronzlaşmak için solaryumlara para akıtıyor. Ben de koyu tenliyim ve seviyorum ♥️ sen de sev😃

Son düzenleme:
benimde çillerim var esmerim ve böyle iğrenir gibi küçümser gibi sen esmersin diyorlar üzülüyorum
Şaka mı 😃 koyu tenli ve aynı zamanda çilli olmak için delirenler var. Yüz bulmuşlar belli ki :D ya da onlarda aşağılık kompleksi var ve kendilerini bu şekilde tatmin ediyorlar:)

Benim canım sen insanların hangi birini memnun edebileceğini düşünüyorsun ki...önlerine elmas sersen "ben demir seviyorum" derler. O yüzden kasma. Ki daha çokta gencsin, zamanla oturacak herşey ve kendine değer ver. Herkes gider kendi kendinle baş başa kalırsın. Ana baba, kardeş bir yere kadar. Sen kendini ne kadar çok seversen hayatın o kadar kolaylaşır. Çevreyi bir kenara koyup önce kendini yucelt♥ ha bir de ten rengin için laf söyletme. İnsanlar esmerlesip bronzlaşmak için solaryumlara para akıtıyor. Ben de koyu tenliyim ve seviyorum ♥ sen de sev😃
evet bende öyle düşünüyorum insan en çok kendi sevmeli kendine değer vermeli
Ikiyuzluluk etmesinler sosyal medyada cilli, esmer, melez insanlara agizlarinin suyu akar, ozenirler. Reelde cevrelerinde boyle birini gorunce elestirmeye calisirlar.
Tatlim sen sen ol dogustan gelen hicbir ozelliginden utanma ve bununla dalga gecmelerine izin verme.
Evet ben doğal bronzum de geç. Winnie Harlow diye bir model var. Instadan bak. Hastaligini nasil avantaja cevirmis ve gururla sergiliyor.
Bol bol kitap oku. Altyapi olustur kendine. Zamanla bu tip insanlara gulup gecmeyi öğreneceksin.
çok çok teşekkür ederim

Sıkıntı sadece senin kendine değer vermemende mutluluğu ve iyi davranılmayı bir hak gibi değil de bir lütuf gibi gördüğün için.
Değişmen gerek ama dış görünüş olarak değil kafa olarak değişmen lazım sonrasında hayatında değişecek içinde ki insanlarda değişecek seni üzenler yerine mutlu edenler gelicek hatta guzelleseceksin ama sen degişirsen.
Önce al kendini karşına konuş hatta bir kağıda hayallerini hedeflerini yaz nasıl biri olmak istediğini yaz kendini tanı bir şeyi eğer yapmak istiyorsan yap başkası istiyor diye değil. Varsın olsun yeri gelince yapayalnız kal seni aralarında istemesinler sen kendine yetersin. Unutma seni senden başka koruyabilecek kimse yok bu hayatta kendi kendinin avukatı ol kendini koru kendi çıkarlarını gözet kendine cocugunmus gibi bak her şeyin en iyisini hak ettiğini bil ve mutsuz oldugun yerden mutsuz oldugun insanlardan uzaklas yalnız kalma korkusuyla onlara katlanma nerde mutsuz hissediyorsan orayla ve ya onla bağlantını kes. Her şey senin elinde :KK15:
evet kesinlikle öyle ben kendimi değersiz sevilmeye layık değil gibi hissediyorum biri değer verince yadırgıyorum kötü hissediyorum çünkü bana köpek gibi davranılmasına alışmışım

Back
X